Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer 40K
Malefic daemonology
Sir_Vicious
Tai iš esmės ir buvo pasisakyta prieš neaiškius konvertus, kurie gadina žaidimo estetika. Iš viso manau gerai būtų stambesniems konvertams ir scratchbuildams taikyti taisykle, kad tai turi būti nudažyta ir nubazinta. Ir manau jau sazines reikalas bet scratchbuildo autorius turetu sau taikyti toki kriteriju " ar šis mano kūrinys praietų kokiame dideliame renginyje kaip pvz ETC?"
Blood calls out to blood, so they say. Let us spill that of our enemies with all due haste, that we may hear its cry all the clearer.

WH40K - Blood Angels
Infinity - Yu Jing
Marukas
Cia turbut viskas priklauso nuo scrach buildintojo, jei tikslas yra sutaupyti pinigu ir demonas bus is plastelino, o vietoje bazes bus alaus kamstelis... tai cia jau ne scrach buildas
Scrach buildas yra idejos realizavimas, ta prasme ji darai, kai nori, kad tavo armija atrodytu unikaliau, kitaip nei visu, arba tiesiog nori realizuoti kazkokia savo ideja. Geras scrach buildintas modelis gali kainuoti ne ka pigiau nei originalus modelis, o jei ivertinsim ji gaminant sugaista laika, tai jis netgi ir brangesnis
Pvz. Esu dares looted wagon scrach builda, ejau i "poligona" nusipirkau 1 pasaulinio karo tanka "renault 17" uz 90lt, ir ji panaudojau kaip baze busimam modeliui. Nors uz kokius 80lt galejau nusipirkti rino transporteri ir nesukt sau kiausu.. bet tiesiog norejau, kad mano looted wagonas atrodytu archaiskas ir unikalus.
Bet kokiu atveju scrach buildai, turi buti nudazyti, su sutvarkytom bazem, kitaip tai tiesiog siuksliu kruvele. Estetika sitame zaidime (kaip ir kituose) yra labai svarbu.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
vytzka
Kalbam apie tokius konvertus, kaip suprantu.


Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Nomad
Man sunku įsivaizduoti kad Maruko scratchbuildai kam nors užkliūtų, nebent dėl paties principo kad reikia naudoti GW modelius, kokiame nors solidžiame tarptautiniame turnyre užsienyje.

Šitie plastelinai on the other hand....


Tai grįžtant prie temos, pasikartosiu, siūlau taikyti vienodas taisykles visiems modeliams, summonai ar ne. Kad ir kokios tos taisyklės būtų.
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Rastvedys ir Karvedys
Marukas parašė:

...Estetika sitame zaidime (kaip ir kituose) yra labai svarbu.


Labai tiksliai pasakyta! Manau, miniatiūrų wargeimuose estetinis aspektas yra lygiai svarbus kaip ir žaidimo taisyklės. Yra "wargeimų", kur estetika mažiau svarbi ir taisyklės turi pagrindinį svorį, pvz. šaškės ar go. Bet ten irgi pasitaiko puristų.

Todėl natūralu, kad miniatiūrų wargeimuose estetinis reikalavimas iš žaidėjo reikalauja daugiau pastangų. Tačiau nėr akivaizdu, kokiu būdu laikytis ir nenukrypti nuo konkretaus wargeimo estetinių reikalavimų. Jei rinktis proxy-scratchbuildo naudojimo kelią, tai yra keli būdai, kaip neprarasti estetinių orientyrų, pvz.:

- proxy ir scratchbuildai daromi iš originalių wargeimo miniatiūrų detalių, kurios sudaro nemažiau 33% miniatiūros
- proxy ir scratchbuildai atitinka wargeimo autorių vizualinę medžiagą, piešinius, konceptus ir pan. Paprastai miniatiūrų wargeimų autoriai tokią medžiagą skleidžia plačiai.
- pasitelkti profesionalus dizainerius-menininkus, kurie atliks proxių estetinį vertinimą remdamiesi meno pažinimo dėsniais ir principais.

Tokie patys estetiniai reikalavimai taikomi ir wargeimo terrainui, tai jau turnyro organizatoriaus pareiga.

WH40K yra "solidarumo hobis" - dalyviai tikisi konkrečios "grim darkness of the far future, there is only war" ir moka už tai pinigus. Tuo pačiu jie turi įsipareigoti ir kitiems kolegoms negadinti "grim darkness of the far future, there is only war".

Infiničio fanai tikisi "cyber-wherever-punk future" ir to paties tikisi iš kolegų.

FOW fanai tikis "WWII bloodiest-battles" ir to paties tikisi iš kolegų.

Kodėl WH40K ant Lietuvos turėtų būt kitaip? :hmm:
Marukas
vytzka parašė:

Kalbam apie tokius konvertus, kaip suprantu.



Tarp kitko situos "modelius" rasciau kur panaudoti, kartais savaitgali po darbu megstu pasaudyti i taikinius is pneumatinio sautuvo, butu visai neblogi taikinukai, smagiai taskytusi plastelinas

O jei rimtai, tai pries tokius "modelius" tikrai nenoreciau zaisti, siaip sunku suprasti kas apskritai cia yra...
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Necrontyr
Pasakysiu paprastai:
Šachmatų su šaškių figūrėlėm nepažaisi.
Toks principas turėtų galioti visiems wargame'ams.
Niblit Groinstabber
Teisingai pastebėta, kad tai yra oponento pagarbos dalykas.
Gaila, bet man sunku gerbt oponentus, nes nesugebu nusidažyt modelių
Mano nuomone modeliai gali būt ir neoriginalūs, bet atitikt tematika ir pan.
Geras pvz buvo Audriaus modern war arabas ir USMC įmesti į Infinity sistemą. Modeliai ne tie, bet pilnai tinka į temą. Su demonais galima padaryt tą patį.
Spėju prisimenat iš pono bulviagalvio padarytą stompa?
Rastvedys ir Karvedys
Marukas parašė:

... siaip sunku suprasti kas apskritai cia yra...


Tai yra diskusija, kiek wargeimuose leisti plastelino. Neįtikėtina, bet faktas!