Thread view
WarGames » Wargames - mass battle » Flames of War
"Flames of War" mūšiai
magyar
Na ką, antradienį, maždaug nuo 18:30, sunkiuosius ginklus surems mano amerikiečiai su Krono vokiečiais. Testuosime 1500 taškų dydžio mūšį (greičiausiai). Norinčius pažiūrėti, kviečiame užsukti. For "Old Blood and Guts"!
Edited magyar 2011-02-17 14:17


Kronas
Nebuvo čia ko pažiūrėt.
"Mokytis, mokytis, ir dar kartą mokytis"

Kai per 3 žaidimo valandas vaizdas ant stalo beveik nesikeičia, tai tikrai ne kas
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
exonn
Nu tai jūs išmokit o poto jau aš su ruskiais ateisiu, kaip suprantu dar laiko daug turiu nusidažyt
magyar
Ne visai tiesa, kad nesikeičia. 3 ar 4 shermanai iškeliavo į metalo laužyną :D.


Kronas
Na, pasirodo, kad ir užsienyje daugeliui taisyklės atrodo sunkiai skaitomos.
Rekomendavo pradžiai pasidaryti nedidukes armijas ir tiesiog pagal kiekvieno skyriaus (shooting, assault ir t.t.) summary viską step by step išbandyt.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
null
Ką gi, tyrinėjame žaidimą ir jo galimybes toliau.

Vakar britai (null) kovėsi su vermachtu (Kronas). Pastarasis išrikiavo būrį Stug'ų ir tris Panteras, palaikomas nebelwerferių. Britai "statė" ant aviacijos ir artilerijos, atkišę priešo tankams tris būrius pėstininkų.

Iš visų JK pajėgų geriausiai pasirodė... trys Čerčilio tankai, kurie turėjo atlikti pagalbinį vaidmenį - ir daug ugnies atlaikė, ir vieną kitą Stugą pamušė. Artilerijos bombardavimas net ir išstačius viso pajėgumo (aštuonių pabūklų) bateriją prieš tankus nebuvo labai efektyvus, nors kauliukai ir gana neblogai krito. Bombarduojant 25 svarų pabūklais yra gana žemas AT (50%, kad tankas išmes seivą) ir FP (net ir neišmetus - 66% tikimybė tankui išgyventi). Reiks pačekinti, kokių galingesnių patrankėlių britai turi Aišku, patrankos kur kas baisesnės, kai šaudo tiesiogiai, bet čia prieš jas daugelis tankų turi atstumo pranašumą.

O aviacija po pirmojo bandymo paliko iš viso prastą įspūdį, net ir turint omenyje, kad vokiečiai neturėjo jokių priešlėktuvinių priemonių. Per daug "jeigu" - jeigu atskris, jeigu atskris ne vienas lėktuvas (nes vieno lėktuvo šansai ką nors padaryti - niekingi), jeigu jų nenumuš, jeigu nusitaikys, jeigu pataikys, jeigu pramuš šarvus, jeigu išmes FP...

Nepaisant to, mūšis vyko gana apylygiai ir permainingai, kad kiek, galėjo viskas ir lygiosiomis baigtis. Bet Panteros yra baisios B) Jas reikia mušti viskuo, kas po ranka pakliūva, net šiškomis ir akmenais...
Edited null 2011-02-02 08:04
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
Kronas
Išties smagus mūšis buvo. Išbandėm visus pagrindinius žaidimo komponentus. Ir ganėtinai sklandžiai jau žaidėsi viskas, kas yra labai džiugu.

Tik turnyrui reikėtų sugalvoti kažkokį taškų skaičiavimą ar pirminių - tretinių tikslų sistemą kaip Infinity, kad nebūtų, jog paimi objektivus ir - autoWIN.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
null
Kronai, tas jau yra.

Taisyklių 195 psl.

Kadangi vakar praradai 2 platoonus, gauni Minor Victory ir 4 taškus
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
magyar
Taigi, kaip jau minėjau kažkur, nuo šiol stengsimės žaisti FoW ir savaitgaliais.
Ar yra norinčių šį sekmadienį, vasario 20 d.?


