Temos peržiūra
WarGames » Wargames - skirmish ir kita » Istoriniai žaidimai
Historical wargaming projektai
magyar
Sveiki.
Kadangi šiuo metu bent keletas žmonių Vilniuje vysto savo historical wargaming projektus, tai siūlau jais pasidalinti čia. Tinka viskas - nuo ancient iki modern (FOW prašom postinti į FOW skiltį).

Taigi, rašykite, dalintkitės. Koks tai projektas? Parodykite procesą ir t.t.


Kadangi galų gale iš mirties taško pajudėjo mano Trisdešimtmečio Karo švedai, tai pradėsiu nuo savęs. Pradžiai ėmiausi pikeman'ų (14 figurėlių), 1 muškietininkas (pabandymui) ir 4 švedų kavaleristai (su impact pistoletais).
Planuojama pradinė armija - maždaug 40 pėstininkų, 10-12 kavaleristų ir patranka. Vėliau planuoju prijungti dar vieną pėstininkų būrį (~40), Livonijos kirasyrus ir dar vieną pabūklą.

Kol kas atliktas paruošiamasis darbas. Gruntuota su purškiamu "Army Painter: Desert Yellow", paskui quickshade'inta su "Army Painter: Strong Shade". Figūrėlės džiūvo nepilną parą. Po to buvo dar kartą nestipriai, pusiau is viršaus vėl papurkštos su "Army Painter: Desert Yellow", kad sušvelninti quickshade padarinius ir suteikti natūralesnę šviesotamsą.





























magyar
TYW švedų projekto tęsinys - kavalerija, arkliai.

Tikslas buvo greitai ir pakankamai efektingai nudažyti žirgus. Kaip žinia, su historical, darbas čia turi būti itin efektyvus ir optimalus, nes figūrėlių yra šimtai. Žirgai buvo nupukšti su Army Painter spray (dvi spalvos, šviesi ir tamsi), po to įmerkti į Army Painter quickshade. Kai quickshade išdžiuvo, jie buvo nutepti matiniu laku, mat quickshade'as turi šlykščią savybę blizgėti. Būtina naudoti matinį laką arba nupurkšti kokiu anti-shine spray'jumi. Tada detalių dažymas. Pačių arklių ne'highlightinau, norėjosi kad jie nenukreiptų dėmesio nuo kavaleristų, tačiau atrodytų pakankamai natūraliai. Manau, kad quickshade šitoje vietoje puikiai pasitarnavo, suteikdamas žirgams naturalaus šešėliavimo.




















magyar
Na ką gi, vėl TYW švedų atnaujinimas. Šį kartą - 6 pabaigti pikeman'ai.








Mithrae
Turiu kelis projektus:

30 metu karas:

Tercio Spinola (Tercio Cartahena - viena is tercios viejos Espanioles) - baigtumas - 70% planuoju pabaigti per vasari-kova (18 mosqueteros + 10 piqueros +veliavnesis ir bugnininkas)

Ispanijos caballos corazas (kirasieriu) su impact pistolais pulkas baigtumas - 60% planuoju baigti per vasari-kova (12 kavaleristu)

Viena patranka -baigtumas - 0%:)

Planuose dar viena ispanu tercio, samdyta Italijoje.


napoleonika:

Pranzucu kariuomene:

55o linijos pestininku pulko 1 batalionas - (36 figureles - Perry, baze 45mm plocio, t.y. 6 figureles = kuopa) - baigtumas 95% (liko pabaigti tik 6 voltizierius) - fuzilieriai ir grenadieriai siuo metu eksponuojami Rikio parduotuveje

2as batalionas (36 figureles Perry) - baigtumas 0%

Victrix:
Linijos pestininku pulkas, t.y. 2 batalionai po 24 figureles (40x40mm baze arba 4 figureles = kuopa) - baigtumas 0%

3 kavalerijos pulkai po 12 figrureliu (Perry heavy cav. x 2 ir 1 husaru) 1 kirasieriu pulko baigtumas - 30%


Taip pat del grozio planuoju padaryti 1 bataliona Pavlovo grenadieriu su senovinem mitros kepurem.


Jei atsirastu bendraminciu, butu super. Siaip Napoleonika dazosi greiciau, nei post-renesansiniai ispanai, kurie neturejo vienodu uniformu.
374
55o linijos pestininku pulko 1 batalionas - fuzilieriai ir grenadieriai siuo metu eksponuojami Rikio parduotuveje Yra nerealūs. Tai geriausiai įš kada nors mano matytų nudažytas istorinis karinis vienetas.
البوراك المجد
Batma
Hm... jei čia tie, kuriuos aš užvakar mačiau už stiklo, tai jie yra NEREALŪS!
Mithrae
Turetu buti tie patys, aciu uz ivertinima
magyar
Pagaliau buvau, pamačiau Mithrae napoleniškąjį projektą. Prancūzai tikrai iš koto verčia. SUPER! (labiausiai patiko kelnės). Labai geras darbas.

Dabar galės visi pasigrožėti, imetu keletą foto.


Mithrae Napoleono prancūzai:

















blackfishas
:gusta:
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
WhiteDragon
Tikrai kad kvapą užgniaužia...:gusta:
Marukas
Liuksiskai atrodo!!! Nudazyta puikiai, net ir is istorines puses teisingai, gal tik mundurai kiek per sviesus, nors reiktu gyvai pamatyti, gal cia del nuotrauku sviesiau atrodo?
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
magyar
Greičiausiai dėl fotografavimo režimo, kuris įleidžia daugiau šviesos. Šiaip mundurai yra vos vos tamsesni ir ne tokie žydri.


Marukas
Siaip mundurai turi buti tamsiai melyni, na reiks kada gyvai pamatyti figureles, sunku spresti is foto.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
magyar
Kaip matome žmonės dažo įvairiai:









Be to, campaign uniformos gali būti kaip reikiant išblukusios, čia ne paradas visgi :D.

Foto iš Perry Miniatures ir Victrix saitų.


Marukas
http://www.armchairgeneral.com/forums/showthread.php?t=55524&page=3

Cia yra origanaliu uniformu nuotraukos, jos buvo tamsiai melynos ne del to , kad grazu, o is praktines puses, ant tamsiai melynos spalvos nesimate kraujo demiu.
Prancuzijos kariuomene revoliucijos melynas uniformas buvo pakeitusi i baltas, bet po keliu musiu vel pradejo naudoti tamsiai melynus svarkus pestininkams. Nes net lengvai suzeistas pestininkas su balta uniforma atrode kaip is mesmales istrauktas, o tai neigiamai veike jaunu kareiviu morale.
Atspalvis galejo siek tiek skirtis, bet uniforma buvo tamsiai melyna, ne melyna

Svarku kareiviams kasdiena nesioti niekas neleido, todel labai isblukti jie negalejo, zygio metu jie nesiojo palta arba balta trumpa svarkeli, melyna svarka uzsivilkdavo tik per parada, sargybos metu arba generaliniu musiu metu. Svarkas buvo brangus, jo negalima nesioti kuriant lauza
Redagavo Marukas 2012-02-24 10:16
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Niblit Groinstabber
Uniformos blukdavo, ypač tokios spalvos. Kur nuotraukose, jei ten originalai (kažkaip neradau prierašo autentic), tai uniformos nemačiusios jokio veiksmo. Kiek dalyvavau rekonstrukcijoje, matydavosi, kaip po truputi blukdavo ir šviesėdavo spalvos Kad ir kaip tu stengtumsi, tokios sodrios spalvos ilgai neišlaikysi, nebūtina laužus kūrent.
Nuotraukos bėda, kad labai jau viskas blizga, dėl to jos dar šviesiau atrodo.
Marukas
Bardeno stiliaus uniformos egzistavo realiai nuo 1813 vidurio iki 1815, realiai jos mate 1813-1814 metu kompanija ir Wateloo kompanija 1815. Sios uniformos tiesiog nelabai spetu nublukti 1,5 metu pratarnuvosios.
Turiu toki pati Bardeno svarka jau 12metu, vazineju su juo i rekonstrukcijas, ir jis vis dar tamsiai melynas, kaip ir kitu europos rekonstruktoriu, pabluko, bet netapo melynas

Aisku tais laikais uniformu spalva nebuvo idealiai vienoda, islikusiu svarku spalvos daugumoje atveju skirtingos, bet jos yra tamsiai melynos, skiriasi tik atspalviai.
Redagavo Marukas 2012-02-24 13:59
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Mithrae
As zinau prancuzu munduru spalva. Ji ir vadinasi French blue. Cia naudojant menininku terminija. Ji nera visai tokia, kaip pas mane. Yra ir "Prussian blue", t.y visiskai kitokia spalva. Yra keli svarbus aspektai, kurie nuleme toki mano sprendima:

1. ne vienas is mano turimu akrilu, emaliu arba net aliejiniu dazu(kazkada pradejau butent nuo ju), kad ir kokiu numeriu/pavadinimu, neduoda visiskai autentiskos naujos uniformos spalvos. arciausiai originalo yra aliejiniai dazai, bet del visiems suprantamu priezasciu ju panaudojimas 28mm zaidimui skirtai figurelei nepraktiskas, nepaisant padengimo laku. cia net nekalbant apie dziovimo laika. Patikekit, per 20 metu isbandziau and 54mm visokias spalvas:) Cia naudojau "implerial blue", ji nera is principo tokia pat tamsi, kaip munduru originalas, bet tamsesnes neradau. Ir nezinau, ar to reikia, nes ji atrodytu tokiame mastelyje beveik juoda, kas is karto sukeltu tam tikras seseliavimo problemas. Kazkur maciau Victrix senosios gvardijos rinkini, nudazyta taip. Vaizdas manes neikvepe:)

2. kaip matosi is seseliu ant kelniu, as daziau kareivius, kurie supposed to be dienos sviesos metu, po saule. Antraip, jei noreciau daryti karius butent vakare, prieblandoje, blogomis oro salygomis, giliame seselyje (pvz. miske) ir pan, kelnems parinkciau pilksvai melynus seselius. Tai reiskia, kad ir melyna spalva turetu buti svesesne, nes ji yra directly exposed tai paciai saulei. Cia mes susiduriame su kontrastavimo klausimu, kuri kiekvienas sprendzia savaip: as nesu salininkas stipraus kontrasto, IMHO tada figureles tampa visiskai zaislinemis. Bet kontrastas turi buti pakankamai stiprus, kad gautusi 3D efektas. Kur nubriezti linija tarp dvieju ekstremu - kiekvieno akies reikalas. Kai kur as galimai persistengiau. Sunku su melyna:)

Sutinku, kad smagiau atrodytu ne "balinimas", bet ochros, blogiausiu atveju gelsvos spalvos priemaisa, taciau French arba imperial blue spalva turi bjauria savybe - nesidera ji, gaunasi marmuze. Po ilgu eksperimentu, nutariau vis del to naudoti baltos, gal kiek pilkos spalvos priemaisa. Nesakau, kad mano sprendimas yra geriausias, tiesiog kol kas radau tik toki. Bet to, karininko figuroje mundure yra daug juodos palvos, kuria bandziau paryskinti munduro atskiryma nuo sineles, bet aryti visus juodai butu overkillas.

3. Uniformos ir spalvos, ypac po skalbimo, tikrai blunka, akip jau buvo mineta. Rekonstrukcija nera visiskai tas pats: tas periodinis isvaziavimas, bet ne gyvenimas ir zygiavimas diena nakti visomis oro salygomis. uniformos realiai per metus visiskai pareina.

4, nuotraukoje kiek svesiau viskas atrodo, stende apsvietimas is visu pusiu.

Jei yra kokios nors geresnes spalvos prancuzu mundurams, buciau tikrai dekingas uz patarima.
Redagavo Mithrae 2012-02-24 16:37
Marukas
Siaip kazkur esu skaites , kad kareiviai visai neskalbdavo savo munduru, o pries parada ar generalini musi tik su sepeciu nubraukdavo.

Figureles nudazytos fantastiskai, asmeniskai niekaip nesugebeciau pasiekti tokio detalumo , man tik munduro spalva sukele siokiu tokiu abejoniu

Greiciausiai daugelis hobistu prancuzus dazo sviesiau, nes geriau matosi detales
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Mithrae
Na ka gi, Tercio Spinola pasiruosusi musiui. Caballos corazas tuoj prisijungs.

Namuose isbandzius frontalini susidurima su svedu brigada (tos pacios quality, t.y. elite Yellow pulku, kuri reprezetavo popierines bazes:) ) pagal FOG taisykles ir apsalau nuo svedu galios:

Kaip supratau svedai turi frontalinio susidurimo atveju 7 dice'us (iskaitant muskietininkus)su 6 is ju su ++ POA ir 1 regimental gun dice'as su 0 POA. Reiskia, svedams reikia isesti 3+is 6 ir 1 su 4+ to hit , o ispanams: 5+ to hit is 6 dice'u. Reiskia beveik garantuotai svedai laimi impacto faze, kaip pasekme sansai itaisyti "disrupted" statusa priesininko rikiotei yra didziuliai, svedu prieso nuostoliai beveik garantuoti. Melee faze atitinkamai bus ziauriai pro-svediska.

Prie to svedai turi tegiama POA saudymo fazeje, nes saudant is tolo is priekio visos ju bazes laikomos su armor'u del specifines rikiotes.

Ir visa tai turint omenyje, kad elite svedu brgada su regimental gun'u "kainuoja" 103, o tercio - 111 tasku.

Vien zo, imperija pavojuje, bet Magyar'o svedams vis vien priminsime Nordlingena:)