Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Flames of War
ka reikia zinoti pradedanciajam:)
Marukas
Sukasi tokia ideja pradeti zaisti FOW, dar neaisku ar taip bus, bet greiciausiai paaiskes po demo zaidimo, kuri zadejo suorganizuoti magyar

Tai butu idomu si bei ta suzinoti pvz.

Koks periodas Lietuvoje populiariausias? Early, midle ar late? nesinori uzgribauti ir prisipirkti tanku, patranku, o po to netureti pries ka zaisti

Kiek pradiniam etapui reikia tureti tasku? kad galima butu pradeti mokytis zaisti?
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Kronas
Vilniuje kažkaip Late periodą dauguma pasirinko.
Nors čia yra tik 4 frakcijos. Ir dominuoja tankai.

Middle periode yra daugiau frakcijų. Ir tankai, būdami brangesni, ne taip dominuoja.

IMHO su 1000 taškų jau galima visai smagius mūšius žaist.
Nes standartas yra ~1500 taškų.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
magyar
Ohoja, džiuguma girdėti susidomėjimą :). Aš pats asmeniškai varau už amerikiečius, nes man jie labai patinka. Tada jie dar buvo idealistai :). Truputį.

Kol kas Lietuvoje išskirtinai kultivuojamas Late War periodas. Jau ne kartą minėjau, jog nesvarbu iš kokios Late War knygos (Fortress Europe, Stalin's Europe, Earth and Steel, Turning Tide ir t.t.) beimtum listą, visi listai pažymėti Late War ženklu ir tarpusavyje visiškai compatible. Taigi, galima imti vokiečius nuo Panzerkorps Feldherrnhalle iki Panzer Lehr Division ir daugybę kitų, taip pat rusus, vengrus, rumunus, britus, amerikiečius.

Faktas, tankų armijos mėgstamiausios, jas lengviausia įvaldyti, FoW gal net labiau ir fokusuotas į tankų mūšius.

Pritarčiau Kronui, 1000 taškų būtų geriausias startinis formatas. Užvakar teko daryti demonstracinį žaidimą ir jame dalyvavo armijos keliasdešimčia taškų viršijančios 1000pt ribą ir sudarytos tik iš tankų. Buvo tikrai įdomu. Vokiečių pusėje - 2 panteros, 3 StuG'ai ir 4 Panzer IV. Amerikiečių - 8 Sherman M4A1 ir 4 Sheman M4A1 su 76mm pabūklais.

Beje, tiek Lietuvoje, tiek ir visam pasaulyje tai jau natūraliai gaunasi, kad pusę visų žaidėjų sudaro už vokiečius žaidžiantieji. Na tiksliau, už ašies jėgas, kur 90-95proc. - vokiečiai.


P.S.: Aš asmeniškai startuoti patarčiau su 2 dėžėm tankų (bent jau vokiečiams, nes amerikiečiams gali prireikti ir trijų), o paskuo dairytis pėstininkų supporto.
Redagavo magyar 2011-09-09 10:34


AKu
Tai kad armijos butu ivairesnes o ne vien tankai speju reiktu rinktis early
Kauno "Legatas" klubo prezidentas.
Kreipkitės, padėsiu

X-wing: just Scum & no villains
Infinity: CA
magyar
Sakyčiau, kad gal atvirščiai. Net patys Battlefrontai Early War army boxus pardavinėja sudarytus vien iš tankų :). O Late War tai ir infantry yra :D. Na, iš tikrųjų, nors daug kas mintyse nunerfina pėstininkus, tačiau dažniausiai juos tenka pamatyti kiekvienam mūšyje. Užėmę gerą poziciją, įsikasę ir turėdami prieštankinius ginklus, jie gali visai neprastai apginti pozicijas. Viskas priklauso nuo to, su kokiu tikslu imi pėstininkus (arba artileriją). Dar labai priklauso už kokią armiją žaidi.

Pvz. nors vokiečiai neturi visokių fancy artilery special rules, jų artilerija vis tiek geriau veikia žaidime nei sąjungininkų vien dėl to, jog visi vokiečiai veteran, o jų taikiniai paprastai - trained. Taigi, keletas metimų iš eilės su 3+ treshhold yra žymiai pranašiau nei tas pats amerikietiškas atoveiksmis veikiantis tik ant 4+. Žaidžiant prieš Kroną, man asmeniškai retokai tenka sutikti armiją be nebelwerferių.

O štai amerikiečiams - armoured infantry = MUST, nes jie te apsiginklavę iki ausų, gali turėti 5 bazookas, 2LMG ir dar viskio velnio. Būtent jie man išplėšė lygiąsias trečiame kampanijos ture, kai sustabdė vokiškų tankų puolimą, įsitvirtinę mūšio lauko centre išsidėsčiusiame miestelyje. Britų ir rusų kol kas komentuoti negaliu, bet įsivaizduoju, kad rusų pėstininkai turėtų užtvindyti mūšio lauką.

Taigi, nepasakyčiau kad infantry Late periode yra neveiksminga. Gal tik kiek neįvertinama esamu laiku lietuviškoje bendruomenėje arba neteisingai panaudojama.
Redagavo magyar 2011-09-09 11:09


Marukas
Bet ar nesigauna taip, kad late periode vokieciai ima vien tigrus ir karaliskuosius tigrus, o rusai vien IS2 ir dauzosi per 1,5km atstuma? Ar yra kazkokie ribojimai ar kazkas panasaus?
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Kronas
Prieš sunkiuosius tankus yra daug priešnuodžių:
artilerija, aviacija, pėstininkai su prieštankiniais ginklais.

Taip, kad daugiau ar mažiau reikia susidaryti armiją, kuri turėtų įvairovės ir galėtų pasupportint vienas kitą.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
magyar
"Fortress Europe" knygoje nėra nei vieno vokiečių listo, kurio branduolį būtų galima sudaryti iš Tiger'ių. 1 toks listas yra vengrų kariuomenėje ir gal porą vokiečių Normandijos sourcebook'e "Earth and Steel". Be abejo, kiekviename liste yra ribojimai. Schemos griežtai apibrėžia kiek kokių dalinių pozicijų gali būti vienokio ar kitokio tipo armijoje. Visa tai nuodugniai galėsime paaiškinti demo metu.

O be to, kalbant apie Tigrus, Konigstigrus ar panteras, tai visada džiugu pamatyti priešininko arsenale šiuos ginklus, nes jau iš karto žinai kur reikės smogti stipriausią smūgį :). Tiger I vėlyvajame laikotarpyje kainuoja truputį virš 200 taškų. Tai reiškia jog prieš du tokius aš galėčiau priešpastatyti 4-5 shermanus. Turint galvoje, kad amerikiečiai ir taip turi kiekybinį pranašumą, jiems tokie dalykai, tik papildomas bonusas. Protingai ir sėkmingai naudojant artileriją (smoke bombardment), galima juos priversti šauti tik po vieną kartą. Spėkime kiek shermanų suspės išgyventi, užvažiuoti iš šono ir paleisti sviedinį į minkštesnę vietą. Be abejo, čia tik teoriniai samprotavimai, nes priešininkas visokiais būdais saugos savo tigrų ir panterų šonus. Štai čia yra vienas iš tų atvejų, kai pėstininkai įgauna daug svarbos. Tigras nėra tas tankas, kuris praleidžia daug laiko manevruodamas mūšio lauke, todėl pėstininkai paprastai suspės su juo ir puikiai pridengs. O kol sąjungininkų tankai klampos per apsikasusius landserius, Tigras dirbs savo juodą darbą. Paimti tigrą iš priekio - sąjungininkams sudėtinga. Jau nekalbu apie Konigstiger'į.
Redagavo magyar 2011-09-09 12:00


Marukas
O kokios frakcijos siuo metu populiariausios? bandyciau paivairinti

Ir, ar zaidziat vokieciai pries vokiecius, arba amerikieciai vs anglai? ar laikomasi istorines tikroves ir kariauja axis vs alies?
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
magyar
Be abejo, dar vieni sąjungininkai tikrai praverstų :). Kol kas daugiausiai turime vokiečių, o antroje vietoje - amerikiečiai.

Jo, iki šiol žaisdami laikėmės isotirnės priešpriešos ir nei vieniems, nei kitiems žaisti prieš saviškius neteko.

Jeigu norisi varyti už Ašį, visai neblogas pasirinkimas būtų vengrai. Tiesa, istoriškumą tektų pamiršti, nes vengrai kovojo tik Rytų fronte ir niekada nesusidūrė su anglais ar amerikiečiais.


Saulius
Šiek tiek minčių Mariui
Šiaip teko daug skaityti forumų ir tyrinėti armijų rosterius už visas frakcijas bei labiausiai mane domino battlereportai. Taip pat teko diskutuoti nekartą su veteranais kaip efektyviau sudaryti mano norimą rosterį iš Tigrų, todėl jie man ir suformavo junitų viziją.
Vokiečiai - elitinės pajiegos FoW pasaulyje, beveik viskas kas pas tave yra, yra veteranai, į juos sunkiau pataikyti, jiems lengviau visus testus praeiti. Bet už tai reikia mokėti žymiai daugiau taškų, ko pasekoje 70-90% atvejų tu neturėsi kiekybinės persvaros, klaidos neatleistinos, nes mėsos nėra. Kuo daugiau imi tankų tuo lengviau prieš tave kovoti su pėstininkais, kurie turi labai daug prieštankinių ginklų. Čia šiek tiek panašu į žaidimą "žirklės-popierius-akmuo", horde pėstininkai su prieštankine ekipiruote 100% laimi prieš mass tanks. Tankai fiziškai negali iššaudyti laiku tiek taikinių ir išlaikyti krūvos testų nuo sprogimų.
Bet va vien tik prieštankinė infantry sutikus kitą vokiečių elitinę infantry kuri efektyviau kovoja prieš pėstininkus, mažai šansų paliks hordinei prieštankinei miniai. Todėl tenka balansuoti pajiegas arba padaryti labai stiprų rosterį prieš kelias kombinacijas, bet silpną prieš kažką konkrečią ir melstis, kad turnyre su nepatogiais priešininkais netektų susitikti.
Rusai - masiškiausia ir brangiausia armija pinigais, nors patyrusių mažai, bet imama viskas kiekiais. Turi labai efektyvių ir sąlyginai nebrangių tankų, labai efektyvių prieštankinių ginklų, todėl Vokiečių tankams labai sunku kovoti prieš rusus.
Amerikiečiai taip pat turi kiekybinį pranašumą prieš vokiečius, tankai nebrangūs ir nestiprūs, bet manevringi ir kiekybiškai turi daug šansų flankinti, pėstininkai turi labai daug spec taisyklių visiems gyvenimo atvejams, o artilerija tikrai efektyvi pas juos.

Turnyruose tarp prizininkų daugiausiai dominuoja pėstininkų armijos arba maišytos 50/50, kur tankai gan nebrangūs. Elitiniai vokiečių tankų kaip Tigrai rosteriai labai retai užkopia į topus ir tai tik pas veteranus.

Va tokie mano įspūdžiai, jei trumpai.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Marukas
Taip ir turi buti, karo pabaigoje vokieciai beveik niekur nebeturejo persvaros, o tigra pamatyti musio lauke buvo tikra egzotika Teko skaityti, kad Guderiano nuomone vokieciu armijai tigrai apskritai buvo daugiau nasta nei nauda, ir geriau butu gamine daugiau pzkpfw 4 arba pzkpfw 5, o ne eikvotu resursus tigrams.

Na as pats noreciau zaisti uz vokiecius:) bet kadangi ju jau yra sociai, ir yra sajungininku trukumas, tai reikes rinktis tarp britu ir rusu, na kritiniu atveju galima svarstyti italus... BET TAI KRITINIU atveju nors kazkur giliai pasiliksiu ir vokieciu armija pamastymams

Ar Sovietai turi priestankinius pestininkus? Late war periode PTRS-41 nebuvo labai efektyvu pries tankus
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Saulius
Sovietai turi pilna prieštankinių ginklų, tiek pėstininkai, tiek tankai. Is-2 tankas vienas iš efektyviausių ginklų žaidime prieš rimtesnius vokiečių tankus.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Marukas
Tai, kad sovietai turi geru priestankiniu priemoniu tai as zinau Bet ka turi sovietu pestininkai pries tankus? Jie gi neturejo nei bazuku, faustu ar panasiu ginklu.

Sauliau, mano nuomone Tigrai ir IS2 yra daugiau naujoku reikalai, o ne veteranu kuo daugiau armoro ir fire power Abu esam kolkas nobai sitame zaidime Ar jau apsisprendei uz ka zaisi?

Beja kaip tu sugebejei pasidaryti lista is tigru? Magyar rase , kad tai imanoma tik pas vengrus.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
magyar
Ne visai taip. Aš minėjau, jog vokiečiai turi porą tokių listų knygoje "Earth & Steel".


Saulius
Kaip kam patinka, taip ir dėliojasi rosterius, niekas nėra pririštas, o silpnybes rosterių galima nemažai pažaidus pamatyti.
Tigrų rosterių yra daugiau :
Tiger divizija - "Villers Bockage" kuris perėjo į Earth and Steel
King Tiger + Tiger divizija - iš Eart and Steel
Heer Tiger divizija - "Hammer and Sickle"
Bulgarų Tigrų divizija - "Stalins Europe" be spec tigrų taisyklių
King Tiger divizija - "River of Heroes"

Aš tik už vokiečius ir tik tankų divizija, pėstininkai man nepatinka.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Marukas
Bet ar nebuna taip, kad tankam buna raganosis be pestininku suporto?

Gerai sakykim noriu pradziai surinkti sovietu tanku junita uz 600 tasku, man patinka T34/85 tankai, ir juos noreciau naudoti kaip branduoli. Nuo ko tureciau pradeti? kas telpa i 600 tasku?
Redagavo Marukas 2011-09-11 13:17
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Saulius
Isijunk skype, as tau persiusiu keleta pavyzdziu.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Marukas
Truputi paskaiciau, panagrinejau, apsiprendziau. Galvoju pradeti rinkti pradziai stug G baterija

taigi pagal mano pradini plana gaunasi:
HQ -1vnt StuG
2 StuG buriai - 6vnt StuG

viso gaunasi 665 taskai, pagal stalins onslaught.

Ar verta imti Begleit team ant stugu?

Ar galiu dadurti 1 tigra uz 215 pts?
Redagavo Marukas 2011-09-12 18:56
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Saulius
Būtina imti Begleit, tai pagrindinė šio listo vinis ir gera galimybė. Man ir patiko šis variantas.
Redagavo Saulius 2011-09-13 05:20
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition