Temos peržiūra
WarGames » Wargames - skirmish ir kita » Infinity
Mūšių ataskaitos
magyar
Smagus raporteliai. Na ka, kiba panosu hegemonijai galas ateina. Ne visi fragai, kurie fragais atrodo :D.


exonn
Labai smagūs mūšiai buvo. Savo pusės raportą su nuotraukom parašysiu truputi atsigavęs nuo savaitgalio... Tikrai nebesitikėjau laimėt nei pirmos nei antros partijos.
null
Šiandien įvyko trigubai istorinis pasišaudymas "Furoruose":

1. Pirmą kartą mūšio lauke išvydome visų dorų nomadų užkeiktus priešus - ALEPH robotukų armiją.Galiu pasakyti tik tiek: įspūdinga, bet, kaip ir visada, yra nuodai, yra ir vaistai. Daug elektromagnetiniams ginklams jautrių taikinių Bet... pamačiau, kaip veikia Asura su programa "search and destroy" - MSV3 ir "Spitfire", vienu ėjimu nukovė du intruderius. Už nomadus pirmą partiją žaidė Mage, kas taip pat yra istorinis įvykis Kai atėjo mano eilė kautis, nenorėjau nesusipratimų, todėl Asura buvo neutralizuota pirmu ėjimu elektromagnetiniais užtaisais. Bet bijau pagalvoti, kas galėjo įvykti, jei būtų nepavykę...

2. Išbandėm misijų generavimo korteles. Tikrai smagus žaidimo papildymas, tik kad buvom labai jau susitelkę į vienas kito talžymą, tai misijos liko tarp kitko. Beje, misijas reikėtų žaisti ant didesnių stalų.

3. Pirmą kartą mūšio lauke pasirodė sektorinė armija - Bakunino pajėgos. Kaip ir tikėjausi, buvo smagu. Ypač patiko Bran Docastro, "triple zero". Puikus ginklas prieš robotukus Paprastus "zero" iš Bakunino aš ir šiaip mėgstu, bet trigubi jie dar linksmesni
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
blackfishas

Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
null
Vakar vėl turėjome "istorines" kautynes Furoruose. Žiūriu, jau pradedu kartotis Istorinės savo mastu - kiekvienoje vienoje pusėje kovojo 400 taškų vertės kariuomenės.

Šįkart susitiko jungtinės PanO (Mindaugas) ir ALEPH (Augustas) pajėgos prieš Bakunino (null) ir Ariadnos (Sem) kariuomenes. Kadangi Sem a.k.a Jura dėl nenumatytų aplinkybių nepasirodė, teko man vienam vadovauti abiem kariuomenėms.

Nomadai ir Ariadna pasirinko taktiką "Įsikasam ir laukiam" arba "Ateini čia!" - daug sunkiai ginkluotų karių, užsiėmę geras pozicijas, iš kurių puikiai matyti mūšio laukas, tyko, kol kas nors išlįs „ant taikiklio“. Naujieji Bakunino "Sin Eaters" tam puikiai tinka su savo Neurokinetika, leidžiančia per priešininko ėjimą šaudyti pilnomis serijomis. Tinka ir Ariadnos zuavai - bičai su kastuvėliais ir dideliais šautuvais

Priešininkai ketino panaudoti prieš mus mūsų pačių (Nomadų) pamėgtą taktiką ir užbombinti valdomomis raketomis. Jiems nepavyko.

Puikusis Bran Docastro (ir kaip aš iki šiol galėjau be jo gyventi??!) pirmu ėjimu vėl išjungė ALEPHo Asurą, kuri, pasirodo, buvo ta hakerė, turėjusi nukreipti į mus valdomas raketas. Kitame flange puikiai pasidarbavo Ariadnos Chasseur, prisėlinęs ir nunešęs porą robotukų ir PanOsų Auxillia. Visa kita buvo laiko ir kauliukų klausimas – vakar jie krito tikrai gerai. Priešininkai buvo užspausti, nes į kiekvieną jų krustelėjimą reaguodavo bent du snaiperiai ar kulkosvaidininkai, pamažu retinę „robotukų armijos“ ir „hyperpower“ (kurgi ne ) gretas.

Iš mūšio lauko galiausiai paspruko vos vienas ALEPHo robotas ir saujelė PanOsų. Mūsų nuostoliai - pora kazokų pieškų ir Branas, kuris į mūšio pabaigą ėmė elgtis pernelyg bravūriškai. Bet mes jį klonuosime Bakunine, ir su šiuo vaikinu mūsų priešininkams dar tikrai teks susitikti.
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
null
Vakar D6 pagaliau įvyko ilgai planuotas mūšis 2vs2 - ALEPH/PanOceanija (NeoTerra) vs Ariadna/Nomads (Bakunin). Šįsyk susirinkome visi

Nomadų ir Ariadnos pajėgos pasirinko agresyvią, šturmo taktiką. Kyborgai ir PanOsai, ko gero, turėjo veikti kombinuotai - ALEPH šturmuoja, PanO pridengia iš tolo. "Turėjo", nes iki galo neišsiaiškinom - pirmuoju ėjimu nomadai atliko operaciją "kill Achilą" ir eliminavo pagrindinį ALEPH šturmuotoją (klasikiniu manevru - hack, išjungti, o tada - suspardyti nesipriešinantį). Tuo pat metu iš lėktuvo iššoko vilkolakis seržantas Durokas ir ėmė siautėti priešininko užnugaryje.

Kurį laiką jau atrodė, kad vėl viskas pasibaigs pirmuoju ėjimu. Bet ALEPH/PanO nepalūžo, atkakliai priešinosi, ir atrėmė iš pradžių Duroko ir Bakunino Uberfallkommandos ataką, o vėliau - ir šuniukų Antipodų puolimą. PanOsų fuzilieriai, susijungę į "ugnies grupę", pasirodė tikra rakštis sėdynėj, turiu pripažinti. Netrukus PanO ir kyborgų likučiai perėjo į puolimą, bet, kadangi mūšis pernelyg užtruko, teko skelbti paliaubas B)
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
null
Vakar "Furor" klube vyko mūšis 300 vs 300 pts. PanO vs ALEPH. Bandėme vieną galimų artėjančio turnyro misijų.

PanOkeanijos pajėgos vieną vakarą padaugino konjako ir nutarė užpulti ALEPH kosminę stotį. Šiaip, treniruočių sumetimais. Kadangi žvalgyba taip pat gėrė konjaką, tai pamiršo pranešti, kad toje stotyje buvo apsistojęs Achilas. Taigi sklandžiai prisišvartavę ir perbėgę į stotį, PanOsai iš pradžių veikė jiems būdingu, tvarkingu "pagal vadovėlį" abordažo stiliumi. Bet tada iš savo kajutės išlindo Achilas pažiūrėti, kas čia triukšmauja ir trukdo jam žiūrėti jo mėgiamiausią filmą "Mano didelės, storos graikiškos vestuvės". Pamatęs aplink šokinėjančius fuzilierius ir Aquilas, Ahilas gerokai supyko (bo turi savybę "frenzy") ir ėmė daryti tvarką su savo "spitfire". Iš stoties spėjo pabėgti vienintelis PanO robotukas, EVO repeateris.

Išvados, kurią padarė mūšį stebėję (taip, visur mūsų "nuhakintos" kameros) nomadai:
a) Achilas yra dalykas, kurį būtina suspardyti greitai ir be pasigailėjimo. Kitaip bus labai liūdna;
b) pirmoji turnyro misija - OK, nors vieną taisyklę, apie periodiškai dingstančią gravitaciją, kažkaip pamiršom B) Tiek to...
c) 300 pts. turnyrui gal ir visai ne per daug. Mūšis truko apie dvi valandas su trupučiu.
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
blackfishas
matai, dvi valandas truko,kai abu žaidėjai taisykles gerai išmano o turnyrui 2,5 valandos mūšis ne labai (jei vyksta vieną dieną)
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
null
Iš dalies taip, nors, mano galva, tas šimtas taškų laiko prasme stipriai esmės nebekeičia.

Tai gal reikėtų tiesiog surengti balsavimą, kokio dydžio turėtų būti armijos turnyre - 200, 250 ar 300 pts.?

