Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer 40K
Keli 40k background klausimai
Skargan
Pastaruoju metu vedu Dark Heresy 40k role playing game. Asmeniškai manau, kad wh fluffą išmanau, bet kartais susiduriu su klausimais,į kuriuos sudėtinga atsakyti net ir naudojantis netu, tad klausiu profu. Štai kas neduoda ramybės:

1. Astronomicon yra švyturys navigatoriams skrendant warpe. Jį powerina Imperatorius savo valia. Kas powerino Astronomiconą kai Imperatorius nebuvo prikaustytas prie Golden Throne? Kas palaikė keliones warpu?

2. Imperijos Gvardija yra padalinta Regimentais - daliniais kurių dydis varijuoja nuo šimtų iki dešimčių tūkstančių. Bet nepaisant šito gražaus apibrėžimo - kokio dydžio būna vidutinis Regiment? 2500? 5000? 10 000?

3. Ar komisarai veikia atskirai nuo subordinacijos grandinės, ar jie tiesiog paklūsta tik karininkams? Pvz. ar eilinis komisaras turi teisę įvykdyti egzekuciją generolui?

Tai tiek kol kas jei dar kokių nors klausimų iškils - vėl papostinsiu čia
Skargan
Dar vienas, gana rimtas.
4. Kas turi daugiau pramušamosios galios(pvz. prieš flak vestą)? Lasgunas ar autogunas? Kodėl?
Zestianssik
3. Komisarai yra "politrukai". esmenys, pristatantys valdzia ir uzsiimantys pagrinde propaganda. Jie realiai nevadovauja kariams, benent to reikalauja konkrecios uzduotys
Batma
1. Aisku as galiu klysti, bet kiek as suprantu pries Horus Heresy imperatorius pats ji ir powerino. O dar anksciau (kol nebuvo imperatoriaus), nebuvo ir warp travel (t.y. visi keliavo paprastu budu, todel ir buvo visos kolonijos taip atsiskyrusios)
Drago_13
4. Butent pries flak vesta - lasgunas. Flak vestas is esmes yra ballistic armor, kuris deka savo fiziniu savybiu - tamprumo, elastingumo, sustabdo ir pasuka atgal kulkas. Stabdyti ir pasuksti atgal sviesa jis kaip ir negali, taigi dideles energijos lazeris pramusineja flak vesta geriau negu kulkos.
Redagavo Drago_13 2010-02-20 20:15
Who Cares About Speed when You've Got a Railgun?
Darkwind

1. Astronomicon yra švyturys navigatoriams skrendant warpe. Jį powerina Imperatorius savo valia. Kas powerino Astronomiconą kai Imperatorius nebuvo prikaustytas prie Golden Throne? Kas palaikė keliones warpu?

Pradekim nuo to kad Astronomikona is tiesu powerina ne imperatoriaus valia o milijonai minor psykeriu kurie suseriami imperatoriui - situo atveju imperatorius svyturys o kuras kad ugnele degtu - psaikeriai. Kai imperatorius vaiksciojo tarp zvaigzdziu jokio astronomikono nebuvo - kokia prasme is svyturio kuris viena diena cia o kita - ten? Telieka darysi isvada kad warpo audros nebuvo labai isisiautejusios arba kad warpo keliones buvo pavojingesnes ir vyko mazesniais suoliukais nei kad dabar leidzia astronomikonas. Jei trumpai - kaip vyko warpo keliones pre horus heresy - nutylima.


2. Imperijos Gvardija yra padalinta Regimentais - daliniais kurių dydis varijuoja nuo šimtų iki dešimčių tūkstančių. Bet nepaisant šito gražaus apibrėžimo - kokio dydžio būna vidutinis Regiment? 2500? 5000? 10 000?

Visa tai priklauso nuo to is kokio pasaulio surinkas regimentas, kiek jam i skura dave iki siol ir kas jam vadovauja. Jei trumpai apibrezimo nera. Pestininku regimentas gali buti 5000 o Leman Rusu - vos 100. Zaidimo tikslam as siulyciau nutarti paciam - arba pasinaudoti didziuju valstybiu karine struktura.

3. Ar komisarai veikia atskirai nuo subordinacijos grandinės, ar jie tiesiog paklūsta tik karininkams? Pvz. ar eilinis komisaras turi teisę įvykdyti egzekuciją generolui?

Kaip jau kazkas minejo oficialiai komisaras vadovavimo teises neturi nes veikia uz armijos vadovavimo hierarchijos. Taigi jis teoriskai GALI nusauti net generola jei itaria ji parsidavus priesui, bet tai labai mazai tiketina nes toks generolas paprastai pasirupina kad komisaras nebesugebetu to padaryti. O po to jis turetu pateikti LABAI svarius argumentus savo paties vadovybei arba buti suplesytam i labai mazus gabaliukus. Pagal teorija ju tikslas - patarti, palaikyti morale ir tik ypac retais atvejais - vadovauti. Manau kad didesne ju dalis turetu islaikyti tam tikra lygi "common sence" nes jei prades saudyti zmones i kaire ir desine labai greit sulauks lasbolto i nugara nuo savo paties "ganomuju"

Del sarvuotes 40000. Pradekime nuo to kad "flack" sarvuote yra 2 pasaulinio karo lygmens ir nusilieidzia savo patikimumu elementariam siuoliakiniam kevalarui. O apie tai kas bus sarvuote po 38000 metu galime tik pasvajoti. Zaidimo tikslam as siulyciau manyti kad flack sarvuote yra lengva lanksti sarvuote kuri apsaugo nuo srapnelio ir turi isiuta savyje atspindinti sluoksni kuris padeda butent nuo laseriniu suviu. Bet kuri dabartiniu laiku asmenine sarvuote butu visiskai beviltiska pries lazerius, todel nesiulau taikyti siuolaikiniu atitikmenu tolimai ateiciai.
Redagavo Darkwind 2010-02-27 17:52
Grahg the Elfmuncher
Jei nežinai tokiais atvejais labai padeda http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Main_Page.
Skargan
Grahg the Elfmuncher parašė:
Jei nežinai tokiais atvejais labai padeda http://wh40k.lexicanum.com/wiki/Main_Page.


Lexicanum skersai ir išilgai išnaršytas, todėl į jus ir kreipiausi dėkui darkwind už pilniausius(ant kiek tai įmanoma) atsakymus.
Tą pačią progą turiu dar kelis klausimus.

5.1 Imperijoje technologija yra absoliučioje stagnacijoje, visi išradimai sudėtingesni už peilį patenka į Adeptus Mechanicus jurisdikciją, bet mane domina kelios smulkmenos. Noble tech pavyzdžiui. Iš to, kaip dažnai būna apsiginklave noblai ir kokio lygio jų technologija, man dažnai kyla idėja, kad kažkokios smulkios asmeninės laboratorijos/kalvės yra leidžiamos, o tik masinei gamybai yra reikalingas AM leidimas. Jei aš neteisus ar prieštarauju fluff - tada ar galit atsakyti iš kur Imperijoje atsiranda modified tech(ne tech patternu) kuris yra toleruojamas pas kilminguosius?

5.2 Prie ko lenkiu - vienas mano žaidėjas žaidžiantis už freelancer techpriestą laisvalaikiu sudarė kovinio tanko brėžinius. Viskas gražu, tvarkinga, logiška, žodžiu kaip reikia. dabar jis juos nori prakišti Imperijos Gvardijai, kad jie galėtų geriau gintis prieš prasidedančią Chaoso invaziją. Man kaip žaidimo meistrui iškilo dilema - ar toksai dalykas būtų įmanomas ir jei taip - ar jis neprieštarautų fluff. Kokia jūsų nuomonė?

6. Ar visi psykeriai sankcionuojami Teroje, ar tik astropatai?

7. Koks procentas Imperijos gyventojų moka skaityti? Jei kalbėsim apie "civilizuotus" pasaulius kaip hive-worldai ir pan. 10%? 30%? 50%? 90%? Kadangi tokių duomenu GW tikrai nespausdina, tai čia klausiu jūsų nuomonės.
Drago
5.2 manau taip ,nes prisiminkime ta pati land reiderio pavyzdi arba rhino, modifikacijos vyksta kai kurios dingsta kai kurio prigyja ir pasklinda, manau kad nors daznai sutinkamos skeptiskai, bet tikrai yra.

