Thread view
WarGames » Veikla » Dirbtuvės
dazai
danis2005
Labai tamsi pilka, one of my faves. Naudoju dabar gruntui vietoj juodos.
magyar
Heavy Charcoal kodas - 72155.

Šiaip jau juodos man pačiam neteko naudoti, aš kolkas daugiausiai esu susidūręs su model color, o ne su game color. Ten kol kas jokių blizgesių nebuvo ir žiauriai patinka dažų konsistencija. Tokie tirstesni, lipnesni, labai gerai dengia ir limpa prie paviršių.


blackfishas
mhm. turiu vallejo daug įvairių. juoda išties šiektiek blizga, bet... kaip rašė danis,tai pamaišius su tam tikrom spalvom blizgesio nelieka. Antra, jei tepi storu sluoksniu,tai paliubasu blizgės belekokia spalva (jei neparašyta "matt").
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
spyglius
Dažus tept moku, tai ne tame problema Negi Vallejo neturi paprastos juodos? Ar čia jie kaip tik specialiai sumąstė, kad žmogus turėtų pirkt kelias spalvas ir jas maišyt tarpusavy, kad gautų tiesiog juodą?
374
Dažai kaip dažai. Juodas turiu Rackhamo, GW ir Vallejo. Matiškiausi Rackhamo, tvirčiausi vallejo, GW per vidurį. Vallejo blizgia nepavadinčiau, greičiau satin matt. Tai, kad visi vallejo dažai blizgūs yra bull***t'as. Beje buteliukus prieš vartojimą reikia suplakti, gali nuo paviršiaus patekti grynesnio akrilo, ir padidinti blizgumą. Dėl buteliukų patogumo, tai dievinu GW buteliukus kuriuos net apverstus laikant , pusę dažniausiai naudojamų dažų išmetu sudžiuvusiame pavidale
البوراك المجد
Plaukai
Turiu kai kuriuos dažus nuo užpraeitos žiemos - man jie is dar kažkokiu stebuklingu būdu nesudžiuvę Ir išvis, with all due respect, man tokia diskusija mažumėlę juoką kelia. Kai 90% Lietuvos dažytojų elementaraus layering padaryt tingi/nemoka diskutuoti apie dažų skystumą ir tvritumą atrodo mažų mažiausiai keista. Tabletop standartais armijų gražių esu matęs gal 2 pilnai nudažytas. Net nekalbu apie kažką daugiau. Iš šitos diskusijos atrodo, kad ruošiam delegaciją į Goldem Daemon siųst.
Rats as tall as man, and blessed with the most vile intellect and cunning. They are the dark side of our souls, come to destroy us for our sins. (Albrecht of Nuln)
374
1.Nesudžiuvę iš ties stebuklingu būdu. Pas mane irgi ne visi sudžiūva, bet kai kurie sugeba tai padaryti.
2.Kitas dalykas: jei diskusija neįdomi ar kelia juoką, ar nepakankamai profesionali tam tikrų skaitytojų nuomone, galima joje tiesiog nedalyvauti. Nebūtina juk pareikšti savo nuomonės absoliučiai visais wargeimingo klausimais.
3.Dėl miniatiūroms skirtų dažų kokybės kompetentingai pasisakyti gali net miniatiūros rankoje niekuomet gyvenime nelaikęs tvorų dažytojas (atgrubnagis, aptaškantis pusę kvartalo), jeigu jis naudoja tokius dažus ir naudoja juos jau senai.
4.Dėl Lietuvos dažytojų lygio, kaip supratau čia buvo išsakyta vienintelio mūsuose išties didelio specialisto ir neabejotino talento, turinčio bene didžiausią miniatiūrų dažymo patirtį nuomonė. Iš maestro pasisakymo supratau, kad dažymo klausimais diskutuoti galima tik tiems, kas dalyvauja golden daemon'uose arba rengiasi dalyvauti.
5.Mano kuklia teptuko rankoje nenulaikančia ir layering'o padryti nesugebančia nuomone Dažyti taip kaip gaunasi yra daug geriau nei nedažyti. O tam kad geiminti nebūtina siekti golden daemon nugalėtojo titulo. Ir galų gale DISKUTUOTI galima su visais ir visais klausimais.
البوراك المجد
magyar
Nu aš labai atsiprašau, bet negi dabar, kol slayer sword ant sienos nepasikabinsime, negalime savo nuomonės pareikšti šiuo klausimu? Highly offensive išpuolis, juolab, kad visiems dar pakankamai toli iki tokių aukštumų (skirtingais lygiais :). Bet tai nereiškia kad kiti negali viltis, tikėtis, stengtis ir dalintis informacija bei patirtimi, kad ir kokio lygio ji bebūtų.
Edited magyar 2011-06-24 18:20


Keash
Dėl dažų džiuvimo -dažau tik gerą pusmetį, bet niekada nebuvo dėl to problemos -paprasčiausiai nedažau tiesiai iš GW poto -iš ausų krapštukų dėžutės, pluoštinės pašluostės sukarpytos ir kepimo popieriaus pasidariau sau puikią Wet Pallet -įsidedi kiek reikia, paletėje nedžiusta ir patys truputi prasiskiedžia -labai patogu pakeisti priteptą popierių -laikau prisikarpęs reikiamo dydžio kepimo popieriaus, vieną išmeti, antrą idedi ir viskas. O jei iš poto dažyt, tiesiog baigus truputi distiliuoto vandens (kai pamatau, kad tirštėja) įpilu.
vytzka
Noreciau paprasyti diskusijos dalyviu truputi apsiraminti ir nepriimti ju megiamos kompanijos dazu kritikos kaip kazkokiu asmeniniu trukumu paviesinimo. Ir apskritai gana ironiska kritikuoti zmones diskutuojancius apie dazyma del to kad jie neturi Golden Demon apdovanojimu kai pats neturi Golden Demon apdovanojimu (sitos temos jeigu galima prasyciau netesti).

As asmeniskai naudoju GW dazus, tiesa turiu dar senas bonkes pirktas iki paskutinio indeliu modelio pakeitimo, ir ne jie labai dziusta nei ka. Na bet itariu kad su naujais indeliais blogesne situacija.
Edited vytzka 2011-06-24 19:54
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
Plaukai
-Na, visų pirma atsiprašau, jei ką įžeidžiau. Išreiškiau savo nepopuliarią nuomonę norėdamas pabrėžti, kad galbūt nebūtina gilintis į smulkmenas, kai diskusija prasidėjo nuo elementariausio naujoko klausimo "ar galima butu dazyti figureles su akriliniais dazais kuriuos galima nusipirkti dailininku prekėse?". Šį klausimą, beje, palydėjo patyčios , kurios kažkodėl niekam neužkliuvo.
-Pasižiūrėjus į kitas forumo diskusijų temas yra labai gražiai ir drąsiai stumiama ant žaidimų taisyklių, ant miniatiūrų, konkretaus gamintojo, po turnyrų netgi tiesiogiai keikiami konkretūs asmenys už savo asmenines savybes, bet niekam tai neužkliūna, maža to, prie viso to ir vienas kitas adminas prisideda.
Taip pat labai smagu pasijuokti iš žmogaus, kuris dažam 180 lt ir armijai 2000 lt neturi ir elementariai paklausia kaip pigiau armiją dažyt. Visa tai, niekam netrukdo. Tai gal visam Forume reiktų įvest tvarką: jei tu nemėgsti ar nepalaikai mūsų, tai dink? Beje, mano kiauliška nuomonė irgi yra nuomonė, kuri netrukdo kitoms nuomonėms ir kelia tolimesnę diskusiją.
- Pasireiškiu vos keliose dirbtuvių potemėse, turguje ir GW skiltyse, o tai, manau, toli gražu nėra "noras pasireikšti visose wargeimingo srityse" ypač žinant, kad dažymo tema vienija daugmaž visus wargamerius.