Ką apie tai mano Magyar?
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
blackfishas
galima. o šiaip viskas +/- priklauso nuo modelių skaičiaus ir žmogaus asmeninių savybių
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
magyar
Gal 250? Pereinamas variantukas būtų visai neblogai :D.


exonn
na aš irgi turbūt balsuoju už 250
null
Vakar "Furoruose" buvo bandoma antra turnyro misija. Šįsyk tie patys panokeaniečiai, kurie neseniai šturmavo ALEPH robotukų knibždančią kosminę stotį, mėgino išsilaipinti musulmonų planetoje, ko gero, pačiame Bourake (žaidėjas - 374).

Ir vėl PanOsams operacija sekėsi ne taip gerai, kaip buvo planuota. Švelniai tariant. Tik išsilaipinę PanO daliniai pateko į įnirtingą djanbazanų, tuaregų ir lasiqų apšaudymą ir greitai neteko visų pagrindinių smogikų. Pvz., vieną grėsmingesnių šturmuotojų, Garda de Assalto, tuaregė snaiperė nunešė klasikiniu "one shot - one kill".

Jau atrodė, kad PanO tuoj teps slides, bet svarstykles persvėrė Croc Manas. Anas taip įsisiautėjo Haqislamitų užnugaryje, kad atrodė nesustabdomas arba stipriai apsirūkęs. Arba ir viena, ir antra. Stipriai prispaudus musulmonams uodegas, baigėsi misijai skirti 5 ėjimai, ir daugiau užduočių buvo atlikę PanOsai.

Pastebėjimai:
a) 250 ar 300 taškų visiškai nekeičia esmės. Vakar abi armijos buvo po 250 taškų, o mūšis truko visa valanda ilgiau nei aną kartą, kai žaista po 300.

b) Hassassinai Lasiqai su savo "climbing plus" ir "viral sniper rifle" yra baisiai nuožmus dalykas.
Redagavo null 2010-05-06 06:03
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
null
Vakar D6-uose vyko eilinis susišaudymas tarp PanOkeanijos ir Nomadų. Jau niekas ir nebeatsimena, ko jie ten nepasidalino, bet kai tik pamato vieni kitus, kaipmat kimba į kudlas...

Norėjau patikrinti teoriją, girdi žaidžiant "Infinity" tas, kuris pirmas pradeda, turi daugiau šansų pasiekti pergalę. Taigi nors ir laimėjau Lt WIP metimą, perleidau iniciatyvą priešininkui. Tai mažai padėjo - su nedideliais nuostoliais nomadai privertė Panosus bėgti. Taigi teorija kol kas nepasitvirtino.

Šįkart išbandžiau "area denial" taktiką, kurią įgyvendinti padėjo šitie bičai:



Manau, iki šiol be reikalo neįvertinau, koks linksmas dalykas yra tos "koalos". Užtenka poros gerai pastatytų masajų, ir priešininkas beveik neturi galimybių judėti mūšio lauke nerizikuodamas gauti bombos-meškiuko į snukį. Likusį darbą padarė snaiperis Intruderis ir alguacilų "fire team".
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
blackfishas
cool taip ir maniau,kad koalos tūrėtų būti nice
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Mindaugas
Jo.. pasikroviau kaip reikiant, tik Fuslierius ir Hexa sugebėjo mėsas išnešti:D Dabar viską permąsčius, drįsčiau teigti, kad mano armija net labai tinkama buvo, tik valdoma neteisingai (reikėjo paleist Magistrą kad trigerintų meškiukus nesiveldamas į susišaudymus, o vėliau Guard de assalto ir Auxilia prisidengdami dūmais sudegintų fire teamą!!! weee kaip viskas paprastaXDDD) Šlykštūs tie nygeriai su savo robotukais..:D dabar reikės turėti minty, kad ir tokias šlikštynes Nomadai išstatyti gali:)
Be aware of all seeing eyezzz...
magyar
Svarbiausia kad atrodo NICE :D. Na, bent jau pagal mano filosofiją :).
O siaip, smagus raportėlis, kaip ir įprasta tikėtis iš null.


null
Šią savaitę smagiai sužaidėme su Necrontyr: Riteriai vs Shasvastii. Viskas vyko maždaug taip.

PanOkeanijos riterių patruliui keliaujant per Paradiso džiungles link strategiškai svarbios picerijos, Mašinistas (vienintelis riterių grupėje buvęs be šalmo) staiga pajuto blogą kvapą. Nešė saulėje pasvilusiais driežais. Nors priešų nebuvo matyti (beveik visi Shasvastii buvo išdėlioti camo žetoniukų pavidalu), Mašinistas pareikalavo sustoti ir apsižvalgyti. Riteris magistras nuskuodė į priekį, lydimas dviejų infiltratorių seržantų.

"Nematau jokio pavojaus, keliaujam toliau..." sušuko Magistras, ir tai buvo paskutiniai jo žodžiai. Iš niekur atsiradęs Shasvastii Sfinksas iškepė riterį liepsnosvaidžiu. Tuo tarpu kitame flange atgijo grupę lydėjęs robotukas su kulkosvaidžiu: Incoming! Kelios serijos nuskriejo į džiungles, iš kur pasigirdo šnypštimas ir staugimas: iš slėptuvės išlindusi Shasvastii ugnies grupė ką tik neteko nario...

Sfinksas pajudėjo link riterių grupės, bet paragavo savo paties vaistų: atsidengė iki tol slėpęsis seržantas-snaiperis ir pavaišino ateivį švinu. Dar vieną skylutę Sfinkso šarvuose padarė Magistrą lydėjęs infiltratorius. Žvėris nutarė trumpam atsitraukti, bet tada į priekį metėsi seržantas-hakeris, kuris į Sfinkso kietąjį diską pерsiuntė didelės apimties failą su ordino religinėmis giesmėmis. Аteivių TAGas trumpam sustojo, apkurtintas džiugių "Aleliuja!". О dešiniajame flange toliau darbavosi total reaction robotukas, prispaudęs ateivių fireteamą prie samanų.

Sfinksas greitai atsigavo po torrentų šoko ir nusėlino link riterių išsidėstymo zonos. Šuolis iš už kampo, liepsnos, ir PanO medikas tapo ant laužo keptu zefyru. Tačiau čia atsigavo iki tol ramiai laukęs seržantas. Jis atidengė ugnį į ateivį, kuris staiga suprato, kad prieš jį - visai ne seržantas su karabinu, o Šventojo kapo riteris su Spitfire. TAGas bandė atsišaudyti liepsnosvaidžiu, bet riteriui tai nepadarė jokio įspūdžio. "System failure", pagalvojo Sfinksas ir subyrėjo gabalais.

Liūdnoką Shasvastii padėtį dar bandė gelbėti Shrouded infiltratorius, kuris norėjo įsitikinti, kad PanOkeanijos flangą gina tikrai ne seržantas, o kietas riteris. Kartą į jį pataikęs, ateivis liko giliai įtikintas, su keliomis skylutėmis sėdynėje. Kitame flange toliau darbavosi robotukas, kuriam padėjo snaiperis.

Staiga atokiuose krūmuose, po kuriuos šliaužiojo ateiviai, nugriaudėjo sprogimas: vienas iš seržantų-infiltratorių patyliukais nunešė driežams miną, kuri detonavo sunaikindama dar porą ateivių. Pasigirdo keistas klyksmas - paskutinei atakai į priekį metėsi Sheskiin, prisidengusi nano-skydu. Bet...

"Headshot!" šyptelėjo seržantas-snaiperis, pro šautuvo optiką žiūrėdamas, kaip Sheskiin išsitiesia visu ūgiu su skyle tarp akių.

"Patikrinkite, ar daugiau tų šlykštynių neliko, ir keliaujame į priekį. Picerija užsidaro už pusvalandžio!", sukomandavo Šventojo kapo riteris, keisdamas spitfire apkabą.
Blogas apie stalo ir miniatiūrų žaidimus http://kauliukai.blogspot.com/
blackfishas
brazilija - ispanija?
Malifaux - The Guild
Infinity - Aleph (Steel Phalanx)
Necrontyr
Skaniai pasijuokiau :).