Temos peržiūra
WarGames » Appendix » Offtopic
Fun of Wargaming: Playing or Armybiulding?
shadow
Is esmes pavadinimas viska pasako.

As pats su ta savo minimalia wargaming'o patirtimi (suprantu, kas tai yra, taciau vos vos tebandes) niekada nebuvau linkes i miniaturesus. Mano armija turi tikti mano zaidimo stiliui ir skoniui, taciau to ir pakanka - puikiai galecaiu zaisti su prepainted figurelem. Ir apskritai dazymas ir pvz. warhammeristu poziuris i tai man yra netgi minusas

Tuo tarpu turiu viena drauga, kuris, panasu, del miniaturesu ir uzsikabino. Netgi abejoju, ar jis dometus WH, jei viskas jame butu prepainted. Tacaiu dabar aktyvaii dazo armija, convertina figureles ir pan.. Ir planuoja zaisti, tacaiu itariu, kad 90% fun'o jam yra pats jo armijos paskirties radime ir realizavime, o ne paciame zaidime (oi gausiu nuo jo uz situos zodzius Anyway jei manai kitaip, sakyk, gal ir mano mastymas pasikeis).

Taigi, kuri dalis jum yra svarbesne\idomesne, del kurios zaidziate wargame'us? Zinoma, neprivalote save priskirti vienai ar kitai grupei ; tiesiog sakykit, kaip yra.
The thunder of its hooves beats dreams into despair.
Murgatangutz
Dažyti ir scrachint smagu o žaisti dar smagiau kai pažaidžiau pirmą mušį mano nuomonė stipriai pakrypo į tegiamą wargeimų pusę B) Tai kad nepabandęs nesakyk.

Darius
Lukai nieks taves neskriaus uz tai.yra yvairiu zaideju vineniems klijuoti ir dazyti vienas pragaras,o kitiems tai yra linksmiau negu zaisti.Nors prepainted figures labai daznai atrodo siaubingai(wizards of the coast ypac) su jomis bus labai sunku sukurti savo custom armija.Kas del miniaturesu tai tiesa tik del to ir pradejau zaisti manau dauguma del to pradejo zaisti nes pamate kokios saunios ir nuostabios jos yra tada pradeda dometis ir zaisti.
Redagavo Darius 2008-06-07 20:41
shadow
2 Murgatangutz - kazin kodel visi mano postuose izvelgia kazkokia paslepta prasme? Jei ka, tenorejau paklaust, kas kam yra kas. Jau baigiu prie priprasti prie postu prirasinet visokius disclaimerius...

Dariau - is esmes sitoje temoje ir norejau paziureti tu atsitiktiniu atsakiusiu zmoniu nuomone apie tai, kas kam ydomu.

Del tavo issakytu minciu - puikiai suprantu, kad buna visokiu zaideju, taciau tai juk nebutinai hobis visiems, ir nereikia sayti, kad galima matyti pilna wh neziurint i jo svarbia dali.
The thunder of its hooves beats dreams into despair.
Murgatangutz
shadow manau mano pirmas sakinys aisq viską pasako kad man scrachint ir dažyt smagu o žaisti dar smagiau Rinkimas, modelevimas ,dažymas yra geras priedas pačiam žaidimui.

Darius
tik labai daug kainuoja.
Batma
Patinka ir vienas ir kitas, bet atskirais atvejais skirtingai

Necromunda as zaidziau vien tik del sistemos (turejom esheru originalias figureles, kitus gangus sudare figureles is kinderiu, senoviniai kareiveliai ir siaip visoks sh, kurio dydis panasus)

WH40k turiu CSM kazkiek, ale jie niekad nebuvo pastatyti ant zaidimo stalo, WHFB dark elfai gulintys mano lentynoje taipogi nebuvo palike namu

Confrontation wolfenu man patinka ir figureles, ir sistema
danis2005
Warhammer 40K lošti pradėjau dėl žaidimo smagumo, bet po to supratau jog klijuoti, dažyti ir scratchinti modelius man patinka labiau (o ypač chaosą, kai gali visokių pričiundalų padaryti :]).
Kronas
Žaidimo strategija ir figūrėlių kolekcionavimas pirmiausia.
Klijuot ar minimaliai konvertuot šiaip ne taip prisiverčiu, bet dažyt tai net nebandau...
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
spyglius
Zaidimas - smagu. Dazymas - smagu. Konvertinimas - smagu. Kartais kas nors trumpam atsibosta, tai jami daryt kita. O zaist su nenudazytom figurelem irgi nera smagu.
Darius
man tai dar neteko zaist bet klijuot ir dazyt yra tikras malonumas juo labiau jeigu poto tavo darba teigiamai yvertina.
Nomad
Kolekcionavimas, dažymas, konvertavimas man yra maždaug dešimt kartų įdomiau už patį žaidimą. Tiesa sakant, žaisti man nelabai įdomu (na, tiek ir težaidžiau kol kas kita vertus). Bet WH40K taisyklės yra tikrai prastos, vietomis iki absurdo (granatos...).
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Imperial
Nomad parašė:
vietomis iki absurdo
xDDD



[center]King Undisputed! Respected! Saluted! And seen for the wonder I am! Yes, my teeth and ambitions are bared! Be Prepared! [/center]
vytzka
Man tiesa sakant idomiausia fluffas (ypac 40k), gal del to kad esu roleplayeris atejes i wargeiminga. Dazymas ir konvertinimas fun, tik kad skillu truksta ir dar laiko nera tai retkarciais pasidaro liudnoka ir uzeina priepuoliai "o kada ir kaip as visa sita pabaigsiu" - cia 40k, kokiam Battletechui daug reiksmes tam neteikiu, nors gal kada ir reiks nusidazyt figureles kai schema issirinksiu. O zaisti man labai patinka, nors irgi visada fluffines puses norisi kazkiek.

Nomad parašė:
Bet WH40K taisyklės yra tikrai prastos, vietomis iki absurdo (granatos...).


Heh, na nera jau jos tokios blogos (nors pripazinsiu kad kai kurie dalykai uz***a). Siaip tokios abstrakcijos kaip granatos kurios veikia iniciatyva atsirado 3 redakcijoj, kur visas zaidimas buvo ziauriai supaprastintas. Jeigu nori galima kada Rogue Trader (40k 1 edicija) pazaist, gal labiau patiks (ten is viso pusiau kaip RPG beveik, tiksliau toks keistas crossbreedas).
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Nomad
Aš suprantu kad iki pilno realizmo pritempti neįmanoma, o jei ir būtų įmanoma, tai nebūtinai būtu įdomu. Bet negi kas nors nuoširdžiai mano, kad warhammeriškos granatos yra visai OK? Ta prasme, preziumuoju, čia visi žino, kas yra granatos realybėje?

Jau būtų žymiai normaliau, jei iniciatyvą padidintų vien pats ginklų turėjimas (šaudo artėdami, taip priverčia priešą tupėti priedangoje). Realiai nuolatinis šaudymas, kad priešas nekištų nosies iš už priedangos kol taviškiai pribėgs iki jo arčiau, yra plačiai naudojamas. Pribėgus arčiau paprastai vidun į priedangą nelendama muštis kumščiais ir kardais, o įmetama pora tų pačių granatų.

Suppressive fire Warhammeryje apskritai neegzistuoja, neskaitant minėto iškreipto granatų naudojimo būdo. Jau matau vaizdelį, kaip būrys rieškučiomis svaido granatas į priešą, kuris yra priedangoje, patys tuo pat metu bėgdami į tą pačią pusę ir nebūdami jokioje priedangoje. Priešas pastatomas į tikrai rimtą riziką mirti vietoje iš juoko.

Patykoti ir šaudyti beveik neįmanoma. Kažkokią dead zoną gali sukurti tik tuo atveju, jei vieno ėjimo metu jos neįmanoma perbėgti. Pvz., savo ėjimo metu oponentas gali pastumti squadą tiesiai į zoną, kurią siekia penki mano autocannonai ir penkiasdešimt guardsmenų lasgunų. Minėtas squadas ten ramiai aptars dienos orus, nusišlapins prie medžio ir pajudės toliau, ėjimo pabaigoje vėl atsidurdamas už priedangos. Na absurdas visiškas.

Na ir dar daug visko vardinčiau, kas man nepatinka ir makes no sense, bet kokia prasmė. Dar neskaičiau 5ed, gal ten geriau?
Redagavo Nomad 2008-06-09 19:51
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
danis2005
Nomad parašė:
Dar neskaičiau 5ed, gal ten geriau?

Ten vat gan keli įdomūs ir gan realistiški dalykai atsiras (mano manymu):
1.Bus galima rėžtis į tankus su savo mašinikėm B)
2.True line of sight, tai reiškia galėsime snaipinti neatsargius armijos generolus kurie sugalvojo pro langą pažiūrėti
vytzka
True LOS nieko bendro su IC snipinimu neturi (offtopas, bet kad neklaidintum zmoniu )
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
foXtrinee
Man dazymas yra auksciausiai visko bet kai dingsta meninis ikvepimas imuosi kariniu veiksmu
Steelix
Man labiausiai patinka ispradziu nudazyt figurelia dalimis o tada ja surint ir grozetis kuo gavai :). tik gaila kad i d6 ateina daug zmoniu kurie is mano darbo issitycioja ir dazniausiai nuo zaidimo ar dazymo atbaido gerai savaitei
Surrender now and serve me in life, or die and slave me in death !
Batma
Tu paprasyk ju parodyti savo dazytas figureles, nes dazniausiai kas tyciojasi is kitu darbo neturi nudazytos ne vienos savo figureles