Thread view
WarGames » Wargames - skirmish ir kita » Kiti
Kickstarter naujienos
Luxis
Kol krapštau teptuką drebančiomis rankomis, Kikstarteryje pasirodė Kevino Vaito ("Kevin White of Hasslefree fame") kampanija... su visai nerimtom mergų miniatiūrom. Gal kas nori prisidėti?

(Nekaltas švilpimas krūmuose...)

Luxis
Prieš metus laiko aš čia (kažkur penktame puslapyje) pareklamavau Alkemy kikstarterį. Daug laiko praėjo, per tuos metus prancūzai spėjo sėkmingai išdalinti pagamintus modelius ir net padaryti keletą gerų akcijų (kainos prasme). Taigi nusispjoviau į savo "dėdes Skrudžo" reputacija ir nupirkau pasižvalgymui.



Iš eilės: PP metalas, Alkemy plastikas, senas PU (resin), naujas PU (kikstarterio figūrėle), dar vienas naujas PU (irgi iš KS) ir Reaper metalas. Dėja, mano pažįstamo labai senos (Krakeno laikų) metalinės Alkemy figūros yra nepasiekiamos ir liks tokiomis dar bent pusmetį, todėl su jomis palyginti negaliu. Bet mastelis atrodo labai artimas.

Taigi, mano IMHO. Plastikas yra atvirai sakant blogos kokybės. Geriau už blogiausius Mantiko bandymus bet žymiai blogiau už "naujausią" Mantiką. PU yra... Kaha Miniatures mišinys. Dvokia radikaliai, kaip dvigubai perdėtas kietiklis. Labai trapus, bandysiu pakeisti vieną modelį. Senos PU figūros 1:1 atitinka dar senesniems, tik atrodo kad "suminkštėjo" - prarado detalumą. Kikstarterio PU yra šia prasme geresnis, bet sunkiai lyginamas net su kaimynų-lenkų kokybe. Lenkai išlošia. Didesni modeliai turi nesveiką pataisomų defektų kiekį. Atsižvelgiant į trapumą, taisyti bus sunku.

Summa summarum: kaip vienas-kitas modelis už stiklo - visai nieko, bet 200+ Euro investicijai - Š