Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer 40K
Viskas, ko jūs norėjote paklausti apie WH40K, bet nedrįsote
vytzka
Drakar parašė:
ar gali prie vieno burio buti prijungti daugiau nei vienas ic
butu malonu su pagrindimu
(neikur nerandu kad gali bet niekur nerandu kad negali)


Kaip suprantu, turi omeny prisijoininti prie squado zaidimo eigoje?

Taisykliu po ranka neturiu, bet is galvos... IC gali prisijoininti prie squado (daugiau maziau visada). Tikrai nepamenu kad butu patikrinimas ar prie to squado butu prijungtas kitas IC. O squadas su 6 prijungtais IC = vis dar squadas, todel jungtis prie jo galima.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Darius
dabar skaitau ir nesuprantu kaip ten yra su tais cover save'ais.Ten skaiciau ir supratau kad yra taip koveriai turi 4+ SV tai jeigu tavo unito mazesnis SV tai gali naudot kover SV.Ar taip?Patikslinkit jeigu netaip.
Necrontyr
Tikrai taip. Juk visada naudosi geriausią turimą Sv. Ir dar, cover Sv yra kaip Inv Sv, t.y. neanuliuojamas.
vytzka
Unitas gali tureti daugiau kaip viena seiva kazkokioj situacijoj - terminatorius, kuris sedi namelyje, turi 2+ armor save, 5+ inv ir 4+ cover (nu jeigu tvirtai pastatytas tas namelis ). Tu gali naudoti maksimum VIENA is tu seivu kiekviena karta, matyt ta, kuris tau geriausias konkrecioj situacijoj.

Daug ginklu ignoruoja kazkokius tipus seivu - APx pramusa visus x+ save ir prastesnius (nuo pvz heavy bolterio AP4 negauni seivu 4+, 5+, 6+, visi kiti normaliai veikia). Power weaponai ignoruoja visus armor save. Psycannonai ignoruoja invulnerable save. Fleimeriai ir kiti template weaponai ignoruoja cover save. Incineratoriai ignoruoja ir invulnerable ir cover. C'tan Phase Blade ignoruoja visus seivus absoliuciai.

Jeigu tavo terminatorius gauna 3 suvius is lascannono, 1 is fleimerio ir 1 is psycannono, tai jis naudos savo 2+ armor save pries pastaruosius du nes jis jam geriausias, ir 4+ cover save nuo lascannonu. Jeigu sedetu ne namelyje o lauke, tai liktu tik 5+ invulnerable nuo dalyku, nuo kuriu armor save negaus.

Aiskiau?
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Darius
aha
Darius
ten dabar skaitau apie twin linked ginklus ir uzrasytas pavyzdys su space marineu ir tai jog jis gali saut 3 kartus su heavy bolteriais.kodel 3 gali saut tris jeigu ten twin linked?
danis2005
heavy bolteris yra Heavy 3 ginklas, tai reishkia jei tu nejudi ta turna shaut gali 3 kartus, o twin linked reishkia, kad gali rerolint to hit arba to wound (neatsimenu, tai geriau mane kasnors pataiso)
vytzka
Suviu skaiciu nustato ginklo tipas. Heavy Bolteris yra Heavy 3, reiskia sauna tris kartus. Nuo twinlinkiskumo ar netwinlinkiskumo visiskai nepriklauso.

Twin-linked leidzia tau permest visus nepataikytus to-hit metimus tam ginklui.
Redagavo vytzka 2008-03-18 10:53
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Darius
a aisku.
Nomad
Sužaidus kelias realias partijas, iškilo vėl klausimų

1. Vyksta close combat, dalyvauja visi modeliai base-to-base ir visi per 2'' nuo anųjų. Kas būna, kai išskerdžiami visi dalyvaujantys, tačiau dar penki to unito modeliai (realiai combate nedalyvavę) lieka? Laikoma, kad ana pusė laimėjo? Tie likę turi mesti moralę ar automatiškai yra unlockinami ir skaitoma kad nebedalyvauja close combate? Jei taip, ar laimėjusi pusė consoliduodamasi gali juos užpulti?

2. As above, tačiau close combate dalyvauja 3 unitai (2 v 1). Iš tos dviejų komandos pirmojo unito visi dalyvavę išskerdžiami, antrojo unito ne. Ar pirmojo unito likučiai gali eiti namo ar turi laukti, kol pasibaigs combatas tarp kitų dviejų unitų?

3. Power Fist kaip suprantu yra power weaponas, nors ir aprašytas atskirai (t.y. save'ų neleidžia?) Taip pat, rašo, kad jis dvigubina strength. Ar tai tikrai skaičiuojama ir prieš mašinas? Tarkim, su juo visai nesunku būtų sulamdyti Chimerą?

4. Rašoma, kad mirštant modeliams po templeitais, galima realiai pašalinti ne tik iš po templeitų. Bet jei dalis unito yra uždengta, dalis ne, ir ta atidengta gauna templeitą, casualties gali būti pašalinami nebūtinai iš po templeito bet būtinai iš atidengtos dalies? Tie, kurių nematė, mirti negali?

