Temos peržiūra
WarGames » Wargames - skirmish ir kita » Infinity
Mūšių ataskaitos
null
Jei galvojate, kad Infinity fronte nieko naujo, žiauriai klystate.

Štai vakar surengti taktiniai mokymai, kuriuose „susikovė“ (draugiškai, šaudydami dažų rutuliukais ir... dažų raketomis!!!) nomadų Intervencinis žvalgybos būrys, vadovaujamas, suprantama, Interventorės, bei jungtinis nomadų – PanOkeanijos taktinis samdinių būrys. Jiems vadovavo alguacilė leitenantė, todėl mūšis ir buvo draugiškas, mokomasis

Intervencinis būrys per mokymus išbandė ką tik išpakuotą iš dėžės nomadų „Vertigo“ klasės zondą, šaudantį valdomomis raketomis. Šis robotukas, ko gero, vienintelis į visa tai, kas vyksta, žiūrėjo rimtai – jis tiesiog kitaip negali. „Vertigo“ raketoms kelią rodė ir taikinius žymėjo specialistai – Zero ir Spektras. Va šitie tai buvo atsipalaidavę ir visą laiką nesveikai kikeno dėliodami repeaterius ir lazeriukais šviesdami į pasislėpusius samdinius.

Priešininkų pusėje pirmuoju smuiku turėjo griežti ORC sunkusis pėstininkas ir snaiperis – Intruderis. Bet... per pirmą nomadų ėjimą ORC buvo aptaškytas dažais nuo galvos iki kojų nežinia iš kur atlėkusios raketos ir tyliai plūsdamasis turėjo palikti poligoną. Intruderiui beveik pavyko atkeršyti už bičiulį, veržliai įsibrovus (sakyčiau, pateisintas Intruderio vardas) tarp Zero ir Spektro, bet pabandęs iššauti į juos abu vienu metu, jis „nenukovė“ nė vieno. Taigi pateisintas ir senas priežodis, kuris sako, kad jei bandysi nušauti du zuikius iš karto, tau nepavyks.

Netrukus ir Intruderį užliejo dažų banga, atnešta dar vienos Vertigo raketos. Ir nors samdiniams pagaliau pavyko išjungti Zero įrengtą repeaterį, per kurį Interventorė rinkosi taikinius zondo raketoms, mokymų baigtis buvo nulemta. Likę samdiniai netrukus taip pat buvo subombarduoti raketomis ir tik pora fuzilierių paspruko iš poligono neišsiterlioję nuo galvos iki kojų.

Mokymai patvirtino, jog darniai veikianti žvalgų, hakerių ir artilerijos komanda mūšio lauke yra mirtinas derinys. Ypač jei hakerių neturi priešininkai. „Kokias išvadas padarė samdiniai, tegu geriau patys pakomentuoja

Pabaigai –pokalbis tarp dviejų samdinių, kurį perėmė arti prisėlinęs Zero:
- Leitenantė kviečia ORC, atsiliepkite.
- ORC klauso, mem.
- Šitą... Seržante, tinkle radau įrašą, kad jūs esate ieškomas. Taip ir parašyta ties jūsų pavarde. Gal galite paaiškinti, ką tai reiškia?
- Khem... Na... Juk pati žinote, mem, kad samdiniais tampa žmonės, turintys šiokią tokią istoriją. Kurios dažnai nenori pasakoti niekam.
- Suprantu. Bet... ką tik įrašas ties jūsų pavarde pasikeitė.
- Taip? Ką rašo dabar?
- Rašo „taikinys užfiksuotas“.
- Po šimts... Mane rado... Dabar neišvengiamai teks mokėti alimentus!
- Ne, čia kažkas kita. Dabar rašo: „užtaisas paleistas“...

(PLEKŠT!!!)

- Po velnių!..
- Kas nutiko?
- Raketa, mem… Kibiras dažų!.. Po velnių, tai šlykštu!
- Tai ką ten pasakojote apie alimentus, seržante?
- Gal jau nieko nebesakykite, mem... Nieko nebesakykite... Einu iš poligono...
Redagavo null 2009-07-17 07:26
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
magyar
Heh, smagi rashliavele. Ale matau, kad pries nomadus jau taip paprastai i musio lauka nebelisk. Teks pasistudijuoti ir is karto kontrpriemones numatyti. Bent jau minimalias.


null
Šitame žaidime labai svarbi taisyklė "Know your foe". Na, ir dar reikia pabandyti atspėti, ką priešininkas ketina išstatyti bei pasirinkti priešnuodžius. Arba tikėtis, kad jų nepasirinks priešininkas.

Jeigu vėl būčiau ėjęs su jau spėtu pamėgti būriu "Du Intruderiai siautėja, krūva alguacilų apkasuose ploja katučių", tai kažin, kaip būtų pasibaigę.

Jeigu priešininkas būtų paėmęs vietoje ORC ką nors, kas irgi gerai mato pro kamufliažą, pvz, Nisses arba Aguila gvardietį, mano specialistams būtų riesta.

Ir jeigu priešininkas būtų turėjęs hakerį, kuris numušinėtų valdomas raketas (BTS -3, neturėtų būti labai sunku bet kokiam normaliam hakeriui), man taip pat nebūtų buvę taip smagu.

Jeigu, jeigu...
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
magyar
Hm, ka gi... Ka tik susigriebiau, kad deja neturiu combined army hackeriu. Tikekimes, kad juos atpirks suzverejes charontidas :).


null
Charontidas hakeris yra geriausias charakteristikas turintis (išskyrus kainą) hakeris žaidime... kol kas...

O šiaip jo, visiškas žvėris. Gerai, kad bent jau camo neturi, nes visai batai būtų.
Redagavo null 2009-07-17 07:50
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
Mindaugas
kad ir pavėluotai, bet samdiniai savo istoriją turi.. tiksliau priešistoriją.

va.. atėjo naujokų pas mus, tai nusprendėm prirašymą padaryt.. lakėm kaip šunys dalindamiesi įspūdžiais iš senų mūšių.. vakarėliui įsibėgėjus būrio mergos pašėlo, ant stalų ėmė šokt.. chi chi..:> tada padarėm lemtingą klaidą.. Tarstelėjom, naujokei, alguacilei, kad su tokiais papais tik vadovaut! Taip ir buvo.. o kaip žinia, pas žmones kažkas kažką turi kompensuot. Mūšio lauke ir išaiškėjo, kad mūsų naujokės protas kur kitur nuėjęs: Fuslierius pakampėm išstatė, prisakė niekur nosies nekišt ir pradėjo šachmatų partiją dviem figūrom.. o koks protingas žmogus taip žaidžia!? ORC troops'ą kaip kokį TAG'ą į priekį nepridengdama paleido, pranešimų apie raketas nesupranta, vietoj visiem suprantamo INCOMING!!! kažką mekena.. snaiperį irgi į pavojingą situaciją įkišo.. Per ją kitam mūšy tie du dalyvaut negalės - ORC'as kažin ar spės dažus nuo šarvų nugremžt, o Intruderis naujo comoflage suit'o tebelaukia:( Ir vis dėlto tai nebe praeitos kartos mūšių rekonstrukcija, kas per kaušas į tokią kovą hakerių neima!? Daugiau girti vadovaujančių nebeskirsime!
Be aware of all seeing eyezzz...
null
Mes nė kiek neabejojome, kad išnuomoti keletą mūsiškių samdiniams yra geras sprendimas. Mums geras, žinoma

Alguacilai pratę lakti kosminių laivų variklių aušinimo skystį, tai PanOsai turėjo gerai pagalvoti prieš sėsdami su jais prie stalo.

Dar galime pasiūlyti visai neblogų zondų su nepriekaištinga priešo-saviškio identifikavimo sistema. Niekada nešaus į nomadą, o jei mums prireikia, atsuka vamzdžius ir į nuomininkus. Ups, atrodo to nereikėjo sakyti...
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
magyar
Tai štai kodėl nomadų moderatoriaus snukelis pažaliavęs. Matyt, kažkokio antifryzo padaugino.


null
D6 mūšio lauke ir vėl nomadai susitiko su samdiniais. Pasakoja liudininkas – Zero Anzelmas iš Intervencinio būrio:

„Gavome informacijos, kad mūsų rajone buvo pastebėti ateiviai, kuriems, tikėtina, vadovauja charontidas. Mums buvo įsakyta surengti ateiviams pasalą ir tą velnio charontidą sučiupti. Tyrimams, ar ką, žinote, mes ten, „Bakunine“, užsiimame visokiais įdomiais dalykėliais. Vadinasi, apsirūpinome tam tinkamais „instrumentais“, išdėstėme miesto pakrašty savo grupę, kurią sudarė daugiausiai sabotažo, infiltravimosi specialistai bei technologai, tykome sau, rūkome, visiems viskas faina. Laukiam.

Staiga matau – palei namus kažkas sėlina. Ir tas kažkas nė per kur nepanašus į ateivį – kaip iš akies luptas Vladikas, Intruderis, su kuriuo dar pernai kartu tarnavom, o paskui jis išėjo į samdinius. Pamojavau jam – „Sveikas, ką yra, ką čia darot?“ Tas man – „Ateivius gaudom“. „Kokius ateivius? – sakau, - Čia kol kas tik mes.“ Tada tas įsiklausė į kažką, matyt, gavo naujus įsakymus per komlinką. O paskui kad ims tratinti į mane, vos spėjau nugriūti už priedangos.

Na, ir užvirė tada tikra pekla. Mano bičiuliui Zero Saniai pavyko pažymėti taikiniu kažkokį fuzilierių ir paleisti keletą raketų iš „Vertigo“ zondo, kurį mes būry draugiškai vadiname „Fritiūrine“. Ale tie turėjo su savimi atitempę hakerį, jis nukreipė visas raketas į šalį. Saniokui pavyko padėti Intruderiui po kojų E/Maulerį, bet Vladikas buvo neužmušamas – jo nei elektromagnetiniai impulsai jamė, nei mina, kurią aš pats vėliau jam po uodega pakišau. Atbėgo mūsų intruderis Konstantinas, bet priešininkas buvo treniruotas toje pačioje mokykloje – būtumėt matę, kaip smagiai abu intruderiai vienas kitą čirškino liepsnosvaidžiais! Taigi mūsų Kostia iškepė ir tuomet pagalvojau, kad mums šakės. Bet čia dar ne viskas.

Prisidengusiam kamufliažu Sankai pavyko nuropoti iki priešininko pozicijų ir užpulti nieko blogo neįtariantį fuzilierių. Po trumpos dvikovos, Sania jį pripaigė pistoleto šūviu. Bičas jau dėjosi ginklą į dėklą, ir tada tiesiog iš oro jam už nugaros atsirado tas padaras. Sako, kad jis žmogus, bet aš nelabai tuo tikiu – mano akys matė tikrą demoną. Jį vadina, berods, Saito Toganu, girdėjau apie tą nindzę pasakojant ir mūsų laivo smuklėj prie bokalo valyto aušinimo skysčio...

Taigi Sania ne tai kad buvo padalintas į kelias dalis – jis tiesiog išsilakstė gabalais, nespėjo nė sužagsėti. Gaila, geras Zero buvo. Bet mes dėl to nepridėjom į kelnes – kol tas demonas stovėjo nusisukęs, aš jam į nugarą nutaikiau lazeriuką... „Fritiūrinė“ paleido raketą. Galėčiau lažintis, girdėjau, kaip zondas prieš tai sukikeno savo skaitmeniniu balseliu. Na, o tada gabalais išsilakstė Saito Toganas. Bare galėsiu papasakoti paskutinę legendą apie šitą nindzę, che che...

O kas toliau? Toliau viskas. Gavom įsakymą iš leitenantės trauktis, susirinkom „Fritiūrinę“ ir nešėm skudurus iš ten – ateiviai nepasirodė, o kautis su samdiniais šįkart nebuvo mūsų užduotis."
Redagavo null 2009-07-24 06:31
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
exonn
Smagūs reportai
magyar
Dvigubas ateivių kontingentas pasirodys po savaitės. Džiugu, kad puny humans bijo charontidų, tik kol kas neaišku ar verta tikėti paskleistais gandais :D.


null
Kur buvo pasakyta, kad bijo?

Tykojo, turėdami tikslą sučiupti ir išskrosti.
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
magyar
Čia tik oficiali formuluotė :D.


WhiteDragon
Manau pamatysim du susidorojimus su puny humanais nes buvo pasiusti du buriai iskruosti zmogiena
WhiteDragon
O buvo viskas atvirksciai.
Atvyko vienas ish padaliniu ir pastarasis buvo surinktas kaip EI intelekto patys prasciausi kariai is CA. Dataruziai puole besiilsincius nomadus is kuriu realiai sureagavo tik vienas su HMG. Tasai uzsikores ant pastato pleshkino i visus kas juda ir nejuda, kadangi CA buriai del lievo vadovavimo lievai ishsideploino ir buvo ishtashkyti. Dataruziai naudodamiesi smoke granatomis bande pulti bet padla turejo akinukus kurie mati VISKA. Net ir uzsimaskaves Speculo killeris kuris bande pasiekti ta padla [nukrito net du kartus ish triju kai bande lipti i pastata] buvo ishkeptas HMG. Ir galiausiai dar paaiskejo kad CA buvo 50 tashku daugiau nei nomadu. EI intelektas gal ir ivykde savo misija sunaikinti lievakus, bet tikekimes kad tokiu misiju kai CA neikarto net neipaisho niekam - nepasikartos. O dar ir kreivos rankos neleido normaliai daisu metyt...
Mindaugas
nu jo.. ufonautam žiauriai nekrito :> Nors Saito Togana vėl iš Cube teks atkūrinėt.. eilinį sykį ištaškė nabagą:/

NEPARDUOSIM MARSO UFONAUTAM!!!
Be aware of all seeing eyezzz...
null
Nomadų ataskaita:

Nomadų intervencinis būrys, spėjęs išgarsėti „Vyrų su fritiūrine“ pavadinimu, tęsė patruliavimą subombarduotame priemiestyje, laukdamas (ir tyliai keiksnodamas žvalgybą už vis pateikiamą klaidingą informaciją) ateivių įsiveržimo. Būryje ta tema jau pradėta juokauti: armijos buhalteriai visada kantriai liepia laukti algos, moiros – amžino gyvenimo, o vadai – ateivių pasirodymo. Ir viena, ir antra, ir trečia gerokai vėluoja.

Zondą „Fritiūrinę“ nomadai šįkart paliko laikinojoje bazėje, užtat prie „vyrų“ prisijungė įspūdingų formų šarvuota smogikė Nataša iš Mobiliųjų brigadų ir keista, tyli ir išblyškusi alguacilė. Būrys buvo trumpam sustojęs pailsėti, o kol žvalgai Zero patyliukais laidė nešvankius juokelius apie Natašos krūtinės šarvų plokštes ir teorines galimybes iš jų bare gerti alų, smogikė glostinėdama savo šturmo šautuvą įtemptai žvelgė pro langą. Tada atsisuko į žvalgus ir vyptelėjo: „Na, ką, nuopezos, užteks taukšti. Turim svečių“. „Kas šįkart?, - linksmai paklausė Zero Anzelmas, - Samdiniai, kinai ar klajojantis cirkas?“, - abu Zero sukikeno. „Cirkas, - atsakė leitenantė Interventorė, pasirašanti ženklu ^_^ Leitenantė išskleidė ore holografinę tinklo duomenų projekciją. – Cirkas su visu išsigimėlių šou“.

Lydima intruderio Michailo su sunkiuoju kulkosvaidžiu, Interventorė paskubomis užlipo į trečią apgriuvusio namo aukštą ir apsidairė. Žvalgyba šįkart neapsiriko – prie būrio pozicijų sparčiai artinosi keistos, nežemiškos figūros. Miša nusispjovė ir nuleido šalmo antveidį, o tada įsitaisė su kulkosvaidžiu prie lango.

Netrukus supoškėjo dūminės granatos – ateiviai pasileido į ataką. Daug, iš visų pusių vienu metu – atrodė, kad nomadai pateko į bėdą. „Daturaziai, - sugriežė dantimis Miša, - Neleiskite jiems pribėgti artyn, nes bus nebejuokinga“. Tuojau pat prabilo ir Michailo kulkosvaidis – puikiai matydamas pro dūmus, Intruderis ėmė guldyti puolančius, kreivais kardais mojuojančius ateivius vieną po kito. Leitenantė stovėjo šalia tyrinėdama tinkle pasirodančius žvalgybinius duomenis ir tyliai murmėdama nurodymus savo būriui apie priešininko pozicijas.

Nurodymus išgirdo Nataša – nešina šturmo šautuvu, ji pribėgo arti ateivių pozicijų. Driokstelėjo šūvis, ir dar vienas moratas krito suvarpytas šrapnelio.

Kol Michailas darbavosi kulkosvaidžiu, ^_^ trumpam atsitraukė nuo tinklo duomenų. Leitenantės dėmesį patraukė keistoji alguacilė, bandanti užlipti namo siena pas ją ir Intruderį. Pėstininkė atkakliai kabarojosi aukštyn, nors porą kartų šleptelėjo ant žemės bei nesunkiai susitrenkė sėdynę. Interventorė pakėlė akinius ir pasižiūrėjo į alguacilę. „Kažkas su ja negerai“, - sumurmėjo leitenantė. Ji įtempė žvilgsnį... ir staiga suprato, kad regi visai ne alguacilę, o dar vieną ateivį. ^_^ nutarė negalvoti, kas galėjo nutikti, jei „alguacilei“ būtų pavykę užsiropšti prie jos, ir ką šis padaras galėjo padaryti sulaukęs tinkamos progos. „Miša, trumpam atsitrauk nuo lango, reikalingas tavo kulkosvaidis“, - sumurmėjo hakerė, rodydama į besiartinantį sutvėrimą. „Da? Bet gi čia mūsiškė...“, - atsiliepė Intruderis. „Norėtum. Paspausk gaiduką“, - liepė leitenantė, ir karys daugiau nebeklausinėjo: sunkiojo kulkosvaidžio šūviai prikalė Speculo killerę prie namo sienos. „Vot urody, blyn“, - sumurmėjo Michailas ir grįžo prie lango. „Betgi čia jų dafiga! – šūktelėjo karys. – Jie ką, suvarė čia visą savo dolbaną planetą? Nieko, mano kulkų visiems užteks!”, - Intruderis nusikvatojo ir tratino toliau.

Netrukus Leitenantė šalme vieno iš Zero pranešimą: „Mem, atrdodo, aptikom dar vieną šlykštynę. Žvalgyba šitokius ateivius vadina „šasvasti“. Padaras prisidengęs termo optika, bet aiškiai jį matau tame pastate. Bandau artintis ir išjungti jo prietaisus, gal pavyks sutvėrimą sučiupti“. „Supratau, vykdykite“, - atsakė ^_^.

„Miša, ar tu ką nors įžiūri tame pastate?“, - Interventorė pasiteiravo savo sargybinio su sunkiuoju kulkosvaidžiu. „Da, matau Anzelmą, kuris neša e-maulerį. Padeda jį ir įjungia. Blyn, matau padarą, kuris taikosi į mūsų Zero. Atidengiu ugnį!...” Intruderis paleido dar vieną kulkosvaidžio seriją, perkirtusią pusiau besislepiantį ateivį. „Šitas buvo mano!”, – per komlinką suinkštė nepatenkintas Zero. „Lieku skolingas tau ateivio galvą ir vodkės“, - žvaliai atsakė Intruderis.

Nuaidėjo dar keli šūviai, bet ateivių moratų įniršį jau buvo pakeitusi panika. Likę gyvi svetimieji skubiai traukėsi kažkur, matyt, link jų laukiančio transporterio.

„Intervencinis būrys bazei, - į komlinką sušnabždėjo ^_^ – Ateivių ataką atrėmėme. Nuostolių nepatyrėme jokių. Susirenkame trofėjus ir grįžtame“.

- - -

Išvados po mūšio: HMG trečiame pastato aukšte, iš kur matyti visas kovos laukas, yra baisus dalykas. Ypač kai priešininkas neturi snaiperių.

Jei HMG nebūtų trečiame aukšte, ko gero, Speculo Killeris jį būtų nuėmęs. „Impersonation“ yra klaikiai šlykšti savybė.

Dūmų granatos gal ir nieko, bet tik ne prieš Intruderius.

Vadinasi, reikia žinoti, ką sugeba tavo priešininkai ir ko iš jų galima tikėtis.

Vadinasi, reikia stengtis likti nenuspėjamam.

Na, bet jei kauliukai kris taip, kaip vakar krito Whitedragonui, tai bet kokios taktikos ir planavimai eis šuniui ant uodegos
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
null
Nomadams vakar pagaliau buvo žiauriai įkrėsta į skūrą.

Dėl visko kaltos katės, kurios labai jau nekantravo šokti iš lėktuvo ir visus iššaudyti... bet iššokusios pamatė, kad nusileido tiesiai ant atkištų fuzilierių vamzdžių. Ai!

Padėtį dar bandė gelbėti Intruderiai, bet Šveicarų sargybinis su raketsvaidžiu (žvėris.. aišku, kainuoja atitinkamai, bet vis tiek) juos greitai palaidojo po š... krūva.

Du kartus netekę leitenanto, likę gyvi alguacilai apdairiai pasiplovė iš mūšio lauko nervingai parūkyt ir pranešti vadams Bakunine, kad reikia mažiau svaigintis kuriant taktinius planus.

Dar kartą pasitvirtino taisyklė "skubėk lėtai".

Ir taisyklė "priešininkas tavo modelius (ypač naujus ) turi pamatyti tik mūšio lauke. Ne anksčiau".
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
magyar
Panašu, kad samdiniai atsigriebė už praeities skriaudas :). Ar cia buvo grynas PanO listas?


null
Gryni "panosai".
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/