Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer 40K
Kill-teams anyone?
XXIcentury
Kill-teams anyone?
Idėja būtų pakurti keletą pastovių kill-teamų, kurie galėtų ramiausiai egzistuoti suregistruoti kokiojo temoje, žaistų savo savižudiškas misijas ir rinktų pergales (o už vieną pergalę galima paiimti vieną bonusą iš sarašiuko)/skaudžiai pralaimėtų prieš brutes ir šiaip havintų fun'a.

Reiktų, aišku, apsitarti dėl teorinės pusės:
Ar būtų tų, kurie dalyvautų? (aš tikrai pasirašau tokiai atrakcijai, kitaip nešnekėčiau)
Ar leidžiam laužyt immutable lawsus (pvz sutariam, jog kill-teamas gali sulaužyti viena immutable lawsa)?
Galima sužinant kokie kill-teamai norėtų dalyvaut pritempti kill-teamų siužetą su užbaigiančiu mūšiu (matyt combat patrolai or sth...)
Reiktų nuspresti restrictions patiems kill-teamams (brute squadai, mano nuomone turėtų būti kad ir proxiai - pagrindinis eiksmo dalyvis gi kill-team) nes dėl kill-team dydžio, manau tai turėtų būti Ką Matai Tą Turi (KMTT), ir tik orginalai, konvertai ir bent jau padengti kokia spalva (pilkas modelis mūšyje nemažina fun'o, o tik suklijuotas kill-team, tai ne kill-team, o paprasčiausias squad)
ir t.t.

Kol nenusibostų pasirašyčiau sugalvojinėti misijų siužetą.
Aišku reikėtų kill-teramų žaidimus ir juos stengtis rtaportuoti vienaip ir kitaip.

Iš kitos pusės dar apie Kill-teams reikia daug pasiaiškinti - pats žaidžiau (na, manau galima sakyti) du kartus ir tik už besiginančią pusę.

AR kill-teamuose veikia We will be back + phase out yra pagrindinis mane kamuojantis klausimas. Na, bent šiuo metu...

___________________________

___________________________
Kalbant apie tą (vienas, bet dvigubas) sužaidimą, tai dalyvavo Imperial Guard kill-team (keletas lasgunerių, flameristas, du? grenade launcheriai, plasmaguneris ir medikas (niekšas vis ignoravo vieną pramestą save)) deja, abu kart pralošė, taip ir nesulaukę galimybės paimti kažkokį upgrade.

Matyt, priežastis, privartusi Imperial Guard‘ą priimti tokį veiksmų planą buvo panaši į šią:

Pilnos parengties mokomoji bazė 21C
XN-5132
Fideno sektorius
320.386M41
Kai imperijos rekrūtų žvalgai, vykdydami mokomąją misiją negivenamos planetos dykynėje aptiko tai, kas iškart patraukė jų, jų kapitono ir, jau po kelių mėnesių, Ordo Xenos dėmesį, jie nesuprato savo radinio svarbos ir keliamo pavojaus ištikimiems Dievo-Imperatoriaus tarnams.
Leitenantas Džasis įsakė dviem vyrams ištyrinėti keistos kriptos vidų, neabejodamas, jog tarpeklis plytintis šiaurėje nuo bazės 21C nesiskiria nuo visos planetos pavišiaus, kurią vagojo negyvos stepės ir uolos, o kripta – tai naturaliai susiformavęs urvas. Tai, ką du vyrai atrado, nebuvo sužinota dar keletą mėnesių, kol buvo surasti jų kūnai. Pats leitenantas Džasis ir vienintelis likęs būrio narys buvo išgąsdinti mirtinai ir tvirtino girdėję nelaimėlių šūksnius.
Pratybos buvo nutrauktos, iš Fideno primos pasiųstas Inkvizicijos atstovų būrys, o naujokai gavo įsakymą įtvirtinti pozicijas ir ruoštis mūšiui prieš nežinomas pajegas. Tolimesnė žvalgyba, bei Astropatų gauti nurodymai piršo vienintelę išvadą – jei šiaurėje, šalia kriptos jau ankščiau pastebėtas, bet dabar išsiskiriantis energijos iškrovomis objektas nebus sunaikintas artimiausiu metu, naujokai pozicijų neapgins. Bent tokios kalbos skalandė tarp žvalgų, kurių ne vienas dingo XN-5132 dykynėse.
Iš paskutinių patikimų kareivių buvo suformuotas specialusis būrys, kuriam buvo įduoti galingiausieji sprogmenys stovykloje, bei nurodymai – mirti, bet sunaikinti juodajį statinį.
Kai smogiamasis būrys nuvyko į vietą, pasirodė, jog tarpeklio prieigose kyla juodas it tamsiausia naktis statinys, o aplink jį lėtai žingsniuoja tik košmaruose įsivaizduojamos būtybės, nešinos keistais, žaliai pulsuojančiais ginklais.
Vyrai kovėsi iš paskutiniųjų.*
Atvykusieji Ordo Xenos, arba, Ateivių Kryžiaus Inkvizitoriai, buvusios karinės stovyklos vietoje rado plyną lauką. Kriptos ir tarpeklio nepavyko rasti.
Planetai paskelbtas karantinas, aukščiausiojo Ateivių Kryžiaus ordino Inkvizitoriaus Tartaro Milkoro, Didžiojo Fideno sektoriaus Inkvizitoriaus, įsakymu.
_______________
*pasirinktoji taktika buvo sulaukti vienišo nektonų būrio pasirodymo išlindus iš už koverio ir visiškas jo iššaudymas. Kai pirmą kartą to padaryti nepavyko, imperijos kariai drasiai, bei didvyriškai kovėsi už savo gyvybęs, tačiau praradę slaptumo elemantą ir, nors ir maždaug išlyginę pajegų skaičių, buvo užkapoti į skutelius arba, jei nusišypsojo laimė likti gyviems, atiduoti Flayed Ones (kurių neuriu, bet tarkime...)
XXIcentury
Tingiu editint ilgą postą, sorry.

O dėl phase out ir we will be back neišsiaiškinau. Pirmą kart žaidžiant atrodė jog tai - owerpowered - vienas būrys mirė ir iškart prisijungė jo pusė prie kito, esančio šalia. Antrą kart žaidžiant liko ~7 warriorus, be phase out ir be we will be back. Bet buvau porą akimirkų sunėrimęs.

Iš kitos pusės papildomi nekronų brute squadai kainuoja 2 pt brangiau nei pvz space marines, nors viskas (įskaitant ginklus) yra vienoda (na, tiesa Ld aukštesnis berods? ir I daug mažesnė, kas reiškia dviejų colių - pabrėžiu DVIEJŲ* colių spoting distance pradžioje.)

*aklasis a.k.a. nekronas ir jo lazdelė.
Redagavo XXIcentury 2008-04-04 19:17
Drago_13
Pritariu, Noreciau suzaist.
Who Cares About Speed when You've Got a Railgun?
vytzka
As irgi.

Del WBB manau kad turetu galioti vienaip ar kitaip, nebent pazaidus ilgiau matysis kad overpowered.

O statistikos marinu ir nekronu nera visai tokios pacios - nekronai kiek pamenu turi Ld 10 vietoj 8.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Drago_13
Rulebook p. 218 :
"Any and all special rules thet affect a kill team are in effect, but if a rule proves to be too powerful you might like to leave it out, (for example kill team deepstriking near the objective..."

Bet ar tai galioja ir brute squadams neaisku...
Who Cares About Speed when You've Got a Railgun?
Nomad
O man WBB visai nepasirodė overpowered Nebūtų gaila babkių, pasidaryčiau sharpshooterius Kasrkinus, tada be WBB nemanau kad Necronai apskritai turėtų šansų. Kita vertus, sunku kažką spresti iš tik dviejų žaidimų Pvz., kodėl battle reporte nepaminėta, kad Necronai nuolat ir įtemptai kažko ieškojo pelkės dugne?
Redagavo Nomad 2008-04-05 11:50
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
XXIcentury
nes nekronam gėda. B)

o del WBB dar žiūrėsim.
XXIcentury
Pagal žinomas naujienų tarnybas, kill-teamų fronte paskutinį kartą susitiko Grey knightų kill-teamas, kuris ganėtinai demonstruodamas savo munchkiniškumą sutvarkė nekronų gyėnėjus.
Kill-teamo sudetį matyt papostins šeimininkas (ir baisiausia, jog šis turbo munchkin kill-teamas nepažeidžia jokių lawsų)
Viskas vyko taip, arba labai panašiai:

Vieną balandžio dvyliktos šeštadienį, po siaubingų pralaimėjimų išsekinti, nekronai keliavo namo didžiulėjo sleeping kriptoje. Tačiau juos sulaikė ir sustabdė siaubingiausias visų laikų demonas.
Aišku, išgirdę žodį demonas, ir net toliau nesiaiškinę šaunieji nudrybrushinti grey knightai susikrovė lagaminus ir ginklus ir patraukė ieškoti dižiausios ir slėpiningiausios kada tik miegojusios pabaisos.
Mušio laukas buvo neapsakomai baisus – neišsimiegojė nekronai bludijo makaluodami rankomis prieš save, o lygumos viduryje miegojo žaliasis monstras ir nekronų liekanos kriptoje.
Aišku, seržantas nė akimirkos nesudvėjojo, o išdalino komandai begalinį skaičių meltabombų. (Kartais, kai to reikalauja misija, bombos niekada nesibaigia) Tiesa, slapti šaltiniai skelbia, jog jis vežėsi su savomi vežimėlį prikrautą papildomų, jeigų vbegalinės netikėtai išsektų.
Tuo metu, žalias ir miegantis cthulhu miegojo ir sapnavo, kaip didysis imperatoriaus pilkūjų aktyvistų būrys sunkiais mūšių nuvargintais kojų pirštais tipena per mūšio lauką.
Visu garsumu aidėjo duslūs žingsniai ir įkyrūs šarvų girgždesiai. Tačiau nersioji ir slaptoji komanda nenusiminė, nes atrodė, jog niekas jų taip ir neišgirs.
Brolis, kurio vardas nebuvo užrašytas į užrašų knygą, pirmasis pamatė priešininkus, stovinčius šepetiškuosiuose įtvirtinimuose. Priešininaks tiesiog rėkte rėkė, jog jo iniciatyva bus dešimta. Dar du nekroniukai rymojo šalia, pasiruošę padėti saviškiui. Brolis nekapitonas neužrašytvardis suriko – „priekyje priešas!“ toks klyksmas privertė cthulhu sujudėti per miegus, bet pastebėtasis priešas suprato jog yra atakuojamas tik kai į juos buvo beįsirėžią drąsūs imperijos kariūnai.
Tuojau pat saviškiams buvo nusiūstos krūvos spamo, kuris matyt buvo ne itibn prasmingas, todėl kiti nekronų kareiviai neiškart suskubo prie įvykio vietos.
O likęs vienintelis spameris toliau didvyriškai stovėjo net iki kito ėjimo, kai buvo sudraskytas į smulkiausius gabaliukus.
Toliau, nuprendę, jog su slaptumu nieko nebeišeis, pilkieji riteriai puolė prie žaliojo demono cthulhu, klykdami karo šūkius ir mėtydami bombikes.
Cthulhu, visiškai užmigdytas jaukaus ir lopšinę primenančio dundėjimo, persivertė ant kito šono, užsiklojo antklodę ir užmigo giliu pavasario miegu. Pasaulis buvo išgelbėtas ir pilkieji riteriai „sanity“ neprarado.
Nors ir atsisakę visiško slaptumo, pilkieji ritėriai neikaip nesugebėjo suprasti, kaip per keletą metrų stovintys nekronai jų nematė ir vėl juos suvalgė drasiu puolimu.
Nukautų priešininkų neikas neskaičiavo, bet tada, kai pilkieji linksmojo vaizdo riteriai pasiekė nekonų metaxos dėžę, viskas buvo nuspresta vienu metimu. Misija pavyko, ji buvo įmanoma ir pilkieji riteriai pasirodė beesą over ar bent jau high powered.
Dabar pilkieji didžiavyrai galės kitam mūšiui pasiimti kokį upgrade, tarsi jiems dar jo reikėtų.

Nuotraukas prie raporto prisegs atsakingas imperijos darbuotojas.
vytzka
Nuotraukos: http://picasaweb.google.com/vytzka/KillTeam

Pasirodo, Grey Knights killteame yra WTFHAX (net taskus visus nebuvo aisku kur sunaudoti - pasiemiau useless Bionics uz paskutinius 10). Ar bent jau toks vaizdas kol kas - nekronu Brute Squadai su savo I2 ganetinai suckina, net ir su WBB.

O viena specialist kit opcija galima pasirinkti visada, pasirodo - pasiskaityk atidziai taisykles. Taip kad dabar mano killteamas galetu dvi opcijas rinktis po vienos pergales.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Nomad

O viena specialist kit opcija galima pasirinkti visada, pasirodo - pasiskaityk atidziai taisykles. Taip kad dabar mano killteamas galetu dvi opcijas rinktis po vienos pergales.

Tipo maniškis po dviejų pralaimėjimų irgi gali dvi imti?
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
vytzka
Nea, jeigu killteamas pralaimi tai skaitosi kad zusta ir tenka pasisamdyti nauja bei zalia.

Todel po pralaimejimo vel galima imti tik viena
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Nomad
Na bent vieną turėsiu Bet tuomet reiškias ir sudėtį galima keisti?
Redagavo Nomad 2008-04-14 17:40
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
XXIcentury
jo, galima, po mirties galima keisti sudeti.

o dėl galėjimo pasitimt, na ką suklydau, būna.
vytzka
Tai nebutinai po mirties Tiesiog sakai va, mano naujas kill teamas (kuris incidentally atrodo lygiai taip pat kaip senas) tik kad jie visi noobai ir turi sukaupe iki siol tik ta viena navarota.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
XXIcentury
na, technically, jo...
Nomad
vytzka parašė:
Tai nebutinai po mirties Tiesiog sakai va, mano naujas kill teamas (kuris incidentally atrodo lygiai taip pat kaip senas) tik kad jie visi noobai ir turi sukaupe iki siol tik ta viena navarota.


Jei naujas team toks pats kaip senas, kokia prasmė imti tik vieną navarotą ir atsisakyti likusių? Man labiau patinka tai, kad naujas teamas skirsis nuo seno ir vis tiek gaus vieną navarotą (pasimokė iš tragiškai žuvusiųjų patirties?)

Ta proga ketvirtadienį tikriausiai atsivilksiu su combat patrol komanda, kurią, neatsiradus žaidėjų, bus galima konvertuoti į kill team'ą.
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer