Temos peržiūra
WarGames » Wargames - mass battle » Warhammer
Vilniaus krizė
spyglius
Sveiki vilniečiai. Pamačius Sauliaus susirūpinimą, kad Vilniuj WHFB jau baigia pastipt, ištryško ašara, nors pats faktas jau senokai žinomas. Tai vat, chebra - kodėl? Ar Vilniuj žmonių nebeliko, ar kas sistemas pakeitė, ar gal šiaip pagalvojot, kad jūsų solidžiam amžiuj žaist su kareivėliais kažkaip.. nelimpa?

Tik stojasi klausimas - kaip lendam iš šitos krizės? O gal iš vis nelendam? Kokios mintys? Ar atsirastų norinčių žaisti, organizuoti ir dalyvauti renginiuose?

Atsiprašau už tokį tiesmuką ir neformalų bazarą, bet nemanau, kad galima be to apsieit.
stepis
As mielai kur tik galima dalyvauciau Neseniai tik pradejau lost ir pakolkas tik vienas zmogus su manim losia, taip kad ar renginiai, ar siaip palost ar kas tik dar imanoma, as visada uz (y)
WHFB beginner.
Bretonnia - a few points.


12 knights of Bretonnia against 6000 orks, goblins and skavens? Challenge accepted! True story guys.
Lietuvis
as dalivauciu renginiose jai tokie butu
blackfishas
Asmeniškai aš warhammerį užžiegnojau ties 7 edicija. Lošiau daugiau-mažiau nuo 4 edicijos. Buvo įdomu ir gražu. krapštėm centus miniatiūroms, laukdavom po 3 savaites ir daugiau išganingojo siuntinio, o susimetę šviežiam WD jjį vartydavom kone bibliją ir aikčiodavom kiekviename puslapyje ir t.t. bet ilgainiui atisrado kitos sistemos, prasiplėtė akiratis ir iš seno gero WH liko tik sentimentai. Tai ką daro GW iš principo nėra teisinga wargeimerių atžvilgiu. Jū marketingas labai maža dalim orientuotas į šio žaidimo "senbuvius" pagrinde yra orientuojamasi į naujus ir jaunus. Ačiū jiems už tai, nes daugelis vaikų susidomėję gražiu ir stebuklingu WH visgi išauga ir pradeda žaisti kitus miniatiūrų žaidimus kuriems dažnu atveju nereikia tokių didelių investicijų (laiko ar pinigų) ir gaunamas greitesnis ir kokybiškesnis fun (kas mano galva yra pagrindinis šito hobio tikslas). Taigi games workšopui tik vienas riebus pliusas už naujos wargeimerių kartos auginimą.
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Niblit Groinstabber
Pritariu Kostui. Dabartinė edicija skirta naujiems žmonėms. Nemažai žaidėjų pakeitė
sistemas (WM/H; Infinity; FoW). Daug kam atsibodosuper mass battle ir pasirinko daugiau skirmišines sistemas. Kadangi WH misijos tapo visiškai paprastos, realiai tik pitched battle, tai buvo užsimaniusių kažko sudėtingesnio negu tiesioginio snukdaužio.
Dabar nelabai matau noro žaist WH kolegų veiduose, kai yra toksai sistemų pasirinkimas.
Kronas
Taip, dalis žaidėjų atrado didesnį smagumą kitose sistemose, dalis senių apskritai dingo iš wargeimingo darbuose ar po žmonų sijonais.

Labai prisidėjo ir tai, kad nebėra nei Rudolfo nei kitų organizatorių, kurie organizuotų turnyrus, kampaignus, darytų demo, skleistų propagandą, pritrauktų naujus žmones ir t.t.

Be šitų dalykų nieko nebus ir WH liks tik prisiminimuose ir ant lentynų. Todėl iš tų likusių žmonių, kurie dar nori žaisti, bet verkia, kad niekas nevyksta ir niekas nežaidžia, turi atsirasti vienas, kuris apsiimtų vėl šitą sistemą atgaivinti. Organizuoti turnyrus su įdomiais scenarijais, organizuoti pastovius 2vs2 pasižaidimus, demo partijas naujokams, kampaignus panašius į tą, ką dabar žaidžia 40K žaidėjai...
Jei tokio iniciatoriaus neatsiras, tai galėsit toliau verkt...
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
atskalunas
aš dalyvausiu renginiuose, kai tik tokių bus.
black templairs
high elves
[CENTER][/CENTER]
Mindaugas
Kartais uzplaukia noras sumest kokia partija, bet nebuna laiko arba tingiu:D Palauksiu naujo vampu leidimo.. Na gal belaukiant tingini nugalesiu ir parasysiu saukykloj:)
Be aware of all seeing eyezzz...
lostangel
jeigu kas nors bus stengsiuosi dalyvauti... o organizuot jo reikia apsimt:)
WHFB games 4, 6, 7, 8 edicijos
Bretonnia 6000 pt
Demons of Chaos 8000 pt
For the Lady
stepis
Tai va, visi pakalbejom, kad blogai, o dabar grizt prie nieko nedarymo Kas Vilnieciai losiantys, zinokit, kad ne pirma reik turnyra daryt, o karts nuo karto bent atvaryt palost, kad sukurt bendruomene, o tada visokie turnyrai jau eisis lengvai
WHFB beginner.
Bretonnia - a few points.


12 knights of Bretonnia against 6000 orks, goblins and skavens? Challenge accepted! True story guys.
Marukas
Kai GW isleido 8ed. WHFB tapo gana prabangus ir daug laiko reikalaujantis hobis, daug senu zaideju atkrito, nes nebenori pirkti nauju figureliu, nes nenori ridenti daug kauliuku, nes tingi dazyti daug figureliu, naujokai lengviau integruojasi i zaidima... suveikia rytu europos mentalitetas, minimum pastangu ir maximum rezultato... Taigi galima zaisti kitus zaidimus kur tereikia nusiupirkti 12-20 figureliu ir tai tampa privalumu!
Vakaru Europoje 8ed klesti...
Redagavo Marukas 2011-11-06 20:55
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
Batma
Galima būtų tokiu atveju išvesti paralelę ir pasakyti, kad ten žmonės vis dar žaidžia (jei žaidžia) 8ediciją iš tingumo, nes tingi spalvoti naujas figūrėles, mokintis naujus rulsus, t.y. ten lygiai toks pat mentalitetas.. minimum pastangų, maximum rezultato

O šiaip visur žmonės žaidžia tai, ką žaidžia aplinkiniai. Koks įdomumas turėti žaidimą, kuris stovi lentynoje?
lostangel
pritariu kad 8 ed klesti vakaruose, kiti zaidimo aspektai, siek tiek maziau taktikos, kaip kurios senos taktikos visai nebeveikia... reikia daug modeliu ir dar juos dazyt. aptingo veteranai. gaila aisku.
manau didele problema kad rudolfas nebedalyvauja rengiant turnyrus, pats aktyviai nelosia, neproguoja zaidimo... jo pamainos nesimato...
kazkaip dingo Imperial, Kronas, kurie ir be rudolfo organizuodavoi labai smagius turnyrus. dekui jiems uz daugeli tikrai isimintinu akimirku...
WHFB games 4, 6, 7, 8 edicijos
Bretonnia 6000 pt
Demons of Chaos 8000 pt
For the Lady
Marukas
Isejus 8ed norint buti kompetetive, daugelis senu zaideju buvo priversti pirkti mase nauju figureliu (jas surinkineti ir dazyti) nes zaidimas tapo hordinis "the biger the better"
Hordes-Trollbloods
WM-Khador
mk2:W-11,L-15
mk3:W-9,D-1,L-5
Infinity- Haqqislam,Morat Aggression Force
Malifaux-The Guild


Blogas apie miniatiuras :http://mwargaming.blogspot.com/
blackfishas
paliekim biškį tulžies iš Kauno. manau toks pavadinimas šitai gijai tikrai tiktų. Š tas jūsų warhammeris. yra kurkas įdomesnių, lankstesnių ir greičiau lošiamų žaidimų su ne ką prastesnėm (o dažnu atveju geresnėm) miniatiūrom. Konservatizmas, aišku, gerai, ale gal nereikia žeminti kitų vardan naujovių ieškojimo tokiais lozungais kaip "suveikia rytu europos mentalitetas, minimum pastangu ir maximum rezultato...".

P.S. Batma +1.
Redagavo blackfishas 2011-11-07 06:08
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Niblit Groinstabber
Na va, net Starfišas neatlaikė. Maruk, tai tavo pirma wargeiminimo sistema? Kiek tu jų išvis esi išbandęs? Šneki, kaip žmogus atžaidęs 20 mętų vargeimus ir vos ne visas sistemas perkandęs.
"The bigger, the better" vat būtent ir pražudė visus norus žaist, bent jau daugeliui senų žaidėjų. Tiesiog dauguma pažystamų norėjo judėt pirmyn, o WH tos galimybės nesuteikė.
P. S. Batma +1
Starfishas +1 + Bokalas iš manęs
Kronas
Pristabdom arklius, gerai?..

Kiekvienas gali turėti savo nuomonę apie sistemas, miniatiūras ir t.t. ir nereikia čia į atlapus kibti
If you kill one man you are murderer.
If you kill ten you are a monster.
If you kill a hundred you are a hero.
If you kill ten thousand you are a conqueror!
Boyar Aleksandr of Kislev
Don_fanuci
Daug yra gerų žaidimų ir visi savotiškai įdomūs, svarbu ,kad aplinkiniai žaistų tą ką tu nori, nes itaip vienam žaist prieš veidrodį tai neįdomu
Manau, kad Kaune dabar pakankamai yra su kuo pažaisti, bet aplamai žiūrint tai graudu ....:(
Manau, kad Kauniečiai neduos numirti WHFB.

O ar Vilniečiai atvažiuos į organizuojamus turnyrus Kaune????
Būtų gerai žinot, nes nuo to ir formatas ir dalyvių skaičius priklauso...
Žvejyboje praleistas laikas į gyvenimo trukmę neįsiskaičiuoja...
lostangel
sutinku su batma, visur visi zaidzia kas ka nori:)
as pats buvau uzmetes wh 4 edicijos laikais, nes nebuvo su kuo lost, ties 6-7 buvo daugiau zmoniu, galimybiu taigi vel pradejau lost, 8ed kol kas yra su kuo palost tai ir losiam, kaip bus ateityje bus matyt, aisku noretusi kad wh gyvuotu vistik tai kaip ir klasika.:)
del kitu sistemu tai tikrai fun yra necromunda, mordheim, blood bowl, warhammer quest kur uztenka iki 15 figureliu ir visai fun, priklauso kas is tavo draugu ka megsta:) vis tik ivairove gerai...
taciau chebra cia pasigedo turnyro vilniuje ir viskas:)
WHFB games 4, 6, 7, 8 edicijos
Bretonnia 6000 pt
Demons of Chaos 8000 pt
For the Lady
Saulius
Nemanau, kad lyginti obuolius su morkomis yra teisinga.
Warhammer fantasy battles yra jau gan didokas armijų susirėmimas, o paminėtos kitų sistemos, tai skirmish, šitų dviejų pagal gerumą aš niekada nelyginčiau, nes jos iš esmės skiriasi savo maštabu ant stalo ir naudojamų figurėlių kiekiu. Vieni mėgsta fun žaidimą, nebūtinai su daug figūrėlių - valio, skirmišų pasirinkimas tikrai didelis. Kiti nori didelių mušių - čia jau pasirinkimo tokio nėra pas mus mažoje šalyje ir tuo labiau nėra tokios didelės įvairovės pasaulyje masinių mūšių sistemų, kaip skirmish.
Aš niekada nežaisiu skirmish sistemų, kaip kai kas nežais didelių mūšių su daug figūrėlių sistemų, kiekvienam rinktis pačiam kas įdomiau.
8ed pasikeitimai, daug kam ne prie širdies, bet ką čia padarysi, taip judama į priekį verslo pasaulyje ir šiuo metu GW taip pasirinko, gal 9ed vėl grįš prie taktikos ištakų. Pvz 6-7ed visiems nepatiko, kad Charge buvo lemiantis faktorius ir nebuvo rimtų kapotynių. 8ed sutvarkė tai ir perlenkė kitur, kažkas gavo ko norėjo, kiti prarado tai, iš ko susidarė jų taktika.
Just small amount of people know - what to do with freedom!!! Just few of us deserve real freedom!
Kauno WHFB Legato klubas
WHFB : Vampire counts 1000pt / Ogre Kingdoms 3000pt / Tomb Kings 2800pt / Dwarfs 3000pt / O&G 1500pt
DW : Russian coalition