Temos peržiūra
WarGames » Veikla » Dirbtuvės
Airbrusho pasiskolinimas?
Gobbitas
Gal atsirastų koks airbrusho savininkas, kuris sutiktų paskolinti / išnuomoti aparatą kokiai savaitei – labai norisi pabandyti šitą stebuklą, o daryti tai įsigyjant tiesiog vat taip tai nelabai drąsu
X-Wing – Galactic Empire.
Keash
Skolint neskolinsiu, bet patarimų nepagailėsiu. Pats pirkau iš efiltrai.lt savo airbrushus ir kompresorių (firma patikima ir operatyvi). Patarimas -jei planuoji naudoti akrilinius dažus, pirk minimum 0,5 mm diametro adatos brushą -pats pirmas mano pirkinys buvo 0,3 mm airbrushas, kuris jei naudoji GW akrilą skiestą nors ir Vallejo specialiu skiedikliu, labai greit džiūna ir kišasi. Jam jau būtinai reikia naudot Vallejo AirModel dažus. Su didesnio diametro (AG-183 modelis) šituo atveju daug paprasčiau. Be problemų atlaiko ir ilgesnes sesijas ir netoks jautrus dažo tirštumui, ko pasekoje nepraleidi tiek laiko ardydamas ir valydamas. Jei susiruoši pirkti, tai būtinai prie aerografo pirk ir AGJ-501 Greita jungtis aerografo pajungimui - atjungimui ir AH-500 Adata valymui ir šepetėlius valymui (AH-505) ir tikrai reiks prie kompresoriaus (modelis ZA18/18) žarnelės 3 m ilgio.
Šiaip, jei nedažai kažko masiškai, tai nesiūlyčiau gal net. Daug vaznios skiedžiant dažus, paskui valant aparatą, aš žiūriu vis tiek dažniau teptuku naudojuos. Aišku kai dažai didesnį kiekį -nepamainomas daiktas -labai gražiai spalvų perėjimus gali išgaut ir highlight'us patogu sudėti. Powerweaponai ir įvairūs įkaitimo/plazmos specefektai gražiai galima nudažyt, didelius modelius patogu dengt spalva. Bet kai aš mėgstu knebinėtis po vieną ar max po 5 modelius, neprisiruošiu to aparato pasikurt dažnai. Taip kad turėk omenyje. Bus klausimų -milosti prosim.
blackfishas
man seems legit. jei profas sako,kad veikia, tai kodėl nepabandžius [movie=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=v0rCXW2sjq4[/movie]
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Paralius
Pusiau į temą tiems kurie bandė - ar galima su airbrushu dažyti patalpoje? Esmė - reikia per trafaretą nupurkšti kambario sieną. Nuo aerozolio pernelyg didelė dažų sklaida ore ir po darbo visas kambarys skendi spalvoje ir reikia viską šveisti. Kaip veikia airbrushas - dažai purškiami tik kryptingai ar irgi yra tikimybė, kad dalis jų nusės, pakils, nuskris į šoną?
blackfishas
na tutorialuose žmonės tai daro namuose ant rašomojo stalo ir tai turbūt daug ką pasako aišku turbūt priklauso nuo airbrusho skylės/slėgio
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Paralius
Tuomet aš irgi pasiskolinčiau / išsinuomočiau airbrušą.
Rastvedys ir Karvedys
Iš patirties galim patvirtinti, kad airbrušas skleidžia miglą. Todėl rekomenduojama dėvėti respiratorių, kitaip kvėpavimo takų grežni paviršiai gražiai pasidengs kokiais akrilais, kas nėra sveika. Net ir skiedžiamų vandeniu bekvapių dažų dalelių geriau neįkvėpti. Jei dažote prie rašomojo stalo, siūlau aplink darbo vietą paviršius uždangstyti popieriais ir panašiai, nes dažų dalelės vistiek kažkur nusės. Pavyzdžiui, purškimo kryptimi už miniatiūros pasiguldyti atvirą kartoninę dėžę - ji sugaudys dalį dažų miglos.
Manau, kad airbrušą lengviau reguliuoti nei aerozolio balionėlį ir sklaidą galima sumažinti. Tačiau pasistengčiau aplink dažymo plotą uždangstyti popierias (senukai ir ermitažai pardavinėja rulonais) ir pritvirtinti lipniomis juostelėmis.