Thread view
WarGames » Veikla » Dirbtuvės
Terraino darymas
Taskas
Sveiki, uzsimaniau uzvesti tokia tema kaip terrain darymas, esu nemazai terrain dares, tai noreciau pasidalinti savo technologija.
Kokia ta technologija, visu pirma tinka viskas ka turite, antra spalvos iskart apgalvokite kokiu spalvu reikes, pagrindine spalva, antra spalva, detaliu spalva.
Trecia tureti yrankius ir naudojamas medziagas tiek kad nepritruktum, tai butu polistirenas, glaistas, viela, laidai, cooleris nuo kompo ir etc. stuff. Svarbiausia kad visko turetum perdaug o ne per mazais savo projektui.
Ketvirta pasidaryti sketcha/eskiza ir t.t... arba tiksliai zinoti ka norite kurti.
Na tada ir pradesim, nuo base: tai gali buti gofros gabalas, medzio dulkiu drozliu plokstele, polisterolis, ir etc. kas jusu manimui tinka Base daryti.
Tolimesni veiksmai butu pats terrain, ir kas ten bus, etc. akmenu kruva, bunkeris ir t.t...

Na as pasirinkau greita ir lengva daikta tai butu obeliskas, kuri lengva sugalvoti, naudotas paprastas baltas polistirenas kitaip juros puta, supjaustyta ir paruosta forma dalys viskas suklijuota ant base, padaryta tipo ale akmenys aplinkui, apsaudytas ir sugriuves. (!!! leiskite klijams gerai sudziuti!!! naudotas buvo paprastas lipalas, ir atsiminkite tai kad nenaudokite super kliju klijuodami polistirena nes jis issilydis.)



Sekantis etapas buvo spaklio pasirinkimas (mano technika, nes as megstu detaluma, didesnias galimybes bei teksturos formavima.) naudojama buvo lietuvos gamintojos "IGIS" mikrosfera statybinis vidaus darbu glaistas, nes siuo metu neturiu medzio glaisto. (Medzio glaistas versus Statybinis glaistas, medzio glaistas yra lankstesnis, ji galima lengvai skiesti vandeniu ir per kelis kartus graziai nuspakliauti jus darba, Statybinis glaistas, nera itin gerai kai skiedziamas su vandeniu, bet jis fali palikti gilesnias teksturas. taigi lieka jums spresti koki pasirinkus). spakliavimui galima naudoti bet ka, pirstus, alkunes kaip jums patogiau ir geriau, asmeniskai naudoju nedidelias kietas korteles spakliavimui, kaip pvz: sim korteles pagrinda.



Sekantis etapas spakliavimas, tiesiog graziai is visu pusiu gamini tiek ir BASE nuspakliuojam, visus kampuciu viska, nes mes dazysime su pigmentu nes gerai tinka ir mazai tepa pirstus palyginus su guasu, taigi imam spakliuote ir nuvarom. galima vietose palikti daugiau spaklio, maziau bet svarbiausia kad Polistiroli (juros puta) ja nuspakliuotumet visa nes kitaip neliks dazai ir nubegs nuo jos viskas. Kodel spakliuoti o ne ishkart dazyti nes nuspakliavus yra galimybe dar nusveisti negeidaujamas vietas ir t.t.... Taigi nuspakliuota objekta padedam dziuti kaip minimum vienai nakciai kad isdziutu ir ten kur silta.
Kaip spakliuoti su medzio glaistu, ji reikia skiesti su vandeniu geriausia 50-50% arba 40-60% vanduo - glaistas, ir paemus su teptuku tepti nes taip galima prieiti prie mekiausiu tarpu ir istepti spaklium, nes tada galima imti jo labai nedaug kad uztektu objekta nudazyti, istepus vienu sluoksniu. jai atsirado nereikalyngos zhymes skyles itrukimai taipogi uzhspakliuojam didesniu kiekiu ir kai isdzhius nusveisim.



taigi sendien tik tiek... kaip paruosti objekta dazymui ir isgauti jo forma. bus dar.
Ainis
Laukiam tesinio...:).

Tiesa ir pats jau kelis metus prie tereino gaminimo linkstu - labai jau linksmas uzsiemimas :).Kilo keli klausimai:

Kiek laiko jau pats uzsiemi siuo hobiu?
Kokiu terreinu labiau uzsiemi fantasy ar mazdaug WH40000?Gamta ar pastatais?
Ar viska spakliuojant tau spaklius nebyra?Kaip?
Edited Ainis 2007-12-21 17:32
WAAAGH!!!
Taskas
na uzsiimu nuo 16 metu wargames bet jau siektiek aprimes, terraina irgi nuo to laiko megstu daryti, pagrindas scifi, cyber-punk, eina viskas nuo lygios zolytes, ir dykumu iki pastatu ir toweriu.
o jai apie spakliu tai ziurint koki naudoji as naudoju lietuviska, toki kury atidarai ir tepi, jis nebyra tiesiog kiekviena spakliu reik moketi tepti, kaip pvz: ash medzio spakliu tepu skiesta su vandeniu nes tada per kelis kartus geras sluoksnis uzsideda, o statybini tai per viena ir lyginu tada, ant jo galima daryti teksturas. niekad nebirejo spaklius, beto pries spakliuojant paruosk pavirsiu toki siukscia.;)
Taskas
okay sendien prisedau prie dazhymo ir zholes gaminimo, dazhymas elementarus, trys spalvos juoda pilka (juoda + balta) zalia. naudojau pigmenta dazams.

buvo pagrindine spalva juoda tiesiog imta ir visas objektas nudazytas juodai. ispradziu nes tai pagrindinis objektas ir jai nepasiektumet kokiu smulkiu kampuciu nesimatytu balto glaisto.



toliau buvo imta zalia spalva ir nudazhytas base, tiek kiek leidzia ir neuzdazius akmenu.
sekantis etapas zoles darymas, gal kas jau ir moka gal ir ne, bet pagrinde tai drozles plius spalva su vandeniu, ash imiau gyvunam skirta nes turiu namie ziurka ir jops drozles imiau siek tiek stambokos, bet tinka gana normaliai patartina naudoti smulkesni nes tada graziau zhole guanasi.



tada buvo imta du puodeliai pripilti nepilnai drozliu aisku su saiku ir priklausomai kiek jums reikia jos, tad inda psirinkit patys, drozles uzhpiltos vandeniu ir pripilta pigmento.

Darius
tas zoles darymo triukas yra geras dalykas.
Taskas
Darius parašė:
tas zoles darymo triukas yra geras dalykas.


cia net labai geras triukas, mieliau atrodo visas terrain.
Darius
as tai kazkaip paimdavau baze iskarpyta is plastiko istepdavau lipalu ir ykisdavau y smely tada nudazydavau ta smely juodai o an virsaus zaliai.
Taskas
na tada tu gauni zalia smeli
Darius
bet atrodo kaip zole
Darius
dar yra vienas budas nuplesti nuo kempines ta zalia siurkscia puse istampyti kad taptu platesne ir tada y gabaliukus sukarpyti ir barstyti atrodo visai gerai.
Ainis
Arba tiesiog nusiperki tam skirtos dirbtines zoles (ivairiausiu spalvu, didziu, smulkumo) ir apibarstai - labai puikiai gaunasi.O jei nori padaryti toki is viso nerealu daikta, tai pasiemi statines zoles barstytuva ir padarai zole stacia - profesionalu!
WAAAGH!!!
spyglius
jo, bet kai uzklijuoji, tai atrodo kaip kilimas. o kai darai maziau, tai per reta atrodo. o tas barstytuvas gan brangiai kainuoja... aisku, jei darai daug terraino, ir nori profesionaliu rezultatu, tai manau, geras ir to vertas pirkinys
Ainis
Gali ne taip ir brangiai issinuomoti aparata vienai dienai ir apibarstyti tiek kiek tau reikia, kad ir visu metu darbus :).
WAAAGH!!!
Darius
dar viena bajery zinai kuris tikrai labai gerai atrodo tai yra daudoti medzio dulkes rezultatas bus geras.
Nomad
Hobitas parašė:
Arba tiesiog nusiperki tam skirtos dirbtines zoles (ivairiausiu spalvu, didziu, smulkumo) ir apibarstai - labai puikiai gaunasi.O jei nori padaryti toki is viso nerealu daikta, tai pasiemi statines zoles barstytuva ir padarai zole stacia - profesionalu!


O kur jos rasti? Ir kur apskritai galima rasti plastmasinės žalumos visokių medžių, palmių, etc. gamybai? Akvariumų parduotuvėse?
Edited Nomad 2007-12-25 10:54
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Darius
yvairiausiu dirbtiniu akmenuku smelio ir zoles galima rasti sodininku prekese bet tokiose rimtesnese aisku.
spyglius
zoliu ir dar siaip visokiu aksesuaru galima rasti d6 (GW produkcija, kuri yra ganetinai brangi), arba parduotuveje "Minipasaulis": http://www.minipasaulis.lt/
magyar
Mini Pasaulyje galima rasti puikiu medziu. Jie gal kiek mazesni nei noretusi 28 mm. zaidimo skalei, bet ant stalo atrodo gerai ir kaina nesikandzioja. 10 egliu uz 28 Lt. arba 25 - uz 64 Lt. Jiems tereikia priklijuoti ir apdirbti pagrindus.


Ainis
Butent.Aisku paciam gaminti idomiau ir pigiau :).Minipasaulis C.U.P.'e randasi,Vilniuj.
WAAAGH!!!
Nomad
Dėkui
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer