Temos peržiūra
WarGames » Svetainės reikalai » Wargames.lt
Painting backlog
Batma
Čia iškilo toks pamastymas apie painting backlogo sistemėlės intergravimą į wargames.lt.

Kaip tai turėtų veikti
suvedi modelius kuriuos turi ir gali keisti jų spalvojimo būseną

Veikiantis pavyzdys (tik kiek neatnaujintas)
http://www.feral.lt/painting-backlog/ (be linkų į paveiksliukus)

Siūlomos būsenos
- Neišpakuota
- Surinkta
- Nugruntuota
- Pradeta spalvoti
- Spalvojamos detalės
- Bazės apipavidalinimas
- Pabaigta

Kam to reikia
Hmm.. motyvacija spalvojimui? Matuotis pas ką didesnis painting backlogas? Ką aš žinau.. mano reikalas sugalvoti ir pasiūlyti

Komentarai? Kritika?
Marukas
Man visai patinka, kazkiek motyvuotu, idomu butu paziureti kas ko turi kas ka dazo...
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Batma
Dėl paveiksliukų prie modėlių:
pačių paveiksliukų uploadinimą į wargames aš tikrai nenorėčiau daryti, paprastus linkus į img tai gal ir eitų pridėti.
Ar tokiu atveju reikėtų prie modelio (ar jų grupės) daugiau nei vieno paveiksliuko? Ar tada turėtų būti kažkoks limitas paveiksliukų skaičiui?
Luxis
Jo, aš bučiau "už", nes dabar net sunku prisiminti, kas pradėta (ir kur padėta...) Nuorodos į paveiksliukus ir kokius nors komentarus geriau pridėti, mano manymu... Komentaro ilgis gali būti ribojamas, ir tikrai nedaugiau poros paveikslėlių, kitaip darysis "glorifyed pantheon of boxes", kaip sako "tikrieji modeliuotojai", besidalijantys savo pripirktų modelių nuotraukomis.
vytzka
Pffff kas cia per boxu heitinimas.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Craghack
O kur sitas reikalas butu integruojamas? Prie kiekvieno userio profilio? Siaip as uz. Butu smagu paspoksot i kitu WIP'us, kolekcijas ir pan. Tik kaip aktyviai sita feat'a zmones naudotu...
Batma
Del dezuciu postinimo is gamintojo puslapio: sorry, kazkaip net nekilo mintis kad galima taip daryti.. kokie tie modeliuotojai keisti zmones
Del integravimo: hmm.. i administravima speju desineje puseje prie linku i profili ir asmenines zinutes.
Is isores tai speju linkas kazkur is vartotojo perziuros arba gal prie forumo zinuciu (ten kur yra Web/PM/Skype ikoneles). Nezinau tiesa sakant, o koks butu pageidavimas?
Speju dar reiketu prideti optiona kad vartotojas galetu tureti ir naudotis, bet kiti vartotojai nematytu
Praetor
Gal ir visai gerai idėja, bet mano atveju tai taptų... hmm... gėdos stulpu
Warmachine (Khador)
Malifaux (Rasputina)
Craghack
Pagalvojau, kad pades skatint dazyt ir bepildydamas pagalvojau: o kaip del varianto "renkama"? Juk kai kuriu modeliu rinkimas gali uzimt kelias dienas, o pridedant tinginystes, realaus gyvenimo/ atskiru detaliu magnetizavimo nesekmiu (not as planned) ir kitokius faktorius, skiriant kelias valandas per diena - savaites ar net menesius.
Redagavo Craghack 2015-12-14 22:07
Batma
Sure, pridėsiu prie progos.
Batma
Sveiki,

šiuo metu šiek tiek modifikuoju painting backloga su naujais featurais:
- galimybė turėti kategorijas kategorijose (nežinau kokio lygio gylį leisti, pakolkas galvoju 3)
- trackinti pasikeitimus. čia labiau iš tinginystės, kad sistema automatiškai sugeneruotų pranešimą į dirbtuvių temą su modeliais kurių būsena pasikeitė vienu mygtuko paspaudimu
- templates. T.y. turėti pilną sąrašą geimo/factiono modelių, iš kurio galima atnaujinti savo kolekciją

Templeitai būtų kaip generic modelių kolekcija, be būsenų. T.y. aš sukuriu kategorijų medį:
Hordes -> Trollbloods -> Warcasters
Hordes -> Trollbloods -> Units
Hordes -> Trollbloods -> Warbeasts
Hordes -> Trollbloods -> Solos
Suvedu ten viduje pilną modelių sąrašą su informacija kiek kokiame unite yra modelių.

Tada kitas forumo vartotojas, tarkime ką tik pradėjo žaisti už trolius ir nori pradėti trackinti savo kolekciją. Pasirenka imporuoti šį template, išsirenka kuriuos specifinius modelius nori pridėti prie savo kolekcijos. Baigus, jam yra sukuriamos atitinkamos kategorijos jo kolekcijoje ir pridedami pasirinkti modeliai su pradine būsena.

Klausimas šioje vietoje būtų kaip reikėtų updatinti šiuos sąrašus ir ar jie turėtų būti public. T.y. ar kiekvienas vartotojas gali sukurti savo asmeninį trolių kolekcijos template, ir prieš tai minėtas naujas vartotojas pasirenka kuris template jam labiau patinka (gal tarkime kitas trolių žaidėjas sudėlios modelius į kategorijas pagal bazių dydį vietoj tipo) ar yra bendras template, kurį visi naudotojai gali updatinti.

