Temos peržiūra
WarGames » Wargames - skirmish ir kita » X-Wing
X-wing escalation turnyras [ATŠAUKTAS]
Paralius
Hm, dėl jaunos publikos - pagalvokim nuo kada mes patys susipažinom su stalo žaidimais ir pradėjom juos žaisti. Taip, negaunančiam pajamų - hobis labai brangus. Bet prisiminkim Legioną savu metu, nuo kurio paplito miniatiūros. O ir šiaip mokyklos - tik viena iš daugelio minčių. Turėjau kolegą, kuris suko nedidelį stalo žaidimų klubą aukšto lygio vadovams. Savaitgalis sodyboje, užsakytas maistas, pirtys, tt. Ir visai puikiai sekėsi.

Taipogi keista, kad dalyvio mokestis kažkam gali kelti diskusijas. Man netgi logiška atrodo, kad žmogus, kuris kiekvieną savaite promotina žaidimą, rengia demuškes, turnyrus, ir mėto savo laiką vardan kitų, nusipelno ne tik padėkos forume, bet ir kažko apčiuopiamesnio. Na, gal ne valandinio atlyginimo. Bet gidas, atvedęs turistus į objektą, paprastai nemoka už savo bilietą. Turintys daugiau košės pastatykit save į promoterio vietą ir prasukit laiką metų - porą į priekį. Būtų įdomu, jei šia tema šiek tiek pasisakytų Vytzka, Balys ar Bo (gal ir kiti ką promotino, tuomet sorry jei praleidau)

Nitratai, apklausa buvo asmeniška, todėl ir atsakymai asmeniški. Taip, suprantu, kad centras todėl ir vadinas centru, kad yra visų centre, taip ir IKI netoli, taip kažkas kažkur rodė parkavimo vietas žemėlapy, taip ir 100 taškų yra smagiau nei 35. Bet MAN per toli važiuoti, tingiu tiek kulniuoti iki parduotuvių, važiuoju su mašina, nes noriu privažiuoti iki durų ir nevaikščioti kvartalo nuo stajankės iki klubo, noriu pailsėti žaisdamas ir leisdamas laiką, o ne dirbti prie strategijos, sudarytos dar iš vakaro. Ir dar galybė priežasčių, kurias nesunku sugalvoti, kai bendras jausmas "meh".

O šiaip, tai suinteresuotai pusei reikėtų užsiduoti kokią auditoriją nori targetin'i ir tikslingai ties tuo padirbėti. Nes dabar pasirodžius bet kokiam žaidimui laukiame, kol žaidėjai patys susidomėję ateis. O reikėtų kviesti.
Remigijus
Tikrai pritariu, kad organizatorius turi gauti atlygį, bet manau jį turi mokėti FFG :)... ar stalo žaidimų parduotuvės (juk dovanų kuponai tai Rikyje buvo išleisti...). Man priimtiniausia, kad žaidėjų suneštus pinigus pasidalintų I-III vietos laureatai.
Kronas
Dėkui visiems už išsakytas mintis.
Kelios mano replikos apie tai, kas buvo išsakyta:

Mokyklos, be jau minėtų priežąsčių, netinka todėl, kad jei tėvai moka už vaiką, tuomet jie yra linkę mokėti būrelius ar pan veiklas, kur būtų užtikrinamas kažkoks pastovus vaiko užimtumas ir kūrybinis/fizinis ar dar koks tobulėjimas. Deja, nemanau, kad kas nors iš čia esančių norėtų būti už auklę. Na ir tai, kad tėvai norėtų vaikus leisti į kažkokią padorią vietą, o ne apgriuvusį rūsį, kur chebra susirenka kiekvieną trečiadienį išgerti alaus

Stalo žaidimų klubai - mano irgi skeptiškai vertinamas variantas. Pvz.: Vilniaus stalo žaidimų klubo FB (kuris turi 430+ narių) Nitratas paklausė/pasiūlė sužaisti X-wing. Reakcijos - nulis. Tik tiek, kad VytautasP jį nukreipė atgal į wargames forumą
Tas pats "Visažiniukas" - kiek X-wing partijų ten yra sužaidžiama per metus, kai jie renkasi kiekvieną savaitę?
Džiugu, kad Hexagone tai kažkiek juda, tačiau tai labiau išimtis.

Dėl kitų miestų: aš visų kėdžių neapsėdėsiu ir kituose miestuose organizuoti turnyrą man būtų per sudėtinga. Mielai būčiau sudalyvavęs Hexagono organizuotame turnyre, jei tik jis būtų buvęs atviras. Kaip ir mielai nuvažiuočiau pažaisti pas kaimynus, jei tik jie padoriau suorganizuotų turnyrą.
Tad jei tik galite parodyti iniciatyvos ir suorganizuoti turnyrą savam mieste - nuo to blogiau nebūtų, gal pavyktų užkabinti tuos slunkius, kuriems kitas miestas - atostogų reikalaujanti išvyka.

Dėl turnyro mokesčio: Man atlyginimo nereikia. Jei sakot, kad organizatoriui turėtų mokėti FFG, tai taip pat galima sakyti, kad dalyviams miniatiūras turėtų supirkti turnyro organizatorius. Jei kam kyla klausimų apie turnyrinį mokestį - parašykit PM, papasakosiu apie prizus, mokesčius ir kitas išlaidas, apie tai kodėl subyrėjo kolūkiai ir kodėl nebėra nemokamų dalykų.

Aš esu suinteresuotas tik tiek, kad turėtume aktyvią žaidėjų bendruomenę, kad visada būtų su kuo smagiai pažaisti.
Šiuo metu bandau derinti bendradarbiavimą su tuo subjektu, kuris tikrai turėtų būti suinteresuotas X-wing visokeriopa sėkme. Jei kas gero pavyks - pasidalinsiu informacija forume.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
Redblock
Klausimas dėl tuornament rinkinių iš Hobyshop, sutinku kad kaina idiotiška, bet keliems turnyrams mums užtektų to rinkinio? Jei vienam tai eina jie tolyn mišku, o jei 10, tai jau galima pagalvoti. Surinktume tą turnyro mokestį ir viskas išsilygintų
null
Čia toks truputį offtopicas išeina, bet gal nieko, panerškime

Dėl mokesčių dalyviams ir organizatoriams: kaip kai kurių renginių organizatorius neturiu jokių pretenzijų susimokėti kartu su visais. Svarbu, kad būtų visiškai skaidru ir aišku, kam skiriami tie pinigai. Mūsų ("Infinity") gretose jie paprastai patenka į prizinį fondą, kuris paskirstomas nugalėtojams. O šiaip bendras principas toks: už dyką paprastai vyksta tik pardaviminiai renginiai ir paskaitos apie tikėjimą (tiesa, abiem atvejais organizatorių pastangos vėliau vis tiek kompensuojamos).

Dėl renginių organizavimų ir datų: kaip rodo pastarojo "Infinity" turnyro patirtis, datos parinkimas ir susiderinimas prieš kelis mėnesius nereiškia, kad užsiregistravę žmonės sudalyvaus Puikiai suprantu, planai keičiasi, ir pritariu Grifkai, kad tiesiog reikia didesnės žaidėjų bazės. Nes mane, pripažinsiu, būti aukle ir žaidėjų asmeninio laiko vadybininku man visai nepatinka, bet tenka tai daryti, kai esame vos keliese ir norisi bent kartą per ketvirtį organizuotai pasižaisti.

Dėl naujų žaidėjų pritraukimo: aš pats miniatiūromis pradėjau domėtis ir jas rinkti dar mokykloje, viskas buvo bezbožnai brangu, bet kai noro daug, prasimanai - susitaupai, gauni dovanų ir pan. Taip kad moksleivių jokiu būdu nenurašyčiau. Bet... visoj šūlėj buvome du tokie, iki šiol užsiimu aš vienintelis.

Reikalas tas, kad šis hobis yra gana nišinis, jis sudomina nedidelę dalį žmonių, ir jų gali būti visokiausių sluoksnių, išsilavinimo, pajamų, tik rasti ir patraukti juos ne taip paprasta. Čia kaip sijoti smiltis upėje ir ieškoti aukso Taigi galima taip pat sėkmingai ar nesėkmingai ne tik mokyklose bet ir universitetuose, baruose plakatus kabinti. Arba tiesiog pažiūrėti, kokie dar kanalai yra ir kaip jie panaudojami? Pvz., kada "Rikio" FB paskyroje buvo paskutinis įrašas apie miniatiūras? Jei neklystu, kovą, kai vyko WH40k turnyras.

Na, ir kad jau apie tai prabilome, šioks toks akmenėlis krenta ir į "Rikio" daržą: kartais susidarau įspūdį, kad tai, ką darau, labiausiai reikalinga man pačiam (kas irgi tiesa), o ne hobio centrui. Yra žmonių, kurie veža X-Wing, WH, FoW, bet atrodo, kad klubas dalyvauja tik kaip patalpų ir tereino tiekėjas. O aš tikrai būčiau dėkingas už pagalbą, bičiuliai, nes entuziastų entuziazmas taip pat ne begalinis. Štai "Malifaux" graži besiformuojanti bendruomenė taip ir išsivaikščiojo, nors, kai pasikalbu su žmonėmis pavieniui, daugelis mielai sugrįžtų ir dar keli potencialūs naujokai mušasi į krūtinę, kaip norėtų prisijungti. Kam turi rūpėti jų integracija? O "DreadBall" lyga? Bent trys kolegos stalo žaidėjai laukia, kol ji startuos. Ar čia irgi "kas nors" turi imtis iniciatyvos?

Kartais visai nebūtina spausdinti plakatų ar PR kampanijų daryti: pakanka peržiūrėti jau turimus išteklius ir jais efektyviau naudotis. Nuostabūs dalykai ima ir įvyksta.
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
magyar
Dekui, Baly. Visi tie akmeneliai - teisingi ir visiskai pelnyti. Paskutiniu vis teko spresti nemazai problemu ne visai tiesiogiai susijusiu su wargeimingu. Gali buti jog pametem kelia del takeliu.
Jau stengiames pasitaisyti. Galiu pazadeti siek tiek daugiau meiles tiek Malifaux, tiek Dreadball, tiek, tikiuosi, tam paciam X-Wingui.