Temos peržiūra
WarGames » Wargames - skirmish ir kita » X-Wing
Neoficiali X-Wing galaktikos kampanija
erakhezas
NEOFICIALI X-WING GALAKTIKOS KAMPANIJA suteikia unikalią galimybę lietuvos x-wing miniatiūrų gerbėjams ne tik pasinerti į dinamišką, nesustojantį, greitą veiksmą, vadovaujant savo mažai kosmoso flotilei, bet ir nuvesti iki bendros pergalės visą frakciją, sudaryta iš kelių, tokių pat mažų, bet ambicingų flotilių ir jų kapitonų. Kampanija startuoja 2014.09.01

REGISTRACIJA (galioja visą kampanijos sezoną):
1. Jūsų slapyvardis
2. Frakcijos pasirinkimas: Imperija ar Sukilėliai
3. Jūsų el.paštas

Registraciją siunčiate nxgkampanija@gmail.com

BENDRA INFORMACIJA:
Pradėti pirmuosius veiksmus yra labai paprasta. Kampanijos žvaigždėlapis sudarytas iš heksų (hex). Kiekvienas heksas reprezentuoja galaktikos sektorių su savo unikaliu pavadinimu. Užsiregistravęs žaidėjas susiranda oponentą, pasirenka sektorių kurį nori užkariaut ir pradeda kovą.
Žaidėjas kovai gali pasirinkti betkurį sektorių, netgi jeigu jis priklauso priešiškai frakcijai. Jeigu vienas žaidėjas pasisako už vieną sektorių, o kitas - už kitą, tai išspręndžiama metant kauliuką. Taip pat sektorių galima pasirinkti mišriuoju budu - metant d100 kauliuką. Taip pagal išmestą rezultatą iš sektorių lentelės, surandamas sektorius, kuriame vyks kova (lentelė pateikta paskutiniame šių taisyklių puslapyje). Lentelėje pateikti svarbių sektorių aprašymai, kurie, galimai, įkvėps jus kovai.
Kampanija leidžia žaisti bet kokio tipo susirėmimus:
• Standartiniai susirėmimai nuo 60 iki 100 taškų (standart);
• Dideli susirėmimai nuo 101 iki 200 taškų (huge);
• Epiniai susirėmimai nuo 201 iki 300+ taškų (epic);
• Misijos (mission: wave I, wave II, wave III, wave IV, wave V);
Registruoti žaidėjai gali kovoti tiek tarpusavyje, tiek ir su kitais x-wing mėgėjais. Visi žaidėjai gali žaisti prieš betkurią frakciją, bet atstovauti privalo skirtingas. Registruoti žaidėjai visada atstovauja savo pasirinktai frakcijai.
Pastaba: Susirėmimą sužaisti galite tiek su Imperija, tiek su Sukilėliais, svarbu prieš kovojant nepamiršti pasirinkti, kas kurią frakciją atstovaus.

SUSIRĖMIMO ATASKAITA:
Kai partija yra sužaista, žaidėjai užpildo specialią NXGK susirėmimo ataskaitos formą (ji pateikta žemiau) ir išsiunčia ją el.paštu nxgkampanija@gmail.com, arba tiesiog parašo į wargames.lt forumą.
NXGK susirėmimo ataskaitos forma:

SEKTORIUS.............................................(sektoriaus pavadinimas)
SUSIRĖMIMAS........................................(susirėmimo tipas: standart, huge, epic, mission wave X)
NUGALĖTOJAS........................................(nugalėtojo slapyvardis)
SUSIRĖMIMO DATA................................(metai-mėnuo-diena)
IMPERIJOS FRAKCIJA...............................(žaidėjo slapyvardis)
SUKILĖLIŲ FRAKCIJA................................(žaidėjo slapyvardis)
SUSIRĖMIMO DĖTALĖS (neprivalomas)....(susirėmimo aprašymas ir foto)
Žaidėjų susirėmimų skaičiui apribojimai netaikomi. Rengiant turnyrą, visos kovos taip pat bus įskaičiuotos į kampaniją.

TVARKARAŠTIS:
Kampanija vyksta fazėmis (phase), kiekvienos fazės trukmė 7 dienos. Fazės metu žvaigždėlapio informacija bus atnaujinama 2-3 kartus, o galutiniai rezultatai ir karo suvestinė bus pateikiami pasibaigus fazei.

