Temos peržiūra
WarGames » Wargames - skirmish ir kita » X-Wing
BatRep: X-Wing Nationals 2015, Poland
spitfire
2015 m. rugsėjo 12 d., 03:30 Lietuvos laiku vienos žvaigždutės viešbutėlio kambary Varšuvoje įsikuria 3 vaikinukai. 6 valandos poilsio, trumpa pusrytinė diskusija, pasidalinimas mintimis bei strategijomis ir kelionė į Varšuvos Politechnikumą pasipuošus juodais Blacklisted Squadron marškinėliais su lietuviška atributika.
Taip X-Wing Nationals'us Lenkijoje pradėjo Paulius (Kronas), Simas (Nitratas) ir Linas (aš).

Renginys truko dvi dienas: pirmąją vyko atrankiniai šveicariškos sistemos etapai, antrąją – TOP 16 žaidėjų rungėsi dėl čempiono taurės, visi likę turėjo galimybę sudalyvauti X-Wing Escalation, Imperial Assault arba Armada turnyruose. Dalyvių skaičius siekė 140, lenkai sulaukė svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir Austrijos, Vokietijos, Anglijos, Vengrijos, Danijos bei Švedijos.

Visas turnyras vyko vienoje didžiulėje auditorijoje, talpinusioje 50+ stalų, bei kitoje, mažesnėje, tačiau ramesnėje klasėje, kurioje žaidė 24 aukščiausią Swiss reitingą turėję žaidėjai.
Koks įspūdis? Iš balkono apžvelgiamas vaizdas su daugiau kaip 100 žaidėjų tikrai gniaužia kvapą. Kvapą gniaužia ir deguonies stygius, pasireiškęs jau per pirmąją valandą.

Manąjį "listą" sudarė labai elementarios pajėgos – dviejų TIE Interceptor'ių, pilotuojamų Imperatoriškųjų Sargybinių Soontir Fel ir Carnor Jax, lydimas Lambda transporteris su Imperatoriumi keleivio sėdynėje. Tiesą sakant, prieš šį turnyrą net nebuvau Lambdos čiupinėjęs rankose, tad skraidymas su šiuo laivu man buvo visiškai nepatirtas dalykas, tačiau ši kosminė karvė sugebėjo ragais negyvai užbadyti ne vieną nelaimėlį. Mano ekspromtu sugalvota strategija veikė geriau, nei tikėjausi.

Kronas, neturėjęs laiko rimtam planavimui, į mūšius išruošė BBBBZ "listą", Nitratas išmėgino TIE Advanced ketveriukę, vedamą ne kieno kito, o paties Darth Vader'io, turinčio Advanced Targeting Computer, Engine Upgrade ir Predator. Likę Tempest pilotai turėjo Accuracy Corrector'ius.


I mačas:
Dash Rendar, Jan Ors ir Z-95.
Žaidžiau gana atsargiai, tačiau kritus Jan Ors, Dashui be Veteran Instincts ar Engine Upgrade ir Z-95 ilgai laukti savo likimo neteko.
Oponentas labai smagus, iš vakaro baliavojęs, linksmai nusiteikęs. Dėl lažybų su draugeliais, kiekvieną kartą laimėjęs mačą turėjo per visą salę sumekenti ožiu. Kaip vėliau išaiškėjo, dukart jam teko taip padaryti, tik man, deja deja, neteko to išgirsti, nes...

II mačas: nepriekaištinga pergalė perkėlė mane nuo 45 stalo prie 3 - į atskirą auditoriją pirmaujantiems 24 pilotams.
2x IG2000, Veteran Instincts, Fire Control System, ir t.t.
Baisu, kiek iš tikrųjų visur aplinkui buvo žaidėjų su Brobotais - bent 8 listai! Mačo tikėjausi keblaus, bet iš aukšto Pilot skill'o oponentas šiame mūšyje nieko nepešė, Interceptoriai vis tiek judėjo paskutiniai ir sėkmingai eliminavo opoziciją. Greita ir gana nesunki pergalė.

III mačas: lieku prie 3 stalo, tačiau... jis pakeičia savo padėtį! Oponentas, tingėdamas perkelti savo laivus, sukeitė stalų numeraciją. Nu, tarkim...
2x IG2000, Advanced Sensors, Push the Limit
IR VĖL! Giliai įkvepiu, suprasdamas, kad lengva nebus. Pirmi du ėjimai, ir per Varšuvos Regionals'us sutiktas priešininkas (jau ne varžovas) stačia galva pasineria į Lambdos medžioklę - full speed + boost labai greitai atvedė Brobotus į mano stalo pusę. Kita vertus, Interceptoriai darė, ką daro geriausiai - iš asteroidų lauko interceptino IG88C (kuris ir vėl skrido labiau gale) ir sulesė per 2 ėjimus. Kauliukai manęs nepavedė... Priešininko veidas papilko, nuotaika ženkliai subjuro, jis nustojo su manim šnekėti ir labai įsitempė. Prieš mane stovėjo žmogus, norėjęs laimėti bet kokia kaina, žaidimas dėl smagumo jam nėra girdėtas dalykas. Jis, kaip ir patys IG88, cold, metal and evil. Žodžiu, tai buvo mano pats nesmagiausias, pats neskaniausias mačas per visą turnyrą. Truputį apsidžiaugiau, kad už aroganciją pavyko oponentą nubausti.

IV mačas. Visur aplinkui skraido IG... Jei trečią kartą iš eilės reiks kovoti su Brobotais, prisiekiu...
Persėdu prie stalo nr.2, kur kėdę man kurį laiką šildė Kronas, pirmame mače panaudojęs BYE, laimėtą Regionals'uose, o antrame oponentą sumalęs į miltus. Deja, trečias jo mačas prieš Han Solo ir Jake Farell nesibaigė laimingai.
Dash Rendar ir du B-Wingai.
Ačiū dievui... Prieš mane greitai pasirodo puikiausiai perdažytas YT-2400. Deja, mačas truko labai neilgai, realiai pralaimėjau per pirmas 25 minutes, kai per grubią klaidą įlėkiau su Carnor'u į Soontir'ą ir įsivėliau į Knife Fight'ą su dviem B-Wingais, turinčiais po Target Lock'ą. Pirmas oponento ridenimas - 2 hit'ai, 2 crit'ai, be Lock'ų. Direct Hit... Imperatorius nebeišgelbėjo savo tarno ir netrukus pats išėjo atostogų...

V mačas. Nukrentu iki stalo nr. 8
Dash ir Miranda (K-Wing'as).
Ooo, ant stalo kažkas, ką lig šiol mačiau tik paveikslėliuose - K-Wing'as su Twin Laser Turret. Kova su oponentu buvo gana sunki. Miranda sugebėjo per vieną ėjimą numesti Cluster Mines po kojomis Carnor'ui, kuris užsirovė ant 2 iš 3 žetonų, o per kitą Soontir'ui, kuris nusprendė pasivaišinti visais trimis. Ir kuo tai baigėsi? Nulis žalos Jax'ui ir vienas Soontir'ui. "I expected Soontir to be dead now - and I have totally no idea what to do next..." Žaidėjas už stalo susvyravo, bet nusprendė prieš pralaimėjimą pasiglemžti bent Imperatoriaus asmeninį transportą.

VI mačas. Stalas nr. 4
Keyan Farlander ir 3 B-Wingai.
Artima kova mano "listui" pražūtinga. Pasiūliau abu TIE IN kaip jauką, kol Lambda judėjo link B-Wingų. Diversija suveikė: sukilėlių pajėgos iširo ir pabiro, pirmas krito Keyan'as, Boom'n'Zoom taktika buvo super efektyvi ir prieš kitus B-Wingus. Smagu, kad oponentas net ir tokio pralaimėjimo akivaizdoje nenustojo šypsotis ir juokauti. Fly Casual, man!

Taip baigėsi pirmieji atrankiniai etapai. 6 vieta iš 140 pagal Swiss (MoV - 942) – aš GEROKAI viršijau savo lūkesčius - net netikėjau, jog galiu į TOP 16 prasimušti. Kronas su Nitratu, deja, patyrė kelis pralaimėjimus ir atitinkamai užėmė 37 (MoV - 633) ir 77 (MoV - 539).
Visą protiškai ir fiziškai itin varginančią dieną vainikavo NEREALAUS dydžio ir skonio burgeris bei XCOM'o partija su draugais, vilkinčiais Blacklisted Squadron marškinėlius. Nuotaikos puikios.

-------
Kol kitą dieną Kronas su Nitratu linksminosi 12-os žaidėjų Imperial Assault turnyrėlyje, aš kovojau atkrintamuosiuose TOP16 mačuose.

TOP16:
Kath Scarlet ir 2 Y-Wing'ai su Twin Laser Turret'ais.
Prieš mane labai ekscentriškas ir energingas žaidėjas iš Lenkijos, visiems žinomas Off Jenkins vardu. Prieš jį esu pralaimėjęs Regionals'uose, tad jis pasveikino mane su revanšu. 2013 m. TOP4 ir 2014 m. TOP4 vietą Lenkijos Nationals'uose užėmęs žaidėjas pagyrė mano nerūpestingą požiūrį į žaidimą, mano "listus", kurie, jo manymu, yra smagūs ir nestandartiniai, ir nuoširdžiai palinkėjo sėkmės.

TOP8:
XBBK
Labai įdomi ir smagi opozicija su bombonešiu, turinčiu Conner Net ir Proximity Mines bei Extra Munitions. Interceptoriams apšokinėti šiuos laivus nėra sudėtinga, tad nepabijojau ir Lambdos per vidurį žemėlapio pavairuoti. Likus 5 minutėms iki mačo galo nei vienas laivas nebuvo numuštas. Tik pačiam gale, dviejuose paskutiniuose raunduose Soontir'as nukovė B, vėliau ir X-Wingą. Carnor'as, papuolęs į Conner Net, išgyveno su 1 HP, Lambda irgi užsirovė ant Conner Net, jonizavosi ir per tai pavojingai priartėjo prie lentos krašto, kur neišvengiamai laukė 2 Proximity Mines. Nuoširdžiai pagyriau kitapus stalo žaidusį vaikinuką - puikiausiai jis išnaudojo savo bombas. Deja, Lambda per minas neperskrido, nes baigėsi mačo laikas (nors pamėginom paridenti kauliukus - liko ji gyva su 3 HP iš 10).

TOP4:
4x Y-Wing su Twin Laser Turret ir Unhinged Astromech.
Varžovas neteko vieno Y-Wing'o, tačiau vis tiek greitai eliminavo Lambdą, besiginančią vos su 1 kauliuku, o su TIE IN aš bijojau per arti jų priskristi, kad galėčiau atitinkamai daryti žalą. Nuo 4 Iki 8 atakų į vieną laivą per raundą galų gale randa savo kelią. Žuvus Soontir'ui pasipylė ovacijos mano oponentui – tik tada atkreipiau dėmesį, jog aplink mūsų stalą ir virš galvos balkone stovi tuntas žmonių, palaikančių savo tautietį. Kaip neįtikėtinai įtraukė šis super-įtemptas mačas visą dėmesį - net sunku apsakyti.

TOP4 - loser table:
Organizatoriai nusprendė, kad kol vyks kova dėl čempiono titulo, reiktų išsiaiškinti ir 3-4 vietos nugalėtojus.
Han Solo su Predator, Luke Skywalker ir C3PO bei 3x Z-95 Headhunter'iai.
Mūšis, kuris nieko nelemia. Už jį jokių prizų nėra. Tik Bragging Rights. Ir tai buvo pats pats nerūpestingiausias mūšis per visą turnyrą. Oponentas buvo labai gerai nusiteikęs, į partiją žiūrėjo labai filosofiškai.
Interceptoriai įsivėlė į labai artimą kovą su YT-1300 ir Z'etkėm, manevravimui buvo likę labai ribotai vietos. Kelis kartus rinkausi labai neparankius manevrus vien tam, kad nustebinčiau varžovą, ir tai puikiausiai pasiteisino. Nepriekaištinga pergalė prieš labai smagų žaidėją.
Mano rezultatas - TOP3 žaidėjas Lenkijos Nacionaliniame X-Wing turnyre 2015 m.

TOP2:
Dėl čempiono taurės kovojo mane įveikę 4 Y-Wing'ai ir iš Vokietijos atkeliavęs bei Kroną nugalėjęs Han Solo su Jake Farrelu.
Daug apie mūšį nežinau, nes pats turėjau veiklos prie kito stalo, tačiau jis tikrai buvo prikaustęs visų dėmesį. Šiaip ne taip buvo eliminuotas Han'as, tada krito du Y-Wingai. Tačiau Jake Farrel, kaip ir baronas Soontir Fel'as, nesugebėjo iki galo atsilaikyti.

------
Turnyro maštabas iš tiesų mane tikrai pribloškė: laiko, finansiniai ir pastangų ištekliai čia buvo tikrai nemenki. Loterijoje buvo dalinami įvairūs prizai, prizus gavo ir side-event'ų nugalėtojai bei TOP16 atkrintamajame turnyre dalyvave pilotai, kiekvienas dalyvavęs žaidėjas gavo promo kortų, taip pat po savo pasirinkto piloto kortą, kurioje bus ir jo paties nuotrauka, daryta turnyro metu, ir t.t...

Kita vertus, labiausiai įspūdį daro patys žmonės, dalyviai - visi puikiai kalba angliškai (ko nepasakytum apie kitus gatvėje, parduotuvėje ar degalinėje sutiktus lenkus), visi nusiteikę draugiškai, yra paslaugūs ir supratingi. Po viso čempionato, labai daug žmonių skatino mus atvykti dar didesniais būriais į kitus jų organizuojamus renginius, turnyrus ir čempionatus. Iš tiesų, smagu matyti, jog įmanoma užauginti didžiulę Baltijos ar Rytų Europos lygą. Tikrai skatinčiau aktyviau organizuoti didesnius desantus užsienio renginiuose, nes tai yra superinės patirtys, visiškai kitokios nei namų kieme.


Na, o pabaigai norėčiau pasidžiaugti, jog šio čempionato TOP3 skamba kaip iš seno anekdoto: susitinka lenkas, vokietis ir lietuvis prie X-Wing'ų stalo <...>
Redagavo spitfire 2015-09-15 00:49
The quality of the box matters little. Success depends upon the man who sits in it.
— Baron Manfred von Richthofen, A.K.A. The Red Baron.
Paralius
Didžiausi ir nuoširdžiausi sveikinimai! Labai smagu ne tik dėl pasiekimų, bet ir dėl pačių iniciatyvų išvažiuoti į svetimus renginius. Esate įkvėpimas pasyviesiems. Štai to įkvėpimo pagautas jau laukiu kol atvyks ir mano Scum'ų desantas . Tikiuosi, kitų renginių metu prisidėsiu ne tik žodžiais, bet ir užimdamas vietą prie stalų.

Beje, antisocialiems ir FB nenaudojantiems dinozaurams papostinkit daugiau temų apie vyksmus ir čia forume.
Kronas
OMG kiek prirašyta. Iš mano pusės trumpai:

Važiavau pasižiūrėti kaip atrodo turnyro su 140 dalyvių organizacija. Ir tai atrodo velniškai gerai. Organizacija - aukščiausio lygio ir itin draugiška visiems. Buvo smagu matyti, kad Lenkijoje geekdom'ą supanti komercinė aplinka pakankamai išsivysčiusi, kad galėtų sponsoriauti:
Renginyje kabėjo daug skirtingų įmonių plakatų: playmat'ai, dėžės miniatiūroms, FFG distributoriai reklamuojantys naują X-wing core set'ą ir t.t.
Netgi buvo dailininkas, pardavinėjęs savo superinius darbus vietoje, ir vietoje paišęs sketch'us (https://mariuszgandzel.carbonmade.com/).
Turnyro mokestis buvo 30 PLN, iš kurių 5 buvo skirti sumažinti viešbučio kainą. Tai realiai 25 PLN. Už juos kiekvienas dalyvis gavo armylistų lapus, manevrų cheat sheet'us, ženkliuką, X-wing nationals 2014 promo kortą ir savo antros dienos žaidimo pasirinkimo (IA, Armada, Escalation) promo kortą. Taip pat buvo išsidalinti: X-wing nationals prize kit'as, IA summer prize kit'as, Armados pora kit'ų ir dar kažkiek visai nemažai officialių X-wing prizų Escalation turnyro dalyviams. Prie viso to buvo išdalinta prizams randomu 20-30 dėžių miniatiūroms, IA core set'as. Papildomai rėmėjas įsteigė kažkiek prizų playmatais. Distributorus Lenkijos čempionui apmoka kelionę į Pasaulio čempionatą Amerikoje.
Jau nekalbant apie patalpas, organizaciją ir visą kitą. Ir viskas tik už 25 PLN, dėka gerai išvystytos geekdom'o pramonės.

Ai, ir buvo labai smagu matyti net 6 X-wingą žaidusias merginas.

Trumpai apie savo pasirodymą: Su panaudotu "BYE", kurį laimėjau Varšuvos regionals turnyre, galutinis rezultatas buvo 4 pergalės ir 2 pralaimėjimai. Abu pralaimėjimai prieš TOP 16 žaidėjus, kurie tikrai buvo to verti, tai kaip ir neskauda. Juolab, kad norint tikrai gerų rezultatų reikia drožti i drožti savo listą bent po 5 mačus per savaitę, o kai aš tik turnyruose išsibandau listus...
Tad labai džiaugiausi, kad pavyko sudalyvauti Imperial Assault turnyrėlyje, nes jam turbūt gerokai ilgiau dėliojausi listą ir degiau nekantrumu išbandyti naują žaidimą. Tarp 10 dalyvių su 2 pergalėm ir 2 pralaimėjimais likau 7-tas.
Antrame rate teko žaisti su žaidėju iš Austrijos, kuris atsinešė visiškai no-fun listą skirtą laimėti bet kokia kaina. Buvo labai neįdomus mačas ir jau žinau, kad tokio listo niekad pats neimsiu ir kitiems nerekomenduoju. Smagu buvo bent tai, kad sugebėjau sunervinti bičą išmesdamas 5 "picas" iš eilės, iki tiek, kad jis rėkavo, trankė stalą ir kviestėsi organizatorių, kad nebeleistų man mėtyti mano kauliukų

Tai tiek. Labai rekomenduoju ir kitiems nuvykti į tokio kalibro renginį. Jei tik turėsit noro ateityje kartu nuvažiuoti - rašykit.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
blackfishas
wow! žiūriu, Lietuviai gerai gąsdina lenkus
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
AKu
Uzsimaniau zaisti X-Wing Superinis raportas.
Kauno "Legatas" klubo prezidentas.
Kreipkitės, padėsiu

X-wing: just Scum & no villains
Infinity: CA
Marukas
Kronai kas ten per baisus listas buvo pas ta Austra?
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Kronas
"4x4" - 4 Imperial officer ir 4 royal guard. 8 aktyvacijos, 12 miniatiūrų, 76 HP - pure mathematical efficiency.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
TerTer
Nu sauniai pasirodet. Linkiu next time paimti 1vieta.
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
spitfire
Labai ačiū už palaikymą
Tikrai džiugu, jog toks patirties pasidalijimas suteikia įkvėpimo ir motyvacijos aktyviau įsitraukti į X-Wingus! Tikiuosi, jog tai neliks tik žodžiai ir mes susitiksime prie X-Wingų stalo kada šiaip prie progos ar Hobbyshop turnyre

O sudalyvavimas bent vienam tokiam renginy užsienyje turėtų būti kiekvieno Bucket List'e
The quality of the box matters little. Success depends upon the man who sits in it.
— Baron Manfred von Richthofen, A.K.A. The Red Baron.
Redblock
Su X-wing padalyvaut turnyre uzsieni visai lengva, jei lenkija per hardcore vyksta turnyrai Latvijoje, kur mūsų visi nekantriai laukia