Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer
GW pletkai :)
lostangel
apie Adoma kalbi?
kitu nezinau
kiek daug gandu ir sneku..
as siulyciau tiesiog zaisti ir maziau sneketi:)
taip ir nesuprantu, kodel turnyro niekas neorganizuoja? del to kad kazka pakeis? na ir kas..
pagyvensim pamatysim:)

del etc tai sunkus klausimas. ar mes surenkam komanda?
jeigu taip, tada turbut prisideciau su savo nuvalkiotais demonais, o kokios bus taisykles su tokiom ir losim, pergales bet kuriuo atveju turbut nepasieksim...

ps o senos miniaturos ant lentynos valgyti nepraso...(parduoti kol kas dar neketinu) ...deja nauju zmoniu irgi netraukia...
WHFB games 4, 6, 7, 8 edicijos
Bretonnia 6000 pt
Demons of Chaos 8000 pt
For the Lady
Sauliusp
Problema tame, kad daugumas mūsų WHFB Lietuvos žaidėjų nori žaisti standartizuotą pasaulyje sistemą (pagrindas būtų standartinės WHFB taisyklės), bet kadangi yra balanse skylių ir iš 16 rasių tik 3-4 gali varžytis dėl pergalių turnyre prie lygaus žaidėjų lygmens, tai kai kuriems tai tampa nebeįdomu ir velniop žaisti, arba per lengva, arba per mažai šansų.
ETC įsikišimą kai kurie iš mūsų traktuoja perkrautą balansavimo sistemą, lygtais jos ir reikia, į turnyrus užsienyje važiuojame, pagal ją žaidžiame namie, bet kažkodėl ji irgi jų nedžiugina, nes tik šiek tiek subalansuoja, bet outsaiderių nepakelia į lyderių gretas, o lyderiams padaro šiokius tokius ribojimus, kurie sportininkams kiša pagalį į ratus, mat reikia daugiau pasistengti, kad laimėti, o ne vien ant trečio ėjimo paspausti pasidavusiam priešininkui ranką.
Per metus mes išvykdavome 1-2 kartus svetur pažaisti pagal ETC ar vietinius balansavimo principus, bet namie susigalvoti balansą savame metageime ir žaisti savo malonumui kažkodėl vėl niekas nenori, matai esame per durni ir per mažai žaidę, kad kažką keisti ir galvoti, geriau naudojame ETC ribojimus, kurie pusei mūsų nepatinka ir tie keli kuriems nepatinka vistiek neina žaisti, o tie kiti, kurie laukia tų kurie gal būt ateitų žaisti irgi nenori kurti savų ribojimų, nes pagal juos tie kurie ir taip neina žaisti, tikriausiai visiškai nežais.
Mano pasiūlymas būtų toks :
Sukuriame laikinus savo metageimo ribojimus kaip "LT WHFB taisyklių balansas" ar kažkas panašaus ir žaidžiame malonumui, o tiem kam nemalonu, ir taip nežaidžia. Po pusmečio išeis 9-ed, manau ji turės taip pat skylių balanse, kitaip nebūna, bet ar verta dabar sudėti kareivėlius į lentyną ir laukti sukandus dantis tos 9-ed išganymo , tikintis, kad viskas bus geriau, įdomiau ir balansuotuočiau.
Manau, kad mes jau per daug nuklydome ir pamiršome kaip malonu tiesiog pasižaisti, apsitarus bendrai dėl taisyklių ir balanso. Nereikia ieškoti idealaus, bet normos ribose +-30% privalumo kai kuriems yra pakankami šansai smagiai siekti pergalės, daugumas turime po kelias rases ir galime varijuoti.
Kas bijo, kad 9-ed apjungs rasių knygas ir liks 5 frakcijos su daugybe opcijų tegu nekrauna į kelnes plytų, jeigu taip ir bus, tai nėra problema darytis sau patinkančią armiją, gal būt tarptautiniuose turnyruose sutiksi daugiau mišrainių, bet mes 99% atvejų žaidžiame pas save ir čia tik nuo mūsų saujelės priklauso kaip mes norime žaisti.

Man labai patiko balansavimas per slotus ir per scenarijus :

Iki 3000pt padarome : Maks 2 rare slots, maks 3 Special slots (taip greičiausiai ir bus 9-ed, nes "End times" tokia armijos sudarymo sistema), padarome, kad maks vienodų junitų Rare 1, Special 2, Core 3, Lords 1, Heroes 2. Šie ribojimai išspręs tokių daiktų kaip Steam tank, Abomination, Ironblaster, 2xsuperdragon, 10x pegasus heroes, 5x assasins, 4x Skar veterans ir t.t.
Problema su trimis burtais iš Death ir Shadow Loros, perdarome, jeigu tai tik šaukštelis deguto statinėje, "Okamas Mindrazor" padarome kad duotų tik +3str, o ne STR=Ld, "Pit of Shades"
galime pasunkinti išbūrimą iki sakykim 25 ir 29. Arba įvesti bendrą taisyklę, kad visi burtai buriami maks ant 4PD.
Terraino įtaka prastoka, žiūrėkite ETC ją irgi taiso, kodėl mes negalime paimti jų varianto, dar galime pridėti miškų patobulinimą, kad ir jie blokuoja pilnai LOS jeigu yra bent 6" miško tarp tavęs ir taikinio. Taip pat su junitais, kad jie irgi blokuoja LOS jeigu to paties dydžio.
WH40k - Skitarii 1000pt, Tyranids 1000pt;
KoW - Undead 4500pt, Dwarves 2000pt, Ogre Kingdom 2000pt, Goblins 1500pt;
DW - Russian coalition 2000pt ;
FoW - Germans panzerkompanie 2500pt;
Firestorm Armada - Tarakians 650pt;
Marukas
Problema ne tik mindrazor arba pits of shades, bet visuose burtuose " I win, you lose".
Taip pat problema yra death star unituose, kai didesne armijos dalis yra viename junite.
Vidutine kavalerija yra beverte.
Chardzas turi mazai itakos, daug daugiau itakos turi bufas ant cardzinancio junito, o bufas yra random magija.
Per didelis randomas ant chardzo.
Saudantis pestininku junitai beveciai. Nusauti 3-5 figureles is 40 junito.... nera didelis pasiekimas.
Leidus tik 1 lorda, ziauriai susilpnes kai kurios rases, o pasirinkimas visada bus 4lv burtininkas.
Aisku line of sight ir terreino taisykles yra ganetinai prastos.
Tiek steam tanke, tiek abomination problemos nematau abu yra randomas.
Atsirado artilerija kurios fast cavalry neikanda.
Artilerija per daug taikliai kala, eliminavo visus monstrus kurie neturi ward arba regeneracijos.
Oficialus scenarijai neidomus ir jiem truksta taktiniu uzdaviniu.

Nepaisant visu situ problemu, whfb yra geras zaidimas
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Sauliusp
Su pusė tavo teiginių nesutikčiau arba tik iš dalies.
Death starų problema sprendžiama "Pit of Shades", "Dwelers below" ir apsupimu. Kaip rodo praktika, kad turnyruose Death starai nėra autowin.
Burtuose problemos nėra, yra problema keliuose konkrečiuose burtuose iš 80-ies.
Vidutinė kavalerija niekada nebuvo uber, bet jos užduotys kitos.
Charge randomas nėra problema, jis +- kontroliuojamas.
Šaudantys pėstininkų junitai tikrai prastoki ir už savo taškus nelabai atsiperka išskyrus keletą specializuotų būrių pas elfus ir demonus.
Lordu gali imti kiek nori, bet jie turi būti iš skirtingų unitų, reiškiasi dviejų 4lvl magų nepaimsi, kaip ir 3 2lvl magų.
Tiek Steam tanke, tiek Abomination yra krūva problemų, nes šie unitai įneša į žaidimą konkretų "Žirklės/lapas/akmuo" variantą, kada jie imami po vieną, tai problemos kaip ir nėra, bet kai dubliuojami, tada didžiajai daliai oponentų gaunasi šikna.
Visada buvo artilerija kurios neįkando lengvoji kavalerija.
Jeigu artileriją per daug suprastinsi, gali kilti problema su monsterhammeriu, aišku tada smarkiai atsigautų lizardai su savo poisona atakomis ir stipria magija.
Beje 7-ed artilerijos problemą labai gerai sprendė Tomb Kingai, bet koks oponentas su Konkrečiu artileristiniu rosteriu išėjas prieš TK 95% atvejų pralošdavo. Todėl rimtesniuose turnyruose kai kurie Dworfų ir Imperijos žaidėjai imdavo mažiau patrankų, o daugiau CC būrių, arba specializuotų patrankų gynėjų.
Scenarijai normalūs, bet jeigu juos perkrausi, tai tada vistiek pusė juose esančių variantų ignoruosi, nes jie maišys nei iš esmės ką lems.
WH40k - Skitarii 1000pt, Tyranids 1000pt;
KoW - Undead 4500pt, Dwarves 2000pt, Ogre Kingdom 2000pt, Goblins 1500pt;
DW - Russian coalition 2000pt ;
FoW - Germans panzerkompanie 2500pt;
Firestorm Armada - Tarakians 650pt;
Marukas
Praktiskai kiekviena magijos lora turi 6-ta auto win burta, magija yra random, o random pergale yra neidomu. Meti 6 kaulus ir tikiesi dvieju 6-tu ant purple sun... yahoo puse armijos nera.
Death starai tikrai gadina zaidima, nera jokios taktikos ivaryti su ogru deze I imperijos junita ir ji istaskyti... toki ogru junita imperija gali nugaleti su magija arba artilerija, o tai yra randomas... pasiseks arba ne. Igudziu jokiu nereikia, paejo kauliukai laimi, nepaejo tau ragai, nes close combate nieko padaryti negali.... tas pats su Chaos warriorais ir vampyrais. Zaidimas susiveda I daeis iki manes ar ne?
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Sauliusp
Nežinau, gal aš visai nemoku žaisti, bet mano death starai nei karto nepasiteisino, visada buvo sustabdomi ir sutriuškinami. Deja bet autowin spelų yra tik 3-5 geriausiu atveju.
Jeigu taip bijant magijos, tai galima daryti kaip ETC viename iš variantų, visi burtai buriami maks ant 4PD, ir tokiu atveju dviejų 6 tikimybė susiveda iki minimum, kaip ir 5-6lvl burtų išbūrimas nukrenta iki 50% tikimybės ar dar mažiau, kas iš esmės smarkokai apkarpo magiją ir jos randomą, manau tai logiškiausias magijos apribojimas. Beje Okamas Mindrazor vistiek tektų koreguoti iki +3 str, nes jis bet kokiu atveju turi galimybę išsiburti su 4 kaulais 50% ir kiek kartų teko žaisti, visais atvejais jo išbūrimas pasibaigdavo rankų paspaudimu.
Mariau, mūsų statistikoje aš su savo vampyrais prieš tavo Imperiją laimiu kartą iš 4, kolei kas, kame problemos?
WH40k - Skitarii 1000pt, Tyranids 1000pt;
KoW - Undead 4500pt, Dwarves 2000pt, Ogre Kingdom 2000pt, Goblins 1500pt;
DW - Russian coalition 2000pt ;
FoW - Germans panzerkompanie 2500pt;
Firestorm Armada - Tarakians 650pt;
Kronas
Sauliusp parašė
<...> Mano pasiūlymas būtų toks :
Sukuriame laikinus savo metageimo ribojimus kaip "LT WHFB taisyklių balansas" ar kažkas panašaus <...>


Sauliau, šitą reikalą bandei prastumti jau porą kartų, n metų atgal. Nieko gero iš to nesigavo ir nesigaus. Kokioje UK, Vokietijos ar Lenkijos WHFB bendruomenėje tai galbūt pavyktų, bet ne pas mus. Na, šiaip švedai su savo sistema yra ~neblogas pavyzdys, bet žmonių, kurie prie to dirbo, yra daugiau nei žaidėjų Lietuvoje, o ir kūrė bei tobulino jie ne vienerius metus. Tad jei manai, kad gali vienas, prisėdęs prie interneto paimti ir surašyti + - veikiantį balansą - sveikinu, esi 90 lvl optimistas
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
Sauliusp
Tai ko tu nori Kronai? ETC tau netinka, bendras balansas netinka, švedišką bandėm pora kartų, turnyre gal ir nieko, bet 1vs1 tai visiškai nieko neduoda. tai jeigu nematote sau tinkamo sukurto ir nežaidžiate, tai kodėl nenorite pabandyti kažko kito. Ir beje, aš nieko naujo kas yra nenaudojama kitose blanseriuose nesiūlau. Netgi panaudoju tai kas jau yra "End of Times", dar galima pradėti šneką apie Monstro maounto ir herojaus statų sulipimą, kaip bus 9-ed.

