Temos peržiūra
WarGames » Veikla » Dirbtuvės
Wash und drybrush
Luxis
Ko toliau, to akivaizdesnių tampa faktas, kad draibrašinti aš visiškai nemoku, o su vašais geriausiai gaunasi kažkas panašaus į blendingą. Letenos kreivos, akis ar dar kas, nežinau, bet norėtus kažką padaryti, kad nors kiek pagerinti situaciją. Visokiausių videogaidų prisižiūrėjau, nepadėjo. Gal kas nors gali pamokyti neįgalųjį? Kitiems gi bus maloniau žiūrėti į ryškesnes figūras kitoje stalo pusėje...

Batma
Aš irgi paimčiau porą drybrush pamokų ar kokių tipsų iš ko nors, nes highlightinant tankus drybrushu gaunasi crap ir tenka grįžti prie hard edge highlight.
blackfishas
na tai kištelsiu savo mėgėjiškąjį trigrašį. man geriausiai tokia kombinacija - gruntas (dažniausiai pilkas) - juodas washas - spalva - highlightas - washas - highlightas - washas 2.

tarkim viršuje kairėje raudonas kailis. mano veiksmai. pilkas gruntas - done. juodas washas - done. blood red + chaos black (tamsiai raudona) mixas - done. blood red (naudoju siek tiek skiestą +/- grietineles skystumo dažą ir tepu lengvai ant iškilių paviršių po kelis sluoksnius. bet galima ir tirščiau vienu sluoksniu) - done. washas (pieno skystumo blood red + chaos black mišinys tepamas visur be gailesčio vengiant "baseiniukų". galima kartoti kelis kartus kol gauni norimą rezultatą) - done. highlightas blood red ant LABIAUSIAI iškilusių vietų - done. washas (truputį skystenis nei pienas. tepamas nepersistengiant ir aplenkiant labiausiai iškilusias vietas). tada labai svarbu lakas, nes washai gaminti skiedžnat dažus keičia savo spalvą ir džiųnant baltuoja ten kur būna didžiausios balutes (nežinau kaip citadele, bet vallejo šitą bajerį turi. neišsigąskit), o lakas tą baltumą panaikina. purškiamas, tepamas - whatever. man labiausiai patinka matinis arba satininis. blizgų retais atvejais tepu ant "lempučių", batų ar brangakmenių.


Tikiuosi pagelbėjau
Redagavo blackfishas 2015-02-03 09:58
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Marukas
Na ir as kistelsiu savo table top trigrasi
As dazau paprastai, tepu juoda arba sviesiai pilka grunta (labiau megstu juoda) tada... dazau, paprastai, tepu dazus 2-3 plonais sluoksniais, ir galiausiai praktiskai ismaudau rudame wash'e, sarvams ir metalui naudoju juoda wash'a.
O tada jei yra noro siek tiek dry brushinu, dazniausiai tam naudoju sena teptuka, turi buti sausas, pamirkai, ir dazus nuvalai i koki kartona, tada su sausu teptuku ilgai brushini pvz. per serius ar ginkla, palauki kol isdzius ir kartoji, is leto detales pradeda risketi.
Galiausiai daug matinio lako ir done, man patinka matinins Italeri lakas, labai graziai nuima blizgesi.

Ant tavo figureliu man truksta washo, atrodo kad jo ten nera washa reikia gerai ismaisyti, nes visa kakava buna nusedusi ant dugno ir negailek, pilk daugiau, be gailescio, parodyk kas cia bosas
Redagavo Marukas 2015-02-03 10:33
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
null
Taip, dėl naudodamas Vallejo washus ne kartą pastebėjau negatyvo efektą. Su Citadel to nebuvo pasitaikę.

Aš drybrushinu dviem atvejais - a) kai dažau plaukus, kailius ir pan., užbaigimui, paskutiniams highlightams, arba b) kai pasiduodu tingumui arba skubumui. Pirmuoju atveju rezultatu dažniausiai būnu patenktintas. Antruoju rezultato nesitikiu
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
blackfishas
beje, jei kalbant į temą "dry brush". naudodavau dažnai, bet nebenaudoju... iš esmės labiausiai dėl to, kad palieka miglą miltukų visur aplink. fukaka. nuo tada kai įvaldžiau washus ir išmokau tiesiom rankom tepti lesiruotes (daugiasluoksnis dažymas skaidriais dažais) dry brushą prisimenu tik didelių objektų greitam highlightinimui.
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Paralius
Yay, trigrašiai! Drybrushinant - kuo mažiau dažų ir kuo sausesnis teptukas. Praktiškai galima kyštelt į dažą, tada nusausint i 'vienkartinį virtuvini rankšluostį', kad nebeteptųų braukiant ir su tokiu per kailį šurum burum daryti. Jei iškart nepasirodo efektas - nepasiduot panikai, nebandyt smarkiau tept, ar kabint daugiau dažo. Geriau daugiau pakartojimų.