Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Warmachine / Hordes
Naujo zaidejo klausimai
Dzonis
Kiek mazdaug reikia figureliu, kad galima butu losti normalia partija, kiek tasku vidutiniskai naudojama, bei kiek mazdaug LT iseitu susipirkt armija? neskaiciuojant Army buko zinoma Kam pasiulau pazaisti WH Fantasy ar WH 40K tai issigasta del taisykliu kiekio bei kainu figureliu. Gal lengvesnis ir pigesnis sis zaidimas?
WH40K : [Space Orks 3K] [Space Marines(Ultra) 4K] [Tyranids 4K] [TAU 4K]
magyar
Čia manau, vytzka gal geriau atsakytų, bet pradžiai ir aš savo trigrašį numesiu. Nesu WM/H expert playeris. Įprasčiausi WH/H standartiniai armijos taškų kiekiai mūšiui - 15pt, 25 pt, 35 pt ir 50 pt. 15 pt - mažas skirmishas, 50 pt - jau nemažas mūšis. 25-35 vidutinio dydžio, man tokio per akis. Mano 25 taškų armiją sudarydavo warcasteris, porą heavy warjack'ų, vienas light warjack'as ir pėstininkų būrys arba keli solo. Va taip va. Be abejo, figūrėlių reikia turėti daugiau, jeigu nenorėsi visą laiąk su ta pačia armija žaisti. Yra ir tokių žaidėjų kuriem tinka ir toks variantas.

Tame starteryje dviems žaidėjams sakyčiau yra po nepilną 25 taškų armiją kiekvienam žaidėjui, grubiai tariant.


Gal kas nors mane išsamiau papildys?


magyar
Dar pridursiu, kad Warmachine / Hordes irgi reikalauja išlaidų. Aš manau, kad mažiau nei tarkim WH ar 40K. Kiti mano, kad panašiai, ypač jeigu nori turėti platų taktinį lankstumą. Bet kuriuo atveju, pagrindiniai pliusai yra tokie:

1) Žymiai lengviau startuoti. 15 ir 25 pt mūšiai yra ne ką mažiau įdomūs nei dideli mūšiai, skirtingai nei mass battles žaidimuose.
2) Žymiai lengviau prognozuoti ką planuoji surinkti ir kiek išleisti, t.y. žymiai lengviau prognozuojamas sąlyginai galutinis tavo armijos figūrėlių skaičius.
3) Pastovūs kasmetiniai Warmachine / Hordes expansionai. T.y. tau nereikės 4-10 metų laukti savo mėgstamos armijos rewamp'inimo. Kiekvienais metais sulauksi vis kažko naujo. Šitaip PP labai sėkmingai palaiko pastovų susidomėjimą savo žaidimu.


Marukas
Pats visai nesenai pradejau zaisti ir rinkti Hordes, ir esu labai patenkinas. Zaidimas idomus, dinamiskas ir ganetinai paprastas, tiesiog sudarant armija reikia tikslia zinoti koks burys ka veiks, nes junitu tarpusavio saveika yra labai svarbus faktorius.
Del kainos tai nera pats pigiausias zaidimas is miniatiuru, bet apskritai miniatiuru zaidimai nera pigus hobis. 35 tasku armijai sudaryti tau gali prireikti mazdaug 400-500 lietuvisku pinigu, priklauso nuo to ka imsi.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Dzonis
Kiek supratau jei Warcasteri(pagrindini heroju) nuzudo - reiskia pralaimejima? Yra koks ejimu limitas ar kaunasi kol nukilina heroju?:) Beje Warmachines ir Hordes turi toki pat rysi kaip ir WH fantasy ir WH 40K ? Galbut juokingi klausimai, bet anksciau nesidomejau isvis tokio tipo zaidimais, kol neisejo plasmasines figureles ir beabejo starteris, kuris butu puikus budas pradeti, gal net ir sociai parodyti draugams kas per geimas.:)
WH40K : [Space Orks 3K] [Space Marines(Ultra) 4K] [Tyranids 4K] [TAU 4K]
magyar
Hordes ir Warmachine ryšys - daug stipresnis nei WH ir 40K. Tai iš esmės vienas ir tas pats žaidimas, skiriasi tik keli niuansai, visos kitos taisyklės universalios ir bendros abiems žaidimams. Hordes galima žaisti prieš Warmachine ir atvirškčiai.

Warcasterio žūtis, tas tiesa, dažniausiai reiškia praleimėjimą, bet tai nereiškia kad žaidžiama tik dėl herojaus nužudymo. Yra įvairūs scenarijai, įvairios užduotys kurias įvykdžius laimima (arba neįvykdžius pralaimima) iš karto. Taip pat yra būdu tęsti žaidimą ir po warcasterio eliminavimo. Taip pat gali būti ir laiko limitai.


