Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Flames of War
Axis of Attack: Anzio
Batma
Įtikinau Gamblerį pažaisti su manim Axis of Attack: Anzio campaigną iš Italy Battles knygos. Tai ta proga vakar ir sužaidėm pirmą mūšį.

Axis of Attack: Anzio yra sujungti mūšiai tarp dviejų žmonių atkartojantis sąjunginkų puolimą nuo Anzio paplūdimių iki Romos. Taisyklės gana paprastos: pradedam per vidurį tarp Romos ir Anzio. Jei laiminėja Allies, mūšiai keliasi arčiau Romos. Jei laiminėja Axis, keliamės link paplūdimių. Ten papildomai yra taisyklės dėl misijų ir teritorijos, kurioje kaunamasi, bet čia detalės.

Viso campaigno metu reikia žaisti su ta pačia armija (fiksuotas taškų limitas ir Combat platoonai, supportą galima keisti prieš kiekvieną mūšį).
Suderėjom kad žaisim 2000 taškų armijomis. Gambleris pasirinko 362 Grenadierkompanie (sorry, jei suklydau dėl numerio). Aš pasirinkau britų tank squadroną
Pas abu supporte pilna artilerijos, na gal pas britus šiek tiek daugiau :cyoot:
Viso campaigno metu open ground yra pelkės (t.y. rough terrain), tai gal ir klaida buvo su tankais važiuoti, bet kadangi visi turi wide trackus, gal tai kažkiek gelbės

Pirmai misijai išsirolinom Encounter. Bandėm naudoti optional terrain generatorių esantį campaigno taisyklėse, bet nežinau... man jis kažkoks levas pasirodė.
Po šiek tiek užstrigusių tankų ir daug užmuštų tankų, mano pusėje liko visa artilerija, Gamblerio pusėje liko visi infantry platoonai. Ko pasekoje vyko lenktynės kieno pirmo company breakins. Šias lenktynes vokiečiai pralaimėjo, bet kadangi jie buvo atakeriai, tai campaignas nepasislinko niekur, kitas mūšis bus toje pačioje teritorijoje.

Esama teritorija: The Factory
Allies: 4VP
Axis: 3VP
Gambler
Visa mūšį griaudėjo artilerijos kanonados, kol galiausiai britai sugebėjo sunaikinti vokiečių 15cm bateriją, o jai į pagalba iš rezervų atvykusi 10,5cm artilerija didžiuma laiko praleido užpininta ir labai kukliai teprisidėjo prie mūšio. Iš esmės visus mūšio nuostolius iš abiejų pusių padarė būtent artilerija - 15cm jau pačioje mūšio pradžioje sunaikino chalengerių platooną, vėliau stiuartų recce irgi neišgyveno bombardavimo, o britai su AOP pagalba sistemingai bombarduodami vokiečių pozicijas po biški naikino viską. Kitas chalengerių platoonas prasiveržęs iki grenadierių pozicijų žuvo nuo iš rezervų laiku išlindusių ketvirtukų ugnies ir assaulto. Įkvėpti sėkmės ketvirtukai puolė britų pėstininkus, bet buvo sunaikinti - 1 suliepsnojo nuo chalengerio defensive fire, du sėkingai išmetė vienetukus ant armour save per britų kontrataką. Ketvirtas neasaultinęs panzeris prametė platoon moralę ir pabėgo. Kai pas britus nebeliko nieko judančio vokiečiai pagaliau pakilo į puolimą ir du pėstininkų platoonai nuskubėjo link britų pozicijų ir sėkmingai užasaultino vieną iš artilerijos platoonų, tačiau patirti nuostoliau privertė juos palikti mūšio lauką.
Warmachine - Khador
Hordes - Skorne
Flames of War - Germany, USA Easy Company
Gambler
Jei kam bus įdomu vokiečių listas:

362. Infanteriedivision, Confident/Veteran

HQ - Grenadierkompanie HQ (SMG)
Combat - Grenadier Platoon (Panzerfaust Rifle/MG)
Combat - Grenadier Platoon (Panzerfaust Rifle/MG)
Combat - Grenadier Platoon (Panzerfaust Rifle/MG)
Support - Motorised Heavy Artillery Bettery (15cm sFH18 x4 + warrior Oberst F. Gosewisch)
Support - Motorised Artilery Battery (10,5cm leFH18 x4)
Support - Grenadier Anti-Tank gun Platoon (7,5cm PaK40 x3)
Support - HG Heavy Anti-Aircraft Gun Platoon (8,8cm FlaK36 x2 ROF3) Allied platoon C/V
Support - Panzer Platoon (Panzer IV H x4)
Warmachine - Khador
Hordes - Skorne
Flames of War - Germany, USA Easy Company
Batma
Sužaidėm antrą mūšį.

Vokiečių pusėje šį kartą atvažiavo tigrai ir dramblys. Britų pusėje šį kartą paskui tankus bėgo gurkos su kukriais.

Mūšio highlightai:
Vargšas dramblys užstrigo italijos pelkėse, ten jį ir nupylė taikli britų artilerija.
Kukriai kovoti prieš tigrus deja nepadeda.. du skirtingi būriai puolė tigrus, laikėsi iki paskutinio kareivio, ale atidaryti konservų dėžučių taip ir nepavyko.




Rezultatas: 4:3 laimėjo Allies

Kadangi britai scenarijuje buvo puolėjais ir laimėjo, mūšis persikelia link Romos, į Campoleone Station.

Esama teritorija: Campoleone Station
Allies: 8VP
Axis: 6VP
Batma
Visai pamiršau parašyti kaip sekėsi trečiame mūšyje.
Misijos selectoriuje vėl iškrito Free-for-all.


Pas britus į frontą atvažiavo Wasp carrieriai ir m10c; vokiečiam į pagalbą atskubėjo keli Stugai ir lėktuvas
Deja, bet kažkas nepagalvojo kad Italijos pelkėse tam nepritaikyti carrieriai negalės normaliai važinėti, ko pasekoje beveik visą žaidimą wasp carrieriai stumdėsi vietoje užstrigę

m10c pribaigė tigrus, bet patys buvo ištaškyti atskubėjusių pėstininkų.
Žaidimo gale vyko ančių medžioklė: 3 churchiliai prieš 3 stugus. Pirmas prametęs seivus ir praradęs platooną, pradės mėtyti company moralę.
Statistika buvo britų pusėje (daugiau šūvių, didesnis armoras), bet vokiečiai ignoravo statistiką ir užsispyrusiai laikėsi įsitikinimo, kad jų tankai geresni.

Rezultatas: 4:3 laimėjo Allies
Mūšis pasistumia į Romos prieigas, Albano.

Esama teritorija: Albano
Allies: 12 VP
Axis: 9 VP