Temos peržiūra
WarGames » Appendix » Offtopic
Turnyrų prizai
Batma
Azuolas parašė:
Skatinimui galma prigalvoti daugiau kategorjų į kurias įtalpinti ir dažytas armijas bei wysiwyg.

Čia vėlgi ta pati problema: jei yra nutariama, kad kažkieno armija yra gražiausia, tai labai mažai šansų kad tai pasikeis kitame turnyre, neskaitant kad niekas per tiek laiko nespės nudažyt, o ir motyvacijos nėra.
T.y. sugalvojamas pastovus prizas kuris skiriamas kažkuriam vienam žmogui, jei jis dalyvauja turnyre, visai be jokios konkurencijos.
vytzka
As manau gan keista sakyti, kad nera jokios motyvacijos ka nors daryti jeigu turi 1 bilieteli, kai siek tiek padarius (laimejus pora zaidimu, nusidazius armija, susirinkus teisingus modelius) tas sansas padideja penkiagubai.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Batma
Yra aišku ir alternatyvus skatinimo būdas: tiesiog atsisakoma prizinio fondo, t.y. jei jums kliūna tai kad kažkokį prizą gali laimėti naujas žmogus, kuris dar nei turi modelių, nei jie dažyti.. tuomet sumažiname turnyro mokestį per pusę (tarkim jei buvo 20 lt, pasidaro 10 lt), ir viskas tai nueina patalpų savininkui už stalus terrainą. Gal naujokai noriau dalyvaus jei galimybė būti sutriuškintam į miltus bus pigesnė.
Gobbitas
Visiškai palaikau bilietėlių idėją.
X-Wing – Galactic Empire.
Necrontyr
Papildomi prizai be papildomų pinigų įgyvendinti negali būti. O daugiau pinigų už turnyrą mokėti niekas nenori. Todėl didesnis šansas laimėti šiuo atveju suveiks žymiai geriau ir be papildomų piniginių investicijų. Be to, skatinimas laimėti visvien išlieka, kuo daugiau laimi tuo daugiau šansų gauti prizą.
Kategorijoms netgi galima įvesti daugiklius, pvz. pirmos turnyro vietos laimėtojas meta ne vieną, o tris lapelius su savo vardu ir pan.
Be to, prizai pas mus turnyruose ir taip ganėtinai simboliniai ir turnyras anyway lieka tik for fun.
Savo skillų demonstruot ir tikrų prizų laimėt reikia važiuoti į didelius tarptautinius turnyrus. Savo virtuvėj mes ir taip žinom "pas ką kokio ilgo" :P.
Gambler
Visų pirma niekas nieko neverčia naudoti būtent tokį variantą. IMHO čia jau kiekvieno OT reikalas kokius jis kelia reikalavimus turnyro dalyviams (no proxy, WYSIWYG, pilnai dažyra bent 3 spalvomis etc.) ir kaip dalina prizinį fondą. Konkrečiai šitas variantas yra labiau draugiškas naujiems žaidėjams, nes leidžia ir jiems tikėtis parsinešti kažką, o ne žiūrėti kaip seni vilkai dalinasi tarpusavyje prizą. Jei palikti fiksuotą prizą pirmai vietai (kuris gali būti didesnis už randominamus) tai niekaip nenuskriaudžia senų vilkų, nes yra stimulas stengtis pačiupti didesnį gabalą pyrago.
Žinoma galima eiti į turnyra su nusiteikimu "svarbu ne laimėti, o dalyvauti", bet to ilgam neužtenka. Ne competetive žaidėkui eiti į turnyrą nėra jokios didelės prasmės - turint omeniu mūsų metos dydį jis su betkuriuo gali tiesiog susitarti pasižaisti, tam nereikia atvažiuoti į turnyrą. Tai kam jam mokėti pinigus, kad vėl sužaisti su tais pačiais žmonėmis ir likti it musę kandusiam?
Dėl papildomų prizų (ala best painted ir pan.) aš pritariu Batmai - pas mus žaidėjų skaičius toks mažas, kad iš esmės nėra konkurencijos.
Warmachine - Khador
Hordes - Skorne
Flames of War - Germany, USA Easy Company
vytzka
Necrontyr parašė:
Kategorijoms netgi galima įvesti daugiklius, pvz. pirmos turnyro vietos laimėtojas meta ne vieną, o tris lapelius su savo vardu ir pan.


Man patinka variantas, kai uz kiekviena pergale gauni papildoma bilieteli. Tai pirmos vietos laimetojas automatiskai tures vienus geriausiu sansu.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
TerTer
Nu man variantas visai geras atrodo, kad motivuot visus zaidejus ateiti dalyvauti. Nes tikrai yra zaideju, kurie zaidzia for fun tik ir nesitiki 1-os vietos, tai toks dalykas paskatintu toki zaideja dazniau ateiti ir zaisti, nes gal kazka gaus.

As zaidziu kad laimet, bet tikrai ne del prizo. Garbe, slove, simbolinis prizas (medalis, diplomas ar pan) manau uztenka 1 vietai.
Nes turnyro mokestis tikrai nebuna didziulis ir kazka uz tai tiketis nu nzn, naivu, manau variantas net kur batma siule lyg, sumazinamas ir prizai naikinami, garbe slove nera blogai.

Manau tikrai galima pabandyti kelis turnyrus tokius suorganizuot ir paziuret kas gausis, nepatiks daugumai gristi prie seno formato visada galima.

As aisku uz tai, kad dazyta armija +1, laimejai +1, 1 vieta +3, 2vieta+2, 3vieta +1. No proxy +1 bilietukas loterijoje.
WYSIWYG toks savotiksias su FOW ypac, kai daug variantu visokiu infantry yra, nu bet galima irgi siaip
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
Azuolas
Batma parašė:
Čia vėlgi ta pati problema: jei yra nutariama, kad kažkieno armija yra gražiausia, tai labai mažai šansų kad tai pasikeis kitame turnyre, neskaitant kad niekas per tiek laiko nespės nudažyt, o ir motyvacijos nėra.
T.y. sugalvojamas pastovus prizas kuris skiriamas kažkuriam vienam žmogui, jei jis dalyvauja turnyre, visai be jokios konkurencijos.

Taip. O wysiwyg apskritai nelaipsniuojamas. Reikėtų sugalvoti kitus kriterijus gauti prizui, nei "gražiausias". Bet panašu, kad linkstame prie esamos sistemos - gauti papildomų victory pointų už dažymą ar wysiwyg.

O motyvacija vienam žmogui gali būti, kitam ne. Nespės nusidažyti iki kito turnyro, suspės gal iki dar kito. Realistiškai vertinant situacija - būsimam warhammer turnyre man užimti prizinę vietą šansai taip pat nėra dideli - trūksta daug patirties ir žinių. Bet nedalyvaudamas ne tik, kad tikimybė iš "menkos" padarau 0, bet ir nei kiek netobulėčiau, neįgyčiau patirties.

Ir apskritai ar dėl prizų negavimas yra pagrindinė demotyvacija? Manau, kad yra ir kitų priežaščių, kurios galbūt daug svarbesnės: reikia mokėti už įėjimą, žaidimams uždėtas apribojimas, netinkama sistema misijų ir t.t.
Batma
Kodėl turėtų būti pagrindinė? Bet aš manau kad tai gali būti priežastis. Kitos priežastys aišku gali būti, kad žmogus neturi modelių, kad jam nepatogi diena, kad tą dieną kepins saulė ir t.t. bet ar tai reiškia, kad problemas reikia spręsti visas iš karto? Aš pasakiau ką toks pakeitimas spręstų ir kaip, o ar jis pasieks savo ir ar jis bus tikslingas čia ir diskutuojame.. Bet sakyti, kad "reikia mokėti už įėjimą, žaidimams uždėtas apribojimas, netinkama sistema misijų ir t.t." yra svarbiau, todėl nieko nedarome kol nebus tai pakeisti yra šiek tiek vaikiška ir nekonstruktyvu, no?
Azuolas
Aš ir neteigiu, kad "nieko nedarom ir reikia viską spręsti iš karto". Tiesiog pagal pasiūlyma ir diskusijas man susidarė toks vaizdas, kad prizų negavimas laikomas didelę problema atbaidančia naujokus, tai ir pasakiau savo nuomuonę (pats būdamas dar naujoku ), jog prizų negavime aš neįžvelgiu naujokų atbaidymo problemos.