6.Nesankcijonuoti psaikeriai yra medziojami inkvizicijos

7. tiksliu duomenu tikrai nera, bet mano supratimu apatiniuose hive world'o lygiuose issilavinusiu yra 10-40%, o virsutiniuose ~90%
Skargan
Drago parašė:
6.Nesankcijonuoti psaikeriai yra medziojami inkvizicijos


Jo, šitą dalyką aš žinau, bet klausiau būtent dėl jų sankcionavimo lokacijos. ar tą ritualą būtina atlikti Teroje? Nes logiškai mąstant, jei psykeris turi būtinai būti nuvežtas į Terą sankcionavimui, tam reiktų sugaišti dešimtis, jei ne šimtus metų(pvz. psykerį suranda kur nors už Tau Imperijos, tai jį reikia nugabenti į Terą, o po to dar grąžinti atgal. Net su warpo kelionėm, tai užima DAUG laiko). Ar sankcionavimai negali būti pravedami kažkokiose kitose planetose (shrine-worlduose pvz.)?
Drago
tai taip, teroje vyksta ne sankcionavimas, teroje vykta ju aukojimas imperatoriui=)
Grahg the Elfmuncher
Ne, visi psykeriai yra sankcionuojami Terroje, bent jau laikantis Dark Heresy knygos pozicijos. Visi DH psykeriai prideda 3d10 (man atrodo) metų prie savo amžiaus būtent už ta kelionę.
CK5Y12
Nebuna jokiu nauju isradimu, land raider niekas "neisrado" tiesiog gw ji ikiso lyg jis jau butu buves ir sukure istorijele kad kadaise kazkas rado brezinius. Jei kas sugeba patys be fabriku ir pan. kazka pasigamint tai gaminasi, bet retas atvejis.

Del astronomicon tai kiek pamenu ji sukure imperatorius ir palaike savo psychic powers, dabar jo siela tik valdo ji ar kazka tai, bet palaiko energija psycheriai, esme kad be jo nieko nesigautu. Knygose 40k ne karta aprasytos beveik beribes imperatoriaus psychic powers ;F

O kodel modernus sarvai turetu neapsaugot nuo lazerio? Ikisi kokios karsciui atsparios keramikos biski ir jau is to lasgun mazai naudos, nebent Labai jau galingas jis, bet jei jis butu toks galingas tai gal ir statai geresni butu xD jo ap-5 ar smth, kaip paprasto sautuvo atitikmens 40k (pas orkus lygtais tokie, gal galingesni bet nepritaikyti sarvu pramusimui kaip musu ginklai).
Drakar
seip idomus pirmas klausimas kuriuo visi jaucia pareiga pasisakyti. nebusiu ir as isimtis.

remsiuosi vienintele knyga kuri nepriduoda istorijai atspalvio kaip kiekvienas kodeksas ar grozine literatura t.y. big rullebook 5 ed.

psl. 123 suzinome kad pries imperatoriu buvo "dark age of technology c.M18 - c.23" kurio metu "warp space is tamed" kaip tai butent nutiko niekas jau nezino
toliau seke "age of strife c. M23 - c. M30" kurio metu zmonija degraduoja ir suskyla.
"age of the imperium" - "Humanity endures through the Emperor's sacrifice. ... The Astronomicon, a great pshyhic beacon steered by the Emperor's immortal mind, allows Mankind to harness Warp travel oce again..."

101 psl. randame eilutes apie tai kas buvo pries Imperatoriu: " ... An age so long that its history lies shrouded in legends. Who knows how Mankind came to be scattered across a million disparate worlds? Who remembers the wars that split the Earth asunder and dragged humanity down to level of brute beasts? ... To these questions there can be no answers. From those times come only whispers of horrors and death."

taigi rementis aksciau pasakytu leisiu sau daryti isvada kad pries Imperatoriu Astronomikono nebuvo ir keliones warpu vyko tik "dark age of technology" metu. kokiu budu tai buvo daroma niekas jau nezino. galima netgi teikti spekuliatyvine prielaida kad nekontroliuojamos keliones warpu davede zmonija barbarizmo ir ilgo tamsos periododo.

gal daugiau nesiplesiu sorriukas uz ilga posta ir mistaipus.
"To the darkness I bring fire. To the ignorant I bring faith. Those who welcome these gifts may live, but I will visit naught but death and eternal damnation on those who refuse them."
[center]http://i25.photobucket.com/albums/c90/LoadBunn
Grahg the Elfmuncher
Drakar parašė:galima netgi teikti spekuliatyvine prielaida kad nekontroliuojamos keliones warpu davede zmonija barbarizmo ir ilgo tamsos periododo.


Šiaip pakamkamai aišku kad Age of Strife sukėlė Eldarų nuopolis (The Fall of Eldars), tiklsliau Slaanesh'o gimimas, kuris sukėlė visišką betvarke warp'e, išplėšė realybei naują *****skylę (Eye of Terror), ir šiaip beveik visur susilpnino ribą tar warpo ir realybės, tikėtina sukeldamas AI (Iron Man) sukilimus, psykerių platesnį atsiradimą ir kitokius smagius dalykus. Galima assuminti kad iki tol keliones warpu buvo įmanomos be Astronomicono pagalbos dėka daug ramesnio warp'o.
Redagavo Grahg the Elfmuncher 2010-03-02 02:03
CK5Y12
Idomu ir tai, kad is horus heresy knygu galima daryt prielaida jog emperor sudare sanderi su chaos dievais, kad butu toks galingas, ir to deka padare astronomicon + save atsparu nuo ju, tai galima sakyt, kad keliones warpu imanomos del, ironiskai, chaos jegu apgavimo =]
XXIcentury
CK5Y12 parašė:
Idomu ir tai, kad is horus heresy knygu galima daryt prielaida jog emperor sudare sanderi su chaos dievais, kad butu toks galingas, ir to deka padare astronomicon + save atsparu nuo ju, tai galima sakyt, kad keliones warpu imanomos del, ironiskai, chaos jegu apgavimo =]

:D:D:D:D
uhu. Jei tikėsi chaoso dievais :D.
yeah right.
CK5Y12
Imperium ne ka patikimesni x)
Darkwind
Skargan parašė:
5.1 Imperijoje technologija yra absoliučioje stagnacijoje, visi išradimai sudėtingesni už peilį patenka į Adeptus Mechanicus jurisdikciją, bet mane domina kelios smulkmenos. Noble tech pavyzdžiui. Iš to, kaip dažnai būna apsiginklave noblai ir kokio lygio jų technologija, man dažnai kyla idėja, kad kažkokios smulkios asmeninės laboratorijos/kalvės yra leidžiamos, o tik masinei gamybai yra reikalingas AM leidimas. Jei aš neteisus ar prieštarauju fluff - tada ar galit atsakyti iš kur Imperijoje atsiranda modified tech(ne tech patternu) kuris yra toleruojamas pas kilminguosius?


Cia telieka perbraukti ora ranka kaip dzedajui ir pasakyti jokiu isradimu nera. Jei trumpai yra bet jie super nezymus ir padaromi "mokslinio baksnojimo metodu". t.y. praktiskai adeptus mechanikus magosai lipdo kazka per simtmecius kol jis nesubyra po pirmo ijungimo. Ir net tada tai retai islenda i masine gamyba - nes nezinodami realiu principu daznai nebesugeba atkartoti savo sekmes. Kai pagalvoji jiem prireike 10 tukstantmeciu kad paprasta bolteri patobulintu iki stormbolterio - ir tai pagaminti ju sugeba nedideli kieki - nepakankama apginkluoti visiem marinam, jau nekalbu apie menkesnius kovotojus. Puikus techniniai pasiekimai ar ne? Nauji zaisliukai sukuriami GW reikalingi palaikyti codex creep o ne prisideti prie fluffo (nelaimei). Jei trumpai tokie vienetiniai patobulinimai paprastai galima vadinti master crafted dalykais ir leisti prideti kazkokia savybe, bet nepatartina isleisti i masine gamyba. Labai tiketina kad ir pats kurejas is tiesu nelabai bezino kaip atkartoti savaja sekme. Zinoma tai mano 40k visatos interpretacija. Jei tau ji zaidime nelabai tinka - visada gali ja ignoruoti.


5.2 Prie ko lenkiu - vienas mano žaidėjas žaidžiantis už freelancer techpriestą laisvalaikiu sudarė kovinio tanko brėžinius. Viskas gražu, tvarkinga, logiška, žodžiu kaip reikia. dabar jis juos nori prakišti Imperijos Gvardijai, kad jie galėtų geriau gintis prieš prasidedančią Chaoso invaziją. Man kaip žaidimo meistrui iškilo dilema - ar toksai dalykas būtų įmanomas ir jei taip - ar jis neprieštarautų fluff. Kokia jūsų nuomonė?

Hmm pas tave susidare labai keista situacija. Matai freelanceriu tech priestu labai mazai (palygink su freelanceriais kunigais lietuvoj..... tech priestai yra technologijos kunigai garbina omnisiaha. Jie ne inzinieriai musu suvokimo prasme, ir butu klaida juos tokiais laikyti). jei jis feelanceris tai arba kazkuo pykstasi sy kultu arba yra "corrupted by chaos"... Abu variantai jam daug sveikatos neatnes. Antra kaip freelanceris jis negali prieiti prie resursu kurie buna prieinami kulto atstovams, taigi tikimybe kad jis sudare bent kiek veikiancius brezinius yra tikimybe beveik lygi 0 - nebent meistras jam dave keleta desimtmeciu ar net simtmeciu eksperimentuot lipdant tankus ir ziurint ar jie veiks. Tai kad jis sugebejo padaryti brezinius be eksperimentu 40k gali reiksti tik viena - grandiozini fiasko del vieninteles priezasties - ten nera inzinerines minties. Nezinant veikimo principu sudaryti breziniai ne kas kita kaip dailininko paveikslas - grazu paziureti bet praktines naudos 0. Nebent reikia lauza ikurti.


6. Ar visi psykeriai sankcionuojami Teroje, ar tik astropatai?

Labai sunku atsakyti nes as nesu rades kur tai atliekema. Mastant apie tai kad laivai psaikerius renka desimtmeciais po to gabena i zeme po to ten juos laiko kazkokioj koncentracijos stovykloje kol sankcionuoja ir ne duok dieve pasileis keli alfa klases psaikeriai vidury sventosios Terros. Taip sakant irodymu neturiu bet manau kad jie nevezami sankcinuoti i Tera. Mano isitikinimu jie sankcionujami paciuose juoduosiuose laivuose - pirma saugiau, antra - greiciau. Jau po to silpnus atskiria ir velka i Tera paserti imperatoriu, kitus atskiria ir veza i Tera astropatu treniravimui - o likusius paleidzia pakeliui kur priklauso - ka gubernatoriams ka IG vadovybei, ka inkvizitoriai sau rekvizuoja, etc. Velgi jei kass nors zino kur tiksliai tai parasyt as irgi buciau ne pries tiksliai issiaiskinti sita dalykeli.


7. Koks procentas Imperijos gyventojų moka skaityti? Jei kalbėsim apie "civilizuotus" pasaulius kaip hive-worldai ir pan. 10%? 30%? 50%? 90%? Kadangi tokių duomenu GW tikrai nespausdina, tai čia klausiu jūsų nuomonės.

manau daugiausia procentaliai moka skaityti imperial worlduose, nes ten geriausia demografine padetis issilavinimui. Hiveworldai jau arciau kiberpankui kur skaitymas nera placiai prieinama savybe :). Viskas priklauso nuo pasaulio - prisimink knygoje parasyta kad kai kurie net yra demokratiski(labai reti itariu), bet visumoj imperijos politika yra kad zmogus neturi zinoti daugiau nei jam butina (per daug ziniu kelia problemu kaip erezijos ar neduok dieve sukilimas). Tai reiskia kad jei jis nedirba scriveneriu ar adeptu - o kokiu paprastu darbininku ar shachtininku tai jo mokejimas skaityti arteja i 0.

Truputis apie eldarus kuriuos cia neteisingai apkaltinimo del age of strife. Pradekim nuo to kad pagal oficialu fluffa eldarai niekada nekovojo pries zmonijai tampant imperija. Taigi eldaru imperija zlugo pries dark age of technology. Taipogi fluffe minima kad slaanesho gimimas nuramino warpa del ivairiu priezasciu, todel per dark age of technology zmonija kaip tik megavosi tuo kad warpas tuo metu vbuvo ramus - salutinis eldaru nesekmes poveikis. Tuo metu zmonija pletesi, vystesi ir stiprejo. Tada atejo age of strife - ramybe warpe baigesi ir audros eme pamazu gryzti. Keliones pasidare nebesaugios ir nepatikimos, zmonijos valstybe zlugo technologines zinios buvo prarandamos, pradeta degraduoti. Per ta laika zmonija si ta dar pasieke - atsirado super mutantas - imperatorius, buvo sukurta navigatoriu subrase, kuri leido daugmaz patikimai vel keliauti warpe, buvo sukurti lesser mutantai - primarchai ir space marinai. Toliau - visiem gerai zinoma istorija.
Skargan
Darkwind:

Hmm pas tave susidare labai keista situacija. Matai freelanceriu tech priestu labai mazai (palygink su freelanceriais kunigais lietuvoj..... tech priestai yra technologijos kunigai garbina omnisiaha. Jie ne inzinieriai musu suvokimo prasme, ir butu klaida juos tokiais laikyti). jei jis feelanceris tai arba kazkuo pykstasi sy kultu arba yra "corrupted by chaos"...

Atsakau - jis yra inkvizitoriaus retinue dalis, interogatorius, galbūt ilgainiui net pats pretenduojantis tapti Ordo nariu. Kiek man žinoma, Šventosios Inkvizicijos agentai turi kažką panašaus į neliečiamybę nuo kitų Imperijos įstaigų/organizavijų, todėl ir įvardinau tai kaip freelancer - jis ant popieriaus dar techpriestas, bet realybėje nėra jokio kulto dalis.