Thread view
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer
Polish ETC Heat, 100people, Battle for Bialystok, POLAND
vytzka
Tai papasakos kas nors kas ten tokio istorinio buvo Sauliui su Bretonija ar ne?
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Marukas
vytzka parašė:

Tai papasakos kas nors kas ten tokio istorinio buvo Sauliui su Bretonija ar ne?


Na istorija paprasta kaip dvi kapeikos, visi laiko Bretonija atsilikusia rase 8 edicijoje ir netgi kazkiek dziaugiasi kai gauna pries ja losti, nes tai "easy points"
Viso musio nemaciau, nes tuo metu staciau savo figureles ant stalo, bet buvo kazkas tokio:

Galingos ogru rikiuotes per savo 1 ejima pajuda i prieki, troksdami kuo greiciau atsidurti artimoje kovoje ir istaskyti visus priesus kurie tik pasipainios ant tako, nuo ogru zingsniu net zeme dundejo.. Visa ta mesos mase pajudejusi i prieki atrode gana gresmingai...
Bretonu riteriai stovejo issirikiave gilioje rikiuoteje, plazdejo riskios veliavos, vyrai atrode ramus, lauke kol priartes Ograi...
Prasidejo 1 bretonu ejimas, pasigirdo trimitai duodantis komanda puolimui... ilgai laukti nereikejo.. bretonu riteriai visu greiciu leidosi i ataka.. Su didziausiu griausmu riteriai trenkesi i ogru rikiuote, bretonijos riteriu ataka buvo tokia verzli kad ogru salmai, ginklai ir kunu dalys isleke aukstai dangu... Riteriai ogrus tiesiog skerde, visus kas bande begti sukapojo... pamate sitaip zudomus savo tevinainius likusieji ograi supanikavo ir pabego is musio lauko.
Rexultate zuvo ogru armijos generolas-magas, armijos veliavenesis ir nesuskaiciuojama galybe ogru...
Sitas musys i Bretonijos istorija buvo irasytas aukso raidemis, o riteriai kurie tadien kovesi tapo legendu herojais ateities kartoms

Viska galima buvo aprasyti trumpiau, 20-0 laimejo bretonai savo pirmu ejimu
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
vytzka
Dekui uz aprasyma uzuojauta.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Saulius
Mano įspūdžiai apie Lenkijos turnyrą ir mano rosterį.

Jeigu apie pirmą aš galiu pasakyti tik šimtą gerų dalykų, tai apie antrą galiu pasakyti daugiau blogų. Svarbiausias dalykas matyt bus pamokos gautos iš turnyro ir tai, kad kauliukai būna kiaulės.
Mano Rosteris :
HQ :
1x Slaughtermasteris 4lvl su 10WS kardu ir -1 to hit šalmu, Earthing Rod( bijau misskastų- bet nei kart nepadėjo)
1x Bruiseris BSB su +1 to hit kardu ir reroll As talismanu
Core :
8x Irongut (full com, Banner of Swiftness)
6x Ogres (niekada nieko nenuveikęs būrys)
Special :
4x Mourfang cavalry su Dragonhide banneriu (tik du kartus per 5 žaidimus pasisekė charginti)
6x Maneateriai su 2x pistoletais , Poison, Scout (Geriausias mano būrys)
1x Sabertusk
1x Sabertusk
3x Leadbelcher (Netikėliai)
3x Leadbelcher (Netikėliai 2)
Rare :
1x Ironblasteris (nei karto neatpirko savo taškų ir rekordiškai sproginėjo pirmais ėjimais)

Kovos :
1. Empire - 0 taškų gauta (mūšis vyko 3 ėjimus)
2. Wood Elves – 6 taškai gauti (mūšis vyko 6 ėjimus)
3. Dark Elves – 0 taškų gauta (mūšis vyko iki 3 ėjimo vidurio)
4. Bretonija – 0 taškų gauta (mūšis baigėsi po pirmo ėjimo)
5. Empire – 9 taškai gauti (mūšis vyko iki galo)
Trumpas mūšių reziume :
1. Vienas geriausių lenkijos žaidėjų, buvęs ir pas mus turnyre. Pirmą ėjimą gavo jis ir to pasekoje nušovė mano Ironblasterį, su tanku chargino mano Maneaterius ir pusę būrio iškarto išnešė, nors atgal gavo 4 wundas Magija sunaikino man 2 Mourfangus ir 4 Irongutus. Man nieko neliko kaip tik skubėti į priekį kol jo artilerija ir magiją manęs visai nesunaikino. Antrame ėjime jis užbaigė mano Maneaterius, Mourfangus ir vienus Leadbelcherius. Irongutai su herojais chargino jo Grifus ir net vieną nukovė, atgal porą Irongutų žuvo. Trečiame ėjime jis suvažiavo su Halberdieriais mano Irongutų ir herojų būriui į šoną, užsibūrė Mindrazor ant jų ir permetimus to wound, sunaikino visus kitus mano būrius išskyrus Ogrus 6vnt. 3 ėjimo gale liko tik Ograi kurie chargino jo Speculum karietą, ją nuvijo ir sutrypė, bet daugiau nieko kito jau pas mane nebuvo likę, o jo visa armija atsisuko į likusius 6 Ogrus, nebuvo prasmės tęsti 4-tą ėjimą.
2. Wood Elfai grynai lankininkai. 6 būriai core lankininkų, būrelis Dryadų, 2 būriai rare lankininkų, du ereliai, magas, BSB, du kiti herojai su lankais. Gavau pirmą ėjimą ir visi skuba maks į priekį, Ironblasteris sprogo pats, Maneateriai nušovė 4 lankininus ir grąsina flankinti šoną. Wood elfai pirmame ėjime taip skaniai apšaudė ogrus, kad beliko pusę Mourfangų, pusę Irongutų, pusę Ogrų paprastų. Antras ėjimas : mano du likę Mourfangai ir keli Irongutai su herojais bando charginti priešų lankininkų būrius su herojais ir abu failiną, nors reikėjo Irongutams išmesti 7+ su dviem kauliukais, o Mourfangams 5+ su trim kauliukais. Maneateriai užchargino lankininkų būrį ir jį išnešę Overunino į Dryadas miške. Antras Elfų ėjimas ir ant stalo belieka pas Ogrus tik besikaunantys Maneateriai, du herojai be savo būrio, abu Leadbelcherių būriai, kurie per visą žaidimą nušovė 4 elfus ir vieną erelį, po to jie pasibaigė. Trečiame ėjime pasisekė charginti su herojais lankininkų būrį ir jį per du ėjimus nugalėti, bet prarandant BSB. Maneteriai išnešė dar 2 būrius lankininkų ir pasibaigė. Lordas likęs vienas lauke paskutiniame ėjime buvo sušaudytas. Pas Elfus gale žaidimo liko ant stalo tik 4 būriai lankininkų po 10vnt kažkur ir nei vieno herojaus.
3. Prieš Dark Elfus - Neužmušamas BSB ant pegaso, Lordas ant drakono, hidra, du būriai arbaletininkų, būrys raitelių, harpijos, magai. Mano pirmas ėjimas ir viskas šiek tiek pajuda į patogesnes pozicijas. Ironblasteris šauna į drakoną su lordu ir ... kaip įprasta šiame turnyre sprogsta. Leadbelcheriai nušauna kelis elfus, Maneateriai flange apšaudo hidrą ir nuneša jai 4 wundas. DE ėjimas pirmas – viskas pajuda į priekį, tik hidra bando pabėgti nuo Maneaterių. Antras ėjimas ir aš šiek tiek atsitraukiu, kad išvengti nepatogių chargų, su Maneateriais pabandau pasivyti hidrą ir nepasiseka.