Saulius
Yra klausimas.
Villers Bockage knygoje, 14psl., yra Motoraised SS Scout Platoon.
Ten yra Team ir jie turi papildomai Schwimmwagen team with MG.
Tai reiškia, kad kai jie neneaudoja schwimmwagen kaip transporto, vienas auto jiems duoda papildoma MG? Tai yra jie unmouted kiekvienas team šauna savo MG ir papildomai vienas iš Schwimmwagen, išskyrus Command tema, nes pas juos nėra papildomo Schwimmwagen team with MG.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
magyar
Ką gi, šį savaitgalį vėl vyko "Flames of War" mūšis. Ir vėl susirėmė manieji jankiai su jungtinėmis Krono ir Tomo (aka Niblit) vokiečių pajėgomis. Pastarosios atrodo tikrai prabangiai, nes savo sudėtyje turėjo tris Panther tankus ir vieną Konigstiger'į. Žodžiu viskas atrodė ganėtinai baugiai.

Žaidėme "Free for All" scenarijų. Amerikiečiai pradėjo žaidimą kaip puolantieji ir pirmą ėjimą daug manevravo, kad tik kaip nors išsisuktų nuo žvitrios Konigstiger komandos akies, kuris išsideployno pačiame mūšio lauko centre, ant kalvos viršūnės. Šita misija pakankamai gerai pavyko, nes po pirmojo vokiečių ėjimo amerikiečių praradimai buvo ganėtinai maži - 1 priest'as ir 1 halftrack'as. Tačiau trijų panther'sų advance'as dešiniajame amerikiečių flange stipriai neramino. Nuo čia iki mūšio lauko centro buvo sunku manevruoti po Konigstiger'io taikikliu. Todėl čia sunkiausius klausimus sprendė 5 sherman'ų būrys su 76mm pabūklais. Situaciją dar paaštrino tai, kad panthersų judėjimas privertė motorizuotą rifle platoon'ą išsilaipinti anksčiau laiko ir ne vietoje. Visą likusį mūšio laiką čia netoli savo deployment'o zonos juos plakė priešo nebelwerfer artilerijos ugnis. Negana to, kažkoks vėpla jankis dar pamiršo išsiųsti tuščius halftrack'us į užnugarį.

Kairiajame amerikiečių flange viskas vyko kiek paprasčiau. Čia abiejoms pusėms prieš akis plytėjo nemažas kaimelis. 7 amerikiečių shermanai pajudėję pirmi spėjo užsitikrinti geresnes pozicijas. Tačiau 6 Panzer IV tankai buvo kupini ryžto atimti pozicijas iš priešo. Per kelis ėjimus oponentų daliniai suartėjo ir užvirė žiaurus, Kursko įkarštį primenantis mūšis, kuriame tankai šaudė vienas į kitą iš point blanc atstumų. Deja, vokiečių tankams nepavyko manevruoti į palankesnes pozicijas ir tada pranašumą dėka stabilizatorių savo pabūkluose įgavę shermanai sunaikino pasipriešinimą. Jų užnugarį saugoję ir kelis ėjimus nesėkmingai mėginę bombarduoti Konigstiger'į Priest'ai M7 pagaliau taip pat pajudėjo į kaimelį, link objective'o.

Tuo tarpu mūšio lauko centre, už miškelio tūnojusiems 76mm shermanams galų gale teko apsispręsti, išlįsti iš priedangos "karališkojo tigro" panosėje ir pabandyti atakuoti panther'sus iš šono. Konigstiger'io paleistas sviedinys bematant sunaikino vieną shermaną, tačiau kitam pavyko išvažiuoti į patogią šūviui poziciją ir sunaikinti vieną panthers'ą. Šį ataka buvo sėkmingai suderinta su Hellcat tank destroyer'ių išpuoliu pačiame dešiniajame krašte, kurie iš žaidimo visiškai išjungė dar vieną "Panther" tanką. Trečiasis po kurio laiko išsi'bail out'ino ir Hellcat'ai palei dešinį flangą pajudėjo link kito objective'o.

Centre, matydami didžiulę grėsmę, du vokiečių Sd Kfz 7/2 (3.7cm) Anti-Air halftrack'ai mėgino atakuoti 76mm shermanus, tačiau tapo lengvomis jų aukomis. Galų gale, mūšio baigtis praktiškai buvo nulemta, kai vienam iš 76-ųjų, išvengus Konigstiger'io šūvių pavyko užvažiuoti vokiškam karo monstrui iš šono ir paleisti lemtingą šūvį.

