Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer
Pora klausimu
Batma
Kilo pora paprastuciu klausimu:

1. Ar galima unita deti ant siek tiek didesnes bazes? pvz vietoj 40mm square naudoti 50mm square?

2. Klausimas del movement tray. Jei tarkim as sudedu unitus i tray, kad lengviau butu stumdyti, tai ar atstumus nuo/iki skaiciuoti iki tray ar iki paciu unitu? (pvz deploymente) Jei skaiciuojama iki pacio unito, tai kaip tuomet elgtis po combato? Pvz: tray krastas yra 5mm plocio, as esu su kitu unitu close combate, ir laimejes noriu judeti toliau, as dabar lyg ir teoriskai tureciau skaiciuoti nuo tos vietos kur mano tray baigiasi, nes priesingu atveju as prarandu tuos 5mm..
Kronas
1. Šiaip reikėtų naudoti tą bazę, su kuria modelis yra parduodamas arba remtis šia lentele (nors ir truputį atgyvenusia):
http://www.angelfire.com/ma2/machiara/downloads/card-playsheet-v2.pdf
Ant mažesnių bazių dėti griežtai negalima. Jei modelis dėl kažkokių priežąsčių netelpa ant tinkamos bazės, tada siūlyčiau jį dėti ant didesnės bazės (dėl estetinių sumetimų), tačiau ant jos pažymėti "tikrosios" bazės ribas, nuo kurios bus skaičiuojami atstumai ir pan. Arba papildomai pasiimti ir tikrąją bazę, kuri atsidurs žaidime, jei iškils ginčytina situacija

2. Visi atstumai matuojami nuo modelio bazės.
Teoriškai prieš pradėdamas judėti lyg ir turėtum pasislinkti tuos 5mm į priekį, kad modelių bazės atsidurtų buvusioje combato linijoje. Tačiau praktiškai beveik visada tiesiog judama iš ten, kur baigėsi combatas ir viskas. 5 mm yra nedidelė paklaida. Kartais gerokai didesnės paklaidos atsiranda stumdant per/aplink terrainą.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
Batma
Mhm, aisku, as cia lyg ir naujesne kazkokia lentele radau del tu dydziu, tik kad prancuziskai
http://www.games-workshop.com/MEDIA_CustomProductCatalog/m2480001_feuille_ref_WFB_PU-Socles-Type.pdf
Su figurele atejusi baze nera naudojama WHFB, tai vat as ir ziuriu kaip cia padaryti, tai speju imsiu pagal va sita pdf ir bus gerai

Aciu uz atsakymus
Redagavo Batma 2009-04-22 10:55