Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Flames of War
„Flames of War” kampanija "Operacija „Kobra 2.0“
magyar
„Flames of War” kampanija Operacija „Kobra“

Kampanijos pradzia - vasario 19 d. (treciadienis)

Kampanijos trukme - 5 ratai.

Kampanijos dalyvio mokestis - 3 EUR.


Prancūzija, 1944 m. vasara.


Praėjus aštuonioms savaitėms po D-dienos ir Sąjungininkų pajėgų išsilaipinimo Normandijoje, žygis į vokiečių okupuotos Prancūzijos teritoriją vis dar vyksta gana lėtai.

Amerikiečiai nutaria pasinaudoti vokiečių susitelkimu kovoms su britais ir kanadiečiais ties Kano (Caen) miestu ir smogti priešininkui, kol Vokietijos pajėgos išdėstytos netolygiai.

Operacijos tikslas – apeiti vokiečių pajėgas iš flango, atverti Sąjungininkų pajėgoms koridorių link Bretanės ir išsivaduoti iš manevrams nedėkingo normandiškojo bocage landšafto.


Kampanijos taisyklės

Kampanijoje „Operacija „Kobra“ gali dalyvauti miniatiūrų žaidimo „Flames of War“ žaidėjai, kurie iki D-Dienos registravosi forume „Wargames.lt“ arba el. paštu rikis [eta] rikis.lt.

Kampanijos autorius yra Balys Narbutas a.k.a. null, koordinatorius - magyar Koordinatorius paskirsto dalyvius poromis, teikia paaiškinimus dėl kampanijos mūšų scenarijų, sprendžia iškilusias ginčytinas situacijas ir fiksuoja kampanijos eigą bei rezultatus.

Kampanijos dalyviai bus suskirstyti į dvi grupes: Vermachtą ir Sąjungininkus. Kampanijos metu skaičiuojami tiek individualūs, tiek grupiniai kiekvieno mūšio rezultatai (t.y. vertinamas laimėtų ir pralaimėtų mūšių santykis).

Kovodami mūšiuose dalyviai renka Pergalės taškus (PT).

Kampanijai pasibaigus, pirmiausiai bus vertinami kolektyviniai PT ir issiaiskinta nugalejusioji puse. Laimejusios puses daugiausiai PT po penkių mūšių surinkęs žaidėjas tampa kampanijos nugalėtoju. Esant lygiosioms, nugalėtoju skelbiamas tas žaidėjas, kuris surinko daugiau PT už savo naudojamų modelių kokybę (nudažytus ir/arba originalius modelius).


PT skiriami „Flames of War“ taisyklių knygoje nurodytu būdu:

Nugalėtojo nuostoliai: 0 būrių - stulbinama pergalė
Nugalėtojo - 6 PT, pralaimėjusiojo - 1 PT

Nugalėtojo nuostoliai: 1 būrys - svarbi pergalė
Nugalėtojo - 5 PT, pralaimėjusiojo - 2 PT

Nugalėtojo nuostoliai: 2 ir daugiau būrių - smulki pergalė
Nugalėtojo - 4 PT, pralaimėjusiojo - 3 PT


Papildomas PT skiriamas žaidėjui po kiekvieno mūšio, jeigu jis mūšyje nenaudojo pakaitinių (proxy) modelių arba jei visi jo naudoti modeliai buvo nudažyti.

Vienam mūšiui sužaisti skiriamos dvi savaitės (pirmam ratui - 3 savaites). Jei žaidėjas vėluoja sužaisti mūšį dėl subjektyvių priežasčių, jis baudžiamas -1 PT už kiekvieną uždelstą savaitę.

Oponentai mūšiams parenkami atsitiktiniu budu, stengiantis, kad kaskart žaistų tie žaidėjai, kuriems iki šiol dar neteko tarpusavyje žaisti kampanijos metu, o jei tai neįmanoma – kad tarpusavyje žaistų panašų PT skaičių turintys žaidėjai.

Mūšiais imituojami vėlyvojo (Late) Antrojo pasaulinio karo veiksmai ir juose dalyvavę kariniai daliniai. Nors kampanijos idėją įkvėpė tikros karinės operacijos, nei kampanija, nei atskiri jos mūšiai į istorinį tikslumą nepretenduoja.


1-asis mūšis

„Operacija „Goodwood“

Rengdamosi operacijai „Kobra“, sąjungininkų pajėgos atliko kelias parengiamąsias atakas. Viena iš jų – operacija „Goodwood“, britų pajėgų ataka 1944 m. liepos 18 d. į rytus nuo Kano miesto. Prasidėjusi intensyviu vokiečių pajėgų bombardavimu, operacija „Goodwood“ netrukus virto vienu didžiausių tankų mūšių dėl Kano apylinkių ir strateginio pranašumo regione.

Šis mūšis imituoja vieną iš parengiamosios atakos susirėmimų, kai mūšio lauke netikėtai susitinka į kovos lauką skubantys padaliniai.

Mūšis žaidžiamas pagal scenarijų „Encounter“. Sąjungininkų grupei priklausantys žaidėjai yra puolantieji (attacker).

Mūšio laukas: miškinga teritorija, kalvos.

Armiju dydis - 1000 pt.


2-asis mūšis

Puolimas

Operacija „Kobra“ prasidėjo 1944 m. liepos 25 d. Keliskart atidėta dėl blogo oro, operacija galiausiai pradėta vykdyti nuo milžiško masto vokiečių pozicijų bombardavimo iš oro. Į nusilpusias hitlerininkų gynybos linijas netrukus smogė ir Sąjungininkų sausumos pajėgos.

Antrasis kampanijos mūšis imituoja Sąjungininkų ataką prieš Vermachto pozicijas operacijos pradžioje.

Mūšis žaidžiamas pagal scenarijų „Hold the Line“. Sąjungininkų grupei priklausantys žaidėjai yra puolantieji (attacker).

Mūšio laukas: Normandijos bocage landšaftas – laukas siauromis medžių eilėmis suskirstomas į stačiakampius sklypus, maždaug 12” x 24”.

Armiju dydis - 1250 pt.


3-iasis mūšis

Kontrataka

Hitleriui griežtai nurodžius savo pajėgoms nesitraukti, vokiečiai, stengdamiesi sulaikyti Sąjungininkų puolimą Normandijoje, surengė keletą kontratakų. Viena didžiausių buvo pavadinta operacija „Lüttich“, prasidėjusi 1944 m. rugpjūčio 7 d. netoli amerikiečių pozicijų ties Morteno (Mortain) miesteliu.

Trečiuoju kampanijos mūšiu imituojami susidūrimai vokiečių kontratakos metu.

Mūšis žaidžiamas pagal scenarijų „Free for All“. Vermachto žaidėjai yra puolantieji.

Mūšio laukas: kalvota lyguma, miškai mūšio lauko kraštuose.

Armiju dydis - 1500 pt.


4-asis mūšis

Miestelio šturmas

Paties Hitlerio įsakymu vykdyti vokiečių kontrpuolimai netrukus gerokai išsekino ir taip nuostolių patyrusias Vokietijos pajėgas. Atrėmę Vermachto mėginimus susigrąžinti prarastą iniciatyvą, sąjungininkai vėl pajudėjo gilyn į priešo teritoriją. 1944 m. rugpjūčio 8 d. amerikiečių pajėgos užėmė Lemano (Le Mans) miestą, iki tol buvusį Vokietijos Septintosios armijos štabu.

Ketvirtasis kampanijos mūšis atkartoja susirėmimus šiame mieste.

Mūšis žaidžiamas pagal scenarijų „TBA“. Sąjungininkų žaidėjai yra puolantieji.

Mūšio laukas: miestas, tankiai užstatyta ir apželdinta teritorija.

Armiju dydis - 1780 pt.


5-asis mūšis

„Falezo kišenė“

Lemiamas Normandijos kampanijos etapas buvo mūšis prie Falezo (Falaise) miesto, kai greitai puolančios Sąjungininkų pajėgos apsupo vokiečių dalinius ir beveik atkirto jiems atsitraukimo kelią. Vokietijos pajėgoms teko sunkiai grumtis 1944 m. rugpjūčio 12 – 21 dienomis, kad išsaugotų atvirą vadinamąją „Falezo kišenę“ ir galimybę pasitraukti.

Mūšiu atkartojamas vienas iš Vermachto mėginimų prasiveržti pro juos supančias Sąjungininkų pajėgas.

Mūšis žaidžiamas pagal scenarijų „Breaktrough“

Mūšio laukas: kalvos, kelias, miestelis.

Armiju dydis - 2000 pt.


Kampanijos tvarkaraštis: TBA

Personal achievments - TBA


P.S.: OK, kadangi copypastinau redagavau sena Balio kurini, tai gali buti visokiu kliurku. Be to, gal gali buti visokiu geresniu ideju, tai feedback'as tikrai welcome.
Redagavo magyar 2015-02-13 11:53


Batma
„Not One Step Back“ šitos misijos nebėra. Arba imti ir konvertuoti seną versiją arba vietoj jos imti ką nors iš dabartinių misijų.
magyar
Fenks, vadinasi teks pakeisti kazkuo kitu.


vytzka
Tai registruojasi kas nors? As visai noreciau, tik nezinau su kuo cia zaist kad butu istoriskiau
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Batma
O tai kad neaišku kur čia reikia registruotis, aš gal irgi visai nieko būčiau.
magyar
Pajegu prasme istoriskumas keliauja i istoprijos siukslyna. Ta prasme, tai visiskai nesvarbu, arba, pvz. galima sakyti, kad, tarkim, tuo paciu metu vyke mushiai Rytu fronte, koregavo ivykiu tekme ir Vakaru fronte.

Taigi, tiesiog registruojames.

P.S.: Gal kas turi kokiu minciu kuo pkeisti negaliojancia misija?


Gunchik
Aš registruojuosiu su vengrais jeigu tai kažką įtakuoja...

Tylu čia kažkaip.
Gambler
Aš būsiu su vokiečiais.
Warmachine - Khador
Hordes - Skorne
Flames of War - Germany, USA Easy Company
Batma
Manyčiau, kad šiuo metu dauguma susidomėję stebi/dalyvauja Infinity lygoje. Tai nežinau ar čia kas nors vyks.
Karolis
As irgi prisijungciau jei dalyviu bus