Thread view
WarGames » Wargames - skirmish ir kita » Malifaux
Malifaux tasyklių klausimai
blackfishas
vis ieškojau ką mes darom netaip su kerais. visgi kerėtojai gauna negative flipą. tobiš trauki 2 kortas ir renkiesi mažesnę (negali cheatint) +Ca. Resistas veikia taippat + resistą trauki jau po visų kerėtojo modifajerių. Tačiau yra toks kerėjimo būdas kaip "channel" jis kainuoja 2 action pointus už kuriuos gali sukerėti vieną (1) kerą su teigiamu (+) flipu (kurį jau gali cheatinti). manau nuo šiol stiched together nebebus taip baisu... jei ką,tai tasisyklių knyga psl 50.
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Paralius
Tik aš vienas nerandu tos dalies, kuri sako, kad spelai by default flipinami su negatyviu modifyer'iu? Webinės taisyklės?
Niblit Groinstabber
Stichet together ne keri, o turi action, kuri inicijuoja Wp-Wp duelį. Ca ten pas juos nieko nedaro.
blackfishas
nežinau kodėl negaliu kopinti dalykų iš parsipūsto (malifaux.com) rulebooko. rašoma,kad vyksta Ca - CC duelis. psl. 52

jei cheat life yra abilka, tada kaip ir px pastaba.
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Paralius
Nieko nepagaunu. 52 puslapis (ne pdfo puslapis, o knygos), 2 skyrius, sako, kad flipinant Ca -> CC duelį, verti vieną kortą plius priklausomai nuo modifyerių - po vieną neigiamą arba teigiamą filpą. Kur rašo, kad po defaultu gaunamas neigiamas filpas?? kopint negalima, nes ten gudrašikniškas PDFas su kruva apsaugų.
blackfishas
nu tai teigiamo flipo modifajerį ir duoda "channel", o by default yra neigiamas - suprask. zato ir klausiu kaip yra
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Paralius
Ne, by default flipini vieną kortą, kurią gali cheatint, TY nėra jokio modifyerioi. Neigiamas modifyeris liepia flipinti dvi kortas ir rinktis mažesnę, teigiamas modifyeris (pvz channel) duoda flipinti dvi kortas ir rinktis didesnę.
blackfishas
ok. kas tada duoda neigiamą modifajerį?
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Stygian Cat
Klausimas elementarus, tačiau kažkaip taisyklėse bei kortose nepagaunu logikos, gal kažko nesuprantu... Pas kai kuriuos kovotojus egzistuoja close combato arba šaudymo skillo charakteristika, kuri pati duoda kažkokią mostį, pvz (Ram). Taigi, skilo aprašyme sakoma, kad už kiekvieną duelyje išmestą šią mostį (nagrinėjamu atveju- Ram) prie pataikymo žalos prisideda po +1. Tarkim, duelyje buvo išmesta Ram mosties korta, tai kiek žalos papildomai prisidės? +1 nes buvo išmesta Ram korta? Ar +2, nes Ram suteikia ir pats skillas?
Ir dar... Jei nagrinėjamam laimėtame duelyje dar buvo panaudotas soulstounas mosčiai suteikti (o kaip suprantu, mostį soulstounas ne keičia o suteikia), tai gausis 3 Ram'ai? +3 tada bus prie žalos ar vistiek tik +1 ar +2?
blackfishas
mostis prie statso duoda 1. toliau viskas aritmetika. su paskutiniu pvz būtų +3.
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
null
Truputį offtopicas, bet savaitgalį išbandėm antros edicijos taisykles. Pirmieji įspūdžiai - kuo puikiausi. Premeasurementas gerokai padidina proceso sklandumą ir skaidrumą, mažiau text wallo ant kortelių=mažiau mind fc...o, taisyklės irgi kažkaip makes sense. Norėsim pratęsti.
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
Stygian Cat
Mažas klausimėlis dėl samdymo galimybių ir kainos... Kai kuriems Masteriams yra leidžiama samdyti kovotojus iš kitų frakcijų, kas kitiems yra neįmanoma, pvz, Misaki gali samdytis tokius modelius su "Avarice" charakteristiką, Mei Feng- su "Foundry", o Yan Lo - su "Retainer"... Klausimas būtų, ar tokiems modeliams iš kitų frakcijų galioja Mercenary taisyklė, pakelianti jų samdymo kainą +1 SS?
Pvz nr 1: Misaki gali samdytis iki 4 vienetų "Avarice" modelių, kurie yra iš Outcast ir yra Mercenary... Ar šiuo atveju jų kaina būtų +1SS, ar ne?
Pvz nr 2: Mei Feng gali samdytis "Foundry" modelius, kurie yra iš Arkanistų gretų, pvz, Fire gaminus arba Rail Golem'ą. Jiems būtų +1SS ar ne?
blackfishas
http://www.malifaux.com/Crew.php
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Stygian Cat
Na, vistiek negerai ten yra... Pavyzdžiui, pasirinkus Crew Creator'yje Misaki iš Ten Thunders, jai leidžiama samdytis tik 2 Mercenary, kurie šiaip turi Avarice charakteristiką, tokius kaip Roninus ar Convict Gunslinger, o ir samdant jie kainuoja +1 SS. Misaki kortelėje sakoma, kad ji gali turėti iki 4 Avarice modelių... Su Mei Feng gerai, Foundry modeliai iš Arcanistų lagerio jai leidžiami ir kainuoja paprastai...
Kitaip tariant, arba bazinė Mercenary taisyklė yra viršesnė už Misaki specialiąją, arba tiesiog Crew Creatorius nesuderintas iki galo ir tikėti juo aklai negalima...
Stygian Cat
Klausimas iškilo... Sonnia Creed iš Guild frakcijos savo Df ir Wp charakteristkų panaudojimu sugeneruoja "Ram" mostį. Dėmesio, klausimas: kam jai tai reikalinga? Reflect magick Df/Wp trigeris esant "Ram + Mask" kombinacijai smogia atgal ir daro prieš Sonnia kerus išbandžiusiam priešui atgal. Tačiau kam Sonniai automatiškai generuojama Ram mostis, jei vistiek dar reik Mask'o? Juk jei nebūtų to generuojamo Ram, viskas liktų taip pat... Tad kam apskritai reikalingas generuojamas Ram, jei vistiek reikalingas Mask. Ar jis kažkam panaudojamas dar?