Tai gaunasi variantai dėl template veikimo:
Bendras vienas template su visais įmanomais geimais/factionais/modeliais ir importuojant žymi kategorijas/modelius importavimui.
Bendri template atskirti pagal geimus su visais factionais viduje...
Bendri template atskirti pagal geimus ir factionus, kurių viduje yra tik to factiono modeliai..
Kiekvienas vartotojas turi savo template listus, kuriuos daro kaip nori ir klasifikuoja kaip nori. Importuojant yra rodomi visų vartotojų sukurti templeitai ir išsirinkus kuris tau patinka, jį importuoji.

Bendrų templeitų atveju gaunasi shared responsibility, kad modelių sąrašas būtų up to date. Asmeninių template atveju gaunasi, kad kūrėjas turės prisiimti atsakomybę atnaujinti listą kai atsiras nauji modeliai.

Komentarai?
Redagavo Batma 2017-02-09 09:47
Luxis
Batma parašė
Komentarai?

- kategorijos kategorijose
Nice! Toks nedidokas modelių "medis" atrodytu gražiai ir informatyviau.

- trackinti pasikeitimus
Neturiu aiškios nuomonės, gal šiek tiek labiau "ne" negu "taip". Asmeniškai nesinaudočiau.

- templates
Už! Templeitas gali būti kuriamas bendrom pastangom kokioje nors temoje.
Batma
Pakeitimai sukelti. Jei neužkrauna ir išmeta javascript errorus, paspauskit ctrl+f5 kad forcinti css/js reloadą.

Pradžiai statistika rodys visur nulius, tai galit pereiti į importavimo tabą, nieko nepasirinkti ir paspausti importuoti mygtuką. Turėtų perskaičiuoti visą jūsų kolekciją.

Ir asmeninėje kolekcijoje ir bendruose šablonuose veikia toks pat functionalumas: kategorijos iki trečio lygio, kas turėtų užtekti suklasifikuoti daugumos žaidimų modelius. Kategorijų pvz:
Warmachine -> Protectorate of Menoth -> Warcasters
Hordes -> Trollbloods -> Units
Infinity -> Yu-Jing
Warhammer 40k -> Chaos Space Marines -> Troops

Būtų neblogai prisilaikyti tokios klasifikacijos bendruose šablonuose (jei sugalvosit ką nors pildyti ar taisyti):
Game name -> faction name -> model category (if any)

Modelius ir kategorijas galima stumdyti drag & drop principu, užtempus ant elemento, kuris gali priimti tokio tipo kitą elementą pasirodys rodyklytė, nurodanti į kurią poziciją norima relokuoti. Galimi variantai yra vidun (tik į kategorijas), virš šio elemento ir žemiau šio elemento.

Šiuo metu galima išgauti kategorijų gylį didesnį nei 3, perstumdant kategorijas vidun kitų kategorijų, bet kadangi atstūmimo nuo krašto stilius yra aprašytas tik iki 4 lygio, daug vizualumo ir naudos tai neduos.

Importuojant galima pasirinkti importuoti pilną kategoriją (kartu su viduje esančiomis kategorijomis ir įrašais), bet didesnis pointas turbūt importuoti specifinius modelių įrašus iš tų kategorijų. Spėju nelabai kas turi pilnas kolekcijas kažkokio factiono, bet aš aišku galiu ir klysti

Importuojant įrašus iš bendrų šablonų, yra pažiūrima ar yra tokia pati kategorijų struktūra, t.y. jei importuojami trys Feora modeliai iš Warmachine -> Protectorate of Menoth -> Warcasters kategorijos, ieškoma ar vartotojas turi kategoriją pavadinimu Warmachine, kurios viduje yra kategorija Protectorate of Menoth, kurios viduje yra Warcasters kategorija, kurios viduje yra įrašas su pavadinimu Feora. Jei radom, nedarom nieko. Jei neradom, sukuriam atitinkamas kategorijas, ir jose įdedam naują įrašą su atitinkamu miniatiurų skaičium ir pažymim būsena į nesurinktą.

Jei kažkam kyla pointas kokia nauda yra iš bendrų šablonų ir importavimo: kelis kartus esu girdėjęs, kad žmonės tingi suvedinėti ką turi, tai šiuo atveju yra tiesiog checkboxais pasirenkama ką turi ir voilà, turi asmeninį collection trackerį. Liko tik checkboxais pažymėti kokios būsenos yra tie modeliai, ir gal pridėti nuorodas į paveiksliukus

Dėl paveiksliukų: šiuo metu prie įrašo nurodyta nuoroda yra atidaroma atskirame puslapyje, nes nelabai eina nustatyti ar duota nuoroda yra linkas į blogą/puslapį ar iškart į paveiksliuką. Galiu gal nebent įjungti tą patį tikrinimą kur naudojamas forumo temose.

Pakeliui pataisyti smulkūs bugai: mažesni mygtukai, nebėra puslapiavimo jei tik vienas puslapis, pakeistas paveiksliukų preloadinimas užejus į puslapio temą.
Redagavo Batma 2017-02-15 07:35
Craghack
Ooo, blemba, 40k suvedinet tai juodas darbas bus Gal kada, jei labai netingesiu, apsiimsiu kokia armijike sudeliot