Temos peržiūra
WarGames » Wargames - skirmish ir kita » X-Wing
Reportas: X-wing Regionals turnyras Varšuvoje
Kronas
Gegužės 29d Varšuvoje vyko X-wing Regionals turnyras, į kurį išvykome 3 X-wing žaidėjų ekipažas iš Lietuvos: aš, Simas (Nitratas forume) ir Linas.
Į turnyrą užsiregistravo 42 žaidėjai: 3 lietuviai, 1 maskvietis ir 38 lenkai iš Varšuvos, Gdansko, Krokuvos ir kitų miestų. Tikėjomės rimtų priešininkų ir įdomaus turnyro.

Aš vežiausi Rebels BBBBZ listą (4x Blue squadron B-wing + Bandit squadron Z-95 Headhunter be jokių upgrade'ų), su kuriuo anksčiau nebuvau žaidęs.
Nuvykus į vietą 3h nakties, kelias valandas pamiegojom automobilyje (nes nebeapsimokėjo hostelio ieškot), o ryte dar prisisiuvom LT vėliavėles prie marškinėlių, kad atrodytume kaip komanda.
Besiūnant vėliavėles kilo mintis apie žaidimo pradžios strategiją, kuri pasiteisino kiekviename žaidime ir leido pasiekti pergales.

Turnyras vyko Pruškuvo (Pruszkow) gimnazijoje, per 3 klases. Pradžioje atrodė labai keistas ir nepatogus išmėtymas, bet taip triukšmo lygis sumažėjo, deguonies lygis pakilo ir pasirodė visai neblogas sprendimas.

Cryodex programai sugeneravus pirmas poras, gavosi, kad aš turėjau žaisti su Simu. Nesąmonė, kad nuvažiavus 500km turi žaisti su bendrakeleiviu, bet ką jau padarysi.

I mačas prieš Simą ir jo 3x TIE interceptorius - ilgą laiką viskas vyko įtemptai ir apylygiai. Aš turėjau praradęs 1x B-wing'ą ir Z-95, Simas - 1 interceptorių, tad pagal taškus atrodė panašiai ir paskutiniu ėjimu mano B-wing'o šūvis ir blogai iškritę žali kaulai Simui nulėmė mano pergalę.

II mačas prieš 2x IG-2000 listą - gan greitai pavyko sunaikinti 1xIG-2000, tačiau po to sekė kelios klaidos, kur praradau kelis laivus ir pasibaigus laikui, gavosi Minor pralaimėjimas man.

III mačas - prieš Liną. Kad ją kur, tą programą! Linas padarė porą grubių klaidų, kas jam kainavo pergalę.

IV mačas - prieš veidrodinį BBBBZ listą. Viską turėjo lemti manevravimas ir statistika. Ilgą laiką atrodė, kad vis užsiimdavau geresnes pozicijas, tačiau žala pasiskirstydavo vienodai. Į antrą mačo pusę įgavau 1 B-wingo pranašumą, kas ir leido pasiekti pergalę. Oponentas mano po nemigos nakties sugalvotą strategiją pavadino: "The best opening moves I've ever seen". Smagu.

V mačas - prieš Dash Rendar, Jan Ors ir Bandit squadron. Šitame mače mano pasirinkta strategija žibėjo. Pavyko Dash'ą įsivilioti į žemėlapio kampą ir "knife fight'ą", o čia jau B-wingai atsiskleidžia visa galia. Na, ir dar oponentui labai nekrito kaulai. Nesunki pergalė.

Pasibaigus 5 swiss roundams, su 4-1 rezultatu užėmiau 6-tą vietą ir patekau į Top 8 atkrentamąsias. Linas ir Simas, deja, turėjo po 2-3 rezultatą ir pasidalino 21 ir 23 vietas atitinkamai, jei neklystu.
Į Top 8 pateko: 3 listai su Soontir Fel ir Chiraneu, 1 listas Oicunn ir Whisper, 1 TIE swarmas, 1 2x IG-2000 listas, mano BBBBZ ir dar vienas, kurio nepamenu.

Top 8 mačas - vienas iš Chiraneu + Soontir Fel listų - pats popsiškiausias listas, prieš kurį mano BBBBZ veikia gerai. Ta pati strategija, prie žemėlapio krašto užklumpamas Soontir Fel'as, kuris greit sprogsta, o tada - užkandai likęs Decimatorius. Nors oponentui gerai krito kaulai, bet mano strategija ir listo neparankumas pergalę lėmė man.

Top 4 mačas - TIE swarmas, aka mano košmaras. Priešininkas su šiuo listu žaidžia jau metus laiko ir jį yra įvaldęs iki tobulybės, o ir pats listas man neparankus, tad tikėjausi visko, kas blogiausia. Tačiau pirmais ėjimais gerai sukritus kaulams panaikinau jo kiekybės persvarą ir toliau beliko po 1 doroti TIE fighterius. Pergalė!

Finalas - prieš 2xIG-2000 listą, kuris išvargo labai sunkią pergalę prieš Oicunn + Whisper listą. Listas man nėra labai parankus, nes šiandien vienintelis pralaimėjimas ir buvo panašiam listui. Tačiau viską galima sutvarkyti su gera strategija. Išdelioju asteroidus tankiai stalo centre, o oponentas prie to prisideda, nors turėtų daryti atvirkščiai. Kaip visada išsidėlioju pagal savo kraštą traukinuku ir lėtai judu palei savo kraštą. Priešininkas išdėliojo abu savo laivus viename krašte ir greitai pajudėjo į priekį. Strategija pasiteisino, įviliojau į kampą, kur „knife fight'e“ gan greit krito 1 IG-2000. Antrasis benešdamas kudašių padėjo bombą ir sunaikino mano antrą erdvėlaivį, dar vienas jau buvo likęs be skydų. Tačiau pavyko persigrupuoti ir pagauti jo laivą priešingame žemėlapio kampe, kur jis ir buvo pribaigtas. Pergalė! Ir Varšuvos čempiono trofėjus keliauja į Vilnių!

Per visą savaitgalį daug bendravom su organizatorium, pavyko daug sužinoti apie situaciją Varšuvoje ir Lenkijoje, ambicijas rengti didžiausius turnyrus Europoje, galimybes ir būdus kaip yra plečiama bendruomenė, didinamas žaidimo populiarumas ir kaip pritraukiami žaidėjai į turnyrus.
Tikiuosi kai ką pavyks pritaikyti ir pas mus.

O šiaip, atmosfera – super, organizacija – gera, žaidėjai – draugiški (ir kalba angliškai gerai, nors ir žaidžia lenkišką žaidimo versiją), konkurencija – stipri. Tikrai buvo verta važiuoti tuos 500km ir dar ne kartą važiuosime ateityje.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
Batma
Šaunuoliai! Gal lenkų forume yra nuotraukų?
Marukas
Jega, sveikinimai ir kur nuotraukos? arba niekas nepatikes
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
blackfishas
mldc! žiūriu, gerai lietuviai neša lenkus
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
TerTer
Nu saunu, sveikinimai
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
Redblock
Galejom surinkti didesne komanda, is Kauno tikrai buvo norinciu, ir jei jau taip tai kada sekantis turnyras Lietuvoje, sirdis reikalau daugiau X-wing
Kronas
Na, ne kartą minėjome, kad žadame į Lenkijos regionals'us važiuoti.
Ir FB grupėje buvo skelbta ir siūlyta prisijungti.

O Lietuvoje rimtesnio turnyro iki vasaros galo tikrai nebus. Galbūt Vilniuje užkursime lygos tipo turnyrėlį.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
Redblock
FB grupeje? Nuo sios vietos jei galite placiau
Apie jokia Lietuviska X-wing FB grupe neteko girdeti.
Redagavo Redblock 2015-06-02 18:01
Kronas
Keliomis temomis žemiau, prie X-wing naujienų, buvo apie tai pranešta.
Taigi, oficiali Lietuvos X-wing žaidėjų grupė FB:
https://www.facebook.com/groups/799922970043222/?ref=br_tf
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
Paralius
Ooo, šaunuoliai. Lenkiu galvą, spaudžiu renkas, sveikinu su įgytom patirtim ir linkiu pasiekti dar didesnius renginius.
TerTer
Tik gaila, kad suporavo su savais tiek nuvaziavus Galejo pasistengti isskirti
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels