Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer
WHFB naujienos
Sauliusp
Sutinku, Fow turi daugiausiai šlamšto kuris tik kaip istorinis daiktas yra suvestas knygose ir pagaminti modeliai, bet jie nenaudojami turnyruose. WHFB šiek tiek mažiau junitų pas rases knygose, bet irgi pusė jų nenaudojama dėl prasto jų kainos balanso. Nors WHFB aš dar galiu su tuo prastu kai ką nuveikti retkarčiais, kai tuo tarpu FoW tai konkretus kelmas būna. Gal FoW norėjo atvaizduoti tikrąjį kai kurios technikos ir sprendimų prastumą bei pateikti tai savo knygose kaip tikrovėje, bet sorry,kam stengtis ir gaišti laiką dėl to, ko niekam nereikia.
Aš anlizavau rosterius X-Wingo smarkiai ir keliolika turnyrų informacijos, tai mane nustebino kiekis nenaudojamų skillų, ir laivų. Man labai patinka Y-Wingas kaip unitas, bet jis nėra geras, kad su juo turėti normalius šansus laimėti turnyrus, tuo tarpu B-Wingas yra OP turbo festival. Sakykim iš Rebelų pusės yra 3 top, o visa kita chuinia.
WH40k - Skitarii 1000pt, Tyranids 1000pt;
KoW - Undead 4500pt, Dwarves 2000pt, Ogre Kingdom 2000pt, Goblins 1500pt;
DW - Russian coalition 2000pt ;
FoW - Germans panzerkompanie 2500pt;
Firestorm Armada - Tarakians 650pt;
Kronas
Offtopinat kai velniai...

Fow yra toks didelis unitų pasirinkimas, kad tiesiog negali visi būt vienodai geri, tačiau panaudojamų vis vien yra daugybė skirtingų ir kiekvienam listui, priklausomai nuo jo tipo, gali būt tinkami skirtingi unitai. O jei dar atsižvelgt į misijas, tuomet gali ir dar labiau prasiplėst panaudojamų unitų kiekis. Tikrai nesutinku dėl disbalanso nebuvimo.

X-winge yra beveik tobulas balansas, kaip tiek išsiplėtusiam žaidimui. Čia labai geras tinklapis tokiems teoretikams, kaip tu, Sauliau: http://lists.starwarsclubhouse.com/tourneys
Atsidariau pirmą pasitaikiusį linką (Ontario Regionals 2015, su 53 dalyviais) ir antroje vietoje yra listas su X-wing'u, kuris dabar yra tituluojamas bene mažiausiai vietos listuose turinčiu erdvėlaiviu.
FFG pastoviai seka turnyrų rezultatus, atsižvelgia į pastabas ir leidžia pataisymus tiems erdvėlaiviams, kurie atsiduria šėšėlyje. Geresnio supporto nelabai esu matęs, tiesą sakant.

WHFB bėda yra ta, kad manevravimo nelabai yra ant stalo. Būtų galimybės (ir prasmė) daugiau manevruoti, apeidinėti flankus, tuomet daug daugiau unitų rastų savo vietą ant stalo.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
TerTer
Sauliusp parašė
Dėl balanso galėtum patylėti, kitose sistemose su juo ne ką geriau kai pradedi gilintis.
Neradau aš balanso nei FoW, nei DW, nei FA, nei kiek skaičiau W/Hordes ar X-Wing.

Nu sauliau sauliau, nepradek vel ginti savo WH Taip nera nei vieno tobulo zaidimo, nes ji visi ir zaistu turbut Bet visi tie isvardinti kiek man teko paskaityti ir susidurti labiau balansuoti nei WH.

As niekad is kitu zaidimu negirdejau pastatau armija ant stalo ir spaudziu ranka, nes zinau kad pralosiau Visi kiti zaidimai suteikia sansa, is taves pacio esu girdejas kad armija pastatai ir viskas matai kad nelaimesi, cia jau broken ziauriai.

FOW - paprastas zaidimas, balansas gal ir ne top, bet didzioji dalis listu (ne power net) gali drasiai losti pries kitus ir tureti sansu, tiesiog lengvas zaidimas, bet balansas nera labai jau broken kaip tu teigi.
DW - nu nereik varyk kad nebalansuota, ten ziurint visai normaliai, kad tavo rusu laivynas nesugebedavo nugriauti mano british, tai nereiskia kad broken, tu tiesiog blogai unitus naudojai. Aisku del visu kitu factionu sunku pasakyt, bet tu teigi kad ner balanso, nors losta tikrai nebuvo daug tarp ivairiu factionu.
FA - velgi tu teigi nera balanso, kiek tu musiu su skirtingais factionais losiai?
WM/H - kol kas labai geras balansas, taip yra underpowered casteriu, unitu kaip ir visur, bet dauguma viskas tvarkoje. Vyksta WM/H turnyru pilna, WTC visokie ir labai daug zaideju, tai tiek nebutu jei ten broken butu.
X-Wing man pasirode siek tiek nenaudojamu modeliu gausa yra, taip, bet daug komentuoti negaliu, nes tiek daug nezaidziau ir nebandziau.
Infinity - velgi unitai dauguma kaip ir arodo ok, bet yra su jais problemu tikrai, tokie dalykai kaip TAG, kurie kainuoja trecdali armijos ir sunku sunaikinti, bet cia gal mazesne blogybe, infinity blogiausias dalykas scenarijai arba pirmo zaidejo alpha strike (bet zaisti galima).

Tu labai drasiai teigi kad ner balanso, bet WH yra ale? Juokingai skamba
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
Marukas
Kiek tiesos nezinau, Bell of lost souls raso:

I have more stuff about factions. Usual disclaimer, this is second hand stuff take with a grain of salt etc.

1. Empire Remmanents: Mainly humans, with some dwarfs, ogres, and vampires. Humans units tend towards elite holy warriors (focus on priests, Knights, and witch hunters). The dwarves are mainly steampunk flavored, some of which bleeds into the rest of the faction. Vampires tend towards the human aesthetic, ogres have elements of both.

2. Chaos: all three chaos armies mixed together.

The warriors/humans have the same general design as now, except more obvious demonic gifts. Winged units of warriors was mentioned as an example.

Beastmen will come in more flavors, for example reptilian and avian variations. Also a variety of more animalistic units.

3. Orks/Goblins: More or less the same. They get ogres as per end times.

Also, possible mention of dwarf slaves either as units or as justifcation for some steampunk elements in the army. So possibly a bit more 40kification of the army overall, including more squigs.

4. Skaven: two major changes. First, more warptech, notably more apparent in modeling if not in rules.

Second, lizardmen slaves apparently bound using magic/warptech and mutated.

5. Undead: End times undead. More feral in feel. Beyond that, nothing.

6. Elves: End times elves, slightly more unified in appearence, takes cues from all 3 armies. Nothing much else known.

The last two are possibly due to ignorance rather than an actual lack of changes.

I don’t know if any of this is really new besides a couple orc and skaven bits, some of it I read in the round up already but I just put it all down.
Redagavo Marukas 2015-05-15 13:12
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild

Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Kronas
Dwarf slaves pas orkus?.. Bullshit
Kaip ir su Lizardmen slaves pas Skavenus. Nors čia magic bound ir mutated turi kiek daugiau logikos.

Vampyrai ir Undead armijoje ir prie Imperijos?
Marukas
cia gal is vis vejai nors po end of times nesamones, manes jau niekas nebestebintu
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
Malifaux-The Guild

Sauliusp
Nesutiksiu dėl FoW, jame pilna variantų, kada gali spausti ranką priešininkui dėl pergalės kur reikia sunaikinti priešininką, o ne užimti objectivus, o ir juose dažnai turi privalumą viena pusė neperlaužiamą.
DW ir FA aš paminėjau, kad palyginus mažiausiai nenaudojamo stuff, jei neaiškiai supratai.
Apie Infinity aš nieko nesakiau, nes visiškai jo neanalizavau ir nesidomėjau, tik kiek iš Jūsų kalbų ir iš kelių palyginimų kituose forumuose, tai tik galiu pakartoti ką Jūs akcentuojate, kad žaidimas turi gana ryškių problemų, pastoviai jas patys minit, netempia niekas už liežuvio.
Išimčių nėra, bet plius minus viską žaisti galima norint.
TerTer
Taip viska galima zaisti norint ir pvz neziurint competitive. Bet pvz jei prasideda diskusijos, ta gal banint, ta pakeisti, reik ETC pakeitimu ir pan, pamatai kad kazkas broken, nes kituose zaidimuose as to nematau.

Siaip speju daugumai GW stuff tiesiog atsibodo, vis nauji pirkimai ir pan.

Marukas
Gal tiesiog atsibodo GW sposai, nebendravimas us klientais, atsainus poziuris i zaidimo taisykles.

As vis dar esu WHFB advokatas tik man labai gaila buvo matyti kur nusirito sitas zaidimas su visu puikiu flufu ir graziom miniatiurom.
Na gal po 9ed kazkas pasikeis, bet tiesa pasakius po end of times mazai tuom tikiu, ir net nelabai dabar tuom domiuosi.
Yra tikrai daug zaidimu, kuriuos gali zaisti, nesukinedamas sau kiausu del balanso ar busimo kodexo.

Fow turi savo bedu, man su sovietais pvz. daug tasku buna jau nebeidomu zaisti, nes del hen and chiks du ejimus saudo i mane, o mano tankai tik vaziuoja ir renka blizges... o jei pas mane dar lieka kazkas, tada ant 3 turno galiu ir as ant 6+ 5+ pasaudyti. its so much fun.... Ant mazu tasku priesas dar negali visko tureti, tada dar tiketina, kad kazkiek mano tanku pravaziuoja. Na pats kaltas kad losiu uz sovietus.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
Malifaux-The Guild

Double_Trouble
Infinity nauji rulsai manau pilnai sutvarke pirmo turno advantage, kai sumazint gali priesui orderiu O scenarijai lyginant su dauguma kitu zaidimu, manau tikrai yra geri, nepaisant keleto taisykliu neaiskumu, tam paciam WH scenarijai isvis, palyginus, apgailetini, todel pitch battles ir losiama dazniausiai
TerTer
NU as nesutikciau kad sutvarke pirmo turno advange, geriau nei buvo, bet tikrai ne. Pats losiai pries maruka, kru pirmam turne puse isnesiai, man pirmam turne irgi svarbiu dali isnese. Dar siek tiek truksta, bet jau geriau Infinity scenarijai mano poziuriu tik dalinai geri, puse geru kitu puse nelabai.

Nu mes cia ir offtopic privarem

Sauliusp
Aš labai daug tikiuosi iš 9-ed kolei kas, bet jeigu pasitvirtins, kad GW nusprendė leisti tik kolekcinius modelius, o ne taisykles, tada prasidės rimtesnė alternatyvos paieška. Tikrai nepradėsiu žaisti WH40k, nepatiko paskutinė edicija. Manau ir Europoje pradės greitai ieškoti alternatyvos. Nes tie, kas rimtai žaidė WHFB daugumoje nežais W/Hordes.
TerTer
Sauliusp parašė
Nes tie, kas rimtai žaidė WHFB daugumoje nežais W/Hordes.

Kodel? As kiek girdejau kaip tik daug kas pereje i WM/H Nes kol kas compatitive

Marukas
As kaip tik daug kur skaiciau, kad labai nemazai senu WHFB zaideju pereina i WM/H... nes tai yra competetyve zaidimas, ir turi siokiu tokiu panasumu su WH 7ed. ir figuru maziau reik, ir suportas is kompanijos geras. WM/H uzsieniuose auga.
Dar dalis WHFB zaideju pradejo zaisti infiniti, malifaux kai kas 40k, arba apskritai mete hobi..
Redagavo Marukas 2015-05-15 16:41
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
Malifaux-The Guild

AKu
Pirmo turno advantage turi rembo listai.
jei tam pasiruoses tada labai stipraus pirmo turn alpha strike nera. Kai kur net geriau pradet antram.
Aisku manau visa sita pataisytu maks orderiu skaicius vienam unitui ir butu beveik tobula :-)
Kauno "Legatas" klubo prezidentas.
Kreipkitės, padėsiu

X-wing: just Scum & no villains
Infinity: CA
Kronas
O Kings of War nesiseka įsitvirtinti šioje praskydusioje fantasy mass-battles rinkoje?
TerTer
AKu parašė

Aisku manau visa sita pataisytu maks orderiu skaicius vienam unitui ir butu beveik tobula :-)

Sutikciau Neliktu rambo ir butu ciki

Marukas
Kronas parašė
O Kings of War nesiseka įsitvirtinti šioje praskydusioje fantasy mass-battles rinkoje?

Niekas neuzsiima siuo reikalu, visi savi
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
Malifaux-The Guild

Luxis
Marukas parašė
Kronas parašė

Niekas neuzsiima siuo reikalu, visi savi

Prašau paaiškinti, kaip šiuo reikalu užsiimti? Kišti kam nors į gerklę savo žaidimą aš nenoriu - jau girdėjau "gerus žodžius". Todėl šiuo metu galiu tik siūlyti šeštadieniais pabandyti KoW, nors su armijomis, nors su kartono gabalais. Galiu iš anksto parašyti reikiamos rases ir būrių "army lists", jeigu oponentas nenori aiškintis su taškais ir pan.

WHFB daugiau nežaidžiu - 5 val gyvenimo knisimams dėl spešul rulzu ir individualių modelių kauliukų ridenimas yra mano manymu per daug.
Sauliusp
Aš girdėjau daugiau variantų, kai seni žaidėjai dažniau laukia geresnių WHFB laikų, nei pradeda žaisti WM/Hordes, o tie kur bandė WM/Hordes, gan greit sėkmingai metė tą reikalą. Bet va W/Hordes žaidėjai labai įnirtingai teigia priešingai, nes jiems tai labai gerai skamba. Kol kas Kings of War labai nerimtai atrodo, kad prasidėti, tiek taisyklės skylėtos, balansas tarp junitų, tiek ir modelių leidimas labai prastas ir lėtai judantis į priekį, toks įspūdis, kad ten bardakas pas juos, nėra rimtų veiksmų judėti į priekį, nors progą jie turi gerą, kai taip WHFB nusmukęs. Ten tikrai keliolikos kauliukų metimas už vieną būrį ir žiūrėk, kad jį visą jau nuimi nuo stalo.