-Savo postu norėjau pasakyti ir tai, kad Rikio žmonės supranta kaip dažyt, daro tai kokybiškai ir patenka į tuos 10 proc. Nekritiakvau Jūsų komeptenecijų. Tiesiog šypseną sukėlė kalbos apie tai, kas šio post'o autoriui ir kitiems naujokams turėtų būti absoliutus komsosas.
- Visiškai nelaikau savęs specialstu ir dalyvaudamas įvairiuose dažymo puslapiuose (kaip coolminiornot.com) suvokiu, jog dar iš Tabletop quality neišlipau ir greit neišlipsiu. Labai atsiprašau specialistų 374 ir Magyar už savo išpuolį ir dėkoju 374 už vykusią pašaipą. Tiesa, savo post'uose kaip ir nepasisakau esąs dažymo specialistas. Tiesiog neplepu naujokų post'uose apie pažangias dažymo technikas ir dažų konsistencijas, nes šią informaciją (gal) geba pritaikyti ir tai daro net 1-2 wargames.lt dalyviai, turintys 10 metų wargamingo patirties.
-Taip pat žiauriai juokinga tai, kad niekur nesakau, kad REIKIA ruošti Golden Daemon dalyvius. Išreiškiau visiškai priešingą nuomonę ir dar kartą įsitikinau, kad svarbiau yra parašyt, nei įsiskaityt. Savo post'e teigiu, kad IŠ DISKUSIJOS SUSIDARO ĮSPŪDIS, kad ruošiam. Dabar tarsi supratau, kad savo įspūdį reiktų pasilaikyt sau, bet kad visi dalinasi jais forume. Matyt, man dar negalima...
- Kaip bebūtų pritariu vytzkai ir santykių aiškinimuisi siūlyčiau pasitelkti apmirusią offtopic skiltį.
Rats as tall as man, and blessed with the most vile intellect and cunning. They are the dark side of our souls, come to destroy us for our sins. (Albrecht of Nuln)
Plaukai
Dėl dažų džiūvimo. Dažai vandens pagrindu kaip ir pagaminti. Pamatęs, kad dažai tirštėja juos šiek tiek praskiedžiu ir pamaišau medine lazdele. Nors ir buitiškas būdas, bet man kol kas veikia.
Rats as tall as man, and blessed with the most vile intellect and cunning. They are the dark side of our souls, come to destroy us for our sins. (Albrecht of Nuln)
Necrontyr
Na informacija dar niekam nepakenkė, taigi, tikrai nieko blogo nenutiks, jei naujokas sužinos apie "advance" dažymo technikas. Tiesą pasakius, naujokas kaip tik to ir turėtų siekti. Taip pat, kažkokio lygio siekimas turi būti paties naujoko reikalas. O siekti kiekvienas turėtų kaip galima aukštesnio lygio (čia jau mano asmeninė nuomonė). Be to, reiktų pasakyti, kad dažymo kokybė iš ties pas mus neabejotinai kyla.
O kas liečia dažų džiūvimą, tai galiu paantrinti Plaukui, buvo pas mane kažkuri tai GW spalva visiškai sudžiuvusi, tai pripyliau vandens, gerai išmaišiau ir toliau sėkmingai naudojausi.
Batma
Na temai apie dailininkų dažus yra 4 metai, tai čia gal greičiau Spygliui reikėtų velnių atrašyti kad prikėlę šią temą (vietoj to kad sukurtų naują), ir sukėlė šį apsižodžiavimą
Plaukai
Batma parašė:
Na temai apie dailininkų dažus yra 4 metai, tai čia gal greičiau Spygliui reikėtų velnių atrašyti kad prikėlę šią temą (vietoj to kad sukurtų naują), ir sukėlė šį apsižodžiavimą


Va šito aš ir pats nepastebėjau
Rats as tall as man, and blessed with the most vile intellect and cunning. They are the dark side of our souls, come to destroy us for our sins. (Albrecht of Nuln)
374
Vytzka, soris, bet visvien noriu įnešti šiek tiek aiškumo. Atsiprašau, kad nesusilaikiau, bet man pasirodė nepriimtina pozicija: "kol nepasiekėt lygio nesamprotaukit apie aukštas materijas". Taip aš šią poziciją priėmiau asmeniškai kaip samoningas wargeimingo bendruomenės narys, nes buvo nepagarbiai pasisakyta apie 90 proc šios bendruomenės. Nenoriu būti priskirtas 10 proc kažkokiam elitui ar dar kažkam, tiesiog man patinka miniatiūros, wargeimingas, hobis ir tie žmonės kurie pas mus tuo užsiima. Man malonu su jais bendrauti, geiminti, dalintis patirtimi nesvarbu kokie jų dažymo ar geiminimo sugebėjimai.
