Thread view
WarGames » Appendix » Offtopic
nauji GW bajeriuxai
TerTer
Saulius parašė:

Visada buvo verkenčių, visose sistemose tokių galima atrasti, ir aš nusidėjas esu. Bet pats išdirbęs mažmenoje 10 metų visada reikalaudavau iš tiekėjo geresnės rinkos kontrolės tam, kad būtų lygesnės galimybės konkuruoti. Jeigu gamintojas/tiekėjas nesutvarko rinkos, tai prekiauti jo produkcija mažmeninikui nėra didelio noro, o tuo labiau reklamouoti jo produktą. Visos internetinės parduotuvės naikina norą prekiauti mažmeninikus ir ne tik ten pardavinėjamą produkciją.
Iš šio GW žingsnio išloš mažos vietinės parduotuvės, kur nėra GW oficialios parduotuvės ir tokiu atveju tuose miestukuose kur bus tos parduotuvėlės bus aktyviau skatinama ir bendruomenė. Iki šiol jautėsi kai kur tų mažų parduotuvių politikoje GW produkcijos nukišimas į gilią skylę.


Nzn kodel tu sakai kad gamintojui reikia sureguliuot rinka, rinka pati susireguliuoja ir nereik cia kistis. Laisva ekonomika, laisva rinka. Jei napatinka salygos to gamintojo neprekiauk ju produkcija ir tiek, kur cia beda, tavo teise rinktis. Vietines parduotuves kai kurios gal islos, arba ne, cia jau klausimas. Atsiras gudrociu, kru siulys pvz nuperku USA, atsiunciu jum i brazilija uz papildoma mokesti, bet vistiek pigiau. O miestukuose nebus skatinama daugiau, jei nete neis nusipirkti, kaip tik maziau bus, nes kai kurie perka neta, nes ten pigiau ir todel pradeda zaidima, o jei dabar negales pigiai pirkti isvis nepirks arba persimes ant kitu sistemu ir tai nieko gero.
O internetinese parduotuvese as nieko blogo nematau ir tai skatina konkurencija. Kiekvieno teise rinktis is kur pirkti. Ir daliai tas uzdraudimas bus labai skaudus, nes pvz jei esi mazesniam miestelyje isvis neturesi is kur pirkti, nes pvz tavo mieste nera pardes, kaip Kaune nera, yra vilniuje, ok pas mus mazi mastai, paimk brazilija, ten speju problema didesne, jei jie daug is neto perka.

Taip kad dar karta pasikartosiu, nepatinka neprekiauk produkcija, o laisva rinka yra laisva rinka Kiekvieno teise rinktis
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
vytzka
Is tikruju tai turbut reiktu isisamoninti du dalykus:

1) internetines parduotuves yra, bus, ir tikrai nera kazkoks blogis kuri reikia israuti su saknimis - jos yra vienintelis budas, siaip ar taip, isigyti produktus jei gyveni bbz kur kur nera normalios parduotuves.

2) Fizines parduotuves negali konkuruoti kaina su internetinemis. Negali. Na nebus taip. Nebent GW duotu specialias nuolaidas kas aisku butu nice bet... haha right. That's gonna happen.

Jeigu fizine parduotuve nori islikti ji turi investuoti i community buildinga ir papildomas paslaugas kaip vieta zaidimui, paslaugus ir zinantis apie zaidimus personalas, renginiai, etc. Aisku, is vartotoju reiktu kad jie nebutu marozai ir kad jie mainais uz tas paslaugas actually pirktu is parduotuves o ne trestu paslaugas ir siustusi produktus is W... ahem... Woldemorto, bet tai tikrai nera neimanomas dalykas jeigu jie jaus kad ta paslauga gauna.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
blackfishas
jei klystu - pataisykite.

jei reklamuojuos tik turėdamas prekes parduotuvių lentynose, tai ilgai netruksiu užsilenkti gamindamas dalykus 21ame amžiuje.

GW turi visus 3 frontus, tas tiesa. tai jūs man durniukui paaiškinkit. kokiu būdu perpardavėjai iš amrikės gali pasiūlyti geresnes kainas nei pats gamintojas savo internetinėje parduotuvėje? taprasme jie patys kažkokiu mistiniu būdu leidžia (leido) konkuruoti patiems su savim? anyway juk kažkas nuperka jų produkciją ir jie paliubasu gauna pelną, kuris imho yra esminis gamintojo tikslas. čia matau nebent vienintelį šiaudą savo pačių įkurtoms pardėms (kurios gal būt dirba į minusą) gelbėti. turbūt tai
Edited blackfishas 2013-03-21 14:55
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Batma
Jei būti teisingiems, tai tą nesureguliuotą rinką jie patys ir sukūrė. Kodel australai moka du kart brangiau už amerikiečius? Padaryk normalią, bendrą visiems kainą (arba bent jau normaliai varijuok ją priklausomai nuo valiutos kurso) ir visi pirks savoje parduotuvėje (nes prekė+siuntimas kainuos nepakankamai pigiau iš kitur). O kadangi jie nenori to daryti, lieka lopyti kitais būdais.

Tai nereikia čia iš GW daryti aukos. Jie patys sau tą duobę išsikasė.
vytzka
Konkuruoti tai jie gali sau leisti labai paprastai - jeigu internetinis retaileris sutinka parduoti uz mazesne (bet vis tiek apsimokancia) marza. Viskas per ta goduma.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
blackfishas
nene. jie iš tikro geri ir rūpestingi gamintojai. nežinau, turbūt eisiu miegoti tai kartodamas. gal ryt šviečiant saulei nueisiu iki tėvų ir vėl atsidarysiu dėžę su orkų/goblinų likučiais...
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Saulius
Rolandai, tu matau visai nesi buvęs mažmenoje ir nežinai mūsų peripetijų. Paprastas mano pavyzdys. Prekeviau aš čiužiniais. Yra tokia parduotuvė Kaune, Ollo baldai, tai centrinė baldų parduotuvė nuo seniausių laikų kurią žino 60% visų vidutinio ir vyresnio amžiaus Lietuvos gyventojų. Į tokią parduotuvę visi gamintojai tiek čiužinių tiek baldų nori patekti, nes čia daugiausiai šansų, kad žmonės nupirks prekę, ją pamatys. Tam kad į ją patekti reikia turėti įdomų, gerą arba labai pigų, bet tikrai ne brokų pilną produktą.
Viskas tvarkoje, pas mane po stogu sulenda 12 čiužinių gamintojų iš 28 galimų tuo metu. Iš tų 12 septyni labai patenkinti kiti nelabai, nes jie nenukonkuruoja savo galimybėmis kitų šioje parduotuvėje priimtų gamintojų, bet vistiek jiems šis taškas daugiau neša pelno nei kokia Pabradės skylė.
Jeigu kažkuris iš gamintojų pradeda gaminti daugiau broko, krenta iš šio centro. Jeigu kažkuris gamintojas pradeda prekiauti internete ir tenais siūlo kainas daugiau kaip 7% pigesnes nei šiame centre, jis krenta, jeigu savo firminėse parduotuvėse jisai pardavinėja pigiau kaip 10% nei centre, jis eina velniop su visa savo produkcija. Pardavėjams reikia prekiauti, gamintojams reikia gaminti ir kiekvienam dirbti savo darbą, tada visi bus patenkinti ir viskas visur suksis. Jeigu tik kažkur pasidarai godus, tau iškarto kerta per galvą.
GW pats išbalansavo savo prekės rinką ir pridarė krūvą nesamonių, kurią dabar bando atsatatyti.
Ir jei kas nesutiks, bet aš manau, kad šio tipo žaidimus žymiai aktyviau žaidžia ten, kur yra vietinės hobio parduotuvės su 2-5 žaidimų stalais, nei tik galimybė internetu parsisiūsti. Tas pats provincijos žmogus kelis kart per metus važiuoja į sostinę ar kitą didmiestį pasižmonėti ir ten jei būtų jo hobio parduotuė, su mielu noru apsipirktų joje pusmečiui į priekį. Todėl nereikia lialia apie žiaurų internetinį promotioną, ir jo generuojamą žaidėjų kiekį, man būtų įdomu statistika kiek žaidėjų sugeneruoja Hobi šopai ir kiti žaidėjai bei būreliai, o kiek internetinė prekyba. Spėju, kad ne interneto naudai bus skaičiai.
Aš už tai, kad gyvuotų Hobbi shopai, kurie plėstų community ir jį palaikytų. O Internetinė prekyba tegu būna savo vietoje ir turi galimybę dėka savo mažų išlaikymo kaštų pagal susitarimus paleisti pigiau iki 7-5% nei parduotuvėse. Tokiu atveju taip greitai viskas susitvarkytų, ir taip gerai visiems būtų.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Paralius
Apie rinkos savaiminį susireguliavimą ir sveiką konkurenciją, kurios nereikia prižiūrėti gamintojui:

Tarkim aš gaminu miniatiūras ir platinu kam ir kaip patinka. Parduotuvėm, webshopam, belekam, belekokiom kainom. Anksciau ar vėliau atsiranda šaltinių, kurie kokiems nors regionams pradeda teikti geresnes kainas, na, kad ir Voldemorto pavyzdys su Lietuva. Jie dideli, gali pasiūlyti geras kainas, Lietuva maža, negli daug produktų užsaisakyti ir gero pasiūlymo gauti ir pan. Tada tokius mažus regionus aprūpina vienas didelis tiekėjas. Sakytum neblogai iš gamintojo pusės, nes parduodama tiek pat daug kaip ir su daug platintojų, bet yra bet. Kas jei tas tiekėjas staiga priima blogų sprendimų? Konkurentų produktai, per didelis antkainis, tt? Pardavimai prarandami ne tik jo regione ir ir galybėje mažesnių regionų, kuriuos jis aptarnauja. Visai kitas reikalas jei kiekvienas mažiukas regionas turėtų po savo nepriklausomą platintojuką, tebūnie nors ir nedidelį. Konkurentui tektų kovoti ne su vienu distributorium o su imperija iš daug nepriklausomų dalių. Vienas sudurniavęs paltintojas nepridarytų daug netikėtumų ir tt. Rinką prižiūrėti reikia ir dar kaip. Ypač tokiai kompanijai kaip GW.

Dėl didesnių kainų GW puslapyje nei kitų platintojų parduotuvėse. Taip ir turi būti. Kitu atveju GW parduotų produktą platintojui ir pati su juo konkuruotų? Visiškas absurdas.
Luxis
Ką gi, ir toliau kariaujama su vėjo malūnais. Visus saldumynus - tik iš šeimininko rankos, o jei kažkas iš "tarpininkų" sugeba dar išgyventi - išjungti orą. Kaip ten "Čipolino" kalbama? "Po mokesčio už orą įvedimo ne kurie sukčiai išmoko mažiau kvėpuoti!"

O šiaip paspekuliuoti, sudalyvauti kokiame nors epiniame thread'e ar flame - malonu, tačiau kiekvienas sprendžia pats. Kol viskas vyksta įstatimų ribose - tai yra teisėta, nors ir amoralu ar neetiška kieno nors požiūriu. GW dabar kariauja su CHS teisme, ir kuo baigsis - nežinia. O asmeninė etika... Susipykau su vienos kompanijos direkciją - daugiau iš jų jokių pirkimų. Nepatinka kitos kompanijos modeliai - perku iš trečios, ir jeigu kur nors reikalaus žaisti tik su originaliomis, žaisiu be jų. Ir tuo labiau, kai nepatinka kainos - plačiausias per pastaruosius dešimtmečius pasirinkimas pakaitalų.

Išvarytiems iš rinkos užjaučiu. Surasti (o ir sukurti) naują hobį yra paprasčiau, negu naują biznį.
Batma
Saulius parašė:
Ir jei kas nesutiks, bet aš manau, kad šio tipo žaidimus žymiai aktyviau žaidžia ten, kur yra vietinės hobio parduotuvės su 2-5 žaidimų stalais, nei tik galimybė internetu parsisiūsti.

Gaila tik kad tie patys GW stengiasi atsikratyti shopų, kuriuose yra stalai ir egzistuoja community. Amerikoje man atrodo dauguma shopų dabar yra vieno žmogaus ir turi tik demo stalą. Nes savaime suprantama kad žmonės, jau žaidžiantys jų žaidimus, nėra jų target audience. Jų target audience yra nauji jauni žmonės, kurie niekad nežaidė jų žaidimus..
Tai err.. mes vėlgi grįžtam prie tos pačios išvados.. kokiu tikslu jie sau duobę kasasi?
blackfishas
velnionestasirpamestas parašė:

Kitu atveju GW parduotų produktą platintojui ir pati su juo konkuruotų? Visiškas absurdas.


tai dabar taip gaunasi, kad leidžia konkuruoti su savim shopuose, bet neleidžia prekiauti internetu? vat čia tai tikrai absurdas

Sauliau, "Pardavėjams reikia prekiauti, gamintojams reikia gaminti ir kiekvienam dirbti savo darbą, tada visi bus patenkinti ir viskas visur suksis. Jeigu tik kažkur pasidarai godus, tau iškarto kerta per galvą." negaliu po tokiais žodžiais nepasirašyt. touche. tik kažkaip nesupratau palyginimo su Kauno baldų PC. čia paaiškinai palaikydamas GW ar ne?
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Saulius
Aš palaikau GW žingsnį reguliuoti rinką dabar, negu niekada, nes tai ką jie buvo darę iki šiol man buvo visai nesuprantama. Kažkaidaise ir pats planavau daryti Hobby shopą Kaune, bet kadangi su draugu mokėjome skaičiuoti ir matėme jų rinkos ir ne tik jų kontrolę, tai ir liko tik svajonėse.
O tas mitas, kad rinka turi savireguliaciją ir nekontroliuojama gali gerai gyvuoti tėra tik mitas šiuolaikinėje ekonomikoje.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
vytzka
Batma parašė:

Saulius parašė:
Ir jei kas nesutiks, bet aš manau, kad šio tipo žaidimus žymiai aktyviau žaidžia ten, kur yra vietinės hobio parduotuvės su 2-5 žaidimų stalais, nei tik galimybė internetu parsisiūsti.

Gaila tik kad tie patys GW stengiasi atsikratyti shopų, kuriuose yra stalai ir egzistuoja community. Amerikoje man atrodo dauguma shopų dabar yra vieno žmogaus ir turi tik demo stalą. Nes savaime suprantama kad žmonės, jau žaidžiantys jų žaidimus, nėra jų target audience. Jų target audience yra nauji jauni žmonės, kurie niekad nežaidė jų žaidimus..
Tai err.. mes vėlgi grįžtam prie tos pačios išvados.. kokiu tikslu jie sau duobę kasasi?


Ketvircio pelno, speju.

O rinka tegul valstybes reguliuoja, ne korporacijos, nes nieko gero nuo tokio reguliavimo pirkejui nebuna o tik pasireguliuoja kaip is jo istrest babkiu.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Saulius
Gaila, bet valstybės šiais laikais nieko nekontroliuoja, tik keliose komunistinėse šalyse, visur kitur rinkas kontroliuoja korporacijos, karteliniai susitarimai, resursų valdytojai.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
vytzka
GW su jomis palyginus yra kebabu kioskas.

Bet vis delto, kodel mes turetume del to dziaugtis ir tai palaikyti?
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Marukas
Na ir as cia su savo trigrasiu Manau mazoms parduotuvems pvz kaip Rikis, visai naudinga jei GW apribos internetine prekyba, nes dabar yra taip kad man pirkti is Waylandgames yra pigiau nei is vietinio tiekejo, o tokia situacija nera normali.

Buvau Lenkijos GW parduotuveje, ten stovi tik 2 demo stalai, bet pirkeju buvo nemazai GW neverta laikyti dideliu parduotuviu su stalais zaidimams, islaikyti papildomus etatus ir panasiai, nes pvz Lenkijoje dauguma zaidimu klubu "Gier bitewnych" tiesiog nuomojasi savo patalpas kazkur, ir i magazinus zaisti nelabai eina, tas yra ir kitose salyse, dauguma klubu zaidzia savo patalpose.
Koks malonumas zaisti dabar D6? kazkur prekibcentri salia eskalatoriaus... tai ne man... as noriu atsipalaiduoti, isgerti alaus, gal net tureti galimybe garsiai besikeikiant sumindyti savo BSB, arba ismesti kauliukus pro langa po nesekmingo metimo... maksimos koridoriuje tai daryti butu keista
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Nomad

Kodel australai moka du kart brangiau už amerikiečius?

Kaip dėl muito?


Bet vis delto, kodel mes turetume del to dziaugtis ir tai palaikyti?

Džiaugtis ir palaikyti nėra ko. Bet apsiverkti ir su trenksmu išeiti žaisti kitų žaidimų kad jiems visiems parodyt, ir kiekviena proga stumti ant GW bei jaustis išrinktųjų būreliu irgi nevertėtų. Nauji wargeimų entuziastai kol kas dar neplūsta nesuvaldomom miniom, kaip ir nebūtina mėginti juos atbaidyti kiekviena proga pilant purvą ant bene populiariausių pasauly wargeimų.
Edited Nomad 2013-03-22 12:01
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
vytzka
Aha, 100% muito, is internetiniu tiekeju jo kazkodel nebudavo, bet turbut tai ir bus priezastis.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Gunchik
Saulius parašė:

Gaila, bet valstybės šiais laikais nieko nekontroliuoja, tik keliose komunistinėse šalyse, visur kitur rinkas kontroliuoja korporacijos, karteliniai susitarimai, resursų valdytojai.


Kaip baisu gyventi...

Marukas
Saulius parašė:

Gaila, bet valstybės šiais laikais nieko nekontroliuoja, tik keliose komunistinėse šalyse, visur kitur rinkas kontroliuoja korporacijos, karteliniai susitarimai, resursų valdytojai.


Jau geriau, tegu kontroliuoja korporacijos, nei vienas neprognozuojamas komuniaga

Nors Liberté, égalité, fraternité man patinka
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/