Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Flames of War
ka reikia zinoti pradedanciajam:)
magyar
Na, 500 vs 500 kazkaip niekas nepratęs žaisti, nes negali, kaip įprasta, su tankais prasinešti :). Bandėm žaisti ant 4' x 4' pėdų lentos, bet tai nebuvo labai gerai. Dabar visada žaidžiame ant 8' x 5' pėdų lentos ir tai yra tikras malonumas. Daugybė vietos manevravimui, tarp priešininkų mūšio pradžioje susidaro neblogas atstumas, taigi, labai ankstyvas išsitaškymas tikrai negręsia.


Zaibas
Dar noriu pasiklausti del armiju/pajegu lygybes. Jei puola 1500 ir ginasi 1500 tasku, pagal klasikines puolancio ir besiginancio santykio teorijas, puolantis turetu buti tris kartus stipresnis (mieste - 9 k.).

O kaip FOW su tuo? Nes atrodo besigininantis ir ikastas/itvirtintas ar tanku medziotojas ar pestininkai tampa nenugalimi tam paciam kiekiui prieso? ar ne?
Stalin saluted the Finnish Army with a toast:
"No-one respects a country with a poor army. Everyone respects a country with a good army. I raise my toast to the Finnish Army and the representatives of it here, General Heinrichs and General Oinonen.&
magyar
Na, kol kas žaidžiame pagal standartinius Flames of War rulebooko scenarijus, kur žaidžiama visiškai lygimis armijomis. Puolančiojo pranašumas - pirmas ėjimas. Nesu tikras, bet, man rodos, besiginančiajam gali būti taikomi delayed reserves ir panašus dalykai. Bet taip, kad būtų didelis skirtumas taškais tarp armijų, tikrai nėra. Tai netgi būtų kiek nesąžininga vieno žaidėjo atžvilgiu finansiniu požiūriu :). Čia greičiau galėtų būti persvara scenarijaus ar objective paėmimo detalėse.

Tačiau žaidžiant kažkokius specifinius (non competetive) scenarijus, kodėl gi ne. Gerai ištestavus, būtų galima kažką tokio sugalvoti.