Thread view
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer 40K
Dėl ateities turnyrų RIKYJE
magyar
Šiaip visi čia teisūs ar iš dalies teisūs. Tačiau aš tik vieną noriu patebėti. Palyginimas kas baisiau - nedažytos armijos ar improvizuoti scratchbuildai - nesąžiningas. Scratchbuild'as/kitbash'as man visų pirma suponuoja, jog žmogus turi skills'ą ir gali padaryti beveik/ne prasčiau/gal net geriau/įdomiau/ar bent jau kitaip nei gamintojas siūlo. Kitaip tariant scratchbuild'as reikalauja tam tikro masterclass'o, kad jį dėti ant stalo. Nedažytos armijos gali sufleruoti tinginystę ar laiko trukūmą, bet neteisinga į tą pačią gretą pastatyti žmones kurie neturi skillso, tačiau sąžiningai perka modelius, juos paruošia žaidimui, suklijuoja, tiesa, nenudažo, nes galbūt jų rankos kitoj vietoj primontuotos. Aš esu matęs tokių dažytojų, kur ir po 3 spalvų schemos negera gali pasidaryti. Aš pats vienam tokiam asmeniškai esu pasakęs "gal tu geriau daugiau nedažyk". O tik basecoatas kai kuriais atvejais gali pagerinti vaizdą, bet gali ir pabloginti.

Nedažytos armijos yra problema, bet tai visai kitas lygio ir kito svorio problema.


Kronas
Gobbitas parašė:

Man tai mistika argumentas "Aš nemoku dažyti miniatiūrų". Čia gali taip sakyti tik visiški tinginiai, kurie griebė teptuką, tep-lep užpylė modelį dažais ir žiūri, kad va, kaip baisiai gavosi.

Nes jei pasidomi bent minimaliai, tai du žingsniai ir viskas išeina puikiai bent jau table-topui: 1. skiedi dažus (kad ir vandeniu) 2. turi šiek tiek kantrybės ir nenori visko uždengti vienu sluoksniu. Jei to laikaisi, viskas – miniatiūra atrodo tikrai semidecent. O tada gali viską tamsesniu washu užliet ir štai tau puikus table-top lygio darbas. Tikrai ne raketų mokslas. Va gyvas to pavyzdys: http://www.miniwargaming.com/forum/viewtopic.php?f=26&t=3811


O jei man pirmoj vietoj yra pats žaidimas, strategija ir taktika ant stalo bei tai, kad modeliai būtų tinkamo dydžio bei ant tinkamų bazių?
Dažymas man yra kažkelintoj vietoj, ir aš jam neturiu laiko, nes turiu darbą, šeimą, 3 kitus hobius? Tai aš jau tinginys, šiknarankis ir mane reik spirt iš turnyrų?

Būtent į turnyrus susirenka žaidėjai, o dažytojams yra dažymo ir modeliavimo konkursai. Todėl, nors dažymas yra tikrai sveikintinas, tačiau jo negalima statyti į tą pačią lentyną, kaip bulvės ir buroko tandemo ant stalo...

Beje, žmonės dažnai žaidžia ne po 1 ir ne po 2 miniatiūrų žaidimus, pastoviai perkasi miniatiūras, kad turėtų įvairovės ir galėtų išbandyti visas listų opcijas. Visko, ką susiperki nusidažyti fiziškai nelabai įmanoma turbūt...

P.S. Jei kas pakenčiamai dažo už padorias sumas - kreipkitės į mane - duosiu darbo
Edited Kronas 2013-12-17 11:13
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
Marukas
Vytzka, supranti kaip gaunasi, ta nedazytu miniatiuru mada jau taip isisaknijo, kad tai jau tampa norma, o kam dazyti ir gaisti laika jei kiti nedazo?
Nes dabar tai yra "As nemoku tai man nereikia" Youtube yra pilna tutorialu su fast painting ir panasiai.
Nesakau kad reikia ismesti tuos kas nesidazo, bet galima PRADZIAI bent jau kazkoki procenta dazytu miniatiuru sugalvoti.
Nori nenori, bet dazymas yra viena is sio hobio neatsiejamu daliu.

P.S Kaune Double Trouble kuris apskritai patalogiskai nemegsta dazyti, del didelio turnyro nutepe savo beastmenu armija 3 spalvom, table topui atrodo tikrai gerai. Priminsiu kad jo armija sudaro virs 100 modeliu. Svarbiausia kad noras butu.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
vytzka
Mariau tai tu prie egio reikalavimu siulai prideti dar ir nudazytu (GW?) modeliu kazkoki procenta? Siulyk salygas, gal patiks visiems (Egiams).
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
egis
Tai tik gairės Rikije organizuojamiems turnyrams, o kam nepatinka gali tai daryti savo patalpose ir pagal savo taisykles. Kieno kalnas tas ir karalius.
Gambler
Kronas parašė:
O jei man pirmoj vietoj yra pats žaidimas, strategija ir taktika ant stalo bei tai, kad modeliai būtų tinkamo dydžio bei ant tinkamų bazių?
Dažymas man yra kažkelintoj vietoj, ir aš jam neturiu laiko, nes turiu darbą, šeimą, 3 kitus hobius? Tai aš jau tinginys, šiknarankis ir mane reik spirt iš turnyrų?


Pritariu Krono nuomonei. Aš žaidžiu žaidimus ne vardan miniatiūrų grožio ir ne todėl, kad pamačiau kaip jos nudažytos atrodo, o todėl, kad man patika mechanika, fluff'as ir pan dalykai. Todėl mano dažymo tempai yra nedideli ir aš visiškai pakantus nedažytoms armijoms.

Skatinti dažytas armijas verta, bet tai neturi išbalansuoti kitko, kaip kad pas PP būna per visokius teminius turnyrus, kai gali tik dažyti ar scratchbuildinti ir nieko neleimėjes pirmoje vietoje būti.
Warmachine - Khador
Hordes - Skorne
Flames of War - Germany, USA Easy Company
TerTer
Nzn prie ko cia dazymas iskilo is pirmu reikalavimu.
1. Reik turet normalius modelius, nes sorry, bet kartoniniam tankui turnyre ne vieta, draugiskam zaidime, jei nori paproxinti ok.
2. Galit sakyt ka nori, bet jei sratchbuildas toks, kad neina atpazinti normaliai kas tai, tai jau lievai, jei kuo puikiausiai vaizduoja ok. Kaip egis sake, sratchbuildui reik turet "skill", kad jis padorus butu.
3. Taip ne visi mes turtingi ir ne viska sau galim leisti, bet gal tada reik mazinti norus? Ir zaisti su paprastesne armija, o ne modeliais kur daugiausiai kainuoja (nzn gal nevykes pvz).
4. Nudazyta armija tikrai graziau, ir reiktu nusidazyt. Ir pasakymas
Kronas parašė:
Beje, žmonės dažnai žaidžia ne po 1 ir ne po 2 miniatiūrų žaidimus, pastoviai perkasi miniatiūras, kad turėtų įvairovės ir galėtų išbandyti visas listų opcijas. Visko, ką susiperki nusidažyti fiziškai nelabai įmanoma turbūt...

manu yra blogas, jei noro turi nusidazysi.
5. As manau kartais duot extra taska kokiam turnyre uz dazyta armija butu +, nes tai paskatintu kitus gal daugiau dazyti. Bet gali ir ne kas buti. Galima kartais daryt pvz 50% painted army turnyras ir pan ir pan didinti. Praeis laikas ir nusidazys armijos
6. As esu pakantus nedazytom armijom, nors man daug smagiau pries dazyta armija losti. Ir as stengiuosi visada zaisti tik su dazytais modeliais.
7. Man asmeniskai smagiau yra zaisti, nei dazyti ar konvertinti. Nes as esu zaidejas, ne dazytojas. Kai reik nusidazau, bet mielai pirkciau prepainted figureles kaip x-wing daro (bet ne kitu zmoniu dazytas).
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
Marukas
1) Ne mažiau nei pusę armijos turės sudaryti originalūs modeliai.
2) GW modelius galės proxinti kiti GW modeliai (su atitinkamomis bazėmis), proxy galės sudaryti iki 20 proc. armijos.
3) Kitų gamintojų modeliai ir visokie kitbashai (tematiškai pritaikyti prie esamos ir privalomai nudažyti) GW armijos galės sudaryti iki 20 proc. armijos.
4) Scratchbuildai galės sudaryti iki 20 proc. armijos. Scratchbuildai turės būti estetiški, atrodyti adekvačiai ir (privalomai) nudažyti. Be to, turnyro organizatoriai prieš turnyrą turės gauti tokių daiktų foto ir vizualiai įvertinti ar tokie dalykai - tinkami statyti ant stalo.


1.Del pirmo punkto: GW zaidimams daug kompaniju (scibor, kromlech, mantic, puppetswar) daro alternatyvius modelius, kodel armija negali sudaryti 100 procentu tokiu modeliu, jei uzsienio turnyruose tai legalu?

2. sutinku

3-4.Velgi, cia reiketu ziureti individualiai, reiketu kaip Vytzka sake, face control tokiam modeliui, + scrach build, kitbash, konvertam butinas dazymas.

Kitu gamyntoju modeliai turetu buti legalus, nes ju yra tikrai geru, geresniu nei GW ir ju kieki kazkokiais procentais riboti butu negerai.
Pvz pats megstu scibor modelius. O mantic gali padeti surinkti nebrangia armija (studentiska)

Butu visai normalu taskai uz dazyma plius reikalavimas bent jau 50% dazytos armijos, ir cia ne tik GW zaidimams, o visiems zaidimams kuriuos remia Rikis arba bent jau padeda organizuoti ju turnyrus.
Edited Marukas 2013-12-17 13:23
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
vytzka
Cia yra dar vienas aspektas, kadangi kalbama apie zaidima Rikyje tai saziningumo delei turetu buti bent jau tokie modeliai kuriuos ten galima isigyti (kad ir uzsakymu).

O siaip ar tikrai leidziama 100% ne GW modeliu? Tarkim ETC koks poziuris?


(O prie kitu zaidimu tai ner cia ko list, Warmachine/Hordes tarkim oficialiai pagal Privateer Press yra dazymas NEPRIVALOMAS. Tai jeigu nenorit Warmachine standartu visais atzvilgiais geriau nepradekit sitos temos nes baigsis blogai )
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
vytzka
Stai Adepticon model policy. Idomesni punktai.

1. ALL models, for ALL game systems must be painted to a 3 - color minimum standard unless otherwise specified in the event rules. If you cannot meet this requirement, please contact us.

2. Units must always be represented by appropriate models. This is the single, most important rule. The 'What You See Is What You Get' (WYSIWYG) rule is in effect for all tournaments . That means all units MUST be easily identifiable as the particular choice they represent and that any and all weapons/options taken for a unit MUST be clearly represented on the model(s). Models not appropriately represented will be removed from the game.

3. Unless otherwise specified in the event rules, or receiving tournament organizer approval, your army should be primarily constructed of models from the given game system and the appropriate model range(s) . Supplementing your army with models from outside the game system is acceptable but should NOT be the norm.

7. Scratch built models and conversions can be used for units, but must adhere to the following guidelines:
o Models may NOT contain significant elements of pre-assembled and/or pre-painted models or toys.
o Models MUST be consistent with the look and feel of the game system they belong in. Scratch built models should aesthetically evoke the production-quality models they are intended to represent.
o Models MUST adhere to all the above restrictions.

8. Count-as armies are allowed at AdeptiCon as long as they follow all the above rules and restrictions. The onus is on the owning player to alleviate any and all avenues of confusion that might result from using count-as models/armies. Count-as models MUST be WYSIWYG, appropriately equipped and sized accordingly in order to best represent the model/unit in question. Count-as armies should demonstrate reasonable effort when it comes to conversions, simply using an existing army with a different codex (as a proxy) is NOT allowed.

Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Vaider
Manau labai gerai suformuluotos Adepticon'o taisyklės, ir pas mus, nors ne toks aukštas lygis, tikrai reikia kažko panašaus. Tik svarbu nepamiršti, jog kad ir kiek tų aprbojimų taikysi, vistiek kartais reikės tam tikro 'face control', t.y. individualių atvejų vertinimo.
Warhammer 40,000 - Space Wolves ~3000pts, Orks ~750pts
Marukas
Na bent jau lenkai netaiko jokiu ribojimu WHFB ETC del miniatiuru kilmes, ten daznai gali pamatyti mantic undeadus, pilnai konvertuotas armijas, ir visokius modelius. Svarbu kad visi zinotu, kad jei cia yra zombis, tai jis turi buti kaip zombis. Bet pas juos yra griezti reiklavimai 100% dazymui ir kauliukai, ruletes, rulebookai ir tt.
Bet gal jie taip elgiasi nes pas juos yra savu gamintoju, tai jie viska leidzia, kad juos siek tiek paremti. Siaip ETC gana liberaliai ziuri i modeliu kilme. I oficizlu GW turnyra deja su mantic modeliais jau nepateksi
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
vytzka
Adepticonas ne oficialus man rodos.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
blackfishas
GW savo megarturnyruose išvis turi zero tolerance nedažytiems, ne GW ir ne FW modeliams
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Marukas
Na tai normalu, joks gamintojas netoleruoja svetimu miniatiuru, savo turnyruose
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
blackfishas
kaži dažų samplus irgi ima, kad patikrinti ar jie nėra kito gamintojo?
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Kronas
Na bent jau lenkai netaiko jokiu ribojimu WHFB ETC del miniatiuru kilmes, ten daznai gali pamatyti mantic undeadus...


Sorry, bet čia ne rodiklis. Jei kažkoks vietinis rytų Lenkijos turnyras leidžia tą ir aną, tai nieko nereiškia.
Pvz, jei Latvijoj vyko X-wing turnyras su 6 žaidėjais, ir vienam leido naudot paties iš kartono gamintus laivus, nes žaidimas pas juos tik pradeda rinkti bendruomenę, tai man būtų visiškai p$#@&, jei kažkas Lietuvoje reikalautų to paties.
Vis tik mes turim visas galimybes gauti produkciją, skolintis, keistis modeliais ir t.t.

Ką aš noriu pasakyti, tai, kad renkantis pavyzdžius, reikėtų lygiuotis į aukštesnį lygį.
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
Marukas
Na Lenkija yra tikrai aukstenis lygis, pas juos vien fantasy zaideju registruotu turbut apie 900-1000 zmoniu. Ten maciau tikrai fantastisku armiju.
Ta pati rusija, pas viena rusa i orkus buvo idetis unit filleris, ne del to kad jis neturi pinigu, o del to kad jis norejo kelis grazius modelius sudeti i kompozicija, jis naudoja ir kitu gamintoju modelius nes jam grazu, tuo tarpu jam negaila 15000 rusisku pinigu uz miniatiuros dazyma pas dailininka.

Kartoninis modelis gali buti, jei jis gerai padarytas ir nudazytas, bet jei atsinesi dezute nuo vyno ir sakysi cia mano drop podas, tai i turnyra tokie podai neturetu buti leidziami.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Vaider
Kalbant apie alternatyvių firmų modelių naudojimą reprezentuot GW modeliams, kuomet taip daroma su didžiąja armijos dalimi, viskas priklauso, IMO, nuo kiekvieno individualaus atvejo. Kokie nors Mantic zombiai tikriausiai nesiskirs pernelyg nuo WHFB zombių, betkokiame fantasy setting'e zombiai daugiau ar mažiau tokie patys. O pvz. kitų firmų marynų vargu ar yra, kurie būtų kaip originalas.

Aišku, turint omeny 40K visatos įvairovę, customization'as yra visiškai suprantamas dalykas.

Bet jei žmogus domisi pvz. 40K fluff'u ir žaisdamas nori pasinerti į tą visatą, jis tikėsis matyti GW miniatiūrų, iliustracijų, codexų ir t.t. sudarytą vaizdą, ir kokia nors ultra-custom armija jam gali pasirodyti visiškai out of place.

Galų gale jei kažkam ant tiek nepatinka kažkokios armijos ar faction'o estetika/modeliai, kad jis visur naudoja alternatyvas, tai kam jam išvis už tą armiją žaist?
Warhammer 40,000 - Space Wolves ~3000pts, Orks ~750pts
null
Negaliu komentuoti dėl kartotinių tankų, bet dėl armijų dažymo, tai įdomi diskusija. Problema, kurią aš matau, tai, pirmiausiai, bendruomenės dydis. Kai kuriuos žaidimus pas mus aktyviai žaidžia iki dešimt žmonių, todėl bet kokie griežtesni reikalavimai potencialių turnyro dalyvių skaičių kaipmat kerta bent perpus. Pvz., organizuojant Infinity turnyrus man gerokai svarbiau, kad susirinktų nedidukė šio žaidimo bendruomenė ir gerai praleistų laiką kartu, o ne kas ką atsineša, ir kiek iš to yra dažyta.

Kol man niekas nemoka už tai, kad žaisčiau, tai ir svarbiausia - gerai praleisti laiką. Ir jei man patinka pats žaidimas ir žmonės, su kuriais žaidžiu, tai dėl manęs naudokite nors ir kiaušinių dėžutes vietoj tankų.

Aš manau, kad paprasčiausiai reikia laiko ir kantrybės. Todėl siūlyčiau nepradėti "raganų medžioklių" ir labiau pasisakyčiau už teigiamą paskatinimą - pvz., papildomus taškus už visiškai dažytas/be proxy armijas turnyruose. Galų gale, neverdam tik savo sultyse, matom, kas vyksta aplink. Po tarptautinių turnyrų, kaip pvz. FOW Minske, manau, pamatysime dar daugiau gražių armijų ir Lietuvoj. Reikia augti ir kalbėtis. Dar keli metai, ir net neprisiminsim, kad kažkada netgi buvo tokių problemų.
Edited null 2013-12-17 18:56
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/