Vokiečių pėstininkai dar mėgino desperatiškai assault'inti 76-uosius ir jiems pavyko juo nuvyti nuo savo pozicijų, tačiau netrukus vokiečių likučiai apleido savo pozicijas ir pasitraukė iš mūšio lauko.

Ką gi, pabaigai turiu pasakyti, kad tai buvo pirmoji mano amerikiečių pergalė prieš vokiečius (ever) ir gerai pamasčius, mano akimis žiūrint, ją nulėmė gal kiek per drąsus vokiškų tankų advance'as ir nelabai sėkminga vokiečių armijos kompozicija. Ypač dėl pastarosios, pernelyg išsišovusius vokiečių dalinius buvo lengviau outmaneuvre'inti ir paimti iš šono.
Edited magyar 2011-02-21 11:36


Saulius
Gali mano klausimą pasiaiškinti, nes tai labai įdomus man aspektas lemiantis armijios kompoziciją.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
magyar
Jo, būtinai prasichekinsiu ir parašysiu. Reik tik susirasti "Villers-Bockage".


Kronas
Taip, sekmadienio mūšis, vėl buvo epiškai smagus.

Prisipažinsiu, kad pridarėm daug klaidų tiek sudarant armiją, tiek išsidėliodami ir manevruodami.
Na, o amerikiečiams vėl truputį labiau sekėsi su "lucky shots" medžiojant didžiąsias kates

Beje, shermanus didvyrškai kvailai bando sušaudyti ne Panzergrenadierių half-truck'ai su antitankiniu pabūklu, o Sd Kfz 7/2 (3.7cm) Anti-Air platoonas
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
magyar
Jo pataisyta. Kažkaip anti-air ir turėjau galvoje, bet ant liežuvio kažkodėl pastoviai sukasi žodis "prieštankinis" :D.

Pripažinsiu. Vietomis krito tikrai neblogai. Gal ne tiek medžiojant kates, kiek šarvui atmušinėjant vokiškus sviedinius. Ir regis per visą žaidimą, tik vieno firepower testo nepavyko išmesti.


magyar
Žodžiu, užmečiau akį į "Villers-Bocage". 43 psl. kur yra vokiečių arsenalo sąvadas. Prie schwimmwagen'o rašoma "Passenger-fired Hull MG". Tai reiškia kad kol MG team'as yra schwimmwagen'e, tai jie šaudo iš Hull MG, o kai jie išsilaipinę tuomet šaudo iš savo MG, o schwimmwagenas nešaudo. Kol team'as yra schwimmwagen'e, jie gali šaudyti tik iš Hull MG, mat transportuose, keleiviai iš savo ginklų nešaudo.

Taigi, nesvarbu ar keleiviai schwimmwagonuose ar išsilaipinę, jie visą laiką savo dispozicijoje turi 2, 3 arba 4 MG (priklausomai nuo squads kiekio). Beje command'as irgi turi MG, tik jį galima pakeisti į SMG Panzerfaust Team.
Edited magyar 2011-02-21 19:47


Saulius
Mane suklaidino 14psl. būrio organizacijos taisyklės, ten gan painu matai.
Yra Swimmwagen be MG.
Command MG Team
MG Team
ir Swimmwagen Team with MG

Tai kažkaip suabejojau ir kilo mintis, kad gal tas MG Team, apart savo transporto, dar gauna papildomą Swimmwageną, kuris be jų turi automatiškai naudojamą MG ir kai teamas iš savojo išlipęs.

Dėkui

Žianau, kad dar Tigrų divizija yra Hammer&Sickle, o River of Heroes turi kažkokią rimtesnę tankų diviziją.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
magyar
Ateinantį antradienį (kovo 1 d.) renkamės sužaisti stambesnį Flames of War mūšį.
Turėtų pasirodyti Justinas (USA) ir Kristianas (GER), taigi jeigu kas norėtų prisijungti - maloniai prašom.


Kronas
Pick me, pick me arba kaip vokiečiai dainuodavo:

Ohne uns - fährt nichts! - Ohne uns - funkt nichts! - Ohne uns - schießt nichts! - Ohne uns - geht nichts
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
magyar
OK, Kronas in. Daugiau vokiečių yra welcome anyway, nes maža kas gali nutikti. Kas nors neatvyks ar dar kažką. Galų gale, gal - 3 vs 3? Tik tada reikia pasiruošti užsilaikyti iki išnaktų :D.