Thread view
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer 40K
Mūšio protokolas: 1500 pts. Chaos vs. Tyranids+Tyranids
Demord
Žaidžiau aš prieš Dimą (?) ir Rudolfą. Jei rasit netikslumų- sakykit.
Terrainas buvo iš karto paruoštas, buvo daugiau lauko, daug kolonų, viduryje stovėjo fortification'as.
Armiją teko susigalvoti per 15 minučių, tad labai skubėjau ir negalvojau o kas jei... Pusę rinkausi aš, pasirinkau tą, kuri turėjo daugiau cover'io, bet ne tam, kad juo pasinaudočiau, o tam, kad ja nepasinaudotų tyranidai Abi pusės karius išsideliojo kiek įmanoma plačiau, tiesa pas tyranidus viena pusė atrodė lyg ir sunkesnė (hive tyrant+carnifex). Visur buvo daugybė genestealerių, šiek tiek termagauntų ir keistas vabalas-smegenys viduryje. ištisai per visą chaoso legiono pusę galima buvo pamatyt minmax technologiją buvo 4 būriai, kurie turėjo po 5 žmones ir po 1 heavy bolterį, viename krašte dar stovėjo dviejų obliteratorių būrys ir havoc'ų būrys su 4 heavy bolteriais, tuo tarpu kitame- chaos lordas įspraustas į terminator armor ir close combat būrys, pro kurį gali ateiti demonai. Siaubinga nelaimė buvo tai, kad tyranidai pradėjo. Prieš mūšį sustiprinti genestealeriai dar pajudėjo per 6 colius chaoso link.
Pirmo tyranidų ėjimo metu praktiškai viskas (išskyrus biovore (pataisykit jei klystu), kuris buvo užsislėpęs ir viso žaidimo metu nervinančiai mažino chaoso gretas) pajudėjo į priekį. Pačio pirmo ėjimo metu genestealeriai užpuolė close combat būrį, išskersdami beveik visą. Tačiau chaoso kariai smogė atgal taip pat nemenka jėga ir supjaustė 3 iš 6 (pataisykit jei klystu) tyranidus. Carnifex'as ir smegenys taip pat apšaudė mėsos skydus minmax būriuose.
Nors su tikrai nemenkais nuostoliais, chaos space marinai sulaukė savo pirmojo ėjimo! heavy bolteriai pradėjo šaudyti į viską kas juda ir greitai lengvajame šone neliko nei vieno genestealerio. Kita pusė taipogi apšaudė savuosius, tuo tarpu chaos lordas užpuolė genestealerius, kurie ėdė close combat būrį ir bendromis jėgomis juos pašalino, tačiau būryje beliko aspiring champion ir icon bearer, o priešai vis artėja... Gerai buvo žinoti, kad terminatoriai, kurie, dėl dievo meilės, greitai ateis, taip pat turi icon'ą, pro kurią gali ateiti demonai.
Antruoju tyranidų ėjimu hive tyrantas užpuolė close combat squado likučius be šanso pasipriešinti ir pasiruošė kovoti su chaos lordu. Viskas vėl pajudėjo į priekį, havocai buvo užpulti hermagauntų, o vienintelis likęs marinas išsigando ir bėgdamas buvo priluptas.
Antruoju chaoso ėjimu hermagauntai buvo apšaudyti ir jiems bebėgant prie smegenų, užpulti ir suspardyti obliteratorių. Atėjo terminatoriai. Ugnis pasipylė į likusius mažesnius genų mišinius (genestealers ir hermagaunts). Tuo tarpu vyko nuožmi kova tarp Hive tyranto ir Chaos lordo: tyranidas trenkė marinui nuožmia jėga, tačiau terminator armoras atlaikė didžiąją dalį žalos ir praleido tik vieną ataką, su kuria į lordą buvo įleistas ir parazitas, tačiau įsiutęs pusdemonis trenkė iš power fist'o taip tiksliai ir su tokia jėga, kad vabalas, ar tai kas iš jo liko, buvo nusviestas šalin. Taip pranašumas pakrypo į chaoso jėgų pusę.
Kitu ėjimu bandydami sulaikyti terminatorius, genestealeriai šoko ant jų ir sugebėjo vieną jų nužudyti, tačiau buvo sutraiškyti. Chaoso ėjimu terminatoriai su lordu pradėjo artėti prie carnifex'o, o visa ugnis pakrypo į vabalų smegenis. Galų gale jų neliko. Tik vienas didžiulis carnifex'as ir toli pasislėpęs biovore, kuris vis dar ikyriai mėtė sporas. Užvirė inirtingas mūšis tarp carnifexo, 5 terminatorių ir chaos lordo, pačiu laiku bandydami ateiti demonai susmigo tiesiai carnifexui į skrandį (blast markeris buvo būtent didžiulio carnifexo centre), tačiau kovos baigtis jau buvo nulemta, didžiulis genų kamuolys buvo ištaškytas į gabalus, o Black legion pasiekė dar vieną pergalę chaoso dievams.

Lauksiu komentarų, tiek paties mūšio, tiek aprašymo atžvilgiu
Edited Demord 2007-04-30 09:46
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!
Saulius
Smagu skaityti, dekui, bent vienas normalus battlo aprasas. Cia akmuo i kitu zaideju darza, kurie tingi pirstus pajudinti ant klaviaturos
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
uruk-hai
Nu, saunuolis. Labai gerai aprasyta. Kita karta noreciau pakartoti, bet tada darysime cityfighting. Jeigu per mazai teraina, tyranydams (kalbu apie genestealers ir thermagants) neturi sansa pries spacemarines.
Demord
O kiek taškų armiją gamintis? Mes su Dima susitarėm kitą sekmadienį 1x1 1000pts, antrą mūšį galima darytis prieš jus arba prieš jus su Dima, nes jei cityfight tai man tikrai reiktų iš anksto pasiruošti užgrūdintą tyranidu naikintojų armiją :>
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!
WhiteDragon
Saulius parašė:
Smagu skaityti, dekui, bent vienas normalus battlo aprasas. Cia akmuo i kitu zaideju darza, kurie tingi pirstus pajudinti ant klaviaturos


Arba nelabai ismano zaidimo taisykles ir nenoredami apsilazalint perdaug nenueina i pievas;)
danis2005
jei tokius protokolus visur rasys tai galima bus karine knyga sukurt nes tikrai nuostabus aprasymas.as tikrai taip negaleciau aprasyti ir seip manau buvo smagus musis (dabar 100% imsiu chaos space marines )
Edited danis2005 2007-06-13 19:04