Švediška sistema yra kurta turnyrui grynai, kada svarbu surinkti taškai, o draugiškuose turnyruose svarbu fun ir pergalė, kad ir 200pt.
ETC variantas daugiau komandinis, bet gal kiek geriau balansuoja 1vs1. Ypač paskutinis draftas, kuris leido Special charus.
Redagavo Sauliusp 2014-11-30 23:15
WH40k - Skitarii 1000pt, Tyranids 1000pt;
KoW - Undead 4500pt, Dwarves 2000pt, Ogre Kingdom 2000pt, Goblins 1500pt;
DW - Russian coalition 2000pt ;
FoW - Germans panzerkompanie 2500pt;
Firestorm Armada - Tarakians 650pt;
lostangel
tokie ribojimai panaikina msu varainta..
gaila

magija visada problema.
4 ar 5 power dice max daug ka keicia...
taciau baisus tik keli burtai...
WHFB games 4, 6, 7, 8 edicijos
Bretonnia 6000 pt
Demons of Chaos 8000 pt
For the Lady
Sauliusp
Kas būtent ir kam panaikina MSU?
WH40k - Skitarii 1000pt, Tyranids 1000pt;
KoW - Undead 4500pt, Dwarves 2000pt, Ogre Kingdom 2000pt, Goblins 1500pt;
DW - Russian coalition 2000pt ;
FoW - Germans panzerkompanie 2500pt;
Firestorm Armada - Tarakians 650pt;
Marukas
4 ar 5 kauliukai nieko nekeicia, vistiek gali ismesti du 6 ir auto win... Sauliau pats gi esi du kartus pralaimejes 1 IR 2 ejime su ograis kai isburiau foot of gork su orku shamanu. Nemanau, kad tame yra daug taktikos. Manau kad whfb magija yra didele problema, daugelis burtu yra op, magija per daug galinga, ji sueda taktini warhammeri.
Ribodamas kauliuku kieki, tik sumazini sansa isburti, taciau problema nedingsta.
Magija yra randomas, gausi gerus burtus ar negausi, mane nervina kai oponentas pradeda miscioti "bl..t negavau geru burtu, dabar man p..ze.." ne karta tai teko girdeti
Nors pats zaidziu uz imperija su patrankom, bet manau kad su senovine patranka pataikyti I vienisa zmogu kazkur laukuose yra neimanoma, o whfb tai pats geriausias budas nukalt koki neatsargu heroju.
Redagavo Marukas 2014-12-01 08:29
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
lostangel
max 3 special, mano akimis panaikina msu varianta, kaip ir war masinu spama, tai ka dworfai tures 2 patrankas ir girokopteri? kaip 7 ed...

na bet zaisti vis tiek galima..
kas nores sugebes padaryti power lista, turbut su hordomis arba magija...
sie ribojimai tinka chaosui, ir dabar ju listai gana panasus.. tik aisku vezimu sumazes...
ka galvojat apie ziemos turnyra?
o magijos sprendimas turbut geriausias yra etc variantas, dar svediskas is bedos... taip ne visos rases turi galimybe gauti death, shadow, netgi life, burtus. skavenu 13 irgi itin skaudus... lygybes nera, ir nebus, deja.
WHFB games 4, 6, 7, 8 edicijos
Bretonnia 6000 pt
Demons of Chaos 8000 pt
For the Lady
Marukas
Kaip ir sakiau, daug tikiuosi is 9ed, tad reikia palaukti ir paziureti. O dabar galim zaisti tiesiog vanila warhammeri, pagal taisykles is knygos, zaidimas vis dar smagus ir azartiskas ir itraukiantis. Iki naujos edicijos likus keletui menesiu, neverta jegu svaistyti nauju taisykliu ar draftu paieskoms, nes netrukus viskas pasikeis is pagrindu, o tada bus matyti.
Kai tik pasveiksiu, butinai noresiu sumesti partija ar kita, seno, gero ir netobulo warhammerio
Butu visai smagu eilini karta nusauti koki vampyru lorda
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Sauliusp
Vis labiau skaitydamas tavo komentarus Mariau, matau vis daugiau simpatijų 7-ai edicijai WHFB, ten ir LOSAS buvo teisingas pagal žaidimo mechaniką, ir chargai labiau kontroliuojami, ir magija ne tiek įtakos darė, patrankos pataikydavo žymiai sunkiau į mažus modelius, bet į didesnius didelių problemų nebuvo. Viską reikėdavo nuspėti, kaip ir patrankos šūvio tstumą, matuoti negalėdavai iki šūvio.
Dabar kai gali matuoti matuoti bile kada, tipo tapo draugiškesnis žaidimas, bet atsirado daugiau randomo.
WH40k - Skitarii 1000pt, Tyranids 1000pt;
KoW - Undead 4500pt, Dwarves 2000pt, Ogre Kingdom 2000pt, Goblins 1500pt;
DW - Russian coalition 2000pt ;
FoW - Germans panzerkompanie 2500pt;
Firestorm Armada - Tarakians 650pt;
Batma
Sauliusp parašė
Yra toks wargeimigo dalyvis Katinas, jis irgi domisi visais wargeimais ir jų fluffais, perka daug figūrėlių, bet jos taip ir stovi nesuklijuotos dėžutėse jau 18 metų, tesužaidęs gal 10 bandomūjų partijų įvairių sistemų, tai irgi wargeimeris, bet ar jis mėgsta žaisti patį žaidimą, ar dalyvauja turnyruose, ar pritraukia naujus žmones, ar apmoko naujokus?

Mūsų wargeiminge yra toks Kaunietis (blogąja prasme) Saulius.. pastoviai dėl visko verkšlena, ir skundžiasi kaip jo armijos yra blogos, o kai jam pasiūloma pasiimti kitas armijas, atsako kad ne, šitos jam patinka dėl fluffo.
Pastoviai siūlo kabinti pedofiliškus plakatus mokyklose, tačiau kai jo paklausiama kodėl jis pats tuo neužsiima, atsako kad neturi laiko.
Pastoviai bando pakišti žaisti iš UK atvažiavusius gimines, kad tik pačiam nereikėtų jais užsiiminėti.
Taip pat norėtų kad kas nors jam užsakytų trijų žvaigždučių viešbučius ir pasirūpintų pramogų programa jo žmonai, kuri kartu važiuos į užsienio turnyrą.

Mažiau najezdų ant kitų žmonių, Sauliau, nes pats ne angelas.
Sauliusp
Patylėk Batma jei nesupranti apie ką šneka...
WH40k - Skitarii 1000pt, Tyranids 1000pt;
KoW - Undead 4500pt, Dwarves 2000pt, Ogre Kingdom 2000pt, Goblins 1500pt;
DW - Russian coalition 2000pt ;
FoW - Germans panzerkompanie 2500pt;
Firestorm Armada - Tarakians 650pt;
Batma
Aš pilnai suprantu kad tu lygioje vietoje pradėjai įžeidinėti kito žmogaus hobį, nes jo pasirinkimas neatitinka tavo standartų.
Gambler


P.S. Nesusilaikiau
Warmachine - Khador
Hordes - Skorne
Flames of War - Germany, USA Easy Company
Sauliusp
Būtų gerai, jeigu būčiau supratęs kodėl čia Gambleris pradėjo mane įžeidinėti ir matau, kad vaikinas neatsako už savo bazarą.
Bet pas mane yra konkretūs klausimai ir pasiūlymai, kurie liečia tik tuos, kas dar žaidžia WHFB, arba dėl kažkokių priežasčių visai nustojo wargeiminti.
O kišasi į diskusijas tie, kurie visai nežaidžia WHFB.
Nesupratau kurią aš siastemą įžeidžiau...
WH40k - Skitarii 1000pt, Tyranids 1000pt;
KoW - Undead 4500pt, Dwarves 2000pt, Ogre Kingdom 2000pt, Goblins 1500pt;
DW - Russian coalition 2000pt ;
FoW - Germans panzerkompanie 2500pt;
Firestorm Armada - Tarakians 650pt;
Gambler
Sauliau, būk toks malonus, parodyk kur aš tave įžeidžiau šitoje temoje? Ir už kokį bazarą aš dabar turiu atsakyti? Nebent tave įžeidė popkorną valgantis juodaodis vaikinas, bet ir tada norėčiau sužinoti kuo jis tave įžeidė, kad vėlgi žinoti už ką turiu atsakyti.

Ar man jau ruošis pistoletus ar špagas ir sekundantus?
Redagavo Gambler 2014-12-01 18:40
Warmachine - Khador
Hordes - Skorne
Flames of War - Germany, USA Easy Company