Batma
Limito realiai nėra, bet dažniausiai yra žaidžiama su scenarijais, t.y. būna kokios nors zonos, kurias pakontroliavus porą ėjimų laimima. Tas atlieka balansavimą, kad ant stalo likus tik warcasteriui nebūtų bėgiojama nuo priešo, bei verčia priešą judėti į priekį vietoj to kad stovėti savo išsistatymo zonose ir šaudytis vieniems į kitus.

Dėl sistemų tai atsakymas būtų ne, nėra toks pat ryšys kaip wh40k ir whfb. Wh40k ir Whfb yra nesusiję (apart to, kad kai kurios rasės panašios ir leidžia ta pati įmonė), jos yra atskirai žaidžiamos tik su tos pačios sistemos armijomis.
Warmachine ir Hordes yra tarpusavyje suderintos sistemos. Dauguma taisyklių yra tokios pačios ir žaidžiant tau dažniausiai jokios skirtumo ar tu žaidi prieš Hordes ar Warmachine armiją.

Skirtumas tarp Warmachine ir Hordes yra resursų gavime, warmachine armijose pagrindinį resursą generuoja warcasteris ir jisai dalina aplinkiniams, hordes armijose resursą generuoja beastai, o warlockas tiesiog tai bando kontroliuoti. Dažniausiai šios sistemos yra apibūdinamos kaip "resource management" ir "risk management"
Marukas
Galima pasakyti mazdaug taip, warmachines yra issivisciusios rases, jos kariauja visokiais imantriais ginklais ir robotais varomais garo varikliu ir magija. Hordes yra rases pasikliaujancios magija, gamtos jegomis ir monstrais. Cia jau skonio reikalas kas tau patinka labiau.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
TerTer
Ikisiu ir as savo nuomone

Taigi, del figurelio kiekio cia priklauso nuo armijos kokia rinksies ir koki maga (warcaster/warlock). Nes vieni palaiko infantry labiau, kiti jacks/beasts. As pvz turiu viena armija 50pts, kur 14 modeliu tiktai, kur 3 is ju ant 10mm baziu. Gali armija 50pts dasiai ir 40-50+ modleiu sudaryt, bet kaip sakiau priklauso kas su kuo

Normaliu atveju lost gali 15-50pts ir daugiau jei nori. Kol kas 35-50pts populiariausia ir dazniausiai losiama lietuvoje sakyciau, bet manau daug kas neatsisakytu losti ir 15-25pts Cia kiekvienam savo.

Del kainos, tai cia kaip jau minejo 35pts apie 400-500 lt, 50pts apie 600-800lts priklauso ka imsi. 15-25pts starteris +kazkas gali but 180(ar kiek starteris kainuoja) - 300lt, jei nekalbant apie 120mm modelius

Taisykles yra iaskesne ir paprastesnes, bei WM/Hiordes leidejas pateikia forume daznai atsakymus i taisykliu klausimus ir oficialius, kas tikrai yra gerai. Aisku pvz Marukas sake, kad jam painu taisykles, bet cia pereinant nuo vienos sistemos prie kitos manau naturalu.

Toliau warmachien/hordes tas pats zaidimas, tik warmachine veikia focus mechanika (magijos resursai sakykim taip), hordes fury(kitos magijos resursas). Jei paieskotum temos buvo kazkur daug paskaota apie ju + ir - cia forume.

O galiausiai pasiulysiu parodyt demo jei busi Kaune, jei busi Vilniuje manau tikrai demo gali pravesti irgi

PS. Jei nemegsti daug dazyt WM/Hordes turi privaluma, jei megsti gal minusa
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
Dzonis
Paziurejau repleju, siaip parodomuju kaip losti per YOUTUBE, na lyg nieko, bet minusas ziaurus kad negalima betkada matuoti atstuma, panasiai kaip buvo WH Fantasy 7th. edition. , nezinau, sis dalykas man nelimpa Bet kiek pastebejau zaidzianciu si geima vis daugeja, nes turbut Games Workshop savo dideliom kainom paskatno pereiti prie kitokiu board geimu
Dazymas? Kosmaras, 2\3 figureliu dar nenudazytos tikrai guli, nes norint biski normaliau papeckiot(na ne kaip specialistas, tik kad mielesnes fig. butu), tai laikas tirpste tirpsta, vien ziurkiukus ar keturis burius SP. Orku slagu nupeckiot uzima visa amzinybe su visokiais Washais ir grazesniom kelnem
Redagavo Dzonis 2012-11-12 19:26
WH40K : [Space Orks 3K] [Space Marines(Ultra) 4K] [Tyranids 4K] [TAU 4K]
vytzka
Na Privateer Press eventai nesiorientuoja i pilna dazyma kaip Games Workshop. Isskyrus specifinio formato 'hardcore' turnyrus kuriu pas mus kol kas nebuvo dazymas yra pilnai optional.

Kas liecia matavima taip, by default negalima. Bet kiekvienas warcasteris/warlockas gali matuoti atsumus tam tikru nuotoliu nuo saves ir daugeliu atveju to uztenka kad butu galima ivertinti situacija.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Marukas
Siaip kainos atzvilgiu kaina nuo Warhammerio nelabai skiriasi, nes WM/H figureles brangesnes daugeliu atveju nei GW, bet kadangi figureliu WM/H reikia maziau tai principe gaunasi labai panasi pinigu suma, na gal kokiu 100-150 pigiau WM/H (aisku dar viskas priklauso nuo rases)
Didziausias pliusas, kad WM/H tu gali zaisti nusipirkes starteri, WHFB bataljona nusipirkes tu tik pradedi pirkti
Jei nemegsti dazyti ir konvertinti, o nori zaisti, tai WM/H vienareiksmiskai geriau.

Cia neblogas, greitas intro http://www.youtube.com/watch?v=dwl8lwhvOgw
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
vytzka
Nu ka as zinau 100 litu pigiau. 35 tasku Warmachine lista galima susideliot uz 500 litu visai padoru. Kiek tasku Warhammer Fantasy armija iseina uz tiek? 500? 750? Kas zaidzia su tokiom armijom apart visisku noobu?
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
TerTer
Marukas kiek kainuotu 2000-2500 WH armija? Nes atitkmuo WM/Hordes bus kokia 35-50pts
Siaip del matavimo cia pripratimas manau, bet kaip vytzka minejo tavo magas (warcaster/worlock) gali matuot savo control zona kuri yra focus/fury *2, tai dazniausiai to uztenka
Kaip minejau jei tik busi Kaune ar Vilniuje pravets demo ne problema
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
Marukas
Na pvz. vien kombatinis lordas, magas ir BSB (kuriu tikrai reikia) kainuotu kokius +-90lt ir tu jau turi 630pts

3 dezes savage orku big uns'u uz 172lt ir dar prisideda 385pts

1 deze su arachnaroku 120lt = 290pts

na ir kokias 3dezutes night goblinu uz 196lt =255pts (jei is ju padarai 2 burius gausi 330pts)

dezute wolf rideriu spec. mirtininku misijoms 64lt = 140pts (150pts su lankais )


=642lt 1700pts , gauni virs 100 modeliu. plius nemokamas goblinu shamanas is arachnaroko dezes kuris gali buti vertas nuo 50 iki 250 pts, plius kruva daliu bitsu is kuriu gali prisikonvertuoti visokiu daliku, pvz. rock lobba is arachnaroko bitsu.

Cia sudejau mazdaug kompetetive orku ir goblinu listuka norint pradeti zaisti. Orkai yra viena brangiausiu WHFB armiju, gal tik skavenai brangesni.
Redagavo Marukas 2012-11-12 22:53
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
vytzka
Puse velnio dar tada, ne taip ir blogai. Aisku, su dazymu kita kalba

40k dar budavo problema jeigu norejai zaist WYSIWYG kad unit upgreidai budavo ismetyti per belekokias dezes. Space marine squadas - yra flameris ir missile launcheris. Nori lascannono - pirk devastator boxa, nori plasmagun/meltagun - pirk blisteri. Etc etc.

Kas ten WYSIWYG ziuri pas mus tai atskiras klausimas, bet bent jau man tikrai graziau budavo. Aisku kai visiems aplinkui px tai maziau motyvacijos kist pinigus i tai.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Marukas
Nera taip jau baisu, bet aisku dazyti teks ilgai ir daug

Ka tik susipirkau 50pts trollbloods ir 2500pts empire armija, kaina gavosi labai panasi, truputi troliai gavosi pigiau, bet tikrai labai nedaug.
Didziausias skirtumas, kad WM/H tu gali pradeti losti nuo starterio, o ten gaunasi 10pts atrodo. Tuo tarpu WHFB pradedi losti nuo 1500pts.
WM/H yra gerokai labiau frendly naujam zaidejui, lengviau pradeti, geresnis suportas is gamintojo, kas ganetinai malonu, ir Privateer press turi geresni rezina, nes GW faincast yra epic failure....
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
TerTer
NU normaliai gaunasi tada
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
Kronas
Na, dar yra toks niuansas, kad GW produkcijos yra pilnas second hand marketas. Taip, kad galima visai neblogai prasisukt, ypač perkant iškart didelę armiją. (Beje, sklinda sąmokslo teorijos, kad FailCast'as yra GW triukas kaip sumažint second hand marketą, nes resin'ą valyt nuo dažų yra beveik beviltiška)
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
vytzka
Del secondhando sutinku, tikrai daug pasirinkimo.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas