Thread view
WarGames » Veikla » Dirbtuvės
dazai
vytzka
374 parašė:
Pabaigai vienas techninis niuansas: kuo dažai matiškesni, tuo mažiau jie atsparūs trinčiai, taigi kiekvienas gamintojas balansuoja tarp matiškumo ir atsparumo. Vienais atvejais nulemia vienas prioritetas, kitais kitas.

Idomus faktas, nezinojau. O jeigu atsizvelgsime i tai kad modelis bus po to lakuojamas, skirtumas kiek nors jausis?

Gali būti (tiesiog spėju), kad juodos spalvos atveju vallejo gamintojai atsižvelgė į faktą, jog daugelis šią spalvą naudoja gruntui, kur reikalingas geresnis sukibimas, o pati spalva gryname pavidale retai naudojama galutiniame dažymo variante. Užtat baltos yra 2 pozicijos: balta dažymui ir balta gruntavimui.

Na nezinau, siaip ar taip gruntavimui profai naudoja butent primeri (grunta?) o ne siaip dazus. Primeryje buna gi dar kazkokiu grudeliu kad sukibimas geresnis butu.
Anima Tactics: Church, Azur Alliance
Warmachine: Mercenaries
Flames of War: USSR, 大日本帝国
Mano moderatoriaus balsas yra ryskiai melynas
374
Pirmu klausimu skirtumas juntamas kartais drybrushingo metu, kai vietoj to, kad padengti jau uždėtą dažų sluoksnį jis kampuose daro dingau ir išlenda metalas. Kitas dažnas atvejis grunto prasitrynimas aštriuose kampuose nuo atsitiktinių prisilietimų dažymo procese.

Gruntui reikalavimai yra 3. pirma jis turi padėti tolygų spalvinį pagrindą, antra gerai sukibti su dažomu paviršiumi, trečia draugauti su dažais kuriais bus dažoma miniatiūra. Grūdeliai galėtų tarnauti nebent trečiam tikslui, bet nemanau, kad gruntuose specialiuose yra kokių nors grūdelių, nebent pigmento frakcija stambesnė. Teoriškai tai galėtų net mažinti sukibimą su metalu. Gruntuojant paprastais dažais patenkinami 1 ir 3 reikalavimai, norint patenkinti 2 reikalavimą geriausia didinti akrilo dervos koncentraciją grunte, bet tuomet didėja blizgumas (gal blizgumui mažinti naudojamas stambesnis pigmentas?). Šiaip kažkada užkliuvau už vieno dažymui skirto filmuko kuriame į gruntą buvo maišoma amerikietiško grindų apsaugojimi skirto skysčio "Future floor wax". Iš esmės tai akrilo dervos pagrindu pagamintas gaminys, kuriame dervos koncentracija kur kas didesnė nei miniatiūroms skirtuose dažuose. Pabandžiau analogą (Vokiškas "Bona Care Refresher" http://www.parquet.lt/public/upload/Apie%20mus/Musu%20partneriai/BonaCare%20lankstinukas.pdf) naudoti ir aš, patiko ir po šiai dienai naudoju gruntuodamas geimingui skirtas figūrėles. Dar vienas dalykas kuris nepeprastai pagerina dažų adheziją (tiesa, prieinamas ne kiekvienam) ir kurį aš itin mėgstu tai prieš dažymą pašiaušti visą miniatiūros paviršių mikro smėliasrove ir nuriebalinti aukšto slėgio garų srove.
البوراك المجد
Batma
Na aš dabar turiu VA gray primeri, labai daug gerų atsiliepimų apie jį girdėjau, tai reikės prie progos išbandyti.
blackfishas
uf... nu ir priporinta 374 reiks kada sustikus pažiūrėt į tavo grunto su papildomais ingridientais poveikį. Ne kartą įsitikinau,kad gw juoda gruntui nelabai tinka. vallejo tinka labiau, bet turi lengvą blizgesį. pabandžiau jį panaikinti matiniu laku, rezultatas džiugina. Šiaip gruntui naudoju juodą purškalą pirktą rikyje. totaliai osom tik reik priprast. dar norėčiau paantrinti 374. Tikrai nėr geriausio gamintojo. skirtingų gamintojų skirtingos yra ir geros ir blogos. niekada neiškeisiu GW blood red į jokią kitą lygiai taip kaip ir vallejo purple extra opaque ir sepia wash. Tik ilgai dažant ir naudojant skirtingų gamintojų dažus galima atrasti tai kas yra geriausia. Be jokios abejonės GW dažai turi trumpesnį gyvenimo laiką nei vallejo. tikrai didesnis garavimo plotas iš indelio ir daugiau ploto dažams pridžiūti, be to ir dozavimas iš vallejo buteliukū yra paprastesnis. kai maišau spalvas labai praverčia skaičiavimas lašais ir nereikia po keletą kartų lįsti į indelį norint išgauti prieš savaitę atrastą atspalvį.
Edited blackfishas 2011-06-27 06:37
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Marukas
Atskleisiu savo kuklia dazymo patirti metalinems figurelems gruntui naudoju purskiamus alkidinius dazus is senuku, bet su jais reikia laaabai atsargiai is toli purksti, pora sluoksniu, kad nebutu per storai po to ant virsaus dazau akrilu... kolkas esu patenkintas, net nukritus figurelems, neislenda metalas ant alkuniu
Kadangi mane domina pats warhammer fantasy zaidimas, o figureliu dazymas is esmes yra tik treciaeilis rupestis, todel viska dazau greituoju budu mazdaug tai kaip pasakoja sitas bicas http://www.youtube.com/watch?v=oCbec_XpJDY
Svarbiausia zinoti kas tau prie sirdies wargeimas ar stendinis modelizmas...
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Marukas
Beja ryte nusipirkau Italieri firmos akrila, tai kolkas nieko konkretaus negaliu pasakyti, kaina nebloga, dengia graziai, matiskumas geras, dabar reikia laukti ir ziureti ar gerai laikosi dazas ant figuros
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
blackfishas
manau tiks čia.[color=#00ff00] http://www.back2base-ix.com/index.php?_a=viewProd&productId=271[/color] visai geras konceptas su tais nuimamais koteliais kuriais vėliau uždengi teptuką. ir kaina kaip už "kolinski" (šermuonėlio plaukas kogero) yra visai nebloga.
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Batma
Aš teptukus pirkau iš Rosemary & co. Teptukais pakolkas esu labai patenkintas
Ir kainavo nepasakyčiau kad labai daug
374
Batma, Rosemary asortimentas man patinka, Ačiū už linką. turiu minčių kai ką išmėginti. Jei kas irgi planuojate galima būtų pirkti kartu
البوراك المجد
Batma
Jei reikia jie atsiuntė pilną savo produkcijos knygutę (na toks pusė cosmopolitan storio bukletas). Galiu užnešti į Rikį.
374
Ačiū, būčiau dėkingas. Kas man pas juos patiko, tai opcija kolinskiai su santykinai trumpu plauku. Iki šiol tokius teptukus esu matęs tik Da Vinci maestro retouch arba maestro restouro serijų, bet kainos jų mažiausiai dvigubai didesnės. Beje pure red sabre teptukai už GW sintetinių kainą yra irgi nerealus dealas. Red sabre yra beveik kolinskis (jei sintetiniai yra Klaipėdoje, o kolinskiai Vilniuje, Tai Red sabre yra kažkur Elektrėnuose)
البوراك المجد
blackfishas
man rods reiks kooperuotis. pavartysim katalogą ir nuspręsim.
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Batma
Vakar padėjau katalogą parduotuvėje
374
Ačiū. Beje šiandien parsisiunčiau naujausią Miniatiūrų dažytojų portalo Wamp ziną http://www.wamp-forum.com/portal/Downloads.html. Pasirodo Rosemary and Co 33 serijos teptukus jie išrinko metų produktu.
البوراك المجد