5. Vindicare Assassinas gali šaudyti nekreipdamas dėmesio į visokius šaudymo restrictionus. Čia galima suprasti labai plačiai, o kur pasitikslinti neradau. Preziumuoju visgi, kad neturėta omenyje šaudymo į savus kareivius. Ar visgi gali? O ar gali šaudyti į close combate esančius modelius?

6. Ginklo Armor Piercing value neturi jokios reikšmės šaudant į mašinas, jei teisingai supratau? Žiūrisi tik ginklo Strength + kauliukai?

7. Nuo plazminio ginklo perkaitimo žala ateina su to ginklo S ir AP? T.y. didžioji dauguma modelių užsilenkia negalėdami net seivintis?
Redagavo Nomad 2008-03-23 11:46
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Kewliukas
1. kas laimejo combata nustato padarytu kills skaicius tai tie isskersti gali laimeti teoriskai jei nuskerde daugiau. pralaimejusi puse leadership test su visais modif, jei pass tada 6' consolidatina i kombata su unengaged modeliais, ir gynancioji puse 6' konsolidatina irgi kad visi nariai butu CC. jei leadershipa failina tada bega kadangi nera modeliu in base to base kontakte tai persekioti negali tik gauna 3' consolidate. . p43-45,47,48 rulebook

2. kai 3 unitai dalyvauja lygiai tas pats kaip auksciau, skaiciuoji kills bendrai. visi junitai locked in CC tol kol nepasibaigia combatas arba viena puse pabega. jei 2 unitai pralosia combata tada ten biski gunasi makliava nes turi daryti 2 leadershipus kiekvienam unitui.

3. P.fistas yra p.weapon, ir dvigubina basic strength max 10, tai vienas is maloniausiu tanku dauzymo budu. p.46 rulebook.

4. Casulties po templatu gali paimti is kur nori, nes template scaterina, arba flamina (within rage of weapon). taciau targetint negali tu kuriu nematai. p.30, 31.

5. i close combat negali saudyt, ir kiek zinau negali i savus saudyt (o cia butu super jei galetu saudyt i savus :)).

6. supratai teisingai :), AP1 ginklai penetratina visada. p.66

7. visi auna save nuo overheato.p 30.
Beggining Of The End
Grahg the Elfmuncher
Pora atsakymų:
Dėl 1 ir 2 kalusimų: pažiūrėk rulebooke 44 pls. prie "Pile in" moves", nes ten daug rashyti.

3. Taip, power fistai kaip bet kurie kiti power weapon kiaurai armor save'us eina, ir taip, su power fistais (ir ypač chain fistais) galima palyginti lenvai vehicles sunaikinti.

6. Armor piercinng priesh vehicles reikšmes neturi išskyrus 2 atvejus: AP 1 ginklai padaro glancing hit'ą netgi tuo atveju kai kai kiti ginkla padarytų glancing hit'ą (t.y. Armor pentration lygus vehicle'o AV), ir ginklai su AP - (be AP) gali padaryti tik glancing hit'us.
Redagavo Grahg the Elfmuncher 2008-03-23 21:43
Nomad

AP 1 ginklai padaro glancing hit'ą netgi tuo atveju kai kai kiti ginkla padarytų glancing hit'ą (t.y. Armor pentration lygus vehicle'o AV)


Turi omeny, AP 1 padaro normalų hitą, ne glancing?

dėkui už atsakymus
Ein Verein, ein Spiel, ein Führer
Grahg the Elfmuncher
Tfu susimaišiau, turėjau omenyje kad AP 1 ginklai padaro piercing hit'ą net tada kai kiti ginklai daro glancing.
Darkwind
Del drakaro armor seivu ish kitu forumu. cia del atakos i tau ir shield dronu.

Mixed Armour?
First of all, let's get the issue of whether this unit constitutes a unit with "mixed armour" as defined by the rules on page 76. Now, the rules on page 76 only specifically mention "armour saves" so this would seem to exclude "invulnerable saves" from the process. However, page 25 specifically mentions "invulnerable saves" as well as "armour saves" that are handled by the rules on page 76. So invulnerable saves *could* be an issue here.
Allocate Wounds:
This is where the answer gets complicated and we end up with two forks. Stay with me Bubba!

Using the Shield Drones Invulnerable save:
This is the "stupid monkey" option. By deciding to use the models invulnerable save we invoke the Mixed Armour rules. Now the majority armour type is 3+ so all saves must be allocated towards those models first. Uh oh! This means that all the wounds are allocated to Crisis Suit models.
Make Saving Throws:
Page 24 states that you should remove models that do not get a save first. (Right hand column, 2nd paragraph from the bottom). So, the 3 Crisis suits are all removed as casualties because their armour is not good enough to offer a save against a Battle Cannon and the Battle Cannon is strong enough to invoke Instant Death.
Special Rule invoked:
Now the general rule for attached Drones (that I mention above) kicks in and the Shield Drone is also removed as a casualty because the model with the Drone Controller is no longer on the battlefield.
Result?
Everything dies, just like above. Hence this is the "stupid monkey" option.


Not using the Shield Drones Invulnerable save:
This is the "smart monkey" option. By just using the Shield Drones usual armour save the Mixed Armour rule is ignored. Yay!
Make Saving Throws:
Page 24 states that you should remove models that do not get a save first. (Right hand column, 2nd paragraph from the bottom). So we need to remove 3 models, so.... we select the Shield Drone and 2 Crisis Suits. It doesn't matter which two.
Result?
A lone Crisis Suit lives! Hence this is the "smart monkey" option.
The above is the most favourable method of reading the rules. There is an alternative, but it really screws things around. That would be to treat all armour save stats as consisting of two parts. Specifically a normal and an invulnerable part. So Power Armour would be written as 3+/-.
If we do this then as soon as you introduce a single invulnerable save (or more, obviously) then you have "mixed armour". The main result of this is that the "invulnerable save" automatically increases that models protection by making it the last one that you can legally apply a wound to due to the rules on page 76. However, it completely screws up the whole concept of a "shield drone" which is supposed to offer some protection. As you can see above, the rules do allow the shield drone to provide protection in a worst case scenario.

Moral of the story? Shield Drones are good, but they're not that good. Try working through the steps above using different weaponry to see my point. Switch the Battle Cannon to 4 wounding hits from some Reaper Missile Launcher, or 4 wounding hits from Thousand Sons Inferno Bolts.

Patikrinau ir - taip, jei naudoji inv save vietoj normal save tai invokina mixed armor rulsus. Puslapis nurodytas auksciau.
Redagavo Darkwind 2008-03-26 06:32
vytzka
Kewliukas parašė:
3. P.fistas yra p.weapon, ir dvigubina basic strength max 10, tai vienas is maloniausiu tanku dauzymo budu. p.46 rulebook.

Jo, tik turek omenyje kad iniciatyva yra 1 visada, iskaitant kai esi koveryje arba assaultini su frag granatomis.


5. i close combat negali saudyt, ir kiek zinau negali i savus saudyt (o cia butu super jei galetu saudyt i savus :)).

Ignores ALL targeting restrictions. Jeigu tas daiktas yra tavo LOS, tu i ji gali saudyti. Tavo armijoje, ne tavo, visiskai nusispjaut. CC irgi, jeigu tik jis yra kovos pakrastyje arba esi auksciau (kadangi modeliai CC blokuoja LOS iki savo aukscio).

6. supratai teisingai :), AP1 ginklai penetratina visada. p.66

Isskyrus skimerius, aisku.

Buvo toks cheatas kad tipo AP1 yra visada penetrating jeigu ismeti lygiai armor value ant penetrating testo, ir atseit veikdavo penetrate pries skimerius. Bet erratoje sitas reikalas yra istaisytas (ir teisingai).

7. visi auna save nuo overheato.p 30.

Bet woundas automatinis (nera S vs T testo).
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Drakar
Darkwind parašė:
Del drakaro armor seivu ish kitu forumu. cia del atakos i tau ir shield dronu.
...
Patikrinau ir - taip, jei naudoji inv save vietoj normal save tai invokina mixed armor rulsus. Puslapis nurodytas auksciau.


tiesiog pacituosiu to 76 psl. pirma eilute: "It's somtimes possible for some units to have models with different Armour Save, and in these cases the normal casualty removal and Armor Save rules are modified slightly. ...". dar keliose vietose paminima kad tai apie "Armor Save".
manau visi sutiksime kad "Armor Save", "Invulnerable Save" ir "Cover Save" yra trys skirtingi dalykai ir ju painioti negalima
tavo cituojamas kolega nori sitiems visiem pripirsti mix armor rula kuris nekalba apie kitokius seivus. jei jis butu teisus reiketu sia taisykle taikyti ir cover seivams ir t.t. o tai visiska nesamone
"To the darkness I bring fire. To the ignorant I bring faith. Those who welcome these gifts may live, but I will visit naught but death and eternal damnation on those who refuse them."
[center]http://i25.photobucket.com/albums/c90/LoadBunn
Darkwind
na manau akivaizdziai parashyta 25 puslapyje kur kalbama apie tai kad unitas gali tureti kelis armor save variantus ir kaip juos ishspresti. invulnerable armor seivai vis vien yra armor seivai. ten net specialiai parashyta - armor saves AND invulnerable saves. Taip kad nereikia lia lia. armor seivas yra vienas - kuri pasirinksi naudoti ish visu imanomu.

p.s. mano manymu idiotishka kai viena taisykle kuri nurodo i kita skiriasi per 50 puslapiu ir neturi normalaus wordingo ar bent jau gryztamosios nuorodos.
vytzka
Niekur neparasyta kad Invulnerable seivai yra Armor seivai. Ten tik suvelta labai, to paminejimo apie invulnerable seivus skyriuje apie MAS galetu is viso nebuti, tik painioja reikalus.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Drakar
Darkwind parašė:
armor seivas yra vienas - kuri pasirinksi naudoti ish visu imanomu.


lol ?
"To the darkness I bring fire. To the ignorant I bring faith. Those who welcome these gifts may live, but I will visit naught but death and eternal damnation on those who refuse them."
[center]http://i25.photobucket.com/albums/c90/LoadBunn