Temos peržiūra
WarGames » Veikla » Dirbtuvės
Klijai miniatiūroms
Praetor
Norėčiau pasidomėti forumiečių nuomone apie klijus, kuriuos naudojate miniatiūroms klijuoti. Konkrečiai domintų, kokie klijai praktikoje pasiteisino (o kurie ne) klijuojant metalines ir plastikines miniatiūras.
Pats naudojau Loctite Super Atack Power Gel. Daiktas geras, bet brangus ir greitai išdžiūvantis tūbelėje, o kadangi jo kaina virš 11 litų... :err:

Taigi, būčiau dėkingas už išsakytas nuomones
Warmachine (Khador)
Malifaux (Rasputina)
AKu
plastikui Revell Contacta, o metalui pats paprasciausias super moment tiek skystoje formoje tiek gelineje. Dar nei karto nenuvyle, viskas laikosi net ir tos kur patariame pinint.
Kauno "Legatas" klubo prezidentas.
Kreipkitės, padėsiu

X-wing: just Scum & no villains
Infinity: CA
magyar
Yra toks Gale Force 9 Hobby Glue RIKYJE. Palyginčiau jį su Locktite Super Attack. Gal tik džiūsta truputį ilgiau, bet laiko geriau. Super Attack'as truputį kristalizuojasi ir trupa. Jau nekalbant apie Super Moment. Gale Force 9 Hobby Glue buteliukas - 20 ml, kaip 7 supermomentai, kaina irgi kaip 7-ių supermomentų - 21 Lt.


Batma
Prieš tai naudojau Locktite Super Attack, bet ne gelį o plastikinę pakuotę. Klijuoja gerai ir greitai, bet iškyla problema su dangteliu anksčiau nei baigiasi klijai. Na ir aišku brangoka.
Šiuo metu naudoju GF9 klijus. Džiūsta lėčiau nei Locktite, tai šiek tiek ilgiau reikia laikyti. Man išlūžo dangtelio metalinis vinukas (kuris įsistato į klijų kanalą uždarinėjant dangtelį). Tai teko šiek tiek daryti modifikacijas kad viskas vėl veiktų.
Plaukai
Metalą visada klijuodavau su Super Moment - problemų neturėjau. Plastiką klijuoju su Games-Workshop Plastic Glue Thic - nuostabūs klijai, sulydantys plastiką, tad sukibimas tikrai geras. (aišku elgtis reik atsargiau su jais)
Rats as tall as man, and blessed with the most vile intellect and cunning. They are the dark side of our souls, come to destroy us for our sins. (Albrecht of Nuln)
blackfishas
Naudoju metalui GF9, osom. Turi truputi lankstumo kol neusdziuna. Labai didelius plotus klijuojant patariu naudoti plono shikpopieriaus "tarpine". T.y. tarp klijuojamu plotu iklijuoti papierka
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
blackfishas
KAd nekurtį naujos temos rašau čia. internetuose užstikau neblogą dalyką. Miniatiūrų pin'inimas plastiku. reks ibandyti su storesniu valu.

http://www.coloureddust.com.pl/2013/03/pin-with-plastic-cord.html
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Marukas
Irgi nesenai sita maciau, siaip atrodo plastikas turetu geriau sukibti su metalu.. ir atrodo kad lengviau butu pininti nei su viela.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
blackfishas
vat man dėl to paprastumo ir užkabino, nes jei nepataikai "centrų" gerai pragręžti,tai susijungia galūnės blogai. kolkas tai spręsdavau didesniu skylės diamtru. taprasme, kad vielutė turėtų liuftą ne menką. reik pažiūrėt kaip šis reikalas laikys ir koks jo santykis su superglue.
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Marukas
Manau plastikas su metalu turetu geriau laikyti nei metalas su metalu. Ir i smugius geriau turetu reaguoti, vis tik plastikas labiau lankstesnis, paslankesnis. Turetu buti paprasciau pininti tokias miniatiuras kaip infinity, kur metalo stripeli istatyti tikrai ne visada uztenka ploto. Siaip reikia bandyti.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/