Temos peržiūra
WarGames » Veikla » Dirbtuvės
Privateer Press privatirizacija - PVC į metalą
Luxis
Pabandžiau aš pažaisti su PP PVC, ir net nežinau, kame reikalas. Ar materialas toks, ar mano letenos? Grinštufas atšoka, klijai tai laiko tai nelaiko tai į gumą paverčia, supjaustyti lygiai sunku - pjūvis gaunasi nelygus. Todėl atsirado (greičiausiai buka) idėja - padaryti reikiamas detales iš metalo. Ir, atitinkamai, klausimas - gal kas nors turi patirties (ar pažįstamų su tokia) liejimo iš lydmetalio?
blackfishas
PVC yra PVC. ir viskas. šūdas ne medžiaga miniatiūroms. yra Heliopolyje specialūs klijai jam. pusė internetų keikiasi dėl pvc miniatiūrų
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
TerTer
Super klijai tikrai laiko PP PVC figureles suklijuotas ir nera problemu
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
Marukas
Kai turejau plastika is pp tai klijavau su super glue ir buvo zeba
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Luxis
Ačiū už patarimus ir gerus žodžius apie PP plastiką. Galiu pridėti savų, bet tai nieko nepakeis. PVC tikrai yra PVC. Kaip nors suklijuosiu, kai bus ką klijuoti.

Man reikia vilko dalių, kurias galima laisvai pjaustyti, lenkti ir kombinuoti su polieterine/epoksidine derva. Idėja - padaryti reikiamas detales iš metalo, naudojant turimas PVC detalės kaip modelius. Padaryti paprastą formą aš jau kaip nors sugebėsiu. Klausymas buvo - gal kas nors turi patirties (ar pažįstamų su tokia) liejimo iš lydmetalio?
Marukas
Bandyk pakontaktuoti su Egiu, jis lieja sau modelius is epoksidkes, bet gal tures ka papasakoti ir apie metala. Pats esu bandes lieti is lydmetalio gipse bet gaunasi vienkartinis reikalas, po to gisas pradeda trupeti ir dingsta smulkos detales.
Redagavo Marukas 2014-11-17 07:27
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Sir_Vicious
As esu liejes is metalo sau 15 humoristu issiliejau. Naudojau juvelyrine guma liejiniams. Tik vat klausimas ar kepant guma, nebutu taip kad plastikas nuo kurio imamas atvaizdas issilydytu.
Blood calls out to blood, so they say. Let us spill that of our enemies with all due haste, that we may hear its cry all the clearer.

WH40K - Blood Angels
Infinity - Yu Jing
Luxis
Dėkoju! Man serijos nereikia, tai vienkartinė forma iš gipso greičiausiai bus pats tas. Bet dėl viso ko - kur tą juvelyrinę gumą rasti ir apie ją sužinoti daugiau? Man dar pasakė apie kažkokį silikoną, tačiau perspėjo, kad toli gražu ne visoms temperatūroms ir lydiniams jis tinka, bet kad jo reikia ieškoti Senukuose. Čia tik gandai, ar tikrai verta paklausinėt apie įvarias silikono rūšis? Ir dar - kiek paskaičiavau, man teks lydyti apie 10 gramų. Kokia įranga tam yra geriausia (buto/balkono sąlygose)?
Rastvedys ir Karvedys
Niekada neliejau iš lydmetalio.

Tačiau esu daręs formas iš 2 komponentų RTV silikono ir liejęs iš 2-jų komponentų dervų. Senukai tokiomis medžiagomis neprekiauja.

Įmonės, kurios prekiauja skystais RTV silikonais ir dervomis:

- http://www.compositus.lt/page/medziagos(Prienai).
- http://www.topplastas.lt/(Aukštieji Paneriai))

Rimtos įmonės, tačiau kaikurių parduodamų medžiagų minimalūs kiekiai nėra pigūs, todėl smulkiam projektui reikalinga rimta investicija.

Jei detalės forma yra vienpusė, tai formą gali pavykti pasigaminti iš Instamold (daugkartinio panaudojimo medžiaga). O detales iš Apoxie Sculpt arba Miliput. Šitas medžiagas tenka siųstis iš užsienio.

Dailės parduotuvė Artin turi neskysto RTV silikono. Tačiau tai irgi labiau tinka vienpusėms formoms.

Darbo su skystais RTV silikonais ypatumas - reikia nusiteikti kovoti su oro burbuliukais, kurie kenkia formai.
Darbo su 2-jų komponentų dervomis ypatumas - būtina laikytis saugumo priemonių, nes komponentai gali būti nuodingi kol nesukietėja.

Su panašiom medžiagomis dirba ir dantų technikai.

Dar paguglinus randa http://silikon.lt/skystos-silikonines-gumos-produktai-11/lt/. Tačiau kolkas neteko naudotis jų paslaugomis.

Plačiau apie tokias technologijas http://www.smooth-on.com/Urethane-Plastic-a/c5_1120_1209/index.html Bei paguglink: casting epoxy resin RTV silikon.
Redagavo Rastvedys ir Karvedys 2014-11-17 21:53
Luxis
Dekoju!

Detales is dvikomponenciu man netinka del to, kad juos lengviau sulipdyti paciam, negu bandyti sulenkti. Reikia butent plastisko materialo, todel ir galvojua apie metalus.
magyar
Hey hey, mane kaip tik pasieke vienas leak'as, kad si treciadieni RIKYJE lankysis seniai beregetas svetys from ze outer space - Evarudasu Munudurysu aka 374. Sake, kad susinervino paskaites sitas blevyzgas apie liejima, todel ateis paprotinti visu ka sis reikalas domina ir pasidalins turtinga patirtimi.
Taigi, Luxi ir visi kas domisi liejyba, kvieciu uzsukti si treciadieni (lapkricio 26 d., mazdaug nuo 19 val. (dar patikslinsiu)) apsilankyti RIKYJE ir truputi papezeti. Kitaip sakant, perkelti sita diskusija i live aplinka.
Redagavo magyar 2014-11-24 13:08


Luxis
Pasistengsiu but!