SEKTORIŲ UŽGROBIMAS:
Norint užgrobti sektorių, frakcijai reikia X laimėjimų tam sektoriui užimti; X – tai sektoriaus strateginė vertė (1-3).
Pvz.: Corusca sektoriuje Imperijos atstovai turi 4 pergales, o Sukilėliai - 2, tai skaičiuojama kad Imperija laimėjo su 4-riom pergalėm. Kadangi Corusca sektoriaus strateginė vertė 3, tai 4 pergalių Imperijai pilnai pakanka sektoriui užimti. Kai tai įvyksta, sektorius įgauna frakcijos žymeklį, ir tai reiškia, kad sektorius užgrobtas.

PERGALĖS TAŠKAI:
Frakcija įgyja pergalės taškus tik už tuos sektorius, kurie yra sujungti tarpusavyje. T.y. taškai skaičiuojami ne už pavienius užimtus sektorius, o už du ir daugiau tarpusavyje sujungtų sektorių sistemą. Vienas sektorius = vienas pergalės taškas.
Papildomi pergalės taškai skyriami už sektorius su atitinkamos frakcijos žymekliais. Vienas sektorius = vienas pergalės taškas. Šituo atvejais sektoriai neprivalo būti sujungti.
Papildomi pergalės taškai skiriami už pasiekimus.
Visi pergalės taškai ir papildomi pergalės taškai suskaičiuojami pasibaigus fazei.

FLOTILIŲ KAPITONŲ PATIRTIS (exp.):
Kiekvienas užsiregistravęs žaidėjas už susirėmimus kaupia asmeninę patirtį (exp.) kovose. Skirtingi susirėmimų tipai leidžia sukaupti skirtingą exp. kiekį. Kuo sudėtingesnis mūšis, tuo daugiau exp. žaidėjas gauna po susirėmimo.
Papildomai exp. gaunama užgrobus sektorių, gavus pasiekimą.
Informacija apie kiekvieno žaidėjo uždirbtą exp. bus atnaujinama pasibaigus fazei. Kampanijos pabaigoje trys žaidėjai turintis didžiausią exp. kiekį , gauna specialų NXGK statusą.

Tikslus pergalių skaičius kiekviename sektoriuje nebus skelbiamas iki kampanijos pabaigos. Taip žaidėjai žinodami tik dalinę informacija apie įvykius žvaigždėlapyje, galės kurti strategijas bandant užimt jau kontroliuojamas teritorijas.
Jeigu sektoriuje įvyko keletas susirėmimų, bet neužtenka pergalių nes nepasiekta sektoriaus strateginė vertė, tokiu atveju sektorius žymimas specialiu susirėmimu žymekliu.
Frakcijos žymeklis gaunamas tik tuo atveju, kai pergalių skaičius viršija sektoriaus strateginės vertės skaičių.
Žemiau pateikta veiksmų vertės lentelė:


Veiksmas_____________Exp. pergalės atvėju___Exp. pralaimėjimo atvėju
Standart susirėmimas....................50....................................10
Huge susirėmimas.........................100...................................10
Epic susirėmimas...........................300...................................10
Mission wave I..............................200...................................30
Mission wave II.............................250...................................30
Mission wave III............................300...................................30
Mission wave IV.............................350...................................30
Mission wave V..............................400...................................30
Sektoriaus užgrobimas..................100....................................-
Pasiekimas....................................100....................................-


PASIEKIMAI:
Frakcija po kiekvienos fazės gali užsidirbti papildomą apdovanojimą – pasiekimą. Pasiekimas – tai ne tik papildomi pergalės taškai, bet ir grėsmingas įrodymas kitai frakcijai, kad būtent jūsų - sukilėlių ar imperijos atstovų, troškimas užvaldyti visą galaktiką yra stipresnis.
Kai tik frakcija gauna pasiekimą, žvaigždėlapyje tai pažymima specialiu pasiekimų žymekliu pasiekimų lauke. Netekus pasiekimo, žymeklis irgi patraukiamas ir papildomi taškai nesiskaičiuoja.
Pasiekimai:

