Thread view
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer
Naujiena nuo Gastingso apie WHFB
Saulius
Perskaičiau rusų forume dabar intensyviai aptarinėjamą naujieną kuri buvo nuleista žinomo buvusio GW žaidimų kūrėjo į platūjį internetą.
Kiek tame yra tiesos, kiek patvirtintos informacijos iš GW draugų, o kiek šūdų pylimo iš Warmashinų ar kitų konkuruojančių sistemų išėjusių atnaujinimų neaišku.
Naujiena :
Dviejų metų eigoje išnyks Armybookai, bus vienas bendras su visomis armijomis jame. Bus dvi pusės kovojančios viena prieš kitą ir bus galima daryti jungtines armijas tam tikru principu, gal panašiu į WH40k. Tai labai pagerins pardavimus tiek miniatiūrų, tiek knygų ir nereiks štampuoti ir kurti atskirų knygų, kurios ne tokios populiarios. Patogumo dėlei viskas bus naujinama vienu metu ir tada neliks nusenusių ir prastai žaidžiančių. Bet deje gali būti, kad "Bekas" bus nugrūstas gilyn ir mes matysime Wood Elfų armiją su imperijos Tanku, Dworfų artileriją ir Lizardų skinkais.
Powergeimeriai kaip visada išliks ir darys maks OP kombinacijas, tik šį kartą nebus tuo metu pačios stipriausios rasės, o kombinacijos Junitų surenkamų tam tikromis taisyklėmis po viena armijos vėliava. Kas norės žaisti gražia monoarmija, kaip ir dabar daugumoje atvejų, tenkinsis paskutinėmis vietomis, jei tai nėra stipriausia rasė šiuo metu. Matyt gali būti taip, akd skirstytis turnyrai į standartinius ir monoarmijų. Monoarmijų turnyrai greičiausiai bus palaikomi beko ir grąžaus warhammerio žaidimo fanatų, prie kurių ir aš priklausau.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
vytzka
Saulius parašė:
Kiek tame yra tiesos, kiek patvirtintos informacijos iš GW draugų, o kiek šūdų pylimo iš Warmashinų ar kitų konkuruojančių sistemų išėjusių atnaujinimų neaišku.


Gal galima patikslinti, ar turima omenyje kad konkuruojanciu sistemu zaidejai neturi ka veikti kad skleidzia paskalas apie viena tikraji zaidimu gamintoja, ar kad GW paskatinta konkurentu sekmes planuoja persikelti i XXI amziu ir atnaujinti armijas dazniau negu pora kartu per desimtmeti?
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Batma
Jei ir išnyks army bookai, tai vis vien pereis prie kažko panašaus ką dabar turi WM/H, Malifaux ir kitos sistemos. T.y. kas kažkiek laiko išleidžiam naują knygą su modeliais visoms rasėms. Tai power creepas niekur nedings, nes bus geriausi patys nauji modeliai.

Nematau ko čia verkšlenti, nes gausis tas pats šūdas, tik kitoje rankoje
Saulius
Kaip ne aš vienas ir ne vien Lietuvoje pastebėjau, konkuruojančių sistemų žaidėjai (ypač Warmashine/Hordes) nevengia bet kokiai progai pasitaikius papilti tiek pagrįsto tiek ir nepagrįsto srauto ant GW, kad tik daugiau žaidėjų pritraukti į savo sistemą, nes matyt kitaip neišeina sudominti.
Bet kokiu atveju aš su nekantrumu laukiu naujo perleidimo, nes jis įneš daugiau teigiamų naujienų nei neigiamų. Powercreepas ir dabar egzistuoja, turnyruose labiausiai jaučiamas, kai matai 70-80% tų pačių topinių rasių beveik identiškus rosterius. Atrodo rasių turime 15, bet kažkodėl 70-80% sudarytos iš DE, WoC, VC, EM, OK, Daemons. Įvairovė nykstančiai mažėja ryšium su maksimaliu power levelio optimizavimu. Manau tai egzistuoja visose sistemose, nors man būtu smagu rasti sistemą, kurioje visos sukurtos pusės turėdamos ryškius išskirtinumus gali apylygiai konkuruoti tarpusavyje.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Batma
Tai aš ir turėjau omeny kad dabar irgi yra power creepas ir niekas nepasikeis. Kas iš to, kad knygoje bus 15 rasių, jei galingiausi bus demonu infantry su dwarfu artilerija, tai tokias armijas daugumoje ir matysi. Išeis nauja knyga, kurioje bus super elfu infantry, valio, army listai pasikeičia į elfus su dwarfų artilerija.
Žinant GW nenorą balansuoti (kadangi WHFB gi reikia žaisti necompetitive) nematau kas čia pasikeis. Tik kad vietoj senų nenaudojamų armijų bus seni nenaudojami unitai.
Batma
Dėl kritikos GW atžvilgiu tai manyčiau kad jie to pagrįstai nusipelno įvertinus kokį šūdą pastoviai sumala.
Be to, tu gal norėtum visgi skirti kai yra reiškiama kritika kompanijos adresu ir žaidimo adresu. Niekas nesako kad tavo warhammeris yra šūdas ar kad tavo žaidimais lėktuvėliais ant juodo stalo yra tūpas, jie sako kad kompanija leidžianti yra bloga. Atitikmuo būtų EA kompanija, kuri lygiai taip pat daro nesąmones, nors žaidimai kai kurie išeina geri. Taip kad nereikia čia nepagrįstai įsižeisti ir stumti ant kitų sistemų. Ačiū.
Marukas
Na pirmoje eileje, tai cia tik kazkoks gandas kuri galima pavadinti "viena boba sake"
Nereik per daug del to sukti sau smegenu, kaip bus taip. Jei bus kaip wh40k, tai tiesiog galesi pasiimti kazkiek sajungininku, nieko cia blogo ar baisaus nematau.

Ant GW sudo papilti, tai yra neatsiejamas hobio elementas kartais ir as megstu tai padaryti..

Naujose knygose power creepo mazai, jos gana neblogai subalansuotos.

Ir kaip jau ne karta esu sakes, jei norit kazkokio wargeimo, kuriame yra viskas subalansuota, tai reikia pradeti zaisti saskem arba sachmatais ir tai daug kas sako, kad baltieji yra OP
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
TerTer
Saulius parašė:
Manau tai egzistuoja visose sistemose, nors man būtu smagu rasti sistemą, kurioje visos sukurtos pusės turėdamos ryškius išskirtinumus gali apylygiai konkuruoti tarpusavyje.


Prasom tau WM/H. Visos turi savo iskirtinumus ir visos gali konkuruoti tarpusavyje. WM/H didziuosiuose turnyruose nebuna, kad 50proc net tokiu pat armiju ar listu. Jei ir kazkurio faction daugiau, tai listai vistiek skiriasi, nes yra ivairove ir daug kas naudojama. Taip kaip ir visur yra s unitu, kurie nenaudojami nes per brnagus taskais ar nenaudingi. Bet tada tau nepatiks WM/H kad casteri reik saugot ir pan.
Cia kiekvienam rinktis, tobulos sistemos manyciau nera.
Bet nereik cia sakyt kad kiti varo ar pan. Visi turi savo nuomone ir visi issako. Paziurek i WH zaidejus, gali rasti ta pati, kad stumia pvz ant WM/H, nes ale uz ta pacia kaina mes gaunam daugiau figureliu, pas mus daugiau cuztomization variantu, pas mus nera timed turns, pas mus figureles grazesnes, pas mus tas ir anas. Taip kad sakyt, kad ale kiti visi varo ant WH tikrai negalima, ta pati ir is kitos puses pamatyt gali.

Taip kad cia ner ko panikuot, isleis tai isleis nauja knyga, kas pasikeis? Niekas. Rules pakeitimai jau turi but naturalu WH, nes daznai pakankamai keicia. Tai cia kaip ir normalu. Rasiu balansai vel daromi daznai, vel normalu, tai kas cia tokio, kad iseis viena knyga? Paprasciau bus, vienoje viskas, pasikeis modeliu pirkimo sarasas ir tiek
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
Saulius
Mūsų klube yra galimybė žaisti ir susipažinti su daugeliu sistemų ir mes stengiamės kiekvieną pristatyti kaip unikalią, vengiame kažkurią naujokams sumenkinti ir reklamuojame bendrai miniatiūrų žaidimus, norime, kad ir kiti bendrai reklamuotų ir nesistengtų kažko perdėtai išskirti.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Marukas
Na siaip visos sistemos veikia panasiu principu, jiem reikia parduoti naujai isleistas miniatiuras ir viskas... tiek GW ta daro, tiek PP ta daro ir visos kitos... kas to nedaro ir bando kazka vaizduoti, pasmerkti bankrotui. Taip yra ir taip turi buti. Cia kai su teliku, visus nervuoja reklama, bet be jos telikas nieko nerodytu

Zaidziu 3 sistemas ir kas liecia figureliu pirkima, kainas ir panasius reikalus, didelio skirtumo nejauciu... Na aisku infinity kainavo pigiau ne WHFB, WH40K ar WM/H
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
blackfishas
aš suprantu,kad "oblomas" šitiek sukišus babkių į Ogre kingdoms, Tomb Kings, Dwarfs ir O&G varyti ant GW, bet reikia žiūrėti tiesai į akis. WHFB jau senokai reikia kažko naujo ir visiškai kitokio. kaip ir katalikų bažnyčiai. net pastarieji jau keičiasi... imho šita naujiena būtų pakankamai reali ir ne tokia jau bloga. atskirų knygų nebuvimas ženkliai sumažintų spaudos kaštus. žmonės pirks daugiau knygų, nes turės galimybę turėti "all in one" (ir tai skatins turėti daugiau modelių. mano atvejis su malifaux. nuspirkau kito factiono chebrantą, nes galiu jį imti su savo masteriu). kitų gamintojų praktika tik parodo,kad tai yra "win win" dalykas. nepavadinčiau tokios idėjos "konkurentų agentų šūdų pylimu". psakant, gana vertinti kitus pagal savo atvaizdą.
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
AKu
ne oftopikinam.

Jei padarys viena bendra knyga ir bus galima miksint rases ir pagrinde turnyrai bus su miksintom rasem bus bybys! Jei taip padarys tai tik mono armijom zaist o ne miksint nes total nesamone gausis. Aisku cia jeigu ivairove kiekvienos armijos nesumazes t.y. jeigu neliks vienas core vienas special ir t.t. o siaip tokia nesamone esu jau kazkur kitur ir girdejes bet cia gal delto kad jie kazkur isgirdo aka is vieno asilo viskas sklinda.
Pagrindines problemos bus ta kad tas knygas bendras irgi leis taip kaip dabar pagrindini rulebooka ar net dazniau, tokiu atveju susigadins dar labiau balansas nes dabar jau knygas leidziant 3-4 per metus sugeba armijoj pramazint kazkokia nesamone ar visa armija (tk) tai pagalvokim kas bus kai ekspromtu visas rases vienu ipu perleidines....
Tikiuos to nebus. o Kad knygas vienu metu reik perleist tai faktas. o ne 3-4 per metus.
Kauno "Legatas" klubo prezidentas.
Kreipkitės, padėsiu

X-wing: just Scum & no villains
Infinity: CA
Marukas
Pats WHFB kaip zaidimas yra neblogas ir ne paslaptis tai yra man megstamiausias zaidimas, gal ir reiketu si bei ta pakeisti, bet is esmes viskas tvarkoje. O vat army bookai yra problema, galetu leisti kortas panasiai kaip WM/H, lengviau butu idiegti nauja junita ii sistema, truksta tokenu ir panasiu smulkmenu

Blackfishai baznyciai pasiketimai bus naudingi tiek kiek gali buti naudingas kompresas lavonui.... velu gerti borzomi kai inkstai jau supuvo....
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Saulius
Kas supranta, tas nieko ir nesako, kad čia blogai, čia kaip tik geresnis variantas nei yra dabar, dėl to , kad iškarto bus balansuojamos ir perleižiamos visos rasės.
O va tikimybė, kad bus galima maišyti rases kaip WH40k ir bus turnyrai pagal tai, jau neramina dauguma tų, kurie nori rasės išskirtinumo, o ne mišrainės. Bet kadangi ši informacija nėra patvirtinta, tai daugiau gvildenti to ir nereikia, kaip bus taip bus.
Pagrindinis gandas iš patikimo šaltinio - kad visos rasės bus vienoje knygoje 2-3 metų bėgyje.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Marukas
Na WH40K tu negali maisyti visko belekaip, gali pasiimti ribota kieki sajungininku, bet yra visokiu ribojimu ir papildomu taisykliu... jei bus kazkas panasaus tai nieko tokio. Pagal rulebooka whfb ir dabar gali tureti sajungininkus....
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
blackfishas
nuoiširdžiai nemanau, kad leis imti belekokius "sąjungininkus", nes tiesiog net ir pagal fluff'ą yra nesugyvenančių rasių. Elfai su dwarfais pvz. neįsivaizduoju ir orkų su demonais
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
vytzka
blackfishas parašė:

nuoiširdžiai nemanau, kad leis imti belekokius "sąjungininkus", nes tiesiog net ir pagal fluff'ą yra nesugyvenančių rasių. Elfai su dwarfais pvz. neįsivaizduoju ir orkų su demonais


Parasys Matt Ward fluffa kad leistu.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Marukas
Na 40k dabar pvz. tiranidai berods negali buti sajungoje su niekuom..

Fantasy yra taisykles sajungoms, bet yra visokiu ribojimu, pvz. jei dwarfai iseina sajungoje su chaos wariorais, dwarfai negaletu naudoti Generolo Leadership'o ir BSB permetimu, plius dar visokiu taisykliu.

Bet visa sita misraine yra mazai tiketina, greiciau gali buti, kad pasikeis armiju knygu formatas, pvz. isleis knyga su chaoso jegomis kur bus sudeti chaos warriors, deamons of chaos ir kokie beastmenai.. Na panasiai kiap flames of war knygos yra tanku pulkas, pestininku, motorizuotas ir tt. tu gali daryti armija is vienos pasirinktos skilties, bet mixuoti belekaip negalima aisku cia tik mano pafantazavimai.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Plaukai
Competitive žaidimas visada būna ribotas. Tas su Magic: the Gathering. Visuose pasauliniuose turnyruose figuruoja tos pačios 2-3 kaladės, kuriose skiriasi 5-10 proc. kortų. Nepaisant to, turnyrai vyksta didžiuliai, su dideliais priziniais fondais visame pasaulyje. Smagūs renginiai yra release, limited ir pan., kurie leidžia naudoti visas kortas ir netapti power playeriu. Tas pats manau wargaming'e galioja. Man, pvz. smagu ne tik kad skavenų armiją turėti, bet netgi siaurinti ją iki konkretaus klano. Konflikto tarp įvairių sistemų išvis nebesuprantu. Bet kokia sistema reikalauja daug darbo ir didelių investicijų. Sukišęs 1000 lt ir praleidęs 2 m. dažymui žmogus džiaugiasi savo armija ir tikrai nenori girdėti kritikos. Galutiniam variante viskas į skonį susiveda. Mane asmeniškai tokios permainos WHFB liūdintu ir mieliau imčiau pasenusius elfus nei subalansuotą armiją. Geresnis sprendimas man būtų duot wood elfui 1250 taškų prieš stiprios armijos (demonų, high elfų, skavenų ir pan.) 1000 taškų ir tiesiog gerai praleisti laiką.
Rats as tall as man, and blessed with the most vile intellect and cunning. They are the dark side of our souls, come to destroy us for our sins. (Albrecht of Nuln)
lostangel
visko esme pinigai.
jei norisi konkuruoti turesi sukisti kruva pinigeliu supirkt geriausius unitis is visu rasiu.
gerieji visi tures susipirkti tankus, dworfu artilerija, demigrifus, morfangus, ogru patranka, trebuchetus, pegasus, feniksus, white liutus, treemanus, slanus.
blogieji: hidras, hell pitus, ligtning canonus, skull canonus, greater demonus, beast of nurgle, skull crusherius, hell cannon, vampyru kavalerija, hex wraitus, terror heist,
ir kruva core unitu. o dar nudazyt
WHFB games 4, 6, 7, 8 edicijos
Bretonnia 6000 pt
Demons of Chaos 8000 pt
For the Lady