Thread view
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer 40K
Mūšio protokolas: 1250 pts. Eldar vs. Tyranids
Demord
Mantas Eldar vs. Kostas Tyranids
Prisiminiau, kad pamiršau užsirašinėti tik vidury kovos, tad atsiprašau dėl netikslumų ir prašau juos pataisyti. Po ilgos kovos su savimi dėl rašymo kalbos (lietuviškiau ar suprantamiau ), nusprendžiau rašyti kaip išeis Tad štai.
Terrainas buvo sukrautas iš likučių (tuo pat metu žaidė kita pora), juos sudarė 3 area terrain ruinai ir keletas gabalų impassable terrain. Laimėjau metimą dėl to, kas pradės jį dėlioti pirmas, stengiausi, kad centre būtų kuo mažiau area terrain, beveik pavyko, pačiame centre buvo impassable bokštelis, aplink jį- griuvėsiai. Taip pat laimėjau metimą dėl pusės pasirinkimo, pasiėmiau tą, kurioje buvo mažiau terraino. Metimą dėl armijos dėstymo pirmumo laimėjo oponentas. Po išsidėliojimo viskas atrodė maždaug taip:

1-Sniper carnifex
2-Flying hive tyrant
2 didesni taškai tyranidų linijose- zoantropai (kairysis sinapsinis)
1 didesnis taškas griuvėsiuose – broodlord
Mažesni taškai- gene stealeriai, gauntai ir termagauntai.
A, D- Wave serpentai su dire avengeriais.
B- Falcon
C- Wave serpent su fire dragonais
Didelis žalias taškas- Farseer ant eldar jetbike.

Oponentas laimėjo kauliukų metimą dėl pirmo ėjimo. Pirmasis tyranidų ėjimas: hive tyrant nuskrido arčiau dešinėje pusėje buvusių gentainių, kadangi išsistatydamas pamiršo duoti jiems sinapsę. Visa kita tiesiog grėsmingai pasislinko pirmyn, nežadėdami nieko gero.
Pirmasis eldarų ėjimas: farseerė užkeikė artimiausią tyranidų būrį, į kurio sudėtį įėjo ir broodlordas, pražūčiai, tuo tarpu dešinysis avengeriu wave serpentas šovė prie visų kitų, palikdamas gauja gauntų ir genestealerių, artėjusių prie jų, ant ledo. Likusieji eldarų tankai padarė staigų manevrą viršun-dešinėn, iš vieno jų išsilaipino avengeriai, kurie paleido šurikenų ašmenų audrą į broodlordo būrį, iš jo palikdamas biomasės balą ir pusgyvį broodlordą, tačiau farseerė vėl pasinaudodama savo ypatingomis psichinėmis galiomis susirėmė su broodlordu minties lygyje ir jį pribaigė. Toliau tankai bergždžiai iššvaistė salves šaudydami į už broodlordo būrio buvusią gene stealerių gaują.
Antrasis tyranidų ėjimas: iš už akmeninio bokšto pasirodė grėsmingasis carnifexas, per iš griuvėsių gilumos atskrido zoantropas, genestealerių gauja skuodė link išpuoselėtų eldarų tankų. Dešinėje pusėje tyranidai tiesiog toliau keliavo į priekį. Carnifexas šovė į vieną tankų, pataikė ir sudrebino. Zoantropas jausdamas psichiškai neigiamą energiją sklindančią nuo farseerės runų pradėjo kauptis šūviui į vieną tankų, tačiau sustiprėjusi warpo jėga jam nepakluso ir netgi sužeidė. Gene stealerių gauja pradėjo savo ataugomis kapoti tanką, tačiau jo pažeisti nesugebėjo.
Antrasis Eldarų ėjimas: Farseerė vėl prakeikė gene stealerių būrį, avengeriai sulipo atgal į savo transportą užsitaisyti ginklų ir visi tankai pajudėjo kairėn, farseerę kaip tvirtovėje uždarydami tarp savęs. Išsilaipino kitas avengerių būrys, kuris taip pat negailestingai supleškino gene stealerius. Tankai vėl bandė šaudyti, šį kartą nudobdami keletą tyranidų matomų tolumoje.
