Thread view
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer 40K
Preliminarus banu ir pakeitimu listas ateities turnyrams
Rastvedys ir Karvedys
Niu, tai kas šiuo metu priskiriama (užsienio turnyrų patirties pagrindu) ir KODĖL į WAAC? Buvo paminėti:

4 helldrake'ai,
8 wave serpentai,
6 wraith(rape) knightai
4 ri(a)petide'ai

Kas dar?
Vaider
Screamer Star list - iš esmės krūva 2-3lvl psykerių, 2+ rerollable invul/cover seivų, rerollable AP2 atakų, ir debuffų priešam.
Warhammer 40,000 - Space Wolves ~3000pts, Orks ~750pts
Ratliker
Gambler parašė:
Jei listas yra tournament legal - aš turiu teisę jį atsinešti. WAAC ar ne WAAC čia jau mano bėdos.


Butent.

O vat kas yra tas "tournament legal" nustato TO kiekvienam konkreciam turnyrui - su/be expansionais/allies/koki editiona/etc.;
iki pvz "sekantys turnyras be tanku ir monstru - tik pestininkai"; ir kam tai atrodo idomu - ateina tik su pestininkais (nes tik jie yra "tournament legal") o kas neisivaizduoja savo armijos be dideliu monstru/tanku - neateina ir laukia kyto turnyro, kur jam nepatikusiu apribojimu nebus (arba pats toki turnyra suorganizuoja ;))
Edited Ratliker 2013-12-22 21:25
-But the mindless violence is wrong!
-fortunately, I'm not mindless:]
Nomad

Problema tame, kad 40k iš esmės nėra turnyrinis žaidimas, ir egzistuoja nemažai disbalanso, kaip antai D Weapon'ais apsikarstę titanai, ar deathstar'ai su 2++ rerollable seivais.

Dėl konkrečių pavyzdžių nežinau, bet apskritai tai sutinku kad problemos 40k su balansu ir nematau nieko blogo jas protingai spręsti, net ir banais jei paaiškės kad tikrai reikia. Bet ar esi tikras, kad kai viską prabanysime ir pradėsime žaisti savo atskirą mažytį metageimą, jame neatsiras ir vėl kažkokių uberOMGbroken kombinacijų/unitų, kurie viską taškys ir/arba bus neištaškomi patys? Juos ir vėl gali reikėti baninti, ir taip gal ir be galo. Todėl ir sakau kad reikia daug daugiau žinių ir praktikos ir apgalvoti kaip viskas pasikeis po banų, nepult iškart švaistytis banhammeriu. Tie sentimentai kad spręsti problemą kol ji dar niekam nepakenkė yra protingi ir grąžūs, tik minusas - aš nesu tikras ar ta problema iš vis egzistuoja. O jei egzistuoja, kaip ją spręsti, visko nesugadinant dar labiau.
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Nomad
Šiaip pagalvojau, galbūt vertėtų sekti užsienių madomis ir škias baninti/apriboti viską, ką didieji turnyrai. Pagrindinis tokios strategijos privalumas yra consistency. Kai su amerikonu diskutuosiu apie listus per internetą, tai žinosiu kad kalbame apie tą patį žaidimą. Ar jei kas kada nors sugalvos dalyvauti turnyre užsieny, jis žinos kad dalyvauja maždaug to paties žaidimo turnyre, nebus atėjęs iš nuošalaus kaimo su atskiru metageimu. Ir banai paremti bus ne tik mūsų mažyte patirtimi, o daug didesne žaidimų statistika. Turbūt čia dar geresnis variantas už mano prieš tai siūlytą nebanint nieko
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Ratliker
Nomad parašė:
Dėl konkrečių pavyzdžių nežinau, bet apskritai tai sutinku kad problemos 40k su balansu ir nematau nieko blogo jas protingai spręsti, net ir banais jei paaiškės kad tikrai reikia. Bet ar esi tikras, kad kai viską prabanysime ir pradėsime žaisti savo atskirą mažytį metageimą, jame neatsiras ir vėl kažkokių uberOMGbroken kombinacijų/unitų, kurie viską taškys ir/arba bus neištaškomi patys? Juos ir vėl gali reikėti baninti, ir taip gal ir be galo. Todėl ir sakau kad reikia daug daugiau žinių ir praktikos ir apgalvoti kaip viskas pasikeis po banų, nepult iškart švaistytis banhammeriu. Tie sentimentai kad spręsti problemą kol ji dar niekam nepakenkė yra protingi ir grąžūs, tik minusas - aš nesu tikras ar ta problema iš vis egzistuoja. O jei egzistuoja, kaip ją spręsti, visko nesugadinant dar labiau.


Todel nieks ir nesiulo banint jau egzistuojanciu codexu unitu (helldrakes, flyrant, rapeknight, etc); nes ten neaisku kur sustot ir kaip nepaverst vieno disblanso kitu.
Diskusija prasidejo nuo _Nauju_ broken things (ir tam kad suprast kad titanai su D weapons yra broken tikrai nereikia su jais issaist 5 gamu, uztenka bendrais bruozais suprast kaip zaidymas vyksta) neileidimo i musu meta; kad nedidint jau egzistuojanti disbalansa (nes titanas/papildomi 3 heavy suportai ant stalo disbalansuoja daugkart labiau nei 1-2 helldrakai ar net rapeknightai, kuruos pasistengus galima ir uzlenkt).
-But the mindless violence is wrong!
-fortunately, I'm not mindless:]
Vaider

Bet ar esi tikras, kad kai viską prabanysime ir pradėsime žaisti savo atskirą mažytį metageimą, jame neatsiras ir vėl kažkokių uberOMGbroken kombinacijų/unitų, kurie viską taškys ir/arba bus neištaškomi patys?

Nesu, dėl to anksčiau ir sakiau, kad dėl manęs bent kolkas galima nieko nedraust.

O "consistency" idėja žiūrėti į užsienio turnyrus, kaip jie tvarkosi su šituomis problemomis, ir atitinkamai patiems kažką implementuoti, manau yra labai gera. Tik visgi reikia dar palaukti, kol tokių turnyrų įvyks daugiau, ir stebėti rezultatus, kad būtų galima daryti išvadas.


nes titanas/papildomi 3 heavy suportai ant stalo disbalansuoja daugkart labiau nei 1-2 helldrakai ar net rapeknightai, kuruos pasistengus galima ir uzlenkt

Tai tikriausiai priklauso ir nuo tų pačių imamų unitų, bet taip, šitas tyčiojimasis iš FOC tai nekas.
Edited Vaider 2013-12-22 21:46
Warhammer 40,000 - Space Wolves ~3000pts, Orks ~750pts
TerTer
Nu skaitau as sita diskusija ir juokas ima, ir dziaugsmas.
Pradekime nuo juoko:
Jus per daug panikuojat del situ kodeksu. Jau puolat banint, net nepazaide normaliai, kaip Nomad sake. Ir jau pradejot galvot apie WAAC banus visokius, nu cia gryna nesamone. Turnyras yra tam, kad laimet ir jei negaliu imti ko noriu, tai jau nesamone visiska. Ir kodel cheesy listai, jei jie legalus? Kas trukdo jum tokius imti?
Pritariu nuomonei, kad gal pazaiskit pradziai ir tada paziurekite. (Taip perspekite, kad titanu nepirktu niekas, nes gali but baninami).
Dabar prieikime prie dziaugsmo. O dziaugsmas tas, kad tikrai buvau susidomejes 40K, kaip salia pazaidimui, bet pamacius visokias tokias diskusijas, kad baninsim ir WAAC yra blogai, nes mes losiam ale for fun ir necompetitive, bet visi vistiek laimet nori, tai dziaugiuosi, kad nepradejau ir nematau galimybes ateityje pradeti toki zaidima, kuriame reikia zaidejam viska balansuoti ir baninti. Arba zaidziama pagal taisykles as written arba zaidi tik fun ir tada turnyras man panasu ne i fun, o laimeti.
Viskas prasideda nuo idėjos!

Warmachine/Hordes: Cygnar
Flames of War: Germans
X-Wing: Rebels
Marukas
Siaip nukalus titana iskart gauni 2VP, davai nekeliam bangu ir zaidziam, bus kaip bus. I turnira eini laimeti, gali imti ka nori, gali pasiimti ir 4 heldreikus, bet objektyvu su jais kontroliuoti nesigaus... Plius zmones gal prades naudoti prieslektuvine ginkluote jei bus daug heldreiku ar kitu skraidunu.
Kolklas problemos nera tai ir nekurkim jos. O veliau ziuresim, jei ka geriausia yra zaisti pagal ETC, ko gero tai populiariausias formatas.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Puretide
gali pasiimti ir 4 heldreikus, bet objektyvu su jais kontroliuoti nesigaus


Bet neišnaudosi net 1/3 taškų, ir troopsams pakaks

Jeigu grįžtant prie siūlomų banų: arba banint viską arba nieko, neišskiriant atskirų unitų (čia dėl FW), nes nėr kas nusprendžia kur yra OP ribos. Kaip minėjau, apribojant allies problemos (dėl kraštutinių WAAC listų) neišspręsi, nes čia yra žaidimo kultūros reikalas.
Voidness
Sveiki,

visko labai atidžiai neskaičiau, bet savo nuomonę parašysiu ir į kai ką atsakysiu, kas buvo parašyta. Šiaip kas matė video, kuriame eldarų titanas išprievartauja visą priešo armiją... Man keista, kad tie žmonės dar gali ginčytis, kad kažką reikia baninti...

Dėl žaidimo kultūros... Yra power listai ir vienuose kodeksuose jie yra spamas, kituose yra tiesiog daugiau labai stiprių unitų. Ir atsiprašau, bet jūs man parodykit, ką kokiam rimtam turnyre yra laimėje 3 ar 4 dreikai? 2 yra pakankamai išžudyt priešo troopsam, o kas per daug, tas ne..reikalinga.

Kitas dalykas yra pasiruošti žinomiems stipriems buildams. Pvz. mano anti oras yra 2+ ir jeigu žinočiau, kad yra toks oponentas savo listą turnyrui dar labiau patailorinčiau (rezerviniai troopsai, transportai ir t.t.) arba dar kažką sugalvot kovojant prieš tuos 4 helldreikus.
Naujų eldarų gerai nežinau, bet pvz. kokiem Tau uber listą nėra sunku pasidaryt nespaminant, o paimant tiesiog 2 riptides, nes 1 focusina).

Taigi, mano nuomone daugeliui dalykų yra atsakymai ir juos žaidėjai suranda, nors balanso šitam žaidime ir labai mažai.

TAČIAU aš palaikau mintį (o ir beveik garantuoju, kad visuose rimtuose turnyruose taip pat bus daroma), kad titanus reik banint. Tas kodeksas ar supplementas aiškiai neskirtas turnyrinei scenai, jis pakeičia viską ir tai akivaizdu. Pamastykit apie ginklą, apie tai, kiek taktikos reikia nukilint metant 2+.

Tuomet pratęsiant, manau, kad turnyro organizatoriaus vizija, kaip jis mato patį turnyrą yra taip pat svarbi. Aš manau, kad žaidžiant 2,500 taškų ar pan titanus būtų jau galima įpaišyt, tačiau ten, kur jie būtų leistini žaidžiant 1850, aš ateičiau vieną kartą pasižiūrėt kaip atrodo gražūs žaislai, o antrą kartą turbūt net neičiau, nes nenorėčiau laiko ir nervų sau gadintis man norisi ir laimėt, ne tik sudalyvaut

Dar pridėsiu, kad pas mus buvo žaidėjų, kurie žaidė optimaliausias to laikotarpio listais ir laimėdavo turnyrus - ir niekas nekaltino jų bloga žaidimo kultūra - priešingai. Bet dabar aš įsivaiduoju, kad prieš juos galėčiau pas save 4 strD šūvius turėt...

Ir pabaigai, manau toks "rekomenduotinų banų" arba "nepageidautinų modelių / supplementų" sąrašas yra labai geras dalykas, kad žmonės pamastytų ar tikrai nori pirkti, jeigu dažnas TO nenorės rengti turnyro su jais. O ir turnyrų organizavimo iniciatyvos imasi ne tiek daug žmonių, tad manau bent jau jų požiūris į šitą dalyką turi būti išdėstytas. Pasikartosiu, nemanau, kad dažnai užsieniuose bus su tais strD žaidžiama ir manau tai yra labai logiška.

P.S. ir palaikau Ratliker idėją, kad nereik išsidirbinėt su FoC, manau pasiūlymas jog negalima su Tau imti Tau supplemento yra logiškas, tačiau siūlau palaukti rimtų turnyrų ir pasižiūrėti kaip jie susidoros su šiomis bėdomis.

The End
Edited Voidness 2013-12-23 10:57
We are LEGION 我們軍團
Nomad

Dabar prieikime prie dziaugsmo. O dziaugsmas tas, kad tikrai buvau susidomejes 40K, kaip salia pazaidimui, bet pamacius visokias tokias diskusijas, kad baninsim ir WAAC yra blogai, nes mes losiam ale for fun ir necompetitive, bet visi vistiek laimet nori, tai dziaugiuosi, kad nepradejau ir nematau galimybes ateityje pradeti toki zaidima, kuriame reikia zaidejam viska balansuoti ir baninti. Arba zaidziama pagal taisykles as written arba zaidi tik fun ir tada turnyras man panasu ne i fun, o laimeti.


Nėr prasmės apsimetinėt kad 40K neturi trūkumų, ir whininantis fanbase man irgi yra vienas didžiausių. Užsieniuose. Kaune, kiek aš pažįstu kauniečius esamus ir potencialius 40k žaidėjus, tai net prisigėrę iki žemės graibymo jie nepradės prašinėti kad susilpnintum savo armiją. Vilniuje žaidžiau ne per daugiausiai, bet sykį buvo kad atsinešiau beveik turnyro kalibro listą su proxiais (mat tikėjausi panašaus ir iš oponento) ir nušlaviau kažkieno ultramarinų fun listą su Marneus Calgar, ir neišgirdau nė vieno nusiskundimo, nors ten buvo turbūt geresnis žaidėjas už mane ir nepatyrė daug fun.

What I am saying is, neleisk kad vocal minority sugadintų tau susidomėjimą žaidimu ;D C'm you know you like 40K visada bus žmonių kurie nepajėgia laimėti, ar nenori daryti what it takes to win, bet vis tiek labai nori laimėti ir verkia apie WAAC, Cheese ir t.t., tiesiog nežaisk prieš juos, o baninti stiprius listus iš įprastų kodeksų nemanau kad kas ketina. Ratliker va juodu ant pilko parašė:
Todel nieks ir nesiulo banint jau egzistuojanciu codexu unitu (helldrakes, flyrant, rapeknight, etc); nes ten neaisku kur sustot ir kaip nepaverst vieno disblanso kitu.

Edited Nomad 2013-12-23 13:37
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Marukas
apskritai escalation tai cia turbut yra expansion? Tai jokiu problemu nebus, nes siap i turnyrus expansionai neleidziami, bent jau WHFB taip yra.. expansion skirti daugiau fun geimams, kad galetum naudoti visus savo zaislus
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Voidness
Nžn kaip čia jį traktuot, bet jeigu jau niekas prie kodeks modelių nelenda kokie jie ten だうにしき bebūtų (Vendettos), tai nematau aš čia dėl ko tokios aršios diskusijos. Man rodos, kažkas puola šnekėt nepasigilinę į reikalo esmę.
We are LEGION 我們軍團
Nomad
Marukas parašė:

apskritai escalation tai cia turbut yra expansion? Tai jokiu problemu nebus, nes siap i turnyrus expansionai neleidziami, bent jau WHFB taip yra.. expansion skirti daugiau fun geimams, kad galetum naudoti visus savo zaislus


Ten GW kažkaip gudriai paskelbė, maždaug kad visi expansionai yra valid ir legit ir legal, tai tipo viską galima imti ir naudoti net neatsiklausus priešininko, bet po to paskelbė kad žaidėjų susitarimo ir TO sprendimų reikalas yra ką leisti ką ne, tai nei du nei dešimt. Turbūt išversti reikėtų „pirkit mūsų modelius ir po to mum px ką su jais veiksit“
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Voidness
O ir šiaip, man rodos nesunku susiorganizuot 2000+ taškų casual mūšį ir sutart, kad galima žaisti ir su dideliais žaislais. Bent jau aš į eilę stočiau suremti ragus su banebladų ir titanų turėtojais - tokius žvėris nukalt visad yra malonumas. Man rodos taip mąstytų dauguma žaidėjų...

Tad nematau aš čia jokių problemų... !
Edited Voidness 2013-12-23 13:55
We are LEGION 我們軍團
Batma
Visi codexai yra main rulebooko expansionai. Tai leisti vieną ir neleisti kitus yra labai subjektyvu.

P.S. hiragana užskaitau :win:
Marukas
Siaip kiek ziurejau visokiu video, tai yra visokiu idomybiu, pvz jei imi kazkoki super heavy, tai oponentas gauna kazkoki specialu warlord traita.
Reikia bandyti, suzaisti pora paprastu zaidimu.

"Lord of War" Rules:
If a Lord of War is fielded, the opposing player receives a +1 to Seize the Initiative and for each 3 Hull Points or Wounds inflicted on a Lord of War they gain +1 mission victory points.
Destroyer weapons, Hellstorm templates and all other Apocalypse based rules are identical carryovers from the Apocalypse book, but now exist in the standard 40K ruleset.
Edited Marukas 2013-12-23 14:15
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Marukas
Destroyer weapons man kaip orku zaidejui nelabai rupi, nes as ir taip neturiu jokiu seivu ir boyz/us nuo stalo emu saujom bet bicams kurie turi junitus su 2++ seivu toks D ginklas atrodo tikrai baisiai....

Kitas reikalas, yra tas kad musu zaidimuose truksta tereino, realiai mes zaisdami 40k naudojam fantasy terreina... kas yra visiska nesamone, turi buti daug terreino blokuojancio line of sight'a, keliu aukstu pastatai, kalnai ir tt. o ne nikstuko trobele vienam stalo gale ir rugiu laukas kitam stalo gale
Zaidimas taptu daug dinamiskesnis, nes kai mazai tereino tu tiesiog saudai per visa stala ir viskas, judeti nera tikslo. Uztenka paziureti kokie stalai buna uzsienio zaidimuose.
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Gobbitas
Kitas reikalas, yra tas kad musu zaidimuose truksta tereino, realiai mes zaisdami 40k naudojam fantasy terreina... kas yra visiska nesamone, turi buti daug terreino blokuojancio line of sight'a, keliu aukstu pastatai, kalnai ir tt. o ne nikstuko trobele vienam stalo gale ir rugiu laukas kitam stalo gale

Nežinau, aš kol kas dalyvavau tik dvejuose pastaruosiuose turnyruose, bet abukart terraine buvo pakankamai aukštų / plačių objektų LOS blokavimui – čia gal dėl to, kad ir pats prisidėjau prie terraino dėliojimo ant stalų Ne city fightingas, aišku, bet tikrai ne du rugių laukai ir kelmelis viduryje...
X-Wing – Galactic Empire.