Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer 40K
Dawn Of War
Nomad
Darius parašė:
as va tuoj gausiu soulstorm sake geras dark eldarai labai kieti.


Man patinka toks jaunų žmonių maksimalizmas, bet Arba ten dark eldarai nėra labai kieti (o yra maždaug tiek kieti, kiek ir bet kuri kita rasė). Arba tai nėra „geras“, o yra labai prastai subalansuotas žaidimas. Dark Crusade pvz. buvo prastai subalansuotas, ir Chaos bei Necrons ten yra išties labai kieti. Bet tai trūkumas, o ne privalumas.
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Svetimas Vaikas
NU galiu pasakyt kad dark crusade gan gerai subalansuotas, cronai ir chaos kieti tik pries noobus. O siaip cronus Tau nesioja kaip vaikus, tas pats chaosas skirtas cronam naikint, o siaip juos labai fun su SM scoutais su plazmom zudyt, gali belekokio dydzio armija iskerst protingai zaisdamas. Tad overall priklauso ne nuo rases, o nuo zaidejo. SS ddar nebandziau, ebt jei balansas butu panasus i DC tai rankom plociau.
We are ready for war!
Nomad
Svetimas Vaikas parašė:
NU galiu pasakyt kad dark crusade gan gerai subalansuotas, cronai ir chaos kieti tik pries noobus. O siaip cronus Tau nesioja kaip vaikus,

Kažkodėl tarptautinėje arenoje didžiosios daugumos profesionalų nuomone Tau prieš necronus turi labai mažai šansų. Ko gero, Necronai Tau yra pats blogiausias matchup'as.

Dark Crusade yra labai blogai subalansuotas. Ir nieko keisto, kai tiek rasių. Yra ypač sunku visas subalansuoti ir tuo pačiu palikti skirtingas. Ir iš tavo aprašymo akivaizdu, kad balanso nėra („chaosas skirtas tik cronams naikint...“, „tau cronus nešioja kaip vaikus...“), skiriasi tik konkrečios detalės. Nesuprantu, kaip gali teigti, kad viena rasė kitą nešioja kaip vaikus ir tuo pačiu – kad žaidimas subalansuotas.

Gerai subalansuotas yra, pvz., Starcraft. Tik jame balansui išlaikyti nuolat leidžiami patchai. Dark Crusade tuo pasigirti negali. Relic'as visgi tai ne Blizzard.


o siaip juos labai fun su SM scoutais su plazmom zudyt, gali belekokio dydzio armija iskerst protingai zaisdamas.

Gal turi kokį replay, kuriame SM scoutai skerdžia biliankokio dydžio Chaos armiją? Man būtų labai įdomu pasižiūrėti. Tik, žinoma, tai turėtų būti kompetentingų žaidėjų dvikova.
Redagavo Nomad 2008-03-10 19:33
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
WhiteDragon
Nomad parašė:
O kaip soulstormo techniniai reikalavimai? Stipriai padidėję nuo Dark Crusade?

nzn kodel ar nevisiskai krekinimas padarytas teisingai bet loadinimo laikas pailgejo stipriai o pats zaidimas eina kaip ir dark crusade
danis2005
Relic'as visgi tai ne Blizzard.

Mazhai kas gali lygiuotis su Blizzard ....hm, o ar yra geriau subalancuotu game negu Blizzardo?
Svetimas Vaikas
Nomad, matai mano ats buvo i tai jog tu sakei kad cronai tipo imba. Jie labai gerai pries naujokus, plius jei pabendrautum su zmonemis, visuotinis tau reitingas labai krito todel kad kai isejo dc, dauguma galejo rinktis tik tau arba cronus, crons easy to play for noobs, tau fckn hard. Taip ir nukrito globalus tau rate'as...^^ Tai taip ir susiformavo tas tox poziuris kad cronai labai blogas oponentas Tau. Pats turiu gan nemaza DOW patirti, tai is savo patirties galiu pasakyt, joa ispradziu kai losaiu su TAU tiesiog BIJOJAU cronu, nes nunesdavo mane kaip vaika. Bet kai ismokau normaliai micro ir supratau kur stipriosios Tau puses, viskas labai greitai pasikeite.
Na o del satrcraft lyginimo negaliu nesutikti, tokio lygio balanso tikrai nera wh40k, bet galiu patikinti, kad jis yra tikrai neblogas. LABAI daug ka reiskia zaidejo pasirinkta taktika, micro lygis ir t.t.
O kas liecia SM scoutus as turejau ne chaos omeny o cronus. SM scouts nerfs cronus.^^ Na o siaip jei noresi patarimu sakyk, turiu sukaupes gan nemazai wh patirties.^^
No offence, nei vienu sakiniu nenorejau izeisti.
We are ready for war!
Nomad

Nomad, matai mano ats buvo i tai jog tu sakei kad cronai tipo imba. Jie labai gerai pries naujokus

Prieš naujokus yra gerai bet kas. Neįsivaizduoju rasės, su kuria turėčiau nors menkiausių problemų žaisdamas prieš naujoką. Gal turėjai omenyje – cronai gerai naujokams? Nes nereikia taip varžytis dėl žemėlapio kontrolės, kas yra tikras galvos skausmas naujokams? Ir ekonomika beveik neharassinama, kas vėlgi yra tikras džiaugsmas naujokams?


Tai taip ir susiformavo tas tox poziuris kad cronai labai blogas oponentas Tau.

Na ne visai. Galėčiau pateikti ištisą sąrašą dalykų, dėl kurių cronai yra imba (ir blogas oponentas Tau). Pradedant jų ekonomika ir baigiant unitais. Taip pat galėčiau rasti visai nemažai replay'jų, kuriuose cronai tiesiog sudoroja Tau. Ir tik vieną kitą, kurioje Tau laimi prieš cronus.


SM scouts nerfs cronus

Žinau. Tai nekeičia fakto, kad žaidimo balansas prastas.

Ir mes dar net neužsiminėm apie IG, kuriuos apskritai tvarko visi netingintys...


Na o siaip jei noresi patarimu sakyk, turiu sukaupes gan nemazai wh patirties.

Būtinai Labai džiaugčiausi, jei klystu aš o teisus esi tu, nes esu didis Tau fanas ir būčiau nieko prieš išmokti lupti necronus. Tačiau tai jau darosi nelabai aktualu, nes soulstorme greičiausiai balansas pasikeitęs.
Redagavo Nomad 2008-03-11 07:34
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
WhiteDragon
As kadangi dar tik pradedu prisiminti kaip zaisti [nu jau po bizki kompa harde pradejau daryt] tai balanso labai stebeti negaliu nes dc jau nezaidziu o lupu soulstorma. Reikia kad vienas is jusu pajamtu ir pazaistu tada galesim kalbeti:]
Svetimas Vaikas
Na kovo gale gausiu nauja pc, ss irgi is anglyno grizta, tai butinai pasnekesim, o siaip ir per hamachi sulost galesim. Na o kas liecia Tau ir cronus, gal teko matyt kaip 2v2 kovoj, tau/chaos vs orc/crons, kovoja?
Labai idomu nes orc ir cronai nunesa chaosa pirma, tada lieka 2v1 pries tau. Nu ir ka jus manot, Tau zaidejas tada pradeda lost kaip nesveikas, 0 klaidu viskas apskaiciuota ir padaro ir crona ir orc.^^ Paieskokit intike, turetu but kazkur. As kompe turejau, bet kai kompas paruko, tai nelabai kas liko.
O del IG irgi klysti. IG LABAI galinga rase, tik ismokt lost su jais reikia. Pvz as online imu 1 is 3 Tau/IG/SM. Su IG geriausiai sekdavosi.
We are ready for war!
Nomad

Na o kas liecia Tau ir cronus, gal teko matyt kaip 2v2 kovoj, tau/chaos vs orc/crons, kovoja?

Aš kalbu apie 1v1 kovas.


O del IG irgi klysti. IG LABAI galinga rase, tik ismokt lost su jais reikia.

Suprantama, irgi turi kokį nors paaiškinimą, kodėl taip mažai tėra replay, kuriuose IG laimi?
Redagavo Nomad 2008-03-11 12:38
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Svetimas Vaikas
Hmz, nu ple gaila, kad mano pc sprogo, as tau replays kur IG owns tiek parodyciau, kad greitai nuomone pakeistum.^^ Turejau IMBA pack of IG, ten buvo apie 100 replays kur IG laimi.
Parasyk cia kaip pradedi su IG ir pasakysiu gal ka geriau galetum daryt. Beje taip ir nezinau kokia tavo favourite rase.^^ Jei gali parasyk.
Siaip kai uz IG losi pabandyk toki dalyka kaip turret rush jei nesi ismegines. Pamatysi kaip gali priesininka jau pacioj pradzioj pasmerkt pralaimejimui.^^
We are ready for war!
Nomad

Parasyk cia kaip pradedi su IG ir pasakysiu gal ka geriau galetum daryt. Beje taip ir nezinau kokia tavo favourite rase.

Kad aš kol kas kiek žaidžiau su IG, tiek laimėdavau Nes žaidžiu prieš dar silpnesnius arba prieš kompą (harder). Tiek prieš naujokus, tiek prieš kompą vienodai sėkmingai laimiu su bet kokia rase.

Pradedu dažniausiai taip: Techpriestas stato infantry command'ą, bazėje užsakau Guardsmenus ir antrą Techpriestą (tokia tvarka). Barakuose iškart Command Squad'ą, antras techpriestas stato generatorių, pirmas pabaigęs eina jam padėti, pabaigę generatorių stato pirmą listening postą, command squadas tik pagamintas bėga harassinti oponento (ir iškart jam pridedu bent vieną Priestą), prie jo prisijungia laisvas guardsmenų squadas, kurio reikia jei randu kokį neapsaugotą oponento strategic pointą ar panašiai. Dar du guardsmen squadai tuo metu užiminėja strategic pointus. Vėliau pagal aplinkybes, arba Tactica - granatos - upgrade bazę, arba iškart upgrade bazę ir tiesiai link Chimerų bei Hellhoundų, ar dar kitaip, žodžiu, priklauso nuo situacijos. Jei oponento bazėje pavyksta gerai įsisukti su Command Squadu ir Guardsmen squadu, atsivarau abu likusius guardsmen squadus ir iškart pribaigiu. Jei ne, tiesiog trukdau plėstis, harassinu kiek tai įmanoma.

Turet rushą kartais darau, bet man tai kažkaip nesportiškai atrodo, be to ir be jo laimiu. Jei kada pradėsiu žaisti su rimtais oponentais, turbūt išmėginsiu.

Mėgstamiausios rasės yra IG ir Tau.

Dar turiu klausimėlį. Jei taip smagiai mušei užsieniečius, ir dar su Tau triuškindavai necronus, tikriausia tavo replay'jų yra kažkur online? Kurioje ten bendruomenėj kaldavai?
Redagavo Nomad 2008-03-11 17:11
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
WhiteDragon
Jei kam bus aktualu kaip unlockinti visas rases soulstorme multiplayer pm man nes nete nelabai budu radau o pats atradau kaip
Svetimas Vaikas
Deje jokiam klanuiar bendruomenei nepriklausem. As irdar 3 mano draugeliai buvom LT force.^^ Pagrinde 2v2 arba 3v3 eidavom. Musu bendruomene buvo skype party chat.^^ Turejom LT veliavas pasidare team color lt spalvos ir army name'ai Lithuanian Forces. Nu vnz LT ftw. Na o siaip savo geru replays turejau, bet velgi damned pc burned to the ground... Na o siaip uz Ig team play praktiskai turret rush yra must thingyjei buna take and hold ( o pas mus jis visada on budavo), va tada prasideda visas IG zavumas. Musu pagrindinis trejetas buvo as IG/ po to draugai Cronas ir kitas SM. Kitas biciukas retai losdavo su mumis tai jis TAU meistras buvo. Vat is jo daznai tekdavo pasimokinti, nes bicas daug gyvenimo kol laiko turejo wh paaukojes buvo.
O siaip turret rush IMBA! Visas smagumas kai priesas pradeda panikuot ir daryt klaidas o salia 1 boxto 2 3 ir t.t.dygsta.^^ O kur dar teammates atvaro su cronu pulku ar gk rush.
Na gausiu nauja kompa manau sumesim kartu. Aisq tex atgaut skilla vis delto daugiau kaip menuo kai pc sprogo.^^
O su tau tai cronai fun buna, aisq jeigu cronas monolith gauna riesta buna, bet dazniausiai jam tai nepavyxta.:D
We are ready for war!
Buda
Matau cia susirinko DoW profai, tai gal man kokiu Tips & Hints mesteltu, kaip su chaosu zaisiti. As kaip naujas, tai .....
Dekui is anksto.
Nomad
1. Bendri tipsai:

* Bindink unitus.
* Bindink pastatus
* Naudok hot keys
* Išleisk resursus. Geriau išleist kvailai, negu neišleist visai.
** Išskyrus: nedaryk kilometrinių užsakymų (pvz., keturis unitus išsyk). Resursus išleidi jau dabar, o kol pagamins, praeis daug laiko.
* Žaisk agresyviai. Nuolat rodyk dėmesį oponentui.

2. Chaos

Aš paprastai iškart pasistatau antrą darbininką ir su enforced labor kuo sparčiau templą. Tada chaos raptorius ir su jais skubu rodyti dėmesio oponentui. Nuiminėti jo strategic pointų, griauti generatorių ir kitaip suteikti jam užsiėmimo, kad liudna nebūtų. Tuo tarpu stengiuosi kuo greičiau techintis iki Chaos Sorcererio ir Khorne Berzerkerių, išsirandu Chains, pasistatau dar Chaos Lordą ir/ar Marinų jei situacija reikalauja, ir kuo greičiau techinuosi toliau, link obliteratorių ir tų mutantų. Kuriems būtinai reikia išrasti Flames of Imba. Tada laimi. Bet nepasikliauk per daug mano patarimais, 98% mano praktikos sudaro žaidimas prieš kompą
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Buda
Dekui uz izvalgius patarimus. Tokiuose zaidimuose nemoku buti labai agresyvus. Megstu sukaupti ir eiti kiaurai visus. Bet tai tikrai nera geras zaidimo stilius tuo jau isitikinau beveik visuose strategijose
Svetimas Vaikas
Pabandyk pries gyvus zaidejus sulost jei turi proga. Zaidimas pries kompa zmonem tiesiog ikala i galva ta SLOW pletimasi ir baime plestis. O kai losi pries gyva oponenta si liga gan greitai isgydoma.^^
Deje bet patarimu apie chaos nelabai galiu ka pasiulyt.^^ SU jais gal ir loses 2 kartus. Zinau tik tiek kad kai losi pries cronus reikia kuo greiciauhittint t2 ir statyt tanku gamykla net pavadinimo nzn. Ir tada tu keturkojiu robotu. Tada 100% win against crons. Aisq truri but ir armijos biski jei jie netycia spetu isleist immortals.
Na o siaip darvienas fun dalykas cultistu rush. Labai ispudingai gaunasi kai jie gauna invisibility ir nade launcherius.
NU bet ir pono Nomad patarimas realus,teko susidurt su raptoriu rushais, bet pries juos yra priesnuodziu ir gan daug, tad labai nepasitikeciau tuom buildu.
We are ready for war!
Nomad

Tada 100% win against crons.

Bet čia vis tiek subalansuotas žaidimas, ane? Nesupyk, bet viens iš trijų:

a.) labai mėgsti perdėti įvairių rasių privalumus („100% win“, „išskerdžia bet kokio dydžio armiją“...)
b.) labai perdedi savo žaidybinę patirtį
c.) čia daug labiau nesubalansuotas žaidimas, nei aš maniau.


NU bet ir pono Nomad patarimas realus,teko susidurt su raptoriu rushais, bet pries juos yra priesnuodziu ir gan daug, tad labai nepasitikeciau tuom buildu.

Šia prasme tai aš nepasitikiu jokiu buildu. Reikia žiūrėti į situaciją ir veikti atsižvelgiant į ją. Jei yra priešnuodžių prieš Raptorius, bus ir priešnuodžių prieš priešnuodžius. O jei atkali kažkokį vieną algoritmą ir seki juo aklai, tai joks buildas nepadės.

O kas jau visų svarbiausia, tai yra micro lygis. Gali prisiskaityti kiek nori apie priešnuodžius, bet jei tavo micro stipriai atsliks nuo mano, Raptor rushas man effectivelly laimės žaidimą. Liks formalumai. Ir atvirkščiai, aš galiu būti prisiskaitęs kiek noriu apie Raptor rushą, bet jei nemokėsiu jų suvaldyti, tada š. jie nuveiks ir nieko man nepadės.


Zaidimas pries kompa zmonem tiesiog ikala i galva ta SLOW pletimasi ir baime plestis. O kai losi pries gyva oponenta si liga gan greitai isgydoma.^^

Tai kad prieš kompą žaidžiant su lėtu plėtimusi/baime plėstis išvis be šansų* laimėti (išskyrus jei žaidi už "subalansuotus" necronus, thats why naujokai juos taip mėgsta). Bent jau sunkesniuose lygiuose. Nemanau, kad kompas skatina lėta plėtimąsi. Bet čia jau smulkmenos, negalvok, kad kabinėjuos Faktas lieka faktu, naujokai RTS ir TBS žaidimuose mėgsta žaisti labai pasyviai, darytis superduper gynybą, techintis... nežinau, kodėl. Bet teisybė, kad pažaidus prieš žmones (rimtus) ta liga išgydoma.

*devinto dano meistras aišku laimėtų prieš kompą net ir turbūt visai nesiplėsdamas, bet kalbant apie normalius žmones...
Redagavo Nomad 2008-03-12 17:08
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Svetimas Vaikas
Na nepervertinu nei saves, nie kurios nors kitos rases. Tik noriu pasakyti, kad DC yra gana gerai subalansuotas, jame yra begale taktiku ir keliu laimeti, plius daug ka itakoja zaidejo lygis ir tai galbut gali sudaryti vaizda kad jis yra unbalanced game. Tiesiog reikia zinoti ka kada daryti kaip pats sakiai ir aisku LABAI svarbu micro lygis.
O siaip padiskutuot man patinka.^^
Na o as turiu 2x gyvus pvz kurie pries kompa losdami igijo uber gynybos liga. Bet dvikovos su gyvais zaidejais jiem padeda isgyti.^^
Na o da best way nenaudot jokio buildo, o kiekvienai situacijai sumastyti kazka savo, tada protas laisvesnis buna.:D
We are ready for war!