Trečiasis tyranidų ėjimas: Hive tyrintas lyg iš giedro dangas šoko labai netoli eldarų „tvirtovės“, carnifexas pajudėjo į juos, gene stealeriai taip pat išlipo iš tolimų griuvėsių dešinėje pusėje, tuo tarpu zoantropas pasislėpęs sumanė šauti į dire avengerių būrį, kas eldaram atsiėjo 3 aspect warriorų netekimu. Carnifexas šovė visiškai pro šalį, nepadarydamas jokios žalos.
Trečiasis eldarų ėjimas: po ilgų dvejonių farseerė prakeikė hive tyrantą, avengeriai sulipo į transportą, visi tankai sumanevravo dešinėn, kiti avengeriai ir fire dragonai islipo. Fire dragonai (10 meltagunų) iššovė į hive tyrantą (štai čia missing fragment), padarydami jam keletą woundų, tada ragana farseerė atakavo jo mintis ir taip jį užmušė. Dire avengeriai pribaigė susižalojusį zoantropą.
Su visais užmuštais sinapsiniais padarais mūšis kur kas palengvėjo, tiesa, carnifexas su genestealeriais pribėgo ir susprogdino tuščią transportą, tačiau kitu ėjimu jie buvo iššaudyti. Vieninteliai gyvi tyranidai buvo sėlinantys termagauntai, kuriuos iškrapštyti prireikė laiko, tačiau tyranidai 6 ėjimo nebesulaukė.
Nusprendžiau kitą kart lietuviškai rašyti Laukiu komentarų.
EDIT: A jo, laimėjo eldarai, victorious slaughter, 1250 vs. 145 pts.
Edited Demord 2007-12-10 20:39
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!
Saulius
Dekui, viskas gan aisku, gal tik kita karta rasyk kairysis ar desinysis armijos sparnas, taip aiskiau buna susigaudyti kur vyksta judejimas. Sveikinu su pergale. Ale kaip tiek daug tanku lindo i 1250pt as dar nepagaunu
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Drakar
sveikinu su pergale
ir dar sako kad mech. eldarai nera imba
"To the darkness I bring fire. To the ignorant I bring faith. Those who welcome these gifts may live, but I will visit naught but death and eternal damnation on those who refuse them."
[center]http://i25.photobucket.com/albums/c90/LoadBunn
Demord
Eldarai is viso yra underpowered rase, tiesiog pasiseke priesininka isskaidyti o tie tankai tai mazdaug po 145 pts tekainuoja... Rasiau desinioji-kairioji puse, remdamasis zemelapiu, bet point taken, kita karta rasysiu kaip siulai
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!
Drakar
Demord parašė:
Eldarai is viso yra underpowered rase,


gal paminesi ko Eldarams taip truksta kad jie butu in power ?
"To the darkness I bring fire. To the ignorant I bring faith. Those who welcome these gifts may live, but I will visit naught but death and eternal damnation on those who refuse them."
[center]http://i25.photobucket.com/albums/c90/LoadBunn
Demord
Na del overpowered gal perdejau, bet tikrai ne imba. Esme tame, kad ju unitai ir upgreidai kainuoja zymiai daugiau nei kitu rasiu (palyginkim dire avengeri ir space marina...), todel darant army list labai lengva susimauti, nepaisant to, kad jei valdysi armija prastai, tavo 10 zmoniu 3 toughness su 4 armor save'u squada tiesiog isskers... Eldaru tankus isnesti nera tas pats kas susprogdinti rhino, bet atsiprasau, rhino (bent pas chaosa) kainuoja 35 pointus, o wave serpent min. 100 pts. (butinas upgreidas prideda dar 10). Tuo tarpu jei turi toki tiksla, eldaru laivus sunaikinti galima pakankamai paprastai, tai irode mano kova su Tomu... O eldarams nieko netruksta kad jie butu in power. Kaip ir jokiai kitai armijai, mano zodziu esme buvo tai, kad nera imba dalyku.
Edited Demord 2007-12-11 16:51
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!
Grahg the Elfmuncher
Gal ir ne imba, bet mech eldarai, mano kukliomis žiniomis yra vienas galingiausių jei ne galingiausias turnyrinis armylistas. Bet per daug skylių sistemoje neexplotuojant tai eldarai iš tikrųjų yra pakankamai gerai subalansuota armija.
Demord
Man kazkaip visa tai labai pradeda priminti trollinima blizzard forumuose... Visi mato tik stipriasias puses, rekia IMBAH, o rimtu argumentuotu irodymu nepateikia. Gerai, eldarai yra galinga armija, bet kurioj vietoj pasleptas ju "autowin" mygtukas? Jei mano kova pries zaidzianti pirma karta parodo, kad eldar yra imba, as be zodziu. Nematau prasmes viso to testi.
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!
spyglius
nemanykit, kad as remiu kuria nors puse, bet jei jau eldarai yra imbai, tai kodel tiek mazai uz juos zaidzianciu yra?
Grahg the Elfmuncher
Kaip ir sakiau, imba jie nėra. O nerinkti galima dėl to kad pavyzdžiui miniatiūros/"fluffas" nepatinka, žaidimo stilius nepatinka, arba paprasčiausiai jam įdomiau silpnesne rase žaisti. Iš esmės eldarai nėra imba, tačiau galima iš jų padaryti tikrai labai stiprų listą.
Edited Grahg the Elfmuncher 2007-12-12 19:40
Demord
arba paprasčiausiai jam įdomiau silpnesne rase žaisti

Tokio atsakymo ir tikejausi Ir su visom armijom galima tikrai stiprius listus padaryti, bet tai nereiskia, kad jie vien del to laimes, juk ne listai zaidzia, o zaidejai; susidaro toks ispudis, kad tamsta wargeimu neesat loses, jeigu sitokie argumentai. O siaip jau ne taip ir mazai zmoniu uz tuos eldarus zaidzia, paziurejus i forumus, tai ju tik siek tiek maziau uz Tau...
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!
mind_architect
Imbalanced jie nera. Na bet galimybe padaryti fish of fury tikiuosi istaisys kitam editione.
Siaip geras reportas:) maladiec!
KEKEKE
Darkwind
mind_architect parašė:
Imbalanced jie nera. Na bet galimybe padaryti fish of fury tikiuosi istaisys kitam editione.
Siaip geras reportas:) maladiec!


Fish of furry... Gal tu netycia maishai, Eldarai be kanopu shiaip tai. Jei ne pabandyk apibrezti fish of fury placiajai visuomenei.
Demord
Darkwind parašė:Fish of furry... Gal tu netycia maishai, Eldarai be kanopu shiaip tai. Jei ne pabandyk apibrezti fish of fury placiajai visuomenei.

Manau, kad jis turejo omenyje tau taktika, kurioje devil fish pajuda 12", is jos galo issoka fire warriorai, del skimmer LoS rule padaro rapid fire ir kita turna nuo prieso assault troopsu ginasi didziuliu devilfisho hull'u, prie kurio priesininkas negali priarteti arciau nei per coli. Tuo tarpu eldarai adaptavo sia taktika, pavadindami serpent of fury, kadangi troopsai issoka is wave serpent transporto... Tiesa sakant kuri armija adaptavo tai neesu isitikines, bet jei sakyciau, kad eldarai butu pradininkai, tikriausiai susilaukciau daugiau piktu komentaru
Edited Demord 2007-12-17 18:17
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!
Saulius
Dark Eldarai irgi taip gali daryti. Tik va jie geresni musheikos, nei snaiperiai, todel juos reikia ne ginti, o kaip galima greiciau i CC imesti.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Darkwind
Hmm senesniame kodekse tokia taktika eldarams neapsimokejo - serpentai buvo open topped taip, kad pavaziaves 12" galejai tratilinti tiesiai ish serpento bedos nematydamas. be viso kito pagrininiai eldaru ginklai kuriais galima tratinti tokiu metodu buvo 12" taip kad tokia taktika negalejo atneshti labai daug naudos eldaru zaidejam. Dabar atsiradus avenger shur'katams ir serpentui nustojus buti open topped shita taktika atranda savo prasme. Nors tiesa pasakius ash vietomis labiau noreciau kad mano serpentai geriau uzstotu ishlipusius troopsus. Banshes ganetinai pazeidziamos, taip kad jas tenka ishlaipinti tik per savo kita turna, kas sukelia visa aibe nepatogumu. antra vertus isigijes dar viena serpenta ash mielai pasinaudosiu tokia taktika templarams shienauti. kartu su palaikymu ish harlequinu jei kada nors juos gausiu....
Demord
Cia jau giliai klimpstama i offtopica O del banshees sutinku, pakankamai sunku normaliai islaipinti, tuo labiau, kad priartejus per arti, priesas gali tiesiog uzstoti disembarking anga, o jei ja dar ir prakrapstys tai visam banshee buriui chana... Todel imo serpentai labiau pritaikiti shooty unitam, nors banshees be transporto irgi sudetinga isivaizduoti...
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!
mind_architect
Jo, butent ta taktika ir turejau omeny. fish ar serpent - tas pats, nesigilinsiu kuri armija adaptavo. Ir eldaru variante sita taktika veikia geriau del armoro ypatumu - devilfishas turi 13 F, 11 S, 10 R. ir neturi max S = 8 eldarishko resilience ugrado. Tai todel tau taip gali padaryti praktiskai tik tarp 2 gabalu imp terraino, nebijant prarasti dfisho. I sona uzchargintas devilfish mirsta greiciau;] Eldarams gi tai ne tiek rupi;) kiek pamenu waveserpentas 12/12/10. tai reiskia kad charginti ji galima tik 6+ str unitu. arba rendingais;}. nes praktiskai disembarkinasi visi prie rear armor, ir prie jo neprieisi. shootingo nenagrinesiu, kadangi FoF apgina nuo CC. Isvada - eldariskas FoF yra siek tiek efektyvesnis.
Del kosto - kiek pamenu suzaloti waveserpenta galejo tik 2 zoanthropai, hivetyrantas (sunkiai, CC), carnifexas. Armijos likuciai negalejo padaryti praktiskai nieko. Cia as nesakau kad chytini, tiesiog man atrodo kad taisykle del 1 colio skimerio atveju turetu buti pakeista, nebent skimeris nusilandino ir gautu hitu ant 4+.
Edited mind_architect 2007-12-18 10:51
KEKEKE
Saulius
Va del ko reikia armijas daryti kuo universaliasnes, kad nebutu problemu pries tokias taktikas kritiniu atveju.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition
Demord
Serpentu galas yra 10 armoro, o kostui manau tiesiog kazkokiu budu reikejo pulti viskuo is karto ir dar flyranta uzskraidinti ant tanku subiniu, o ne metodiskai siusti eiles kariu, kurias metodiskai ir naikinau Be to jei stealeriu yra mase tai jie taip pat statistiskai gali nesti tankus. O del fury stiprumo tai irgi klausimas, su sestu str priesininkas priekio niekaip nepramus, i fisha galima isodinti 12 fire warrioru, kurie gali saudyti kiekviena turna su 5 str uz kur kas mazesne kaina. Taip pat devilfishas turi 3 islipimo angas, skirtingai nei serpentas, kur uzspaudus viena ir tanka sunaikinus susinaikina ir visas burys... Serpentai aisku taip pat turi savo pranasumu, taciau cia yra pakankamai skirtingi dalykai, kad butu galima juos objektyviai palyginti... O siaip tai dire avengeriai serpentuose nelabai ir turi kito pasirinkimo isskyrus daryt serpent of fury, nebent uzpakali atsukt kur ir energy field rulas anuliuojasi xD
We are returned!
Chaos Space Marines, Black Legion.
I-Kian
Eldar, Biel'tan.
Mirtis offtopic'ui!