Dar vienas dalykas: NĖRA RIKIO ŽMONIŲ!!! visi geimeriai vienodi, nesvarbu kur ir kokią sistemą kultivuotų, todėl kad krūva žmonių žaidžiančių vienur vienokias sistemas kitur žaidžia kitokias. Kiti pabando vieną, pabando kitą ir susiranda trečią. Nematau tame absoliučiai jokios problemos, nes Lietuvos wargeimerių bendruomenė yra maža ir vienalytė, tikiuosi tokia ir liks (vienalytė).
Dėl dažų: Kiek teko bandyti, nei vienas gamintojas nėra idealus. Naudoju 3 gamintojų miniatiūrų dažus ir kiekviena mano dažyta miniatiūra dažoma naudojant visų jų spalvas. Jokiu būdu nenoriu paskyti, kad GW dažai kažkuo blogesni. Vieni mano mėgstamiausių ir nepakartojamų yra graveyard earth, bestial brown spalvos ar devlan mud ir ogryn flesh vashai. kita vertus už komando khaki daug geriau dengia vallejo khaki, o yellow olive, ar smokey ink neturi analogų. Be to bus labai liūdna, kai pasibaigs kai kurie Rackhamo dažai.
Taigi geriau dažyti, nei aiškinti kaip ten vieno gamintojo viskas yra blogai, o kito viskas gerai.
Pabaigai vienas techninis niuansas: kuo dažai matiškesni, tuo mažiau jie atsparūs trinčiai, taigi kiekvienas gamintojas balansuoja tarp matiškumo ir atsparumo. Vienais atvejais nulemia vienas prioritetas, kitais kitas. Gali būti (tiesiog spėju), kad juodos spalvos atveju vallejo gamintojai atsižvelgė į faktą, jog daugelis šią spalvą naudoja gruntui, kur reikalingas geresnis sukibimas, o pati spalva gryname pavidale retai naudojama galutiniame dažymo variante. Užtat baltos yra 2 pozicijos: balta dažymui ir balta gruntavimui.
Edited 374 2011-06-25 10:27
البوراك المجد
spyglius
Taip, kartais pasižymiu temų nekromancerio savybėmis, bet temos pavadinimas "Dažai", o ne "Dažai naujokams", tad joje galima diskutuot apie dažus, jų sukeliamas problemas, ir visą kitą mėšlą, kuris su jais susijęs. Tiesiog skaitant galima ir į datą kartais pažiūrėt

Taigi, grįžtant prie temos - ar vallejo turi matinės juodos? Nes saviškę ir plakiau, ir šiek tiek skiest bandžiau, bet ji vis tiek blizga. O koks rezultatas ant blizgaus pagrindo tepant kitas spalvas?
Plaukai
Aš naudojau Velejo sėkmingai. Turiu kelis modelius dažytus and blizgaus grunto ir nematau jokio skirtumo lyginant su matiniu gruntu. Tas blizgumas į paviršių neparsimuša, o dažai kimba taip pat gerai, kaip prie bet kurių kitų.
Rats as tall as man, and blessed with the most vile intellect and cunning. They are the dark side of our souls, come to destroy us for our sins. (Albrecht of Nuln)
danis2005
Kiek aš esu dažęs tas blizgumas būna nugesinamas jei tu tepi/drybrush'ini kitą spalvą ant jos. Should work fine, jei tik gruntui naudosi.
spyglius
Ok, ačiū.