Thread view
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer 40K
Mūšio protokolas: 1000pts Chaos vs. Necrons
Demord
Žaidėme aš su Aivaru. Iš karto atleiskite uz galimas klaidas.
Aplinka (terrain'as) buvo city fight. Prieš mūšį pagal taisykles paeiliui sudėjome jo dalis. Necronams teko rinktis puse, jie pirmi pradėjo delioti savo būrius, o chaoso Juodasis legionas gavo teisę pradėti žaidimą.
Necronai išsirikiavo plačiai per visą stalą, tuo tarpu legionas daug maž koncentravosi apie vidurį, nors infiltruoti lordas, havocai ir close combat marinu burys pirminį įspūdį pakeitė.
Pirmu legiono ėjimu havocai šluote nušlavė 3 necronų destroyierių būrį. Close combat būrys padarė klaidą ir pernelyg drasiai šovė į priekį, išlįsdami iš už coverio. Chaos lordas tuo tarpu užpuolė ir sudraskė necronų lorda, tuo pačiu užšokdamas ant nekronų karių būrio.
Prasidėjus necronų ėjimui, lordui pavyko prisikelti ir jis iš karto su veil of darkness pagalba nudūmė kuo toliau nuo chaos lordo lighting claws'ų, ant jo pasiųsdamas gaują nekronų skarabėjų, kuriuos įsiutęs pusdemonis ištaškė tuo pačiu ėjimu. Tuo tarpu necronu vadas su būriu nusiteleportavo prie apsinuoginusio close combat būrio, kuris ir turėjo iškviesti demonus. Po galingo apšaudymo ir visiškai nesėkmingo wraith'o puolimo liko vos pusė jų (4 iš 8). Kitas necronų karių būrys iėjo į pastatą.
Antru legiono ėjimu Chaoso lordas prisivijo ir sudaužė tomb spyderį, pastarajam net nespėjus priliesti galingojo kario. Lordas su sweeping advance tuo pačiu ėjimu užpuolė ir necronų būrį, sulipusį į pastatą. Tuo tarpu pagaliau gavo teisę normaliai pasireikšti ir paprasti legiono kariai, savo ugnimi pridengdami vienintelių demonų vartų į šį pasaulį (close combat būrys) atsitraukimą.

Visą kitą galima parašyti ir trumpiau: Chaos lordas nelabai sėkmingai kapojo necronus iš to paties būrio beveik ligi žaidimo galo, kol likęs vienas karys prametė savo moralę ir pabėgo iš mūšio lauko, tuo tarpu kitas necronų karių būrys kartu su lordu antrą kartą teleportuodamasis iššaudė close combat būrio likučius, taip sunaikindamas vienintelį demonų kelią į mūšio lauką, bet kartu pateko į puikią liniją kai juos puikiai matė havocų su 3 missle launcher'iais ir 1 autocannon'u būrys, 2 būriai su plazma gunais ir heavy bolteriais ir galiausiai obliteratorius. Jie visi privertė būrį bėgti, tačiau obliteratorius bandydamas juos pagauti įkvėpė drąsos sustoti ir jie iš karto buvo nuteleportuoti į pagalbą kitam karių būriui, kuris tuo metu kapojosi su chaos lordu, tačiau scattered dice nelėmė tai, kad jie dar karta atsidūrė prieš chaos havoc'ų ir troops'ų būrius, kurie su malonumu apšaudė robotus. Galiausiai chaos lordas prišienavo užtektinai, kad necronai phase out'intųsi, o galingoji chaos space marines black legion armija "We are returned" nuskintų dar vieną pergalę.

Laukiu komentarų tiek apie pačią kovą, tiek apie netikslumus, tiek apie protokolą, kaip rašto darbą ;d
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!
XXIcentury
visai nieko. net very nice.
asmeniškai aš rašydamas rašyčiau į lankas, su mažiau terminų, bet net nežinau tai gerai ar ne.


Lordas stovėjo ant kalvos ir stebėjo miesto griuvėsiuose šmirinėjančius Chaos space marines. Šiandien buvo jų viršus, bet nereikia pamiršti, jog necronai niekada nepailsta. Mes sugrįšime ir tada pasaulis vėl pajaus ką reiškia žodis genocidas.
Saulius
Sprendziant is aprasymo, pas necronus deploy buvo nevykes arba labai jau sekesi chaosui. Visgi Destroyeriai yra toks burys, kuris visada atakuoja pirmas ir labai retai mato artima kova, o ivyko atvirksciai, tai yra smarkus patirties stygius.
Du buriai warrioru (po 10) 360t
Lordas su skraiste ir orbu 200t
Tomb scorpionas 55t
Wraith 41t
3 Destroyers 150t
6 Scarabs 108t (berods)
Viso : 914t (ir matyt dar kazka praleidau)
Siame tasku kiekyje Necronai labai retai laimi, netgi pries daug silpnesnius priesininkus nei Chaosas.

Patarimas Nekronams : isigyk 2-4 Heavy destroyerius, tikrai pades.
Edited Saulius 2007-05-02 07:39
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Demord
Warrioru buvo daugiau. O destrai butu vis tiek iskrite, nes havocus (jei ka juose buvo 3xmissle launchers, 1xautocannon ir 4xbolters) butent jiems ir infiltravau Pagrinde kaltas chaosu infiltrate manyciau, atsimenu kai pirmame ejime pries tau nuslaviau command squad, kuris buvo vertas bent 200 tasku (neatsimenu tiksliai), o antru ejimu visas tau firepower buvo sutelktas i ji, tad isvengiau saudymo i savo kitus squadus. Bet kokiu atveju lorda reikia nunesti kuo greiciau ir kuo profesionaliau, nes nuo daemonic speed nepabegsi Arba su veil of darkness teleportintis kiekviena turna ir bandyti pasalinti squadus one by one Zodziu, Let the Galaxy burn!
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!
Saulius
Gaila, kad nebuvau ir daug ko nemaciau pats.
Negalima Destroyeriu deti atviroje arba toje vietoje kur priesas per pirma ejima juos pasiekia, geriau ramiai duoti jiems patiems iki prieso priskristi. Koki Demonu Lordas turi move su tais savo greicio pricendalais? Ir kiek jis ten ataku daro, kad skarabu buri istaske per 1 turna? Gi 18 HP turejo skarabai?
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Demord
Ja, bet pramete savo morale ir gavo initiative conteste o lordas move paprasta turi tik assault 12. Scarabu be to buvo 4 jei neklystu ir paprastai tik 1 is ju nunese. Tuo tarpu lorda su 5 toughness ir 5 ws likusiems 3 sunkiai buvo imanoma pasiekti
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!
uruk-hai
Stipriausia Chaos Spacemarine puse yra ju 'fire power' su derinu: stipru armour save ir geru close combat savybes.
Kada jie kiaurai gali saudyti, sunkai nugaleti, arba priesas turi buti labai stiprus.
XXIcentury
Saulius parašė:
sekesi chaosui.
Viso : 914t (ir matyt dar kazka praleidau)

jam žaidėsi kaip visada, o vat man tai nekrito.
ypatingai moralės testai

o neiskaiciaai to fakto, kad buriai ne po 10, o vienas 13, kitas 15.
ir 4xscrabs.

o dėl destroyerių - ir mano klaida juos pastatyt atviriau buvo, bet iš principo jis su savi infiltravimusi irgi graziai pasistate taip, kad pirmu ejimu salve padare ir viskas. ...
danis2005
Idomu kaip viskas butu vyke jei Aivaras butu turejes Monolith, man nenusiseke pries ji kautis, paskaiciau protokola ir supratau 1 dalyka:man reikia daugiau praktikos