Antrame ėjime DE lordas ant drakono ir BSB nusprendžia charginti mano pagrindinę Irongutų dėžutę su herojais ir sėkmingai tai padaro. Magijos fazėje ir shootingo fazėje prarandu du Mourfangus. Kovoje mano Būrys su herojais nieko nepadaro drokonui ir BSB, o atgal gauna gan skaudžiai bet išstovi dėl SF. Mano trečias ėjimo pradžia – Mourfangai neužchargina raitelių(desperadiškas ėjimas), Leadbelčeriai nieko nenušauna, Maneateriai pagauna Hidrą. Kovoje mano pagrindinis būrys pralaimi kovą, prametu LD testą ir bėgu, mane pagauna. Šalia supanikuoja Mourfangai ir paprasti Ograi su Ledbelcheriais ir abiem Sabertuskais. Ant stalo lieka tik Maneateriai ir Leadbelcheriai, pas DE minuse tik Hidra, aš spaudžiu ranką priešininkui.
4. Standartinė bretonija su 4 būriais riterių, 2 trebušetais, lankininkais ir pegasų būrys, skraidantis lordas ant pegaso, keli magai, BSB. Bretonai kaip visada atiduoda pirmą ėjimą oponentui todėl su viskuo paeinu į priekį bet išlaikau atstumą kad jam nebūtų daug šansų manęs charginti. Ironblasteris padaro 2 wundas trebušetui. Burtai gerai pasisekė ir ant mano pagrindinio būrio Regeneracija ir +1T. Jo ėjimas ir aš atsipūtes, nes matau kad jis nieko negali padaryti, bet aš klydau... jis su dviem riterių būriais skelbia charge mano pagrindinį būrį su Irongutais ir herojais, nors atstumas ir 17 colių abiems jo būriams iki manęs. Čia fortūna iš manęs juokias ir abu būriai mane užchargina. Na galvoju tiek to, su užturbinimais išstovėsiu ir padarysiu pakankamai žalos atgal, visgi herojai ir regeneracija su 5 T. Klydau ir čia, mano krūva atakų tesugebėjo nukauti tik du čempionus, jis ten apie 8 wardus išmetė 5+, tuo tarpu man jis įkalė 6 wundas sumoje(aš išmečiau tik dvi regeneracijas iš 10)ir kadangi turėjo lygiai eilių su manimi, tai man beliko mesti du vienetus su permetimais, ko pasekoje aš bėgu ir mane pagauna, šalia supanikuoja Mourfangai ir pabėga, taip pat padaro paprasti Ograi, leadbelcheriai ir vienas Sabertuskas. Per šaudymo fazę buvo nušautas Ironblasteris vienu šūviu ir pusę Maneaterių kitu Trebučetu.
Iškarto spaudžiu ranką oponentui ir negadinu nervų su likusiu pusę būrio Maneaterių, Lydbelčerių vienu būriu ir Sabertusku prieš jo pilną armiją.
5. Imperijos visos panašios savo sudėtimi man, ten tik kosmetiškai keli būriai ir herojai skiriasi. Ironblasteris per visą žaidimą sugebėjo nušauti patranką ir po to pats buvo nušautas. Leadbelčeriai nušovė 6 flagelantus, Maneateriai ikalė 5 wundas tankui ir buvo pagauti ir sutrypti kartu su Riterių pagalba Tankui. Pagrindinis mano būrys kovėsi su Demigrifais ir herojumi visą žaidimą ir taip neišsprendė kas kietesnis ( mano klaida, reikėjo burti ne regeneraciją ir Toughness, o +1 Str ant savo būrio, tada būtų mažesnis As jo), Mourfangai nespėjo suvalgyti jo Halberdierių būrio iki galo žaidimo, blogai juos pastačiau ir teko charginti tik kamputį, o ne šoną, ko pasekoje galėjęs būčiau laimėti. Žodžiu paskutinis žaidimas, prieš tai buvusios nesėkmės ir aš jau dariau bile kaip viską.
Apžvalga :
Leadbelcheriai netikėliai, jie niekaip negali atšaudyti savo taškų, o vietoj jų paimti 3 Mourfangai ar du herojai žymiai daugiau įneša į žaidimą. Reikalingas rimtas kovinis herojus arba antras magas su Beast Lora dėl signatūros, arba abu iškarto, nes pasimatė, kad nėra ką daryti prieš rimtesnius priešų Lordus, ir visgi reikia stiprinti būrius, nes patys iš savęs irongutai su Maneateriais nepakanakamai galingi prieš kai kuriuos priešus net su magijos pagalba. Kažką reikia daryti su kauliukais, nes jie kažkodėl nusprendė, kad man neverta žaisti žaidimų. Žodžiu aš dviračio neišradau ir mano rosteris supanašės į kitų Ogrų rosterius beveik identiškai.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition