Temos peržiūra
WarGames » Veikla » Dirbtuvės
[D] Kokį gruntą dažymui naudojate
exonn
gera diena visiem,
kokį gruntą naudojate gruntuoti figurėles? niekad neesu dažęs figurėliu ir noriu pabandyti, todėl noriu viską padaryt teisingai.
magyar
As tai visada naudodavau GW Skull White daza kaip grunta. Nemegstu gruntuoti juodai. Dabar pabandziau kazkokia pilka spalva, tai labai patiko ir taip darysiu visada.


exonn
Tipo paprastus dazus kaip gruntą ir viskas? Tai koks tada tikslas gruntuot? Aš visada maniau kad nugruntavus (su kažkokiu spec gruntu) dažai geriau laikosi ir tt. o jei čia su tai pačiais dažais varai tai kodėl negalima tiesiai dažyt? (Atleiskit man naujokui už tokius klausimus)
blackfishas
visada pries dazant nuplauk miniatiura dantu sepeteliu ir indu plovikliu (riebalai ir dulkes nepadeda dazymui ir dazu laikymuisi). O gruntavimas gali buti atliktas ir paprastais dazais (svarbiausia miniatiuros nelaikyti rankose, kad nenusitrintu gruntas ir vel is naujo neistepti riebiais pirstukais :)). Gruntavimas turi 2 paskirtis - geriau limpa dazas ir isgaunama gilesne spalva/kontrastas. asmeniskai as naudoju kelis gruntus. sviesiom ir labai spalvotom detalem balta spalva, o metalui ir tamsiom vietom juoda spalva. Bet is esmes galima pasirinkti tiek viena tiek kita. Pliusas juodos yra tik tame,kad reikes maziau wash'o tarpams ir palengvina drybrush'inima.
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
exonn
Ačiū už išsamų komentarą bandysim kažką suregzt
spyglius
O kaip gruntuot reiktų tokius paviršius, prie kurių nelabai limpa dažas (pvz, plastikiniai šiaudeliai)?
exonn
Spėju, kad galima būtų pabandyt su smulkiausiu švytriniu "sušiaušt" o tada gruntuot. Nu ką, vakar dažiau pirmąją savo figurėlę Kas gavosi parodysiu vakare
exonn

nieko įpatingo, nuotraukoi atrodo dar blogiau, bet kaip pirmam kartui rašau sau 7

Bl, išsiryškinau šiandien kad su guašu dažiau
Reik kaue ieškot kažkur normalių dažų
Redagavo exonn 2009-05-20 15:55
audrius
Kaune dažus modeliams parduoda "Poligonas", savanoriu 129. Yra nitro dažų ir akrilinių.
374
Akrilas gal ir tinka, bet nitro nenaudočiau
البوراك المجد
Praetor
Nusprendžiau pasidalinti savo įspūdžiais. Gal kam pravers, o gal kas turės savo pastebėjimų.
Pagaliau atsirado proga palyginti skirtingų gamintojų ir skirtingų spalvų purškiamus gruntus.
Jau ir anksčiau teko gruntuoti juodu Vallejo Aerosol Primer (28012). Kol nebuvo su kuo palyginti, kaip ir viskas buvo gerai - purškia tiksliai, lygiai, ne per daug riebiai, gruntas pakankamai skystas, džiūva gražiai (net ir purškiant iš skirtingų atstumų). Žodžiu, rezultatu likdavau patenkintas.

Kadangi turėjau kelias miniatiūras, kurioms geriau būtų tikęs baltas gruntas, nusprendžiau išmėginti baltą Army Painter aerozolinį gruntą.
Tai oh my god! Visai gali būti, kad man trūksta įgūdžių, nu bet purškia tai Nukreipiau į miniatiūras, vos nuspaudžiau nuleistuką ir... viskas paskendo baltame rūke - galėjau ne tik save, bet ir visą balkoną nugruntuoti. Toks įspūdis, kad miltelinį gesintuvą panaudojau

Prieš gruntavimą abi aerozolio talpas pašildžiau ir suplakiau vienodai, bet baltas gruntas atrodo "šiurkštesnis " ir ne toks vientisas kaip juodas. Žodžiu, Army Painter gruntas nepatiko ir kol kas bent jau šį gruntą naudoti noras atšoko.

Taigi dabar mąstau - problema yra spalva, grunto gamintojas ar... naudotojas?
Redagavo Praetor 2014-11-09 21:00
Warmachine (Khador)
Malifaux (Rasputina)
Gambler
Asmeniškai man teko sunaudoti pusantros skardinės Army Painterio purškiamo grunto. Tiesa, jis buvo raudonas (Pure Red), o ne baltas. Naudota buvo ant plastmasinių, resininių ir metalinių modelių, ir neturiu jokių nusiskundimų šituo gruntu. Vienintėlis nusiskundimas būtų mano kreivos rankos, kai karta iš pernelyg arti purškiau ir todėl gavosi blogai. Pirmas jo sluoksnis visada būdavo toks šiurkštokas su akyvaizdžia labai smulkia ala smėlio tekstūra, tačiau užpurškus antrą jis tapdavo lygus ir švelnus (aš antrą purkšdavau tokį labai kuklų). Jokio rūko nebuvo ir viskas atrodė taip kaip naudotum pvz Tamiya purškiamą gruntą - aiškus purškiamo grunto konusas. Detalės, net pakankamai smulkios lieka gerai matomos gruntui išdžiuvus.
Aš grunto niekada nešildžiau ir naudojau "kambario temperatūros", bet kadangi gruntuodavau vasarą tai manau šildymas nebuvo reikalingas. IMHO tamstos atveju čia konkrečios skardinės problema buvo.


P.S. Galiu kada prie progos atnešti į Rikį parodyti kaip atrodo raudonu gruntu nupurkšti modeliai.
Redagavo Gambler 2014-11-09 22:54
Warmachine - Khador
Hordes - Skorne
Flames of War - Germany, USA Easy Company
Praetor
Žinoma, kodėl gi ne - Khadorui gruntuoti raudona spalva būtų gal visai ir ne pro šalį.
Dėl pašildymo - mano naudoti gruntai taip pat buvo kambario temperatūros, bet anksčiau teko stebėti gruntavimo proceso vaizdo įrašą, tai žmogus šiltam vandeny palaikė skardines. Pagalvojau, kodėl gi ne - nepakenks, juo labiau, kad manosios skardinės dar ir užsistovėjusios buvo.
Redagavo Praetor 2014-11-11 19:26
Warmachine (Khador)
Malifaux (Rasputina)
blackfishas
turiu citadeles juodą ir army painter pilką. Army painterio man labai patinka. grūdėtumo yra, bet ,kaip rašė Gambler, nupurškus antrą sluoksnį viskas susitvarko (nors grūdėtumas man patinka). Rekomenduočiau. Citadeles atrodo labai skystas. jo užsipurškia DAUG ir ypač sulenda į tarpus ir niveliuoja detales + jo sukibimas su danga prastesnis. Nerekomenduočiau.

P.S. prauskite savo metalinius modelius su fairiu ir gerai išdžiovinkite prieš purškimą. aš naudoju orkaitę "ant 50" arba radiatorių šaltuoju sezonu.
Redagavo blackfishas 2014-11-11 09:26
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Craghack
Plastikinius irgi patariama feiriu nupraust

As pats naudoju GW Imperial Primeri. Du sluoksniai - pasidengia puikiai, nebent per daug atskiedes bunu. Tiesa, nepatinka, nes jis buteliuky kazkoks susigabalaves buna, nepadeda joks plakimas, tenka kabint, o paskui vandens pagalba ismaisyt. Dar paskutini karta vietomis paliko baltu nuosedu. :? Bet gal todel, kad ji "naudoju" jau antrus metus.

Dabar galvoju, reiktu kokio neutralesnio primerio isigyt (pilko) pvz. Vien del techniniu sumetimu, nes peckiot balta ant juodo yr tiesus kelias i uzsiknisima
Redagavo Craghack 2014-11-11 10:11
Nomad
Aš dažniausiai juodai. Skull white tik būsimiems šviesių spalvų modeliams bei kai iš patirties žinau kad kai kurie GW dažai gerai nelimpa ant juodos. Paskutiniu metu naudoju citadel juodą aerozolį
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Praetor
Ir prausiam su Fairy, ir džiovinam
Warmachine (Khador)
Malifaux (Rasputina)
TerTer
Isvis nenaudoju grunto ir nematau bedu
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
Marukas
As naudoju valejo surface primer,man jis patinka, gerieciam naudoju pilka, blogieciams ir sarvuotiems modeliams naudoju juoda
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Vaider
Na iš visų naudotų GW Chaos Black pasirodė geriausias. Tik reikia taupiai mokėt purkšt, kažkaip greit jis man susinaudojo..
Warhammer 40,000 - Space Wolves ~3000pts, Orks ~750pts