• Sukilimas – frakcija, kontroliuojanti CORUSCA sektorių, fazės pabaigoje gauna po 1 pergalės tašką už kiekvieną priešiškos frakcijos laimėtą sektorių be frakcijos markerio, neprijungtą prie sektorių sistemos;

• Mirties žvaigždė – kampanijos pradžioje jau priklauso Imperijai. Už šį sektorių Imperija fazės pabaigoje gauna 2pergalės taškus. Jeigu šį sektorių užkariauja Sukilėliai, mirties žvaigždė skaitoma sunaikinta ir Imperija daugiau nebegauna taškų už šį sektorių fazės pabaigoje. Bei sektoriaus daugiau nebegalima užkariaut. O Sukilėliai gaus 2 pergalės taškus kiekvienos fazės pabaigoje;

• Slapta bazė - kampanijos pradžioje jau priklauso Sukilėliams. Už šį sektorių Sukilėliai fazės pabaigoje gauna 2pergalės taškus. Jeigu šį sektorių užkariauja Imperija, slapta bazė sunaikinta ir Sukilėliai daugiau nebegauna taškų už šį sektorių fazės pabaigoje. Bei sektoriaus daugiau nebegalima užkariaut. O Sukilėliai gaus 2 pergalės taškus kiekvienos fazės pabaigoje;

• Flotilės dislokavimas – Jeigu frakcija fazės pabaigoje kontroliuoja 6-šių arba daugiau sektorių sistemą, frakcija gauna po 1 tašką už kiekvieną sektorių, toje sistemoje neturinčio frakcijos žymeklio;

• Ekonominis pranašumas – jeigu frakcija turį 65 ar daugiau pergalės taškų, kampanija skaitoma baigta šios frakcijos pergale.

• Blokada – jeigu frakcija kontroliuoja Corellian ir Dusting sektorius fazės pabaigoje, prie šių dviejų sektorių į bendrą sistemą prijungiami Bothan Space, Brak, Chommell, Doldur, Cadavine, Arkanis ir Abrion sektoriai. Sudarydami galaktikos sistemos „ranką“. Ant visų šių sektorių uždedamas specialus blokados žymeklis. Nuo tada šių sektorių priešiška frakcija atakuoti negali. O blokuojanti frakcija gauna 2 pergalės taškus. Blokada panaikinama kitai frakcijai atėmus Corellian arba Dusting sektorius;

• Kasinėjimo gildija – jeigu frakcija fazės pabaigoje kontroliuoja Brak, Elrood ir Kessel sektorius, už pradetus vertingų mineralų kasinėjimus jį gauna 3 pergalės taškus.

• Piliečių palaikymas – jeigu frakcija fazės pabaigoje kontroliuoja Hydian ir Perlemian systemas, didžiulis industrinis pakilimas uždirba frakcijai 2 pergalės taškus.

• Dokai – Jeigu fazės pabaigoje frakcija kontroliuoja Kuat ir Sluis sektorius, nerėgėto mąsto kosminių laivų gamyba uždirba jai 2 pergalės taškus.

• Šnipinėjimo tinklas – jeigu fazės pabaigoje frakcija kontroliuoja Bothan Space sektorių, jos slapti agentai gauna informacijos apie silpnąsias priešo vietas. Kampanijos organizatoriai priklausomai nuo pergalių skaičiaus Bothan Space sektoriuje, už kiekvieną pergalę suteiks vieną slaptą patarimą apie strategiškai reikšmingą vietą smogti priešui.

ŽVAIGŽDĖLAPIS:



SEKTORIŲ APRAŠYMAI IR d100 KAULIUKO METIMŲ REZULTATŲ LENTELĖ:


Punk's not creeps
Kronas
Na, kas dar neužsiregistravęs?
Būtų smagu, kad kampanija apimtų visus Lietuvos miestus, kur turime bent po 2 X-wing žaidėjus
Nesvarbu ar sužaidžiate 1 mūšį per du mėnesius su žmona ar žaidžiate kas savaitę ir dalyvaujate visuose turnyruose - kampanijos tikslas yra, kad kiekvienas Lietuvoje sužaistas mūšis prisidėtų prie bendros kampanijos eigos ir rezultato
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev