Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer
Age of Sigmar
Sir_Vicious
Aišku mes nenaudojom, bet yra atskiri warscrolai terrainui. Tai ne tik tai kas tuose 4 puslapiuose taisyklių.
Blood calls out to blood, so they say. Let us spill that of our enemies with all due haste, that we may hear its cry all the clearer.

WH40K - Blood Angels
Infinity - Yu Jing
Craghack
Ir nemanau, kad butina rident. Turi Arcane Ruins kit'a? Duodi jam Arcane scenery ruins. Turi pasidares koki evil madafaking altar? Duodi jam cursed, etc.
Kaip Gedas sake, visi nauji terreino smotai dar turi savo atskirus rulsus. Kuriuos velgi gali naudot, arba nenaudot ir tereina statyt tik kaip papuosima.
Redagavo Craghack 2015-09-23 21:39
Plaukai
Raportas, įspūdžiai

Žaidimas yra ne tiek random, kiek jis yra customizable. Jei mėgstat linijines FPS šaudykles, tai jis ne jums. Jei mėgstat Minecraft, tai jis kaip tik jums. Viskas yra susitarimo reikalas. Randomas skirtas žmonėms, kurie:
*neturi pakankamos patirties, kad galėtų priimti protingus sprendimus
*neturi laiko/noro sukti galvos
*RNG pagalba nori kurti neutralų žaidimo lauką

Terrainas vaidina didžiulį vaidmenį. Mano inžinierius užlipo ant kamino ir šovė į veidą dwarf lordui. How cool is that? Terrainas tapo smėlio dėže, į kurią visi nori įlipti, nes modeliai atrodo fainai, tematiškas pojūtis - nerealiai fainas, yra papildomų taktinių privalumų.

Movement'as patogus, kaip ir 40k. Apsunkintas judėjimas tik horde stiliaus armijų (kaip ir 40k), daug čia nėra ką komentuoti. Gali eit, gali bėgt, gali judėt random (kaip Doomwheel ir co.)

Shooting'as smagus ir svarbus. Šaudoma greitai, efektyviai, todėl manevruoti reikia atsakingai. Neprotingai paliktas lordas ar monstras gali greitai būti sudrožtas piktų shoot'erių. Taip pat čia galima naudotis terrain'u, jis suteikia cover.

Magic fazė supaprastinta, vyksta sklandžiai. Nors magija/hero powers nėra visa griaunanti, protingai panaudotas burtas gali pakeisti mūšio įvykių eigą. (Pvz BSB efektas panaikinantis battleshock efektą, modifier'iai to hit/to wound/to save)

Battle fazėje veikia intelektas, mažiau randomo. Kadangi abu žaidėjai kalasi paeiliui, reikia protingai pasirinkti unit'us, protingai skirstyti atakas. Šioje fazėje žioplas žaidėjas netgi turintis kiekybinę persvarą gali būti sunaikintas.

Double Charge duoda naudą tokią: skirstant atakas, turintis 2 būrius, maksimalius šansus nušluoti priešo unit'ą, tuo tarpu stovintis vienas GAL atsikratys vienu. Taktika ypač svarbi, nes nebėra tiek daug modifierių. Ilgos kovos, kai 3 roundus keitiesi atakomis tapo nenaudingos nei vienam, norisi charge'int ir žudyt, todėl konkretaus būrio sunaikinimą reikia gerai suplanuot, pastiprinant savo ataką flank charge/magic/shooting/terrain ir t.t.

Ypatingai awesome yra armijos kompozicija. Mano žiurkės (giant rats) yra prastos, kai jų yra 10. Stipresnės kai 20 ir OP, kai jų yra 30. Kai yra Packmasteris, jos dar stipresnės. Taigi krūva mėšlo, gali tapti elitiniu būriu, kuris tuoj pat gali pavirsti vėl krūva mėšlo. Protingai pastatytas toks būrys gali nunešti kur kas vertingesnį būrį. Priešas turi galimybę mažindamas modelių skaičių jį silpninti, bet turi pamatuoti kiek tai suvalgys jo laiko, kokį duos rezultatą ir t.t.

Tematiškai superinis dalykas yra "būriai", kuomet turi armiją tematinę. Pvz "Plague clawpack". Taip, nelabai naudingi modeliai tampa naudingas, nes kai juos turi, gauni kažkokį bonusą. Tai primena Diablo ar Heroes 3 "Set Items". Pavieniai kaip ir nieko gero, kartu - pavojingi ir galingi. Tai atveria naujas galimybes list'ų sudarymui.

Bendrai, šitą žaidimą vertinčiau aukščiau WH 8th ed. Jis švaresnis, nuotaikingesnis, atviresnis įvairovei.

Turnyrinės sitemos kol kas nėra. Get over it. Norit turnyrų, siūlau išmėginti MTG. Šį šeštadienį bus turnyras, kuriame dalyvaus apie 30 žmonių, kas met 10+ lietuvių važiuoja į World Class event'us. Wargaming turnyrai man kelia juoką ta prasme, kad neturime net pastovios bendruomenės, su kuria galėtume casual žaist, bet gyvenam tarptautiniuose forumuose ir sprendžiam first world problems. Siūlau pasigaminti vėliavą su užrašu "Shut up and play" ir po ja vienytis. Pradėsim žaist, ateis eilė ir turnyram.

GW drąsiai metė visą sukauptą patirtį į šoną ir pradėjo iš naujo. AoS sąžininga lyginti su 1st ir 2nd edition, o ne su 20 m. patirtį sukaupusia 8th ed. Siūlau pasilikti vertinimus kol kas ir pažiūrėti kas bus. Jei per pusmetį ar metus didesnių pakeitimų nebus, jo, ok, gal tada galima bus juos peikti. Dabar jie žengė didelį žingsnį (į priekį?), pažiūrėsim kas iš to gausis.

Visada bus tų, kuriems "geriausi heroes'ai buvo Homm3", "geriau buvo prie ruso", "geriausias buvo Passat 1995". Deja pasaulis juda toliau. Niekas netrukdo gyventi gražiais prasiminimais bet AoS yra ne apie tai ir ne tiems.

If you wanna make enemies, try to change something. (deus ex)
Self improvement is masturbation, self destruction is the way. (fight club)

Big balls Games Workshop. Big balls.






Redagavo Plaukai 2015-09-24 17:53
Rats as tall as man, and blessed with the most vile intellect and cunning. They are the dark side of our souls, come to destroy us for our sins. (Albrecht of Nuln)
Rytis
Geras aprasymas. Ir super zhiurkytes nudazhytos
WH40K Dark Angels
------------------------------
Kronas
http://www.belloflostsouls.net/2016/01/breaking-aos-3-new-duardin-units-rules.html

Vietoje dragonslayer'ių dabar leidžia dragonrider'ius
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
Sir_Vicious
Nesant paklausos teko persikvalifikuoti ir vietoj žudymo rengti išjodinėjimus
Blood calls out to blood, so they say. Let us spill that of our enemies with all due haste, that we may hear its cry all the clearer.

WH40K - Blood Angels
Infinity - Yu Jing
Marukas
Stebint tendencijas, netrukus turetu isleisti Witch riders Imperijai, vietoje senuju witch hunteriu
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Plaukai
Witch riders skamba kažkaip wrong Anyway, gaila, kad neįšsitraukia WH bendruomenė savo miniatiūrų į dienos šviesą. Smagiai pažaidėm aną kartą.
Rats as tall as man, and blessed with the most vile intellect and cunning. They are the dark side of our souls, come to destroy us for our sins. (Albrecht of Nuln)
Dzonis
Smalsumas zudo, idomu ant kokio dydzio apvalios bazes privaletu buti Skaven clanrats?25mm ar 32mm? Lizardmenu Skinks yra ant 25mm bet dwarfai jau ant 32, nors dydziu nelabai ir skiriasi, gal kas daugiau zino ar girdejo apie baziu dydzius? Beje gal yra zinanciu ar yra Rikyje prekyboje "Age of Sigmar" starteris ar kasko susije su nauja Fantasy versija?
Redagavo Dzonis 2016-02-02 19:44
WH40K : [Space Orks 3K] [Space Marines(Ultra) 4K] [Tyranids 4K] [TAU 4K]
Plaukai
Naujas starteris gali būti užsakytas. Klaipėdoje turime naują GW atstovą oficialų, kas mane labai pradžiugino. Pristato į kitus miestus nemokamai, užsako kartą per savaitę, o starterį turi stocke visada. Bazės pagal naujas taisykles yra tik tam, kad laikytų modelį, perklijuoti modelių ant naujų bazių nereikia, skaičiuojami modeliai, ne bazės.

Pvz ant vienos mažos kvadratinės bazės turiu 3 giant rats - skaitosi kaip 3 modeliai.

https://www.facebook.com/klaipedosstalozaidimuklubas/
Redagavo Plaukai 2016-02-03 14:50
Rats as tall as man, and blessed with the most vile intellect and cunning. They are the dark side of our souls, come to destroy us for our sins. (Albrecht of Nuln)
Batma
Su džiaugsmu ir pasididžiavimu pranešame, kad mūsų klubas tapo pirmuoju “Games Workshop” partneriu visame Lietuvos ir Latvijos regione!
AKu
Jeigu jiems viskas sekasi tai liuks Bet kiek zinau D6 tikrai is GW tiesiai uzsakinedavo. Abejoju kad ir Latvijoj tokiu nebuvo ar nera.
Kai prades dulkes rinkt tos dezutes pas juos ant lentynos idomu ka tada sakys visdelto tai investicija
Sekmes jiems.
Kauno "Legatas" klubo prezidentas.
Kreipkitės, padėsiu

X-wing: just Scum & no villains
Infinity: CA
Dzonis
Aisku, isbandysim jau si savatgali dar su kitom rasem dvikovas. Apvaliom bazem figureles graziau atrodo Reikes pasidometi sia stalo zaidimu parduotuve, dekui uz informacija
WH40K : [Space Orks 3K] [Space Marines(Ultra) 4K] [Tyranids 4K] [TAU 4K]
Plaukai
Super! Šiuo metu pradėjom 40k gelbėjimo akciją Vilniuje, manau ateis laikas ir Age of Sigmar. Puikus žaidimas, puikios miniatiūros, įdomu į ką išaugs per šiuos metus. Jei kažkas turėjote senų armijų, dabar yra tas metas, kai visi modeliai yra playable, taigi svarbiausia linksmai praleisti laiką. Ir svarbu dabar remti Klaipėdos tašką Gaila, kad jis ne Vilniaus taškas, bet džiugu kad išvis toks yra.
Rats as tall as man, and blessed with the most vile intellect and cunning. They are the dark side of our souls, come to destroy us for our sins. (Albrecht of Nuln)
lostangel
mielai sulosciau kada

4 dezes figuru dulka...
parduoti kol kas neketinu, valgyt nepraso.
WHFB games 4, 6, 7, 8 edicijos
Bretonnia 6000 pt
Demons of Chaos 8000 pt
For the Lady
Plaukai
Galim pamėginti turnyrą pasidaryt kažkokį. Labai geras pvz: http://www.belloflostsouls.net/2015/07/age-of-sigmar-competitive-rules-doing-the-rounds.html

Aš tikrai būčiau in.
Rats as tall as man, and blessed with the most vile intellect and cunning. They are the dark side of our souls, come to destroy us for our sins. (Albrecht of Nuln)
AKu
Chebra pamirskit jus ta whfb. Viskas. Finito. Praejo whfb laikai.
Nebandykim prikelt zombio nes naudos is to mazai.
Reikia zaisti tai kas dabar yra aktyvu. Wm/h, infinity, x-wing, na galbut 40k.
Suprantu kad wh figurelios grazios ir t.t. bet istorija jie supiso gameplay jie supiso. Lietuvoj isvis nieks nezaidzia uzsieni praktiskai nezaidzia. Ka tai rodo. Tai rodo kad zmoniem giliai px ant miniatiuru (nes jos nepasikeite, casual game tinka) ir kad zmones nori zaist balansuota ir palaikoma tiekeju dalyka.
Kai zaisdavom buvo pilna zmoniu kurie dazydavo ir rinkdavo miniatiuras bet niekad nezaisdavo beveik ir buvo patenkinti. Dabar game neber ir toks vaizdas toe kas dazo dabar nori atgaivint zaidima kurio nezaisdavo.Kur jus buvot kai zaidimas buvo ant bangos? Viskas pamirskit jo nebera.
Del kitu rulsu tai niekada neprilips neoficialus rulsai nes kiekviwnas nores zaist su tokiais rulsais kurie bus palankus ju armijai.
Tad reik pamirst WHFB ir padet miniatiuras ir rinktis nauja dalyka. Aa priinvestaves belekiek i lizardus bet man giliai dzin nes zinau kad investicija atsipirko kelis kart. Nes fun buvo belekiek i turnyrus varydavau ir buvo labai linksma. Tie kas tuo metu nezaide tai ju problemos.
Dabar laikas daryti nauja investicija i nauja zaidima ir kai tai padarysite nepamirskite kad reik tuo naudotis o ne verkti kai zaidimas dinks. Nes visi zaidimai anksciau ar veliau numirs ir nieko cia nepadarysi.
Tad dar karteli:
Infinity
Warmahordes
Wh40k
X-Wing
Pasidomim issirenkam frakcija, investuojame ir dziaugiames investicija.
Cia tik mano du euro centai bet mano galva yra tik toks logiskas variantas. Whfb reik pamirsti ir tiek.

P.s.
Sorry uz missspell jei tokiu yra per relefona rasiau..
Kauno "Legatas" klubo prezidentas.
Kreipkitės, padėsiu

X-wing: just Scum & no villains
Infinity: CA
Marukas
kad ir kaip megau WHFB zaidima ir fluffa, deja bet pritarsiu Aku. Su Age of sigmar zaidimu bent jau dabar tikrai neverta terliotis... jokiu perspektyvu. Jo niekas nezaidzia nei Latvjoje, ir net Lenkijos wargeimeriai beveik nezaidzia sio projekto.
Pinigu sukista i WHFB nemazai, bet ir fun buvo gauta nemazai buvo smagu, bet viskas baigesi ir einam toliau.
Veikianciu zaidimu pasirinkimas tikrai yra nemazas, butu tikrai naudingiau jungtis prie kazkokio zaidimo ir vel tureti daug fun, bei sustiprinti Lietuvos wargeimo bendruomene. Nors aisku niekas jum negali uzdrausti kurti "klestincios" 2-3 zaideju bendruomenes
Kaip kolega minejo yra:
40k
Infinity
WM/h
X-Wing
Nu net Malifaux

Cia mano kaip WHFB fano nuomone
Redagavo Marukas 2016-02-07 12:51
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Sauliusp
KoW pamiršote.
WH40k - Skitarii 1000pt, Tyranids 1000pt;
KoW - Undead 4500pt, Dwarves 2000pt, Ogre Kingdom 2000pt, Goblins 1500pt;
DW - Russian coalition 2000pt ;
FoW - Germans panzerkompanie 2500pt;
Firestorm Armada - Tarakians 650pt;
Kronas
Žmonės, nepirškite savo nuomonės.
Nebenorite žaisti WHFB, AOS ar dar ko - nebežaiskite, bet kam atkalbinėti žmones, jei jiems patinka WH pasaulis ir jiems visai tinka esamas (kažkuris) taisyklių rinkinys?
Neužilgo Taline bus Fantasy 9th Age turnyras. Šen bei ten žmonės žaidžia dar pagal 8th ed. Kažkur yra grupelė AoS žaidėjų. Dar kitur KoW turnyrinė scena visai įgavo pagreitį.

Tai leiskit žmonėm žaist ir čia ką jie nori. Jei atsiras 4 pastovių žaidėjų grupelė, tai jau bus kur kas gyviau, nei dabar yra Malifaux.
O siūlomos 4-5 alternatyvos gali visai netenkinti tų, kurie nori būtent tikrojo fentezi žanro žaidimo. Arba konkrečiai WH pasaulio.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev