Temos peržiūra
WarGames » Wargames - skirmish ir kita » Infinity
INFINITY turnyras "LEAKS 2011" (vasario 26 d.) - REGISTRACIJA
magyar
„INFINITY” TURNYRAS „LEAKS 2011“

Data: vasario 26 d. (šeštadienis)
Vieta: stalo žaidimų parduotuvė ir hobio centras "RIKIS".
Pradžia: 12:00
Susirenkam: 11:30
Planuojama trukmė: 7 val.
Armijų dydis: 200 taškų.


Turnyro eiga ir taisyklės:

Turnyre gali dalyvauti iš anksto registruoti dalyviai. Registracija baigiama likus dienai iki turnyro (t.y. vasario 25 d.).
Registruotis galima interneto forume www.wargames.lt ir el. paštu rikis [et] rikis.lt.

Registruojamės paprastai, a la:

Žaidėjo vardas: Egidijus (aka magyar)
Armijos pavadinimas: CA
Būrio vardas: DAS9 (Diplomatic Affairs Section 9)
Tel.: 8 šeši aštuoni trys 55951
Email: egidijus.santaras [et] gmail.com.


Dalyvio mokestis - 10 Lt. Dalyvio mokesčiai sudaro turnyro prizinį fondą.
Kiekvienas turnyro dalyvis su savimi privalo turėti naudosimus modelius, žymeklius („camo“, „wound“ ir t.t., liepsnosvaidžių ir sprogimo šablonus), kauliukų komplektą (3-4 kauliukus) ir matavimo ruletę.
Kiekvienas dalyvis sužaidžia tris žaidimo partijas pagal tris skirtingus scenarijus. Partijos toliau vadinamos „misijomis“.
Priešininkai pirmajai misijai parenkami burtų keliu. Vėlesnėms misijoms poros sudaromos atsižvelgiant į žaidėjų rezultatus, parenkant panašų taškų kiekį turinčius priešininkus.
Su vienu priešininku galima žaisti tik vieną kartą per turnyrą.
Kiekvienam mūšiui dalyvis gali susidaryti naują armijos sąrašą.
Dalyvaudami turnyre žaidėjai renka pergalės taškus (PT).
PT skiriami už misijų aprašyme nurodytų užduočių atlikimą ir papildomas aplinkybes:
+1 PT, jei visi toje misijoje žaidėjo naudoti modeliai buvo dažyti (mažiausiai 4 spalvomis);
+ 1 PT, jei toje misijoje žaidėjas nenaudojo pakaitinių (proxy) modelių;
+ 1 PT, jei atlikus misiją žaidėjui liko 75 proc. pajėgų (skaičiuojant taškais, skaičiuojama „sąmoningų“ / funkcionalių dalinių vertė po misijos).
Jei dalinio modelis dar nėra išleistas, vietoje jo galima naudoti bet kokį kitą modelį, ir jis nebus laikomas pakaitiniu.
Pakaitiniais nelaikomi modeliai, vaizduojantys tą patį dalinį, tik turintį kitokią įrangą ar ginkluotę, negu vaizduoja naudojamas modelis (pvz., jei „line kazak“ su „rifle“ modelis naudojamas kaip „line kazak“ su „AP HMG“, tai nėra „proxy“).
Daugiausiai PT po trijų mūšių surinkęs dalyvis skelbiamas turnyro nugalėtoju.
Jei du ar daugiau dalyvių turi surinkę vienodą PT skaičių ir neaiškus nugalėtojas, juo skelbiamas tas dalyvis, kuris visus tris scenarijus sužaidė greičiau – jam skiriamas vienas papildomas PT.

Visus tris mūšius dalyvis privalo žaisti su tos pačios frakcijos (Pan Oceania, Yu Jing, Nomads, Combined Army ir t.t.) kariuomene, tačiau žaidėjas gali žaisti su skirtingomis tos pačios frakcijos sektorinėmis kariuomenėmis.
Tikslų naudojamų dalinių sąrašą dalyvis sudaro prieš kiekvieną mūšį. Armijos planavimui numatyta penkiolika minučių prieš kiekvieną mūšį. Tačiau rekomenduojame naudosimas armijas būti susiplanavus iš anksto ir turėti su savimi jų sąrašus.
Armijos dydis kiekvienoje misijoje yra 200 taškų, nebent scenarijuje nurodyta kitaip.
Kiekvienos misijos trukmė – 5 ėjimai, nebent scenarijuje nurodyta kitaip.
Turnyre leidžiami naudoti „Human Sphere“ taisyklių papildyme aprašyti daliniai, įranga ir taisyklės.
Turnyre leidžiamos sektorinės armijos ir samdiniai.
Vienam mūšiui skiriamos dvi valandos. Jei žaidėjai nespėja baigti mūšio per šį laiką, mūšis stabdomas ir nedelsiant skaičiuojami pelnyti PT.
Kiekvienas žaidėjas turėtų stengtis atlikti vieną ėjimą per 10 min. Jei žaidėjas tyčia vilkins laiką, jis gali būti baudžiamas -1 PT.


Turnyro misijos

Visų Žmonijos sferos frakcijų specialiąsias tarnybas ant kojų sukėlė netikėtai pradėjęs veikti savarankiškas informacinis kanalas „PRAVDA“. Netrukus išsiaiškinta, kad kanalas neturi nieko bendra su ALEPH ir „Maya“ – jis įkurtas ir veikia savarankiškai. Šiame kanale, prie kurio nesunkiai gali prisijungti bet kuris sferos gyventojas, skelbiama įslaptinta informacija apie šešėlines Sferos tautų vyriausybių operacijas, slaptas karines misijas, mokslinius tyrimus ir netgi bandymus užmegzti diplomatinius kontaktus su ateiviais.

Suprantama, slaptųjų tarnybų reakcijos į šį akibrokštą nereikėjo ilgai laukti: kanalas turi būti uždarytas, o slaptą informaciją paviešinę asmenys – sulaikyti arba eliminuoti.


[color=maroon]1.Misija. „Žodžio laisvė“[/color]

Į regioną, kuriame, kaip manoma, veikia kanalo tarnybinės stotys, išsiunčiamas specialios paskirties būrys. Misijos tikslas: nutraukti tinklo veiklą išjungiant arba sunaikinant tarnybines stotis. Jos gerai paslėptos ir patikimai apsaugotos, todėl šioje misijoje pravers technikos specialistai.

Pasiruošimas: mūšio lauke, ties vidurio linija (iki 10” atstumu nuo jos ir ne arčiau kaip 6” vienas nuo kito), padedami 5 žymekliai, žymintys galimą tarnybinės stoties buvimo vietą. Žymekliai turėtų būti apstatyti užtvaromis, kliūtimis ar įtvirtinimais, kad juos būtų galima pamatyti tik priėjus arti.

Išsidėstymas: Žaidėjai atlieka įprastą lyderystės metimą ir išsidėsto per 8” nuo pasirinktos stalo pusės. Leidžiami visi išsidėstymo būdai, tačiau nė vienas dalinys prieš prasidedant žaidimui negali būti žymeklio kontrolės zonoje.

Specialios taisyklės:
„KURI IŠ JŲ?“Žvalgyba nežino tikslios tarnybinių stočių buvimo vietos. Norint išjungti ar sunaikinti stotį, žymeklį pirmiausiai būtina identifikuoti, atliekant sėkmingą WIP -6 metimą (pridedant atstumo modifikatorius). Atlikus sėkmingą metimą, kauliukas metamas dar kartą. Iškritus 7 ir daugiau – tarnybinė stotis identifikuota, galima ją neutralizuoti. Iškritus 1-6 – objektas nėra tarnybinė stotis ir neturi jokios taktinės vertės (žymeklį galima nuimti).

Inžinieriai (modeliai, turintys „engineer“ savybę) ir hakeriai WIP metimą atlieka be -6 modifikatoriaus. Be to, inžnierius gali vieną kartą permesti kauliuką kaskart, kai paaiškėja, kad jo atpažintas žymeklis nėra tarnybinė stotis. Hakeriams nebūtinas LoS, norint atpažinti žymeklį – pakanka, kad jis būtų hakerio ar jo „repeater“ kontrolės zonoje.

Atpažintą tarnybinę stotį gali išjungti inžinierius, atlikdamas sėkmingą „Engineer“ veiksmą arba hakeris, atlikdamas sėkmingą „hack“ ataką (priešininko hakeriai gali tam priešintis). Stotį taip pat galima išjungti ją sunaikinant. Bet kuriuo atveju, išjungus stotį, jos žymeklis nuimamas nuo lentos.

Tarnybinė stotis: MOV (--); CC (--); BS (--); PH (--); WIP (--); ARM (4); BTS (-6); STR (1). Regular, not impetuous, no cube.
Ginklai: electric pulse.

Taškai:
+ 1 PT už kiekvieną išjungtą stotį;
+ 2 PT už priverstą trauktis arba eliminuotą priešininką;
+ 1 PT už eliminuotą priešininko leitenantą;


[color=maroon]2. Misija. „Teisingi klausimai”[/color]

Tinklo „PRAVDA” veikla nutraukta, tačiau būtina išsiaiškinti, kas jį sukūrė, o svarbiausia – kas kanalui nutekino slaptą informaciją. Žvalgybai pavyko nustatyti įtariamų „PRAVDA“ tinklo organizatorių buvimo vietą. Specialiosios paskirties būrio užduotis – įtariamuosius sulaikyti ir pristatyti apklausa. Suprantama, tai nori padaryti ne vienos frakcijos tarnybos, tad būtina paskubėti.
Pasiruošimas: Mūšio lauke, ties vidurio linija (iki 10” atstumu nuo jos ir ne arčiau kaip 6” vienas nuo kito), išdėstomi 5 modeliai, vaizduojantys civilius įtariamuosius. Modelius būtina kuo geriau paslėpti, suteikti jiems priedangą, tačiau įtariamieji turi būti pasiekiami, žemės lygyje.
Parengiami burtai – 5 sulankstyti popieriaus lapeliai, vienas iš jų pažymėtas simboliu „X“.
Išsidėstymas: Atliekamas įprastas lyderystės metimas. Žaidėjai išsidėsto pajėgas iki 8” nuo savo stalo pusės. Leidžiami visi išsidėstymo būdai išskyrus „Infiltraciją“ ir „slaptą išsidėstymą“ („hidden deployment“).

Specialios taisyklės:
„JIE MŪSŲ LAUKIA“. Įtariamieji civiliai stebi visą teritoriją multispektrinėmis kameromis. Šioje misijoje draudžiama „Infiltracija“ ir „Hidden Deployment“.
„EIKITE SU MANIMI, PILIETI“. Civiliai veikia pagal „Human Sphere“ aprašytas taisykles (p. 148). Trumpai:
civiliai neturi savo orderių.
norint juos judinti, civilius būtina pirmiausiai sinchronizuoti su savo modeliu;
tam reikia būti „base to base“ ir atlikti sėkmingą WIP-3 metimą;
jei metimas pavyksta, civilis tampa G: Synchronized ir gali judėti kartu su modeliu;
„Impetuous“ ir „remote“ modeliai negali sinchronizuotis su civiliais.
DĖMESIO: jei WIP -3 metimas nepavyksta, civilis pabėgėja nuo jį perimti (sinchronizuotis) bandžiusio modelio per 4” atsitiktine kryptimi ir atakuoja (šauna) tą modelį. Iki žaidimo pabaigos šis civilis bus priešiškas tam modeliui ir reaguos į jį (ARO) šaudydamas arba kaudamasis CC, jei modelis bandys prieiti artyn. Kitas tos pačios armijos modelis gali bandyti sinchronizuotis su šiuo civiliu.
sėkmingai sinchronizavusis su civiliu, traukiamas burtų lapelis. Tuščias lapelis reiškia, kad civilis – įprastas įtariamasis. „X“ reiškia, kad civilis yra pagrindinis įtariamasis - vienas „PRAVDA“ vadovų ir turi labai vertingos informacijos.
vienas modelis gali vestis tik vieną civilį;
atvedus civilį į savo išsidėstymo zoną, jam galima liepti pasilikti vietoje atliekant „short skill“ (be jokio metimo) ir panaikinant sinchronizaciją.
palikus civilį išsidėstymo zonoje, traukiamas norint vėl pajudinti civilį, reikės atlikti WIP-3 metimą. Jam nepavykus, civilis taps priešiškas.
CIVILIS (not impetous, irregular, cube): MOV 4-4; CC 10; BS 9; PH 9; WIP 13; ARM 0; BTS 0; W 1.
Ginklai: light shotgun; knife.

TAŠKAI:
+ 1 VP už į savo išsidėstymo zoną atvestą civilį;
+ 2 VP už atvestą pagrindinį įtariamąjį (taigi iš viso trys taškai, jei atsivestas civilis yra pagrindinis įtariamas)
+ 1 VP už atvestą civilį, kuris prieš tai buvo priešininko išsidėstymo zonoje.
-1 VP už nukautą civilį;
-2 VP už nukautą pagrindinį įtariamąjį;
+ 1 VP už eliminuotą priešininko armiją.


[color=maroon]3. Misija. „Tylos kaina“[/color]

Apklaustas „PRAVDOS“ vadovas nurodė slaptos informacijos šaltinį. Tai – buvęs specialusis agentas, aukštas karininkas, nusivylęs žmoniją valdančiomis struktūromis ir jų, kaip teigia pats informatorius, „supuvimu“. Dar įdomiau - paaiškėjo ir tai, kad kanalo įkūrimą rėmė viena Žmonijos sferoje veikiančių slaptųjų tarnybų – paaiškėjus, kad sąmokslas atskleistas, ji imasi saugoti informatorių.

Pasiruošimas. Daugiau PT iki šiol surinkęs arba (jei abu priešininkai turi vienodai PT) burtų keliu atrinktas žaidėjas tampa puolančiuoju. Jo priešininkas – besiginančiuoju. Besiginančiajam automatiškai tenka „Išsidėstymas“ („deployment“), o puolančiajam – „iniciatyva“ („initiative“), kai sprendžiama, kuris pirmas išsidėstys ir kuris pirmas eis.

Besiginantysis turi informatorių, kurį išsidėstymo gali sinchronizuoti su bet kuriuo savo modeliu išskyrus „Impetuous“ ir „Remote“ arba padėti kaip savarankišką modelį.

Išsidėstymas. Žaidėjai išsidėsto priešingose stalo pusėse, iki 8” nuo savo pusės. Informatorius pastatomas drauge su kitais besiginančiojo modeliais. Jis turi būti pastatytas žemės lygyje ir taip, kad iki jo būtų galima prieiti (informatoriaus negalima aklinai aptverti, užmūryti sienoje, paslėpti neprieinamame pastate ir t.t.). Leidžiami visi išsidėstymo būdai išskyrus „Superior Infiltration“.

Specialios taisyklės:
„BŪKITE ATIDŪS“. Informatorių saugantis būrys akylai stebi teritoriją, tad nepastebėtam prisėlinti prie pat informatoriaus yra beveik neįmanoma. Šioje misijoje negalima naudotis „Superior Infiltration“ įgūdžiu. Paprasta infiltracija ir kiti išsidėstymo būdai leidžiami. Jei naudojamas modelis turi „superior infiltration“, šis įgūdis veikia tik kaip paprasta infiltracija.

„TAIKINYS NR. 1”. Informatorius laikytinas besiginančiojo kariuomenės dalimi, tik negali pats naudotis kariuomenės orderiais („order pool“). Jei informatorius veikia savarankiškai (nėra sinchronizuotas) jis kiekvieną ėjimą turi 2 orderius, kuriuos gali išnaudoti tiktai pats sau. Bet kuris besiginančiojo modelis (išskyrus „Impetuous“ arba „Remote“) gali būdamas šalia informatoriaus („base to base“) atlikti „short skill“ ir sinchronizuotis su juo – informatorius tampa „G: synchronized“.

Jeigu informatorius praranda sąmonę, bet kuriai pusei priklausantys daliniai gali jį pakelti („short skill“) ir neštis. Informatorių nešančio modelio abi MOV vertės sumažėja 1 (jei neša modelis, kurio MOV 4-4, tai jo MOV tampa 3-3). „Remote“ ir „Impetuous“ modeliai nešti sąmonę praradusio informatoriaus negali.

Informatorius (not impetuous, irregular, no cube, religious troop, V: No Wound Incapacitation):
MOV 4-4; CC 11; BS 11; PH 12; WIP 13; ARM 1; BTS -3; W 1.
Ginklai: combi rifle; pistol; knife.

TAŠKAI:
Puolančiajam:
+ 3 PT už eliminuotą (negyvą) informatorių.
arba
+ 4 PT už į savo išsidėstymo zoną atneštą informatorių be sąmonės.
Besiginančiajam:
+ 3 PT už išsaugotą (sąmoningą ar ne) informatorių, žaidimo pabaigoje esantį ne priešininko išsidėstymo zonoje.
arba
+ 4 PT jei informatorius yra sąmoningas ir per visą misiją nebuvo sužeistas (negavo nė vieno „wound“).
Abiem:
+ 2 PT už eliminuotą (sunaikintą arba besitraukiančią) priešininko kariuomenę;
+ 1 PT už nukautą priešininko leitenantą.
+ 1 PT už išsaugotą savo kariuomenės leitenantą.
+ 1 PT už išsaugotus 50 proc. savo kariuomenės.


Registruoti žaidėjai:

01. Necrontyr (CA)
02. magyar (CA)
03. null (Nomads)
04. starfishas (JSA)
05. 374 (Haqqislam)
06. Sem (Ariadna)
07. maGE (PanOceania)
08. Drago_13 (PanOceania)
09. danis2005 (ALEPH)
Redagavo magyar 2011-02-10 11:56


Necrontyr
Žaidėjo vardas: Tomas (aka Necrontyr)
Armijos pavadinimas: CA
Būrio vardas: B.U.G.S. (???)
Tel.: plius trys septyni nulis šeši septyni penkti du du penki keturi penki
Email: necrontyr [et] gawab.com
magyar
Jo, registruojuosi kaip atsarginis žaidėjas:

Žaidėjo vardas: Egidijus (aka magyar)
Armijos pavadinimas: CA
Būrio vardas: DAS9 (Diplomatic Affairs Section 9)
Tel.: 8 šeši aštuoni trys 55951
Email: egidijus.santaras [et] gmail.com.


null
Žaidėjo vardas: Balys (null).
Armija: Nomads.
Būrys: R.I.P. (Rapid Interdiction Platoon)
Tel. aštuoni šeši dvylika septyni devyni keturi penkiasdešimt penki.
Email: balys.narbutas (šuniukas) gmail.com.
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
blackfishas
imam šitą reikalą.

armiją būtina pristatyt iš anksto?
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
magyar
Ne, nėra būtina, tikriausiai.


374
Žaidėjo vardas: Evaldas (aka 374)
Armijos pavadinimas: Haqqislam
Būrio vardas: Crazy dune sandsurfers
Tel.: 8 šeši aštuoni 8 91967
البوراك المجد
blackfishas
matau,kad nespėsiu surinkti naujos armijos, tad registruoju senąją

Jū-džingo Japoniškasis sektorius

Būrys - HGH (Haters gonna Hate arba "a wild Oniwaban appears..." )

Kontaktai praktiškai visiems žinomi, o kas nežino - PM
Redagavo blackfishas 2011-02-09 07:51
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
magyar
Beje, ypač raginame registruotis naujuosius, neseniai pradėjusius žaidėjus. Nėra geresnės praktikos už turnyrą.


Sem
Žaidėjo vardas: Jura (aka Sem)
Armijos pavadinimas: Ariadna
Būrio vardas: IRA(Impetuous Rebels Army) B)
Tel.: 8 šeši septyni 8 76 551
null
magyar parašė:
Beje, ypač raginame registruotis naujuosius, neseniai pradėjusius žaidėjus. Nėra geresnės praktikos už turnyrą.


Paantrinsiu. Scenarijai kurti galvojant apie naujus žmones.
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
magyar
Registruoju dar vieną dalyvį:

Žaidėjo vardas: Danielius (aka maGE)
Armijos pavadinimas: PanOceania
Būrio vardas: FUBAR
Redagavo magyar 2011-02-09 12:56


Drago_13
Žaidėjo vardas: Eduardas
Armijos pavadinimas: PanOceania
Būrio vardas: Anti-Terrorist Forces 5th platoon "Antibiotics"

Tel: 862285203
Who Cares About Speed when You've Got a Railgun?
Imperial
null parašė:
magyar parašė:
Beje, ypač raginame registruotis naujuosius, neseniai pradėjusius žaidėjus. Nėra geresnės praktikos už turnyrą.


Paantrinsiu. Scenarijai kurti galvojant apie naujus žmones.


Like how? Preskaiciau 1scenariju , jau confused pakankamai kad dingo noras pabandyt..



[center]King Undisputed! Respected! Saluted! And seen for the wonder I am! Yes, my teeth and ambitions are bared! Be Prepared! [/center]
null
Jeigu kas neaišku, prašau rašyti, aiškinsimės ir tikslinsimės. Tam ir yra forumas
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
danis2005
Viskas labai aišku, bent man
Registruojuos
Žaidėjo vardas: Danielius (aka danis2005)
Armijos pavadinimas: ALEPH
Būrio vardas: 404
Tel.: +370 671 10365
Necrontyr
Toks klausimėlis: ar gali paprastas Morat'as vaizduoti Daturazi Witch Soldier?
magyar
Necrontyr parašė:
Toks klausimėlis: ar gali paprastas Morat'as vaizduoti Daturazi Witch Soldier?


Manau, kad tai jau proxy. O klausimas kiek jų reikia? Aš suklijuosiu saviškį ir paskolinsiu.


Necrontyr
Na, vieną turiu, tai reiktų dar dviejų, bet išsitekčiau ir su dviem iš viso.
blackfishas
perkėliau klausimą į skiltį "taisyklių klausimu".
Redagavo blackfishas 2011-02-11 07:46
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)