Manau didžiausias "prizas" tai yra džiaugsmas, kad laimėjai 1ą vietą, o ne koks menkniekis ar kuponas. O jei užėmei paskutinę vietą, tai nesvarbu nuo to ar gavai paguodos prizą ar ne, vis tiek „morališkai“ būsi užėmęs paskutinę vietą ir galvosi apie savo klaidas ir jų tobulinimą arba paimsi giliai į širdį ir nebeeisi į turnyrus. O prizai tėra tik simboliniai, labiau kaip simbolis pergalės. Todėl jei laimėjusiam pirmą vietą nesieka burtai ir lieka nepešęs dovanos, tai nei šis nei tas
Rytis
Iškelta idėja dėl prizų gera ir aš ją palaikau. Pasiūlyčiau nebent tai, kad vis tik pagrindinis prizas automatiškai eitų pirmos vietos laimėtojui, o likę būtų traukiami burtų keliu (1 vieta nebedalyvauja). Gautųsi toks klasikinės ir siūlomos sistemų mišinys. Išliktų stipri motyvacija laimėti turnyrą ir papildomai anksčiau išvardintos motyvacijos (dalyvauti, nors ir neturi šansų laimėti, dažyti armijas, tobulėti ir pan.).
WH40K Dark Angels
------------------------------
Marukas
Na ir as cia su savo trigrasiu..
Galvoju kad ideja gal ir nebloga, bet manau kad pirma vieta vistiek reikia apdovanoti cekiu ar prizais, bet gal reiketu atsisakyti 2 ir 3 vietos laimetoju apdovanojimo, o vietoje to apdovanoti koki viena zmogu su pilnai dazyta armija, pagal jusu siuloma bilieteliu sistema taip galima paskatinti dazyma ar zaidima be proxiu.

O i turnyrus nauji zmones neina ne del prizu, greiciau problema slipi kazkur kitur.. zmones serga, dirba, isvaziuoja, tiesiog tingi...
Asmeniskas Pvz. FOW turnyruose nezaidziu, nes registracija sudetinga, daug visokiu reikalavimu, ko pasekoje kaip FOW naujokas tiesiog tingiu uzsiimti ir mieliau pazaidziu 1vs1 zaidima.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
blackfishas
buvo toks atvejis kai žmogus pasakė - nedalyvausiu, nes tikrai nelaimėsiu ir nematau tikslo mokėti už dalyvavimą (dvj ateisiu šiaip ir nekonkurso sąlygom sudalyvausiu). pasirodė neblogai ir tikrai kitą kartą galėtų pretenduoti ir į prizinę vietą. tai galima pagalvoti apie nemokamus turnyrus naujokams. nu tipo veteranai susimoka kaipo už vaikus einant į kiną. už pastangas irgi galima apdovanoti. pvz - kitas turnyras nemokamas, 10proc. nuolaida pirkiniams ir t.t. ir pnš. tik kažkas kažkaip turės įvertinti tas pastangas. turnyro org comas?
Redagavo blackfishas 2014-04-29 12:07
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Nomad
Gambler parašė:

Galima daryti, kad pvz pirma vieta gauna priza, o likusieji dalyvauja drafte.


Manau optimalus variantas. Pirma vieta, ar dar geriau pirmos trys vietos (jei yra iš ko) prizus gauna 100%. Likę traukia burtus ir kažką laimi paguodai.

Apskritai man atrodo Ąžuolas ir Marukas teisingai parašė kad ne prizų nebuvimas yra pagrindinė priežastis. Kad žmonėms kurie sau leidžia kolekcionuoti tokius žaidimus būtų gaila sumokėti keliolika ten litų kartą per mėnesį ne kiekvieną mėnesį organizatoriams už turnyrą tai skamba juokingai. Bet randominiai prizai vis tiek gal būt paskatintų dalyvauti ir tinginčius visokius.
Redagavo Nomad 2014-04-29 14:05
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer