Thread view
WarGames » Wargames - mass battle » Flames of War
FURY seansas Vilniuje
magyar
Taigi, buvo ideja vilnieciams pasiorganizuoti masini nuejima i FURY (Inirsis). Kadangi da niekas nesukure tokios temos, pabandysiu jamtis iniciatyvos. Siulyciau viena is dvieju variantu:

1) Multikino pirmadieni (lapkricio 3 d.) - pirmadieniais su jus promo kodu buna kazkokia nuolaida. Paskui visi i Alyna arba kazkur arciau.
2) Treciadieni (lapkricio 5 d.) bet kur (bet gal geriausiai tiktu Forum Cinemas Vingis) - butu proga svetiskai pradeti miniatiurus zaidimu vakaro perkelima is antradienio i treciadieni. Paskui i Alyna.
Edited magyar 2014-10-28 11:18


magyar
Nesamoniu buvau prirases pirmam poste. Viskas suredaguota.


Kronas
Lapkričio 5d gal ir pasirašyčiau.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
Somefriik
+1 uzh lapkichio 5d
magyar
Na, kadangi turime tik tris potencialius norincius, tai anoks cia masinis nuejimas. Siulau sita iniciatyva mest velniop ir kiekvienam eiti personlai. O treciadieni isnaudoti kazkam labiau miniatiuriskam. Kaip zinia, nuo siol tradicinis antradienis yra perkeliamas i treciadieni. Tiesiog, renkames RIKYJE ir itvirtinam nauja tradicija.


Marukas
Pasiziurejau Furi(ne kinoteatre)ir dziaugiusi kad nejau i kino teatra ir sutaupiau pinigu bo filma pasirode gan prasta... is geru dalyku tai tik gerai padarytos uniformos, ginklai, tankai ir spec efektai neblogi, na dar Bradas gerai vaidino. O toliau virtine nelogisku vaizdu.
Vokieciu elitines divizijos kariai tai kaip kompiuteriniai botai is Quake, laksto aplink tanka be tikslo, na vienintelis ju tikslas turbut buvo kad i juos pataikytu.. Siaip prie Raseiniu berods buvo panasus atsitikimas, kai vokieciai bande sunaikinti rusu KV-1(kuris negalejo vaziuoti), nors tankas buvo kur kas galingesnis nei sermanas, bet jis tiek nuostoliu nepadare.
Aisku vaziuojantis ir saudantis tigras irgi kazkaip nei sis, nei tas, tankai sustodavo ir saudavo. Ir keista kad tigras kuri vairavo tik patyre tankistai, sugalvojo sukti boksteli, o nekorpusa kai ji bande apsupti amerikieciu tankas,
Siaip, daug tikejausi is filmo, bet likau nuviltas, vieno ziurejimo filmas, prie alaus ir cipsu, geriausiai girtu draugu kompanijoje
Edited Marukas 2014-12-03 17:02
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
vytzka
Kokios ten elitines divizijos 1945... elitiniai visi jau buvo mire arba pasidave
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Marukas
Quote by vytzka
Kokios ten elitines divizijos 1945... elitiniai visi jau buvo mire arba pasidave


Nu bet neskyk, vokieciu karininkai vaikstantis po musio lauka pilnu ugiu kaip 1812m. kazkaip idiotiskai atrodo.
SS daliniai daugumoje atveju buvo elitiniai, ir 1945m. jie kovojo fanatiskai,o wermachto morale buvo jau kritus ir kariai daznai ieskojo progos pasiduoti. Berline reicho kanceliarijos ir fiurerio bunkerio paskutiniai ginejai irgi buvo SS, kas idomiausia prancuzai is 33rd SS Charlemagne, Eugene Vaulot netgi pamuse 8 sovietu tankus, buvo apdovanotas riterio kryzium, bet netrukus zuvo, daugelis siu kariu atsitrauke sekmingai ir isvenge sovietu nelaisves, bet buvo nuzudyti kai pateko i nelaisve amerikieciams.
Edited Marukas 2014-12-04 10:57
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
TerTer
Nu kiekvienam savo. Mano nuomone filmas yra silpnokas, bet butu galima ziureti, jei nepaskutine ju ale herojiska kova, kas man ir sugadino visa filma. Butu kitokia butu normalu.
Logikos galima neiskoti manau, nors galejo pasistengti labiau
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
vytzka
SS daliniai daugumoje atveju buvo prastesnio parengimo uz Wehrmachta ir dauguma laiko praleisdavo saudydami visokius partizanus uznugaryje.

Visas tas SS superiority mitas yra didziaja dalimi gristas pokariniais darbais (didele dalimi Schneiderio Tigers in Combat, Tigers in Normandy), nekritiskai cituojanciais paciu esesininku dienorascius kur jie ten gyresi kaip tik galedami.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Marukas
Michael Wittmann buvo SS tanku vadas, nemanau kad jis uzsiiminejo partizanu saudimu (nu gal koki viena kita).
Iki 1943m. SS aisku aitrode juokingai salia wermachto ir greiciau atliko kazkokia propogandine misija, bet veliau si karine struktura buvo paversta i realia karine jega.
SS ir wermachto parengimas buvo panasus jei ne tas pats, bet motyvacija SS pajegose buvo aukstesne, pagal FOW butu kazkas kaip fearles
Aisku SS turejo ir prastu daliniu, daugiausia is uzsienieciu, tokiu kaip SS-Sturmbrigade "Dirlewanger" ir panasiai. Bet karo pabaigoje, tokie daliniai jau nustojo egzistuoti, ir ss daliniuose kovesi motyvuoti zmones su didele kovu patirtim, kurie tikrai turejo aiskias instrukcijas kaip turetu veikti pries tanka.
Filmas nerealistiskas, vokieciu armijos ginkluote marginalizuota, nors buvo visa galva auksciau uz amerikieciu, pvz. Kur 4 tankai atakuoja isikasusius vokieciu priestankinius pabuklus, raliai ten buvo savizudybe, PAK-40 sermana pramusdavo praktiskai bet kokiu kampu ir rikosetu is taip arti nebudavo.

Tankisto veterano Bill Betts pamastymai apie filma "Fury"

I thought the film showed accurately how tough life could be in a tank, but the final scene where the crew hold out against a battalion of Waffen SS troops was too far fetched. The Germans seemed to be used as canon fodder. In reality they would have been battle-hardened and fanatical troops who would have easily taken out an immobile Sherman tank using Panzerfausts (an anti-tank bazooka). They also seemed to have an inexhaustible supply of ammunition and fuel. A Sherman tank only does five miles to the gallon so I think they would have run out long before the final showdown.
Edited Marukas 2014-12-04 15:59
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
vytzka
Velgi maisome dauguma su atskirais pavyzdziais. Wittmanas, prie visu savo taktiniu problemu ir melavimu apie killus (21 tankas Villers Bocage, LOL), buvo visa galva auksciau visos fuflo kaip 15-a latviu ir 21-a albanu, kuri butent ir sudare dauguma Waffen SS skaiciaus (cia nenoriu pasakyti kad visos vokiskos SS divizijos buvo aukstos kokybes, bet tos kurios buvo buvo is esmes vokiskos - LSAH, Das Reich, Totenkopf).

Apie didele kovu patirti 1945 metais sakau, kalbeti yra beprasmiska. Gal ten buvo vienas du zmones su didele patirtimi. Ypac kalbant apie SS su ju palyginti didesniais nuostoliais operacijose del savo fanatizmo ir polinkio i frontal assaultus.

Ginkluote nerealistiska tiek vokieciu, tiek amerikieciu. M4A3E8 su savo 76mm tikrai nebutu reikeje vaziuoti aplink tigra is tokio atstumo, kad ji pramustu. It's a movie.
Edited vytzka 2014-12-05 12:19
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
magyar
Filma maciau, man neigiamu pojuciu nepaliko, demesi islaike iki galo. Kiek uzkniso uzmuilinta pabaiga su naktiniu actionu. Man tokie momentai visada asocijuojasi su B-Movie standard. Siaip viskas OK, filmas neblogas, personazai tikrai geri (gal tik meksikonas toks nelabai isreisktas).

Kalbant apie Waffen-SS elitiskuma 1945-ais, tai labai graziai skamba sitos eilutes is Wiki:
"The second SS Police division followed when the 35th SS and Police Grenadier Division was formed from SS Police units that had been transferred to the Waffen-SS. The Dirlewanger Brigade was reformed as the 36th Waffen Grenadier Division of the SS. There was now a real shortage of Waffen-SS volunteers and conscripts, so units from the Army were attached to bring it up to strength. The third SS Cavalry division 37th SS Volunteer Cavalry Division Lützow was formed from the remnants of the 8 SS Florian Geyer and 22 SS Maria Theresia, which had both been virtually destroyed. The last Waffen-SS division was the 38th SS Division Nibelungen, which was also formed from students and staff from the SS-Junkerschule, but consisted of only around 6,000 men, the strength of a normal brigade."


Marukas
Na kas liecia SS nuostolius per ww2, tai armija neteko 30.9, ss 34.9, cia iskaitant tai kad ss pajegu kariai labiau fanatiskai kovojo ir ju nelabai noriai eme i nelaisve.

Mes snekam apie tai kad 45m SS jau nebuvo gerai parengti, o buvo naujokai. Siaip 45m vokieciai dalinius po musio reformuodavo sujungiant diviziju likucius, o naujoku kiekis buvo nedidelis, nes didesne salies teritorijos dalis jau buvo okupuota, nebuvo is kur paimti naujoku ir kur juos apmokyti, naujokai ejo i wolksshturma.

Kalbant apie amerikieciu tankus, tai greiciau jie buvo naujokai, vidutinis amierikieciu tanko vado amzius buvo vos virs 20m. Amerikieciu tanku nuostoliai vakaru fronte buvo milziniski.
Sitas trumpas filmas gerai nupasakoja situacija (aisku cia apie senuosius sermanus) https://www.youtube.com/watch?v=Ns6l7sCoWX4

Aisku cia tik filmas, ir reikia i ji ziureti kaip i filma. Kaip filmas tikrai graziai pastatytas, galima pamatyti paskutini veikianti Tigra, nors ir senos modifikacijos, bet vis tiek smagu. Graziai ir tikroviskai padarytos uniformos. Meksikiecio perconazas siek tiek primena meksikonu ganksteri is serialo Wolkeris, bet tiek to, filma turbut norejo padaryti politkorektiska, kad nebutu viskas apie baltuosius amerikonus :)Is esmes filma gadina paskutine bataline scena,jos nerealistiskumas tiesiog per didelis, vinisas shermanas, sugedes, kaunasi su batalionu pestininku... nakti... Tankas be pestininku gi aklas.
Edited Marukas 2014-12-08 10:23
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
vytzka
Quote by Marukas
Mes snekam apie tai kad 45m SS jau nebuvo gerai parengti, o buvo naujokai. Siaip 45m vokieciai dalinius po musio reformuodavo sujungiant diviziju likucius, o naujoku kiekis buvo nedidelis, nes didesne salies teritorijos dalis jau buvo okupuota, nebuvo is kur paimti naujoku ir kur juos apmokyti, naujokai ejo i wolksshturma.


Na, tai ka jie apjunginejo? Floriana Gejeri su Marija Teresa, kurie ir pries ir po buvo undertrained ir useless? LSAH su Das Reich lygtai neapjunginejo, o kazkuo zuvusius ir suzeistus reikejo pakeist, tai pats man ir paaiskink is kur jie eme tuos gerai treniruotus ir patyrusius pakaitinius? Totenkopf bent jau buvo paprasta ir aisku is kur paimt

Amerikieciai be abejo patyre daug nuostoliu (nieko keisto, kai reikia pulti pries pasiruosusi priesa), taciau ju igulos nariai sudegdavo savo tankuose zymiai reciau del wet stowage amunicijos Shermanuose. Shermanai su wet stowage buvo pats saugiausias igulos atzvilgiu tankas WW2, jo amunicija pramusus sprogdavo tik 7-10% atveju, palyginus su iki 80% kitu tanku. Reiskia jeigu jau i tave sviedinys pataike tai nieko nebus, bet dauguma igulos nariu, net ir pamusus ju tanka, galedavo greitai grizti i kova su nauju.

O siaip nemanau kad labai kontraversiskas butu teiginys kad abiejose pusese dauguma kareiviu buvo daugiau ar maziau naujokai.

Beje dar idomus skaiciai (is http://www.feldgrau.com/stats.html)

In Waffen-SS Service, 1943: 450,000+
In Waffen-SS Service, 1944: 600,000+
In Waffen-SS Service, 1945: 830,000+

In Waffen-SS Service, Total: 1,000,000+
Waffen-SS Casualties, 1939-1945: 650,000+

In Heer Service, Total 1939-1945: 13,000,000+
Heer Casualties, 1939-1945: 5,775,000+

Kokiu budu imanoma islaikyti elitini pasirengima didinant kariu skaiciu paciais blogiausiais metais ir su pusantro karto daugiau nuostoliu negu reguliarioji armija yra isties geras klausimas.
Edited vytzka 2014-12-08 13:55
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Marukas
Na tai kad ir divizija Nibelungen, naujai suformuota is jaunimo, bet ja atskiede kariais is 6 ss kalnu divizijos, 7 ss kalnu divizijos, karininkai is 30 waffen grenadier ss divizijos.

Dazniausiai sunaikintu diviziju ar brigadu likucius(kuriu 1945m buvo nemazai) jungdavo i formuojamus arba pergrupuojamus junitus. I naujoku tarpa visada iliedavo siek tiek seniu, kad naujokai nepanikuotu ir nekrautu i kelnes tanka pamate. Karininkai dazniausiai buvo patyre, naujus karininkus siusdavo i senus junitus.
37ss kavalerijos divizijos Lutzow likucius pervede i 32 ss divizija ir panasiai ir tt.
1945m trukstant kariu, ss nevenge paimti "savanoriu" is wermachto.

Galiausiai karius apmoke kad ir trumpuose 6 savaiciu kursuose, bet apmoke, nesiunte kaip visisku balvonu

Del sermanu skaiciau, kad nuostoliai buvo mazdaug 1 zuves ir du suzeisti vienam sunaikintam tankui, o po to kai idiege wet stovage pasikeite i 1 zuves 1 suzeistas vienam pamustam tankui. Uzvaziavus ant minos turbut nezudavo niekas, o tiesiogiai pataikius kaip tame filmuke kur nuoroda imeciau rezultatas buvo liudnesnis. Tame filme is sermano islipo tik 2, is ju vienas be kojos, kito bukle neaiski.

Tai kad tie skaiciai keistoki, jei 1945m 830.000 tarnavo ss, tai reiskias per visus karo metus buvo netekta 170.000? Nes per visus karo metus SS tarnavo apie 1000000 zmoniu.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/